Boş Gebelik Geçirenler.. Ya Sonrası?

temmuz55

Minnak
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2012
311
14
Merhaba arkadaşlar.. Bu konu ile ilgili forumda arayışlar yaptım ama güncel bi paylaşım yapıp, yaşadıklarını ve sonrasını yazanlara ulaşamadım. 31 yaşındayım, ilk gebeliğimde malesef boş gebelik yaşadım. 29 tem. 2012de kürtaj oldum.3 ay rahmin dinlenmesini önerdi dr.um,o süre tamamlandı, şimdi 3 aydır çalışmalarımız devam etmekte,ancak daha yolun başında olduğumuzu bile bile stres yapmaya başladım,yapıyorum da, engel olamıyorum "neden olmadı bu ay da?" gibi endişelere kapılıyorum.Biliyorum her şeyin zamanı var ama can tezlilik var birazda.. yaş da geçio :) Ben gerekli usg ve kan tahlillerini yaptırdım,buna göre anne adayı olabilirim.. (Şükür)
Merak ettğim, boş gebelik yaşayanlarınız var mı,varsa kürtaj sonrası nasıl bi süreç yaşadınz ve hepsinden önemlisi yeniden gebelik oldu mu, bebeğiniz doğdu mu,sağlık durumu vs vs... Haaaaaydi pamuk eller klavyeye :KK66:

Merhaba arkadaşlar.. Bu konu ile ilgili forumda arayışlar yaptım ama güncel bi paylaşım yapıp, yaşadıklarını ve sonrasını yazanlara ulaşamadım. 31 yaşındayım, ilk gebeliğimde malesef boş gebelik yaşadım. 29 tem. 2012de kürtaj oldum.3 ay rahmin dinlenmesini önerdi dr.um,o süre tamamlandı, şimdi 3 aydır çalışmalarımız devam etmekte,ancak daha yolun başında olduğumuzu bile bile stres yapmaya başladım,yapıyorum da, engel olamıyorum "neden olmadı bu ay da?" gibi endişelere kapılıyorum.Biliyorum her şeyin zamanı var ama can tezlilik var birazda.. yaş da geçio :) Ben gerekli usg ve kan tahlillerini yaptırdım,buna göre anne adayı olabilirim.. (Şükür)
Merak ettğim, boş gebelik yaşayanlarınız var mı,varsa kürtaj sonrası nasıl bi süreç yaşadınz ve hepsinden önemlisi yeniden gebelik oldu mu, bebeğiniz doğdu mu,sağlık durumu vs vs... Haaaaaydi pamuk eller klavyeye :KK66:

merhaba canim kaderimiz ayni senle. ben de 30 yadindayim ve maalesef ben de 25 agustosta bos gebelikten dolayi kurtaj oldum. bana da doktorum 3ay korunma verdi. ama ben 4 ay cesaret edemedim ve simdi cesaretimi anca toplayabildim. gecen ay ilk denememizdi olmadi. bu ikinci ay... benim adet duzenim tam oturmadi. bi 25 gunde bi 32 gunde falan adet oluyorum. o yuzden simdi bebek istemeye basladigimizdan beri duzenli dr gidiyorum yumurta takibi yapiliyo. hormonlara bakiliyo. su an benim de her seyim normal. bakalim bebisimiz ne zaman gelicek . allah saglikla nasip etsin insallahh.
ben de baska arkadaslarinn paylasimlarini bekliyorum... zira morale ve tecrube paylasimina cok ihtiyacim var.

boş gebelik dediğiniz kimyasal gebelikle aynı mı?

benim b hcg 7,8 çıkmıştı mayıs ayında. Dr ikinci gün tekrar hcg istedi 1in altına düştü ve aynı gün kanamam başladı. Şanslısın kürtaja gerek kalmadı dedi.

