Borderline Ventrikülomegali çıktı oğluşumda :(

ebrusah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
3
1
arkadaşlar çok cnm sıkkın.... 26+2 haftalık hamileyim renkli ultrasyon çektirdiğim döneme kadar hiçbir sorunum çıkmadı ultrasonda bebeğimin vertürmegali sağ tarafında 12 mm lik sıvı birikmesi çıktı . 2 hafta sonra yani dün gittiğimde çapa heyete girdm 14 mm yükselmiş baş çapı 3-4 -hafta ileride ama vücut olarakta normalden büyük demişti daha önce gittiğimde prof.recep has çok korkuttular bizi eşimle kordonsentez ya da aminosentez yaptırmak istemedim.sadece mr çekilecek bebeğimin beyninden çok korkuyorum ama inşallah bi sorunla karşılaşmayız ileriki dönemde herkese acil şifalar....aynı durumda olanlar varsa hangi aşamadan geçtiler lütfen paylaşır mısınız .

arkadaşlar hiç aynı sorunla karşılaşan hamile anne yok mu çok üzülüyorum cevp gelmedi

canım Allah şifasını versin inşallah ama bazen doktorlar ufacık birşeyden bile o kadar çok korkutabiliyor ki insanı benim arkadaşımın bebeği için kesin down sendromlu demişlerdi ama maaşallah hiç birşey yoktu doğduğunda umarım seninkide bunun gibi olur sadece.... Böyle bir rahatsızlığı varsada eğer bebeğinin Allah şifasını verir inşallah çok geçmiş olsun gerçekten senin adına üzüldüm

ben de 26+3te aynı teşhisle şok oldum. 10.8 çıktı doktorumun ölçümünde. eşim doktor, o önce önemsemedi dönemlik olabilir, değerler düşebilir dedi. ama benim moralim çok bozuldu. doktorum üniversitede bi hocaya yönlendirdi, detaylı değerlendirilsin dedi. daha çok erkek bebeklerde ortaya çıkar ve genellikle kendiliğinden geçer ama bu durum her zaman takip gerektirir ve bazen sonuçlar ciddi olabilir dedi.

hocanın ölçümünde çift taraflı 12.mm çıktı, ve hoca bizi daha da çok gerdi. Diğer sistmlerinde bişey yok, çok ciddi bir rahatsızlığa sebep olmaz ama olabilir de falan diye yuvarlak konuştu. eğer artış olursa ve gerek görülürse 34. haftada alınıp dışarıda tedavisine başlanırmış. o sıvı artışı da bazı kanalların tıkanmasıyla oluyormuş ve o sıvının sürekli boşaltılması gerekiyormuş. tabi bu benim anladığım. eşim yine de sakin kaldı. 2 hafta bekledik. kendi doktorumuza tekrar gittiğimizde 1mm düştüğünü söyledi. kafa ve vücut büyüklüğü arasında da 1 hafta var dedi. korteks incelmemiş, iyi görünüyor dedi (incelirse tehlikeli oluyormuş). biraz daha rahatladım ben. şimdi haftaya tekrar başka bir hocaya gidicez, artık onun değerlendirmesinden sonra duruma göre önlemimizi alıcaz. açıkçası sabretmeyi öğrendim diyebilirim. aynı problemi yaşayan herkese de sakin olmalarını öneriyorum, çünkü "yapılacak hiçbir şey yok". yapılabilecek tek şeyin teşhisin konularak doğumu beklemek olduğunu söylüyorlar. eğer tadavisi varsa doğumdan sonra başlanabiliyomuş. Mevlam takdir ettiğiyse, asla engel de olamayız. ben herşeye hazırlıklıyım, gerçekten. hep dua ediyorum iyiye gitsin diye ama kendimi de parçalamıyorum niye oluyor diye. çünkü bebeğim hala karnımda, bana ve sağlığıma ihtiyacı var ve dr.un da dediği gibi "kapalı bir kutuya" bakıp "yorum" yapıyorlar. işin aslı farklı da olabiliyor. arkadaşıma 99da 1 down sendromlu olur, sonlandıralım demiişler ve maşallah çok tatlı "normal" bir kızı var şimdi. yine forumda okudum, 19mm demişler ve doğumdan sonra ölçülmüş 13mm çıkmış.

tabiki dr.lara ve bilgilerine saygı duyuyorum ama kimse kendini "riske atmak" istemediği için, yuvarlak konuşup bizleri tedirgin edebiliyorlar. çok ciddi boyutlarda veriler olmadıkça canınızı sıkmayın derim. Rabbim meleklerimize sağlık ve sıhhat versin, inşallah sağlıkla kucağımıza alıp sağlıkla büyütürüz.

(bu arada ben kordosentez, amniyosentez, mr vs. hiçbir şey yaptırmadım, eşim de yaptırmanın zarardan başka birşey getirmeyeceğini söyledi. çünkü sonuçlar bu haftadan sonra ne olursa olsun "yapılacak birşey yok"tu...)

