Borderline Ventrikülomegali çıktı oğluşumda :(

hulivar merhaba ben 10 ağustosta doğum yaptım ve sağlıklı bir şekilde oğlumu kucağıma aldım Allah' a binlerce şükürler olsun.oğlumun hiçbir yerinde en ufak birşey yok ben de çapaya gitmiştim kordosentez yapılcaktı doktora kalsa neyse ki yaptırmamıştım sana da hala dua ediyorum sen de sapasağlam bi şekilde kucağına alacaksın emin ol çocuklarını,allah'ın izniye ... oğlum bugün 20 günlük oldu 10 gün sonra kafa ultrasonu için çapaya gidicez onun da sonucunu yazarım yine.ultrason da kontrol amaçlı yapılacak aklına kötü bişey gelmesin...kaç gündür aklımdasın yazıcm buraya diye ancak fırsatım oldu çünkü oğlumdan göğsümü kurtaramıyorum:)) sürekli emmek istiyor memede uyumak en büyük keyfi:) görüşmek üzere çapadan döndüğmüzde de yazıcam inşallah..

hulivar merhaba ben 10 ağustosta doğum yaptım ve sağlıklı bir şekilde oğlumu kucağıma aldım Allah' a binlerce şükürler olsun.oğlumun hiçbir yerinde en ufak birşey yok ben de çapaya gitmiştim kordosentez yapılcaktı doktora kalsa neyse ki yaptırmamıştım sana da hala dua ediyorum sen de sapasağlam bi şekilde kucağına alacaksın emin ol çocuklarını,allah'ın izniye ... oğlum bugün 20 günlük oldu 10 gün sonra kafa ultrasonu için çapaya gidicez onun da sonucunu yazarım yine.ultrason da kontrol amaçlı yapılacak aklına kötü bişey gelmesin...kaç gündür aklımdasın yazıcm buraya diye ancak fırsatım oldu çünkü oğlumdan göğsümü kurtaramıyorum:)) sürekli emmek istiyor memede uyumak en büyük keyfi:) görüşmek üzere çapadan döndüğmüzde de yazıcam inşallah..

Ah canim benim inan ki cok sevindim. İnsaallah ultrason da iyi sonuclanir. Bizim de halen 12.5 - 13 mm civarinda devam ediyor. Allahin izniyle biz de saglikli bir sekilde emme faaliyetlerine baslariz. Saglikla mutlulukla huzurla buyusun yavrun, evinizin bereketi, mutlulugunuzun kaynagi olsun.

hulivar merhaba bugün oğluma kafa ultrasonu yaptırdık ve hiçbişey çıkmadı hatta doktor 12-13 mm yi normal buluyoruz bunlar sınır birimler dedi.pekçok bebekte gözüküyomuş ventrikülomegali.oğlum Allah'ıma binlerce şükürler olsun ki sağlıklı darısı herkesin başına olsun inşallah.sen de burdan yazarsan sevinirim gelişmeleri merak ediyorum.bebeklerine ve kendine çok iyi bak..

hulivar merhaba bugün oğluma kafa ultrasonu yaptırdık ve hiçbişey çıkmadı hatta doktor 12-13 mm yi normal buluyoruz bunlar sınır birimler dedi.pekçok bebekte gözüküyomuş ventrikülomegali.oğlum Allah'ıma binlerce şükürler olsun ki sağlıklı darısı herkesin başına olsun inşallah.sen de burdan yazarsan sevinirim gelişmeleri merak ediyorum.bebeklerine ve kendine çok iyi bak..