3 ay korunduk eylülden beri deniyoruz hala haber yok bebişten. Bu ay olmazsa gideceğim doktora..(inşallah gerek kalmaz)

Doktorum o günlerde bu kimyasal gebelikte tüplerinin açık olduğunu gösterir demişti.Size öyle dendi mi

merhaba canim kaderimiz ayni senle. ben de 30 yadindayim ve maalesef ben de 25 agustosta bos gebelikten dolayi kurtaj oldum. bana da doktorum 3ay korunma verdi. ama ben 4 ay cesaret edemedim ve simdi cesaretimi anca toplayabildim. gecen ay ilk denememizdi olmadi. bu ikinci ay... benim adet duzenim tam oturmadi. bi 25 gunde bi 32 gunde falan adet oluyorum. o yuzden simdi bebek istemeye basladigimizdan beri duzenli dr gidiyorum yumurta takibi yapiliyo. hormonlara bakiliyo. su an benim de her seyim normal. bakalim bebisimiz ne zaman gelicek . allah saglikla nasip etsin insallahh.
ben de baska arkadaslarinn paylasimlarini bekliyorum... zira morale ve tecrube paylasimina cok ihtiyacim var.

öncelikle yaşadıklarınızı paylaştığnz için teşk. gerçekten bu zor bi süreç (miş) yaşayınca anladım, çok benziyo kaderimiz, Allahım hayırlısını nasip etsin ama hayırlı zamanda.. Çok yazılar okudum, çok araştırdım, çok sordum çeşitli sitelerde dr.lara veya kendi dr.uma, sağlıklı isek er-geç olacak,biliyorum. Farklı iki arkadaşım en yakın örneğim, hiç bi sorunumz yok dedikleri halde biri 2,5 yılın üstüne, diğeri ise 1 yılın üstüne hamile kaldılar, (artık oluruna bırakıyorum dedikleri ay hemde) stres çok etkilio arkadaşım durumumuzu,buna inan.Evet yaşımız geçecek korkumuz var, bi yandan ya tekrar aynı şey olur mu korkusu, diğer yandan başka düşünceler vs. ancak unutmayalım ki Mevlam ne eylerse güzel eyler, desteğe çok ihtiyacımız olduğu doğrudur, morale de.. :KK66: kötü düşünmeyelim ama paylaşımlarımızı da devam ettirelim..

benim b hcg 7,8 çıkmıştı mayıs ayında. Dr ikinci gün tekrar hcg istedi 1in altına düştü ve aynı gün kanamam başladı. Şanslısın kürtaja gerek kalmadı dedi.

3 ay korunduk eylülden beri deniyoruz hala haber yok bebişten. Bu ay olmazsa gideceğim doktora..(inşallah gerek kalmaz)

Doktorum o günlerde bu kimyasal gebelikte tüplerinin açık olduğunu gösterir demişti.Size öyle dendi mi

:KK43: arkadaşım üzüldüm.. Evet düşük başlamış ve dr.ununda dediği gibi kürtaja gerek kalmamış,kötünün iyisi demek istiorum çünkü, bildiğim bi yakınım 8 aylıkkken kaybetti bebeğini,onun halini düşünebilio musun? :KK43: yaşadıklarımızın hiçbiri boş yere olmadığını düşünelim..Biz en azından kalp atışlarını duymadan yaşadık bişyleri, yani daha az başlanarak noktaladık kısa sevincimizi.. psikolojik olarak farklı hissediosun kürtajdan sonra, ben 2 saat ağlamıştım operasyon sonrası, sanki bebeğimi zorla aldılar benden gibi değişik duygulara "annelik" hissiyatına bürünüvermiştim acayip heyecan yapmıştım, ilk gebeliğimdi ama olmadı işte..Artık önümüze bakıcaz, evet çalışmalarınıza ara vermeksizin devam edin, ancak asla o amaçla yatağa girmeyin benden tavsiye, inanın stres yapmıorum desenizde o amaçla birliktelik strese sebep oluyo.. Ne demiş atalarımız, eşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allaha emanet et, biz elimizden gelen tetkikleri yapıp, sağlıklı doğurgan bireyler olduğumuzu bilirsek gerisi bi şekilde olacaktır, bugün değil ama yarın Allahım izin verirse olacak, buna çok inanıyorum. Doğru zamanı beklio keratalar :KK66: Sana önerim gerekli tetkiklerini yaptır ve için rahat olsun, sonra kendiliğinden olmasını beklicem diye yaşın ilerler ve istesende bazı şeyler genç yaşa göre daha kolay olmayabilir, sevgilerimle.

