Borderline Ventrikülomegali çıktı oğluşumda :(

çok haklısın canım, bu haftasonu bebeğime karyola, yatak falan alacaktık... ama içim bir kötü, hep en kötüsü geliyor aklıma.. mutlu olamıyorum..
bebeğimin kafası takip edildikçe sana sorular sormak isterim tabi.. ilgilendiğin için çok teşekkür ediyorum.. görüşürüz...

10.7 mm olan büyüklük 9 mm ye gerilemiş bizim de.çapada kurula çıktık ve prof. atıl yüksel hoca baktı.bir hafta içinde geriledi yani.inşallah bu sorunu yaşayan herkesin bebeği sorunsuz olarak doğar içimizi ferah tutmak zorundayız en azından bebeklerimiz için..
Merhaba cok uzun zaman olmus ama belki goruraun b3begin nasil acaba bende 24 haftalik gebeyim sag tarafta 10.5mm ciktu cok uzgunu.

Kızlar benım bebegıme de kondu bu tehıs nasıl bebklerınız var mı sıkıntı bızde kalpte darlık ve böbreklerde genişleme de dendı

35.haftamızda benim bebeğimede bu teşhiş kondu ama diğer organlarda herhangi bi sıkıntı yok heyete çıktık detaylı bakıldı beyni çok etkilememiş dediler olumlu konuştu prof doğumdan sonra detaylı bakılacak içimde kötü bişey olmayacağı hissi var ama korkumuyor değilim ben doğuma hazırlanmak için son haftaları beklerkem bi anda böyle bi sorun çıkması bizi biraz üzdü

Arkadaslar merhaba bende ayni sorunla karsilastim 1 hafta once tek tarafli 10.5 ölçüldü basindan geciren arkadaslar su an nasil durumlariniz lütfen yorum yapın anlayan birileriyle konusmam lazim😔

Herkese merhaba. Öncelikle hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah, Rabbimden tek dileğim bu. Ben de 28 haftalık gebeyim. Detaylı ultrasonda (20. haftada) koroid pleksus seperasyonu tespit edilmişti. Takip edilmesi gerekir ama altından genelde pek bir şey çıkmaz, çünkü diğer her şeyi normal demişti perinatolog. Geçtiğimiz haftaki (27.hafta) son doktor kontrolümüzde sağ beyinde 8,5-9 mm ölçüldü.

Doktor 12 mm'ye kadar normal kabul ediyoruz takip edeceğiz dedi, ama sonuçlarının ne olacağını söylemedi. İnsan ister istemez kafaya takıyor. İkili üçlü vb. testleri normaldi, risk düşüktü. Eşimin kardeşinin bebeğine de kafası büyük olabilir demişlerdi ama gayet sağlıklı ve yakışıklı bir çocuk oldu. İnşallah benim oğlum da öyle olur. Bu saatten sonra ileri testleri yaptırmayı düşünmüyorum, çünkü ne olursa kabulüm her şey Rabbim'den. Tek dileğim sağlıklı, sağ salim doğması, çünkü 3,5 yıl bekledik onu.

Olcumleriniz cok yuksek degil bize de tek tarafli 10.5 denilmisti 2 hafta sonra 7.8 dendi doktorumun oglununda 12 mm mis 15 e kadar korkmuyoruz dedi ins korkmayin sizde

Olcumleriniz cok yuksek degil bize de tek tarafli 10.5 denilmisti 2 hafta sonra 7.8 dendi doktorumun oglununda 12 mm mis 15 e kadar korkmuyoruz dedi ins korkmayin sizde
Evet ama 32. haftaya geldik ve 10,5 mm olmuş. Giderek büyüyor sanki korkuyorum :KK43: Allah'ım inşallah bir şeyi yoktur oğluşumun.

Banada doktorum söylemedi 3 ay varmış 9mmydi doğuma 3 hafta kaldı kafam karmakarışık Allah yardımcımız olsun doktorum korkulacak bişey yok dedi ama korkuyorum yine de

Meraba bende 23 hafta gebeyim 11,12 mm cikti borderline ventrikülomegali amniyosentez sonucu bekliyorum mr cektircem bi kaç güne şuan durumunuz nedir

X