Sonuclarin boyle olmasina cok sevindim. Ben 35. Haftamdayim, artik bebeklerim oldukca buyudu ve ikiz oldugu icin artik cok net olcumler yapilamiyor US da. En son 12 mm civarinda olculmustu daha sonra 10-11 mm gibi olculdu ama doktor yanilma payimiz cok yuksek dedi. Ancak kotuye giden bir tabloda yok cok sukur. Artik dogum sonrasi kontrol edilecek. Durumu aktaririm, sevgiler saglikla buyuyun insaallah:))

Sonuclarin boyle olmasina cok sevindim. Ben 35. Haftamdayim, artik bebeklerim oldukca buyudu ve ikiz oldugu icin artik cok net olcumler yapilamiyor US da. En son 12 mm civarinda olculmustu daha sonra 10-11 mm gibi olculdu ama doktor yanilma payimiz cok yuksek dedi. Ancak kotuye giden bir tabloda yok cok sukur. Artik dogum sonrasi kontrol edilecek. Durumu aktaririm, sevgiler saglikla buyuyun insaallah:))

ben de bu konuyu dışarıdan takip eden bir anne adayıyım. Hulivar son durum nedir, bilgilendirir misin? Umarım her şey yolundadır...

Konuyu takip eden herkese merhaba. 36+4 haftalık iken ikizlerim planlı bir ameliyatla dünyaya geldi. Ventrikülomegali ile izlenen oğlum çok sağlıklı şükürler olsun. İlk anda yenidoğan reflekslerini takip ettik, hepsîni çok iyi yapıyordu, aktiviteleri gayet iyi. Bir aylıkken (şu anda 47 günlük) çocuk nöroloji prof. ne gittik. Muayene bulguları olumlu idi biz yine de US yaptırmak istedik. US da pek çok açıdan ölçümler alındı bazı noktalar küçük ölçülürken en geniş nokta 14 mm ölçüldü. Bu duruma eşlik eden herhangi bir sorun tespit edilmedi. Takip etmeye devam edecegiz. Gelişimi, tepkileri, görünümü çok normal hatta denver gelişim testinde 21 günlük prematüre lmasına rağmen gelişimi önden gidiyor. Herkesin yavrusuna Allahtan şifa diliyorum.

senin adına çok sevindim hulivar. Allah uzun sağlıklı ömürler nasip etsin yavrularına. Senin ve benim gibi bu sorunu yaşayan bütün annelerin bebekleri de sağsalim dünyaya gelirler inşallah.

hülya hanım gerçekten çok sevindim Allah herkesin yavrusunu kendisine bağışlasın sağlık sıhhat versin cümlemizinkine..

arkadaşlar ben mesajlarınızı şimdi okuyorum.Çünkü benimde başıma şimdi böyle bir durum geldi ve araştırmaya girdim.21 haftalık gebeyim.Kzımın sol ventrikülü 10.2mm çok korktum..LÜtfen bu deneyimi yaşayanlar sonuçlarının paylaşsın çok ihtiyacım var.teşekkür ederim.:KK50:

venrıkulomegalı denip corpus callosum agenezisi denilen varmıydı aranızda acaba

aynı sorun bizde çıktı ama bana bunu tıp fakültesindeki dr söyledi kendi drum değil yani ben ventrikülomegali için ikinci bir görüş almak için tıpa gittim onun yanında başıma bunu çıkardılar kordosentez dedi dr ama ben yapmıyacam en azından kendi doktorumu bekliyecem 2 hafta sonra kendi doktorum bakalım ne diecek

aynı sorun bizde çıktı ama bana bunu tıp fakültesindeki dr söyledi kendi drum değil yani ben ventrikülomegali için ikinci bir görüş almak için tıpa gittim onun yanında başıma bunu çıkardılar kordosentez dedi dr ama ben yapmıyacam en azından kendi doktorumu bekliyecem 2 hafta sonra kendi doktorum bakalım ne diecek

benim oğlumda corpus callosum agenezısı dendı kordosentez onerdıler yaptırmadık ileri jhafta düşük ihtimalı var Allah korusun bebegınız nasıl ıyımı umarım sağlıcakla alırsınız kucagınıza

benim oğlumda corpus callosum agenezısı dendı kordosentez onerdıler yaptırmadık ileri jhafta düşük ihtimalı var Allah korusun bebegınız nasıl ıyımı umarım sağlıcakla alırsınız kucagınıza