selam bende boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum benim daha yeni kasım ayında kürtaj oldum çok zor bi durum iyileşmeye çalışırken bi de üstüne parça kalmasından dolayı ikinci kez kürtaj oldum bu beni daha da sarstı neyse yine iyileşmeye çalışırken şu an kürtaj sonrası ilk adetim ve çok kısa sürdü yapışıklıktan korkuyorum çok da ağrım var yarın doktora gideceğim ama 2 gündür içim içimi yiyor

selam bende boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum benim daha yeni kasım ayında kürtaj oldum çok zor bi durum iyileşmeye çalışırken bi de üstüne parça kalmasından dolayı ikinci kez kürtaj oldum bu beni daha da sarstı neyse yine iyileşmeye çalışırken şu an kürtaj sonrası ilk adetim ve çok kısa sürdü yapışıklıktan korkuyorum çok da ağrım var yarın doktora gideceğim ama 2 gündür içim içimi yiyor

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım,Allahım bi daha göstermesin böylesini.. Kürtaj yasası çıkmadan önce,düşük yaptırıcı ilaçlar satılıyodu, bana dr.um kürtajdan sonra bu ilaçlardan verecekti ama bulamazsın piyasada dedi, hani içerde parça kalmış ise ilaç sayesinde, 2.kürtaja gerek kalmadan düşsün diye ama sağ olsunlar o ilaçlardan piyasada bulamadık.Evet, kürtajında dikkatli yapılması gerekli, of sana denk gelmiş o da :KK43: Değişik bi his bilirim.. İlk zamanlar çok canın yanacaktır manevi olarak ama sakın umudunu yitirme arkadaşım, rabbimin bi bildiği var ki olmadı, o tarafından bakıver.Biliyorum böyle düşünmeye çabalarken, bi yanımızda diyor ki, başkaları bi iki denemede hamile kalıverirken, bizim neden böyle? Biliyorum böyle düşündüğünüzü, çünkü bu sorgulamayı bende çok yaptım içimde aylarca ama dua ederken demedik mi "Allahım sağlıklı, sıhhatli,hayırlısını ver" diye, he, hangimiz geçirmedik bunu içimizden? Demekki dualarımız kabul oldu ki, olmadı, demekki sağlıklı değildi ki Allahım bizim dularımıza yanıt verdi, hamdolsun.. Kürtaj sonrası kasıklarda ağrı, içte kazınma gibi bi hissiyat filan oluyo ama geçio üzülme.. Adı üstünde küretaj, kürekleme -kazımak yani , rahmini kazıdığı için kanaman olmasıda doğal, ağrıda.. Ama sen parçadan dolayı bi aksilik yaşamışsın, iltihap kapma diye vajinal fitil ve antibiyotik verdi mi sna? o da önemli.. Gelişmelerden haberdar et cnm.
Artık yeni maçlara bakmak gerek kızlar :KK66: iyi düşünün, iyi olsun..

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım,Allahım bi daha göstermesin böylesini.. Kürtaj yasası çıkmadan önce,düşük yaptırıcı ilaçlar satılıyodu, bana dr.um kürtajdan sonra bu ilaçlardan verecekti ama bulamazsın piyasada dedi, hani içerde parça kalmış ise ilaç sayesinde, 2.kürtaja gerek kalmadan düşsün diye ama sağ olsunlar o ilaçlardan piyasada bulamadık.Evet, kürtajında dikkatli yapılması gerekli, of sana denk gelmiş o da :KK43: Değişik bi his bilirim.. İlk zamanlar çok canın yanacaktır manevi olarak ama sakın umudunu yitirme arkadaşım, rabbimin bi bildiği var ki olmadı, o tarafından bakıver.Biliyorum böyle düşünmeye çabalarken, bi yanımızda diyor ki, başkaları bi iki denemede hamile kalıverirken, bizim neden böyle? Biliyorum böyle düşündüğünüzü, çünkü bu sorgulamayı bende çok yaptım içimde aylarca ama dua ederken demedik mi "Allahım sağlıklı, sıhhatli,hayırlısını ver" diye, he, hangimiz geçirmedik bunu içimizden? Demekki dualarımız kabul oldu ki, olmadı, demekki sağlıklı değildi ki Allahım bizim dularımıza yanıt verdi, hamdolsun.. Kürtaj sonrası kasıklarda ağrı, içte kazınma gibi bi hissiyat filan oluyo ama geçio üzülme.. Adı üstünde küretaj, kürekleme -kazımak yani , rahmini kazıdığı için kanaman olmasıda doğal, ağrıda.. Ama sen parçadan dolayı bi aksilik yaşamışsın, iltihap kapma diye vajinal fitil ve antibiyotik verdi mi sna? o da önemli.. Gelişmelerden haberdar et cnm.
Artık yeni maçlara bakmak gerek kızlar :KK66: iyi düşünün, iyi olsun..

