bos gebelik mi???

kızlar inanamıyorum hala!
şimdi doktordan geldm. bu sefer farklı bi doktora gittim. 2 gün önce boş gebelik olabilir dediklerini hatırlatıyorum ve bugün doktor, karnımdan baktı ve yolk sac, bebek görünüyor ve hatta kalp atışı bile göründü.
şaka gibi!2 gündür boşu boşuna üzdüler beni
şimdi 5+6 günümdeyim. cleaxan ve folbiol kullanıyorum.
ben yaşadıklarımdan şunu çıkardım arkadaşlar; gebelik kesesi de seyri de kişiye göre değişiyo,art yapılan ultrason cihazının modeli ve kalitesi de önemli. en önemlisi ise vajinal mi karından mı usg yapıldığı. çünkü karından çok daha geç görünüyor. benim durumumda olanlar bence 2.bi görüş kesin almalılar
daha bakalım neler yaşayacağım, çok uzun bi yolculuk... tek dileğim her şeyin hayırlısı... ve zor durumda olan herkese işlerinin yolunda olması , gitmesi için dua ediyorum. sevgi ile kalın

Ay cok sevindimm canimm benim allah gonlune gore verdi iste hayirlisiyla kucaginada alirsin ins canim tekrar hayirli oksun :)

Arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese geçmiş olsun, Allah acil şifalar ve bebekler versin inşallah. Benim iki hafta önce doktor keseyi görmüştü ve iki hafta sonra gel bebeği görmeliyiz dedi. Bugün gittik ama sadece 2mm'lik bir oluşum gördü. Ne yolk kesesi dedi, ne de kaç haftalık gözüktüğü söyledi. Dedi ki 4gün sonra gel, normalse çok hızlı büyür, büyümüş olursa son adet tarihini düzeltiriz, adet döngün kaymış olabilir. Eğer büyümemiş olursa da kürtajla almamız gerekecek. Çok moralim bozuk. Bugün kalp atışlarını duysaydık herkese söyleyecektik, henüz kimseye söylemedik, ailelere de. O yüzden kimse ile dertleşemiyorum. 7+5 günlük. Büyüklüğüne bakılırsa pek ümit yok gibi ha? Gerçi ya adetim kaydıysa. Adetim düzenli ama arası açıktır, 35 gün ortalama. Ondan olabilir mi? Ama ilişki zamanları da standarda uygun zamanlar olduğu için kaymasına da pek olasılık vermiyorum. 34 yaşımı aştım, 9 aydır deniyoruz. İyice geç kaldım diye endişeleniyorum ve üzülüyorum. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Yarın başka doktora gideyim mi? 4günden sonra mı başka doktora gideyim? Şimdiden çook teşekkür ederim.

Merhabalar son adet tarihim 22 mayıs buna baglı olarak idrar testi yaptım pozitif çıktı ardından beta hcg yaptrdım 18.06.15 de sonuc 665 çıktı,ertesi gün tekrar yaptrdm 998 çıktı,farklı hastanelerde yapıldı,ve doktorum yavaş ilerlediğini söyledi,bununda 2 sonucu olacagını söyledi ya dış gebelik yada boş gebelik,henüz ultrasonla bakılmadı,böyle bir durumla karşılaşan varmı arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Bence boş demek için henüz çok erken .. Bhcg 2 günde bir 2 katına çıkıyor, yani en son baktırdığın 998 ise 2 gün sonra aynı saatte baktır, düzenli bit artışsa sorun olmaz.

Karından mı baktı vajinal mi baktı? Eğer karınsa sana tek tavsiyem usg cihazı iyi olan ve vajinal bakan bi doktora görünmen, bir de bhcg nasıl katlanması düzgün MÜ? Sende klinik var mı? Yorgunluk bulantı?

Siriban merhaba, ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Vajinal baktı ve durum bu. Bhcgye sadece bir kez bakıldı, gebelik olup olmadığının tespiti için sonra tekrar istemedi.. klinik ne demek bilmiyorum ama yorgunluk yok, ilk kez bugün çok az bulantı oldu ama çok çok az. Bendeki tek bariz belirtiler sık idrara çıkma ve kasık ağrısı..