Kesin konuldumu canım tanım

Bende de şüphelendıler kordosentez yaptırdım sonuc temız çıktı çok sükür

Oğlum suan 4 buçuk yasında gayette sağlıklı

Sızde o gunleri görürsünüz insallah

mesajlarınızı ben de yeni okuyorum oğluma da bu teşhis kondu 3 aylık şimdi.beyin cerrahisine götürücem bugün onu rabbim hepimize yardıım etsin şaşırdık kaldık eşimle napcağımızı :KK43:

ben kordosentez yaptırdım yanında microerray diye bir test var onuda yaptırdım ikisi de temiz geldi şimdi 20 gün falan var doğuma doğduktan sonra mr çekilecek gerçi yanında bir sendrom olmasa corpus olmaması sorun olmuyomuş şlimdiki dr soyledi işte artık bekliyorum dua ediyorum siz ne yaptınız

Kesin konuldumu canım tanım

Bende de şüphelendıler kordosentez yaptırdım sonuc temız çıktı çok sükür

Oğlum suan 4 buçuk yasında gayette sağlıklı

Sızde o gunleri görürsünüz insallah

yazdığınız cvp beni çok mutlu etti bizimde test sonuçları temiz geldi biz bi test daha var hatta onu da yaptırdık şimdi doğuma azkaldı işte dr doğumdan sonra gelişimi bi süre takip edilir dedi ama test sonuçları temiz gelince artık bu sorunu hiç konuşmuyor bakalım inş bizimde herşey yolunda gider ama mesajınız beni çok umutlandırdı gerçekten

yazdığınız cvp beni çok mutlu etti bizimde test sonuçları temiz geldi biz bi test daha var hatta onu da yaptırdık şimdi doğuma azkaldı işte dr doğumdan sonra gelişimi bi süre takip edilir dedi ama test sonuçları temiz gelince artık bu sorunu hiç konuşmuyor bakalım inş bizimde herşey yolunda gider ama mesajınız beni çok umutlandırdı gerçekten
Allah yardımcınız olsun

Sizde görürsünüz güzel günler insallah

arkadaşlar çok cnm sıkkın.... 26+2 haftalık hamileyim renkli ultrasyon çektirdiğim döneme kadar hiçbir sorunum çıkmadı ultrasonda bebeğimin vertürmegali sağ tarafında 12 mm lik sıvı birikmesi çıktı . 2 hafta sonra yani dün gittiğimde çapa heyete girdm 14 mm yükselmiş baş çapı 3-4 -hafta ileride ama vücut olarakta normalden büyük demişti daha önce gittiğimde prof.recep has çok korkuttular bizi eşimle kordonsentez ya da aminosentez yaptırmak istemedim.sadece mr çekilecek bebeğimin beyninden çok korkuyorum ama inşallah bi sorunla karşılaşmayız ileriki dönemde herkese acil şifalar....aynı durumda olanlar varsa hangi aşamadan geçtiler lütfen paylaşır mısınız .
merhaba.
geçmiş olsun öncelikle. şu amda aynı sorunu ben yaşıyoum. aynı doktorlara gitmişiz sizinle. bizimki en son 7mm biri. 12mm biri.ölçüldü. ben de kordosentez önerildi kurulda ve yaptırmadım. artık çok geç 33 haftamız dolacak. bu saaten sonra 3 sonra çıkacak sonucu ne yapalım...
2 haftada bir ölçülüyor. son 3 haftada nüyümedi. ama doktorum küçülmez diyor. büyümesin yeterki diyor.
bu arada beyin cerahına da görüştük sezeryan doğmalı dedi. ama kendi doktoru ve recep hoca normal doğabilir dedi. ben ilkini normal doğurmuştum. Allahın izniyle bunu da normal doğurmak istiyorum. siz nasıl doğum yaptınız ve şimdi.ne durumdasınoz.
iyi haberlerinizi diliyorum..

X