Son düzenleme:
rabbimin izniyle bebeğimizin beynindeki sıvı miktarı düştü 14 mm iken 9 a düştü inanç çok önemli arkadaşlar sakın kaybetmeyin inancınızı sadece tek sorunumuz makrosefali başı büyük bebeğimin neyse artık Allah o kadar büyükki bir de zaman herşeyin ilacı umarım herkes benim kadar mutlu haber alır bebeğinden .Çok teşekkürler cvp veren tüm arkadaşlara herkese acil şifalar ....

geçmiş olsun,aynı sorunu şuan biz de yaşıyoruz sol tarafta 10.7 mm olarak tesbit edilmişti yarın çapa da kurula çıkacağız proflar olacakmış bakalım ne diyecekler.Allah bu durumda olan herkese acil şifalar versin.bu arada kordosentez önerdiler ancak düşük riski olduğundan yaptırmadık biz de.şuan için ventrikülomegaliye eşlik eden ek bulgu olmadığı için doktor büyük olasılıkla bişey çıkmayacak dedi ama takip edilmesi gerekiyomuş.Allah herkesin yardımıcısı olsun..

arkdaşlar aynı sorun bende de var.. 29. haftamda 10,2 mm çıktı.. ventrikül genişliği.. doktor takip edecez dedi.. bebeğimin kafası da 3 hafta daha büyük..
sizden rica ediyorum, durumlarımızı paylaşalım.. inş iyi olur bebeklerimiz...

canım çok gecmıs olsun
ınsallah duzelır benım ogllumun 12 mm den dustu 7 mm kadar
senınde duzelecektır
dogumdan sonra 2 aylıkken tekara ultroosnla kafasına bakıldı

o zamanda bı sorun olmadıgı soylendı
sımdı 2 bucuk yasında kocaman oldu cok akıllı saglıklı bı cocuk bı sorun yasamadık Allah ıma bın sukur
sende saglıklıca kucagına alacaksın ınsallah

şuan yazdığın mesajı okudum hıçkırıkla ağlıyorum canım... senin adına gerçekten çok ama çok sevindim... darısı da inş benim kızıma olur...
merak eetiğim hatırlıyor musun kaçıncı haftanda teşhisi koydular, büyüme oldu mu? telhis konduğunda kaç mm idi? doğduktan sonra kaç mm ye düştü.. yani ne kadar zamanda..
cevap verirsen çok sevinirim.. çok teşekkür ederim...

10.7 mm olan büyüklük 9 mm ye gerilemiş bizim de.çapada kurula çıktık ve prof. atıl yüksel hoca baktı.bir hafta içinde geriledi yani.inşallah bu sorunu yaşayan herkesin bebeği sorunsuz olarak doğar içimizi ferah tutmak zorundayız en azından bebeklerimiz için..

anladım canım.. cevap yazdığın için çok teşekkür ederim.. içimi rahatlattın ve senin adına da çok sevindim..
darısı da benim kızıma olur inş.. canını sıkma konusuna gelince, sıkmamaya çalışan halimle hergün bir ağlamam oluyor..
bende üniv de bir proftan randevu aldım.. bakalım ne olacak.. çok sağol...

26. haftada 11 mm dendi ..
Çok üzüldük ama dr bebek büyükdükçe küçülme ihtimaliden de bahsetti..
Kolay ikna olmuyor insan ..
Erkek bebeklerde sınırı 12 mm olarak belirlemişler ama normal sınır 10 mm aslında..
28. haftada 9.8 mm oldu ..
30. haftada 9 mm ..
Dr artık önemsemiyor ve büyümez diyor ..
Çok dualar ettim , ya şafiler çektim ..
Çok şükür benim oğlumun kafa içi yapıları tamamen normal ve hiçbir problemi yok ..
Rabbim'e hamd olsun ..
İnşallah sizlerde güzel haberler alırsınız..

canım cevap yazdığın ve içimi rahatlattığın için binlerce kere teşekkür ederim.. senin adına çok sevindim..
benim bebeğim kız.. inşallah benim bebeğim de normal sınırlara geri döner... bende buradan paylaşırım...
ya şafi yi nasıl çektin.. anlatırsan bende çekeyim.. hergün dualar ediyorum.. inşallah bebeğim iyi olacak...

İnşallah arkadaşım .. Sen bol bol dua et ..
Bizim gibi yapma , çok yıpratma kendini bebeğin etkilenmesin ..
Ya Şafi - Şifa demek ..
Hergün 100 kere çek zikir gibi , ellerine üfle karnına sür .. Bunu herkes yapar ..
Ben normalde de zikir severim ..
Mesela Bismallahil Latif - Lutuf sahibi ..
Ya Musavvir - Şekil ve suret veren ..
Bunların sayısını kendin belirle..
Bneim de aularımdasın inşallah güzel haberler verirsin bize..