sağol teşekkürler :::))))ya aslında bu vakum yöntemi az hasar bırakıyo falan dedi doktor ama bilmiyorum artık
bazen benim de aklımdan geçiyor gerçekten insanlar istemediği halde bebekleri olurken bizim neden böyle diye ama olsun hayırlı evlat versin rabbim
antibiyotik falan kullandım baya bi
geçmişi arkamda bırakıp geleceğe bakmaya çalışıyorum ama nedense şu an daha çok üzülüyorum gün geçtikçe daha çok üzülüyorum bi de etrafta herkesin bebeği oldu sürekli bebek görmeye gidiyoruz sanırım ondan dolayı şu an korkum yapışıklık falan olması umarım bişey çıkmaz
rabbim kimseye yaşatmasın ama yaşayanlara da sabır versin diyorum

sağol teşekkürler :::))))ya aslında bu vakum yöntemi az hasar bırakıyo falan dedi doktor ama bilmiyorum artık
bazen benim de aklımdan geçiyor gerçekten insanlar istemediği halde bebekleri olurken bizim neden böyle diye ama olsun hayırlı evlat versin rabbim
antibiyotik falan kullandım baya bi
geçmişi arkamda bırakıp geleceğe bakmaya çalışıyorum ama nedense şu an daha çok üzülüyorum gün geçtikçe daha çok üzülüyorum bi de etrafta herkesin bebeği oldu sürekli bebek görmeye gidiyoruz sanırım ondan dolayı şu an korkum yapışıklık falan olması umarım bişey çıkmaz
rabbim kimseye yaşatmasın ama yaşayanlara da sabır versin diyorum

aynen, bende de bu tür şeyler oldu, oluyo da..Face'de arkadaşlarımın çoluk çocuk eş vs albümlerine baktıkça, sanki yıllaaaaardır uğraşıyormuşumda olmuyormuşda gbi duygusallaşmaya başlıyorum birden, üstelik gazetelerde doğan bebeğini çöp kutusuna attı vb gbi saçma salak haberleri okudukça daha bi içleniorum..Ey yüce Allahım diyorum, susuyorum.. Bi de şimdi bizler ,yok ovülasyon dönemi, yok yumurtlama gününe denk getirelim,yok 10.-15. günler gün aşırı ilişki yapalım, yok soğan kürü,yok böğürtlen şeysi :)) derken şöyle dönüp bi bakıorumda ,kardeşim annelerimiz bunların hangisini yapmıştı Allah aşkına? Anlamıorum,nası bi çağa gidioruz, neden eskiye göre daha zorlaşıo bazı şeyler?Halbuki herşey ışık hızıyla teknolojileşirken..

aynen öyle ovulasyon+kür+ ilişki ------bekle---- = hayal kırıklığı

5 aydır durum öyleydi bu ay ovlasyon hesaplamıyorum incir kürümü de bıraktım zamanı gelince olacak diye düşünüyrm ağzımda da sık sık dua Allahıma.

aynen öyle ovulasyon+kür+ ilişki ------bekle---- = hayal kırıklığı

5 aydır durum öyleydi bu ay ovlasyon hesaplamıyorum incir kürümü de bıraktım zamanı gelince olacak diye düşünüyrm ağzımda da sık sık dua Allahıma.

geçen ay ilk defa soğan kürü yaptım ama dedim ki kendime sonra, daha yolun başındasın, 3 aydır deniyosun noluyo bekle hele biraz yani dene az biraz kendi haline bırak..Bakalım, soğanı yapmıcam şimdilik, sadece bebişe odaklanmadan oluruna bırakıcam ve gelişmelerden bizzat haberdar edeceğim sizi , hayırlısı olsun hepimiz için..Dua da önemli tabiki, doğrusunu yapıosun :KK66:

ikisi aynı deil tatlım...benim hamileliğimde ilk öğrendiğimde değer 365 idi. kese vardı yolk sac denen oluşum vardı ama 6+4 de gelişim durmuş ve 9. haftada kürtaj olana kadar tam bir hamileydim. kanama lekelenme bile yoktu. . kimyasalda max. adetin 1 hafta geçene kadar devam ediyo ve değer çok yükselmiyor. ama şu gerçek kimyasal gebelikte hele kendin düşürdüysen iyileşme sürecin daha kısa ve rahat. tabir tuhaf ama senin durumun kötünün iyisi olmuş...
allahım hepimize tez zamanda hayırlısı ile bi hamilelik versin.. sağlıkla da bebeğimizi kucağımıza alalım.
boş gebelik sonrası tekrar hamile kalan arkadaşlar bizimle tecrübelerini paylaşırlarsa çok iyi olucak aslında...
yok mu azcık içimize su serpicek :KK34:

evet ya, bu konuyu açmamdaki sebep buydu zaten, boş gebelik sonrasını çok merak ediyorum? Arkadaşlar siz veya bi yakınınızda olmadı mı böylesi? Tecrübesiziz, netten okuduğum kadarıylada, 2.si tekrar olmaz yazıo ama tabi genetiksel olmadıkça..Bizzat yaşayanlardan dinlemek, okumak isterdim :KK43: Lütfen paylaşın bizimle..

evet ya, bu konuyu açmamdaki sebep buydu zaten, boş gebelik sonrasını çok merak ediyorum? Arkadaşlar siz veya bi yakınınızda olmadı mı böylesi? Tecrübesiziz, netten okuduğum kadarıylada, 2.si tekrar olmaz yazıo ama tabi genetiksel olmadıkça..Bizzat yaşayanlardan dinlemek, okumak isterdim :KK43: Lütfen paylaşın bizimle..

herkese merhaba :) benm de ilk gebeliğimde kese göründü, kalp atışı duyamadan,8. hafta içerisinde kendiliğindendüşük oldu :KK43:(( aynı yaşlardayız sizlerlerle, bir süre dinlendik, sonra hormonal bazı sorunlar oldu vs derken halakısmet olmadı, hayırlısı Allahtan, düşükten sonra 1 sene oldu, kontrol ediyruz uzman takibinde, ama bu süreçtebiraz yıprandığım için belki ben de biraz oluruna bırakmayı düşünüyorum ..

aynı şekilde yakın arkadaşım da, gelişim durduğu için kürtaj oldu, hemen sonra hiç ara vermeden denedi ve hemen gebe kaldı, aynı dönemde yaşadık bunları ve o şimdi bebeğini büyütüyor ..

demem şu ki ilk gebeliklerde %25 oranında düşükler vs normal kabul ediliyor, sonraki süreçler kişiye özel ilerliyor elbette,mutlaka gebe kalan çok sağlıklı bir şekilde geçirenler var, üstüste birkaç defa aksilik yaşayanlar da var :KK43: herkes nasibindene varsa onu yaşıyor, ama ilk gebelik anomalisi, boş gebelik, kürtaj vs tekrar gebe kalmak açısından tehlike değildir, rahat olun ..

Son düzenleme:
selamlar
arkadaşlar uzun zamandır yazmıyordum ama yazdıklarınızı okuyunca belki yaşadıklarımı yazarsam biraz daha iyi olurum dedim
ben 6 senenin sonunda 28 yışında ilk kez hamile kaldım ayaklarım yerden kesildi ancak 2 hafta sürdü sevincim doktor boş gebelik dediğinde eee ne yapacaz dedim adını bile duymadığım bişeydi ne olduğunu öğrenince yıkıldım kürtajla gebelik sonlandırıldı iki ay boyunca rack müzik dinlerken bile ağlıyordum 3 ay korunmayı bıraktım çünkü sabredemedim ama o ay yumurtlama yok dedi doktor 21. günde progesteron testi yaptırmıştım tekrar adet olup deneye devam etmeyi bekledim ama bi türlü adet olamadım 45. gün doktora gittim adet söktürücü vermesi için sen yine de bi test yap ne olur ne olmaz dedi iyi bari dedim gebelik testi aldım gözlerime inanamadım pozitifti yok canım dedim ikincisini aldım yine pozitif hastahanede yaptırdım iki hafta civarı gebeliğin dedi doktor geç yumurtlamam olmuş ayaklar yine yere basmadı tabi ama bu kez o kadar da sürmedi mutluluğum öğrendiğim akşam kanamam başladı 3 gün hastane gezdim sonunda dış gebelik olduğu anlaşıldı iğne yapıldı düşmesi için kemoterapi ilacı imiş 4 gün su bile içemedim 4. gün sol tarafımda gaz sancısına başlar bi sancı ile akşam ettim gece yarısı oldu daha kötü oldum apar topar acile gittim ben hala ne olduğunu anlamadan doktorum geldi alelacele iç kanama geçiriyormuşum acilen ameliyata aldılar sol tüpümü kaybettim işimi şansa bırakamam artık dedim ankara ya gitmeye başladım testler sonucu yumurta rezervim çok kötü çıktı yumurta kalitesi düşüktü şimdi tüp bebek deneyeceğiz inşallah bu kez şansım döner sadece dertleşmek istedim umarım canınızı sıkmamışımdır...

