daha önce yazmıştım konuya. gelişmeleri tekrar yazayım aynı sorunu yaşayanlar için.
26. haftada dr.um 10.5 dedi hocasına gönderdi. Ertesi gün 12mm ölçtü hoca, bir de ense kalınlığı yüksek dedi (9mm). Ama başka bir sisteminde bi problem yok dedi ayrıntılı ultrasonda. 2 haftada bir kontrol önerdi.
2 hafta sonra dr.uma gittim, 9.8 ölçtü. Yine de içim pek rahat etmedi, sanki herkes kafasına göre ölçüyomuş gibi geliyordu.
2 hafta sonra tatile çıktığımız için gittiğimiz yerden iyi bi dr.a soralım dedik (adanada). Bi hocayı önerdiler, ona gittik. O da çok çok detaylı baktı sağolsun, çok ilgilendi ve tamamen akademik konuştu. Ölçümünden emn olduğunu, 7.5mm olduğunu, önceki ölçümlerin yanlış metodla yapılmış olabileceğini söyledi. Çünkü bunda gerileme olmaz dedi, çok net bir şekilde. Ya aynı kalırmış ya artarmış. Şaşırdık. Tabi ki bu yoruma çok sevinmiştim, dr. beni ikna da etmişti ama bu defa da ense kalınlığı üzerinde durulmaya başlandı. Down sendromu akla gelir ama başka bir bulgu yok dedi. Sonra diğer dr.lar da aynı şeyleri söylediler.
Sonunda şun karar verdim; yapabileceğim hiçbirşey yok, her an herşey olabiliyor. rapor almak için gittim, ventrikülomegali teşhisi konuldu. ventikülomegali araştırılırken ense kalınlığı çıktı, bebek tersti sezeryan için konuşmaya gittik bebek doğum kanalında dendi. Artık düşünmemeye çalışıyorum, şimdi sabırla bekliyorum, Rabbim tüm ihtiyacı olanların gönlüne ferahlık versin, meleklerimize sağık versin.
Üzülmeyin demek kolay ama emin olun üzülmemek de çok zor değil. Doğum denen mucizevi olaya asla müdahale edemiyoruz, Allah ne takdir ederse bizler onu yaşıyoruz. Böyle düşününce insan rahatlıyor ve işler iyi gitmeye başlıyor...