Canım gebeliğin sağlıklı olduğunun bi belirtisi de 2 günde 1 kat bhcg artışı olarak kabul ediyorlar, yani mesela pazartesi bhcg:400 geldi Çarşamba bhcg:800 ve üzeri ise sağlıklı olma ihtimali artıyor. Ama senin haftan ileri 7.haftada genelde yolk sac Görülüyor , ama biraz daha beklemekte fayda var.Allahtan ümit kesilmez.. Hiç üzülme, sadece hayırlısını dilemek lazım... Üstelik moralini yüksek tut, bu boş gebelik olsa bile tekrarlama ihtimali sıfıra yakın, genelde kromozomal anomaliler buna neden oluyormuş. Üstelik 34 YAŞ gayet güzel, hiç de geç sayılmaz... Her şeyin Hayırlısı.. Umarım gönlüne göre olur.

Yaa bhcg baktırmadı. 4-5gün bekleyip büyüp büyümediğini görmek bizim dr için net olarak karar vermeye yeterli sanırım, o yüzden herhalde uğraştırmak mı istemedi nedir? Benim sata göre 7+5ti ama 2mm dedi ya, hamilelik takvimine göre benim anladığım bu iki haffa öncesi. O kadar çok forum okudum ki., 2hafta geriden giden ve sağlıklı olan örnekler az da olsa var, onlar gibi olması için sürekli dua ediyorum. Alıştım bu fikre, onu kaybetmek istemiyorum. Bi de 35i aşınca riskler çoğalıyormuş ya, daha da zaman da kaybetmek istemiyorum. Ama tabi ne gelirse kabul edeceğiz, Allah'ın takdiri. Destek oldun, moral oldun bana, minnettarım. İnşallah çarşamba sabahından sonra güzel haberleri de paylaşmak nasip olur. Senin iyi gidiyor değil mi? Maşallah, Allah sağlıkla, sıhatle tamamına erdirsin inşallah.

35 den sonra risk artıyor ama mesela şöyle, atıyorum down sendromu riski normal de 700 de 1 ise 35 sonrası 500 de 1 ..(Sayılar kafadan atmaca, şimdi hatırlamıyorum ama doktorum böyle açıklamıştı:) yani demek istediğim her zaman sağlıklı bir gebelik-bebek sahip olma oranı her yaşta yüksek! Riskler her YAŞ için var, belki ileri yaşta bu oran artıyor ama bu o kadar yüksek rakamlar değil..bu konuda bence hiç Sıkma canını, inan sağlıklı bi Bebeğin olcak.. Bu gebelik için güzel haberlerini bekliyorum ama her şeyin Hayırlısı, ben de 33 yaşındayım..
Başımdan bi çok olay geçti ve belki daha da geçecek.. Yapcak bi şey yok, denemeye devam... Moral çok önemli, ben bi dönem terapiye de gittim, çok faydasını gördüğümü düşünüyorum
Tekrardan diyorum, her şeyin Hayırlısı.. Bırak kendini kadere.. ( bi rahatlama geliyo insana böyle, yoksa düşün düşün çıkılamıyor işin içinden :))

Arkadaşlar Merhaba hayırlı ramazanlar. Bende tam 7 haftalık hamileyim ama dün ne bebeği gördük ne de kalp atislarini duyabildik 1 hafta bekleyelim dedi doktorum kese nerdeyse geçen haftayla aynı çok az bir büyüme olmuş yol kesesi de var ama yinede üzüldüm stres yok ve bol bol su dedi pazartesi tekrar gidicem 8 haftada da duyulmazsa sanırım gebeliğim bitecek şu mübarek ayda birbirimizden dualarimizi eksik etmeyelim

Burada güzel haberler vermeyi o kadar çok isterdim ki.. Hem kendim hem de daha 3-4gün önceki ben gibi burada satır satır umut arayanlar için..

Ama ne yazık ki aradan geçen günlerde büyümemiş.. Kalbi atmıyor. İki doktor da aynı şeyi söyledi. Yarın sonlandırmazsak ve kendi düşerse, tam düşmez hem gene kürtaj gerektirirmiş hem de iltihap yapıp gelecek için tehlike oluştururmuş. Dolayısıyla yarın alınacak..