slm gazelle60..
Yaşadıklarını okuyunca, Allahım verio sabrını dedim içimden.. Umudunu yitirme emi?
Bi ark.ımın regl düzensizliği vardı, daha genç kız iken doğum kont.haplarıyla adetini düzenlemeye çalışıodu (tabi dr.kontrolünde), derken evlendi, çok endişeleri vardı bebek olup olmayacağı konusunda..Hatta 2,3 ay regl olmadığı dönemleri oluyodu.. O da 31 yaşında.. Velhasıl, evlendiğinin 3. veya 4.ayında hamile kaldı! Dr.çok çok düşük ihtimal veriyodu normal yolla ama ey yüce Allahım, ol dersen olur..Onu bilir onu söylerim.. Kaderimizde varsa olacaktır, umudunu yitirme arkadaşım, elinden geleni yap, tevekkül et... İçini ferah tutmaya çalış, de ki Allahtan gelen herşey kabulüm.. O zaman ummadığın bi anda bakmışsın ki tutuvermiş..:) Unutma hep bi sınav dünyasındayız.. Bi de kesinleşmeden , o an ki sevinçle paylaşma, nazar vb şeyler olabiliyo.. Umuyorum ki, gelişmelerden olumlu sonuç alasın...Hakkında hayırlısı olsun, Allahım her isteyene anneliği hakkıyla tattırsın, büyütüp mürvetini de görmeyi ,sağlıkla nasip etsin inşllah...
Sevgilerimle kader arkadaşlarım..

slm pureipek..
Umutluyuz bacım :KK66: yolun başındayız, yılmak yok devam.. Sadece hala meraklandığım şeyin cvbını alamadım..Boş gebelik sonrasında tekrar hamile kalıp doğuranlarımız var mı?

slm gazelle60..
Yaşadıklarını okuyunca, Allahım verio sabrını dedim içimden.. Umudunu yitirme emi?
Bi ark.ımın regl düzensizliği vardı, daha genç kız iken doğum kont.haplarıyla adetini düzenlemeye çalışıodu (tabi dr.kontrolünde), derken evlendi, çok endişeleri vardı bebek olup olmayacağı konusunda..Hatta 2,3 ay regl olmadığı dönemleri oluyodu.. O da 31 yaşında.. Velhasıl, evlendiğinin 3. veya 4.ayında hamile kaldı! Dr.çok çok düşük ihtimal veriyodu normal yolla ama ey yüce Allahım, ol dersen olur..Onu bilir onu söylerim.. Kaderimizde varsa olacaktır, umudunu yitirme arkadaşım, elinden geleni yap, tevekkül et... İçini ferah tutmaya çalış, de ki Allahtan gelen herşey kabulüm.. O zaman ummadığın bi anda bakmışsın ki tutuvermiş..:) Unutma hep bi sınav dünyasındayız.. Bi de kesinleşmeden , o an ki sevinçle paylaşma, nazar vb şeyler olabiliyo.. Umuyorum ki, gelişmelerden olumlu sonuç alasın...Hakkında hayırlısı olsun, Allahım her isteyene anneliği hakkıyla tattırsın, büyütüp mürvetini de görmeyi ,sağlıkla nasip etsin inşllah...
Sevgilerimle kader arkadaşlarım..

teşekkür ederim çok haklısın asla umudumu kaybetmedim hani arada bi boşa uğraşıyorum gibi geliyo ama sonunda geçiyo yola devam ediyorum allah'ım bizim de muradımızı verir inşallah...

X