Sevgili Ebrusah Arkadas,

Ayni teshis bana oglumda 28.haftada kondu.2010 Agustos Ayinda.Üniversite Hastanesinde Almanyada.Borderline Ventrikulomegali tam olarak ayni yani.Doktorlar olabilecek tüm kötü senaryolari önüme koydular (onlarin mecburiyetiymis bu, en kötüsünü anlatmak)zeka geriligi, görüme,isitme,yürüme bozuklugu, gelisim geriligi, mental dengesizlik, otizm, hydrocepahlus, daha neler neler.Doguma kadar sirf agladim, karalar bagladim.burnumdan geldi gebelik, belkide üzüntüden preeklemsi cikti 34.haftada ve sezeryanla acildoguma alindim.Bana denilen yani 28.haftada,ben sormustum belki düzelir diye.uzman doktor bu haftadan sonra geri dönüsüm olmaz dedi. umarim ilerleme olmaz dedi.gerileme söz konusu degil dedi.amniyosentezi ve MR ida red ettim.cünkü sonuc ne cikacak olursa olsun doguracaktim.amniyosentez bebek icin risk, MR da fuzuli Stres bebise.hayir elimize ne gececektiki.koca bir hic.
Simdi Oglum 21 aylik, ve beyninde halen ventrikulomegali var,ayni teshis edilen sinirda halen cok sükür, ne ilerleme ne gerilemeoldu.birde beynin ortasindan gecen bir dokunun bir kismi eksik dendi. Ama Allaha binlerce sükür gayet saglikli neseli bir cocuk.gelisimi,davranislari normal.yilda bir kontrole gitmek zorunda okulcagina kadar.mental ve motorik gelisime bakiyorlar,kafa ultrasonu yapiyorlar.simdiye kadar bir sorunumuz olmadi.6 ay yuvaya gitti.yine ögretmenleri hicbir anormallik teshis etmediler.fazla yaramaz sadece,bide sinirli.
Diyecegim o ki metin ol.Allaha havale et, ve kendini benim gibi yiyip bitirme.hersey olacagina variyor biz ne yaparsak yapalim.rabbine sigin.o herseyi mümkün kilandir. tip bir yere kadar nimettir,aractir. baki olan allahin dedigidir,doktorlarinki degil.Ben yasadimayni seyleri.ventrikulomegali diye baslik acmissin.direk kendi yasadiklarimi animsadim.yazma geregi duydum sana. bu konuda bilimsel makaleler okudum, cok arastirdim ben.eger tek basina baska hasar olmaksizin görülüyorsa cocukta,bor sorun cikmama ihtimali yüksekmis.yavruna sarilonu terk etme,konus onunla.sana umut olsun,moral olsun diye yazdim.Birde ventrikulomegalinin erkeklerde cikma ihtimali daha yüksekmis.nedeni bilinmiyor.kizlarda daha azmis.ama sonuclari cok degisken.bu hasara sahip olup üniversite okuyan cocuklar bile varmis.Allah büyüktür.Sorularin varsa bana sor.bu konuda nerdeyse 2 mastir bir doktora yaptim.okadar cok okudumki.Allaha emanet ol.

ınsallah canım

27 haftalıktım
o haftaya kadar butun testlerımı yaptırdım hıc aksatmadım kontrollerımı
kendı doktoruma degılde baska bı hastaneye gıttım doktor sak dıye bana bu sorunu soyledı beynımden vuruldum sankı
ınanamadım
sonra doktoruma gıttım oda benı kendı hocasıan gonderdı Alkan Yıldırım Atıl yüksel Recep Has capada duymussundur onlar baktılar yuzde 4 ozurlu ıhtımalı fılan dedıler kordosentez fılan yapalım dedıler yaptırdım sonuc temız cıktı
ama doguruncaya kadar neler yasadım bır ben bır Allah bılır
hıc bu kadar aglayıp uzuldugumu hatırlamıyorum
sonucu guzel oldu Allahıma bınlerce sukurler olsun

buyume olmadı 7 mm dustu dogumdan 2 ay sonra baktırdık bı sorun yok dedı ultroson yapan kadın
sonra gelısım ıcın testlere fılan cagırdılar suan herseyı normal saglıklı bı cocuk ama cok yaramaz

dualarım senınle ınsallah hersey cok guzel olacak

açıkladığın için çok teşekkür ederim canım... bende salat ı tefriciye okudum 4444 kere.. 5. 4444 ü okumayada dün başladım:)
allah ım dualarımız kabul eder inş... haberleri paylaşacağım.. iyi dileklerin için tekrar teşekkürler...

canım iyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim sana... kendi durumunu da bilgilendirdiğin için çok sağol... inş benim bebeğim de düzelir ve sağlıkla doğar..
allah ımda daha başka ne isterim ki.. inş ben de iyi haberler paylaşırım burada.. görüşürüz...

canım sormak ıstedıgın yada ogrenmek ıstedıgın bızey olursa seve seve cevap vererım

suan kı duygularını yasamayan bılemez

yasıyorsun ama nasıl yasadıgın bellı degıl en guzel zamanların zehır oluyor bır cop bıle alamıyorsun
sen uzme kendını Rabbım buyuk
buda bızım ımtıhanımız
ne kadar degerlı olduklarını anlayacagız boyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…