Ama burada umut arayanlar umutlarını tüketmesinler. Ben sayıca az da olsa güzel örnekler de okudum. Kalp atışının geç görülmesi duyulmasının geç döllenmeden de kaynaklanabildiğini öğrendim.

35 yaşla ilgili bi nebze olsun rahatladım. Biraz daha araştırayım, daha rahatlayacağımı umuyorum yazdıklarından sonra, çok çok teşekkürler.

Bana destek olduğunuz için minnettarım, Allah razı olsun. Tanımadığım sizlerle çevremdeki bir çok kişiden artık daha yakınım. Yani bu süreçte yeni farkedişler yaşadım, hepsini iyi alacağım, iyi anacağım.

Bundan sonrası ancak tevekkül, ötesi yok..

Canım çok zor bi durum bilirim bende yaşadım umutla 10 haftaya kadar bekledim ama yolk sac bile oluşmadı boş gebelik teşhisiyle alındı. Üzerinden 9 ay geçti şimdi tekrar düşünüyoruz 3 aydır folik asit vitamin ve coraspin içiyorum hamile kalınca da iğneye başlıcaz. Sende umudunu sakın kaybetme 3 ay sonra tekrar dene inş bu mübarek ayda Allah hepimize annelik duygusunu tattırır inş.

Canim benim uzulmen icin hic bi sebep yok inanki ben o uzuldugum gunlere kendimi eve kapattigim günlere yaniyorum..

Biliomusun bilmiyorum bende mart ayinda bos gebelikten kurtaj oldm ilk gebeligimdi dunya basima yikilmisti kurtajdanda korkuyordum hayatmda amelyat masasi gormemis insanim ama allah bizm bunlari yasamamizi istemiş nasip yani..

Kurtajda hic korktuğum gibi olmadi agrimda olmadi ilaclarini iyi kullan aksatma agri kesicinide kullan her ihtimaale karsi herkesn bunyesi farkli tabi..ve kurtajdan sonra bana doktor iki adet gecsin sonra korunmayi birak dedi belki sana üc ay der bazen degisiyor

AMAAA BEN RAHAT DURAMADIM :) bir kere adet oldum ve korunmayi biraktim:))) ve o ay gene hamile kaldm suanda 9 haftalk kalp atisi da var sukur ettim onceki yasadiklarimiz bu gelecek guzel gunlerin habercisi bunu unutma canim benim .. Korunmayi biraktiktan sonrada kafana takma sanki tutmicak bu ay gibi gun asiri iliski yasa rahim alisiyormus bosdan sonra yenisine yani tutmasi daha kolay oluyor bir tek stress yapmadan zevkine yasa herseyi insallah bidahaki aya guzel haberlerini alırız allah yardimcin olsun ..

Bende mart aynda bos gebelik gecirdim 6 haftalik olmasi gereken yerde 5 hftalik gozukuyordu kese ve ici boştu dr heran hersey olabilir dedi 20 gun icinde bebek olusmasini bekliycz dedi hatta bana gore %85 olusck dedi ama 1 gun sonra kanamam.basladi ve kurtaja gerek olmadan dusurdum. dr 2 adet gecir sonra calismalara basla dedi ama ben 1 adet gecirdim suan 10 haftalik hamileyim rabbim ona saglik versin hic uzulmeyin herseyde bir hayir vardir.

Kaderimiz de ayniymis seninle :) okudunmu beni :)

Kaderimiz de ayniymis seninle :) okudunmu beni :)
Evet okudum cok benziyo yasadigimiz birbirine Rabbim bu defa kucagimiza almayi nasip etsin insallah tüm isteyenlere versin Zaman cabuk gecti ve yasadigim o kotu gunleri unutuverdim ayni seyi yasayan herkeze sabir diliyorum örnek olmak icin yazdim üzulmesinler 2, cok cabuk tutuyor bana diyorlardi inanmiyordum:)

Aynen bende internetten cok arastrdim cogu kisi hemen kalmis hamile cesaretli olup denemek lazm hemen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…