arkadaşlar hiç aynı sorunla karşılaşan hamile anne yok mu çok üzülüyorum cevp gelmedi
arkdaşlar aynı sorun bende de var.. 29. haftamda 10,2 mm çıktı.. ventrikül genişliği.. doktor takip edecez dedi.. bebeğimin kafası da 3 hafta daha büyük..
sizden rica ediyorum, durumlarımızı paylaşalım.. inş iyi olur bebeklerimiz...
canım çok gecmıs olsun
ınsallah duzelır benım ogllumun 12 mm den dustu 7 mm kadar
senınde duzelecektır
dogumdan sonra 2 aylıkken tekara ultroosnla kafasına bakıldı
o zamanda bı sorun olmadıgı soylendı
sımdı 2 bucuk yasında kocaman oldu cok akıllı saglıklı bı cocuk bı sorun yasamadık Allah ıma bın sukur
sende saglıklıca kucagına alacaksın ınsallah
10.7 mm olan büyüklük 9 mm ye gerilemiş bizim de.çapada kurula çıktık ve prof. atıl yüksel hoca baktı.bir hafta içinde geriledi yani.inşallah bu sorunu yaşayan herkesin bebeği sorunsuz olarak doğar içimizi ferah tutmak zorundayız en azından bebeklerimiz için..
26. haftada 11 mm dendi ..
Çok üzüldük ama dr bebek büyükdükçe küçülme ihtimaliden de bahsetti..
Kolay ikna olmuyor insan ..
Erkek bebeklerde sınırı 12 mm olarak belirlemişler ama normal sınır 10 mm aslında..
28. haftada 9.8 mm oldu ..
30. haftada 9 mm ..
Dr artık önemsemiyor ve büyümez diyor ..
Çok dualar ettim , ya şafiler çektim ..
Çok şükür benim oğlumun kafa içi yapıları tamamen normal ve hiçbir problemi yok ..
Rabbim'e hamd olsun ..
İnşallah sizlerde güzel haberler alırsınız..
canım cevap yazdığın ve içimi rahatlattığın için binlerce kere teşekkür ederim.. senin adına çok sevindim..
benim bebeğim kız.. inşallah benim bebeğim de normal sınırlara geri döner... bende buradan paylaşırım...
ya şafi yi nasıl çektin.. anlatırsan bende çekeyim.. hergün dualar ediyorum.. inşallah bebeğim iyi olacak...
arkadaşlar çok cnm sıkkın.... 26+2 haftalık hamileyim renkli ultrasyon çektirdiğim döneme kadar hiçbir sorunum çıkmadı ultrasonda bebeğimin vertürmegali sağ tarafında 12 mm lik sıvı birikmesi çıktı . 2 hafta sonra yani dün gittiğimde çapa heyete girdm 14 mm yükselmiş baş çapı 3-4 -hafta ileride ama vücut olarakta normalden büyük demişti daha önce gittiğimde prof.recep has çok korkuttular bizi eşimle kordonsentez ya da aminosentez yaptırmak istemedim.sadece mr çekilecek bebeğimin beyninden çok korkuyorum ama inşallah bi sorunla karşılaşmayız ileriki dönemde herkese acil şifalar....aynı durumda olanlar varsa hangi aşamadan geçtiler lütfen paylaşır mısınız .
şuan yazdığın mesajı okudum hıçkırıkla ağlıyorum canım... senin adına gerçekten çok ama çok sevindim... darısı da inş benim kızıma olur...
merak eetiğim hatırlıyor musun kaçıncı haftanda teşhisi koydular, büyüme oldu mu? telhis konduğunda kaç mm idi? doğduktan sonra kaç mm ye düştü.. yani ne kadar zamanda..
cevap verirsen çok sevinirim.. çok teşekkür ederim...
İnşallah arkadaşım .. Sen bol bol dua et ..
Bizim gibi yapma , çok yıpratma kendini bebeğin etkilenmesin ..
Ya Şafi - Şifa demek ..
Hergün 100 kere çek zikir gibi , ellerine üfle karnına sür .. Bunu herkes yapar ..
Ben normalde de zikir severim ..
Mesela Bismallahil Latif - Lutuf sahibi ..
Ya Musavvir - Şekil ve suret veren ..
Bunların sayısını kendin belirle..
Bneim de aularımdasın inşallah güzel haberler verirsin bize..
ınsallah canım
27 haftalıktım
o haftaya kadar butun testlerımı yaptırdım hıc aksatmadım kontrollerımı
kendı doktoruma degılde baska bı hastaneye gıttım doktor sak dıye bana bu sorunu soyledı beynımden vuruldum sankı
ınanamadım
sonra doktoruma gıttım oda benı kendı hocasıan gonderdı Alkan Yıldırım Atıl yüksel Recep Has capada duymussundur onlar baktılar yuzde 4 ozurlu ıhtımalı fılan dedıler kordosentez fılan yapalım dedıler yaptırdım sonuc temız cıktı
ama doguruncaya kadar neler yasadım bır ben bır Allah bılır
hıc bu kadar aglayıp uzuldugumu hatırlamıyorum
sonucu guzel oldu Allahıma bınlerce sukurler olsun
buyume olmadı 7 mm dustu dogumdan 2 ay sonra baktırdık bı sorun yok dedı ultroson yapan kadın
sonra gelısım ıcın testlere fılan cagırdılar suan herseyı normal saglıklı bı cocuk ama cok yaramaz
dualarım senınle ınsallah hersey cok guzel olacak
canım iyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim sana... kendi durumunu da bilgilendirdiğin için çok sağol... inş benim bebeğim de düzelir ve sağlıkla doğar..
allah ımda daha başka ne isterim ki.. inş ben de iyi haberler paylaşırım burada.. görüşürüz...