- 19 Mayıs 2018
- 99
- 105
- 53
- 41
- Konu Sahibi Yaralikuzu
Aranızda bu dertten muzdarip olan var mı nasıl başa çıktınız ve ne zanan anladınız?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
E ayrıldıysanız zaten psikolojik durumuyla bir ilginiz yok artık.Ayrıldım ben de ama o beni bırakmıyor ve araştırırken tesadüfen bu hastalığı buldum ve belirtiler birebir örtüştü. Daha önce böyle bir deneyim yaşayan var mı ve nasıl kurtuldular merak ettim açıkçası.
Önce şunu düşünmeniz gerekiyor:Ayrıldım ben de ama o beni bırakmıyor ve araştırırken tesadüfen bu hastalığı buldum ve belirtiler birebir örtüştü. Daha önce böyle bir deneyim yaşayan var mı ve nasıl kurtuldular merak ettim açıkçası.
Bu arada cevaplarken cevapla butonunu kullanırsanız iyi olur. Aksi halde bildirim gelmiyor. Tesadüfen gördüm cevabınızı.
Askerde şu an zaten ben ayrıldım ama sonrası için korkuyorym tekrar böyle bir ilişki yaşarsam baştan anlayabilir miyim? Bir de iyileşme durumları var mı?
Psikoterapiyle duzelebilir tabi. Su an askerdeyse yalnizliktan iyice size sarmistir.Askerde şu an zaten ben ayrıldım ama sonrası için korkuyorym tekrar böyle bir ilişki yaşarsam baştan anlayabilir miyim? Bir de iyileşme durumları var mı?
Önce şunu düşünmeniz gerekiyor:
“Ben onu seviyor muyum, sevmiyor muyum?”
Sonrasında şu soru geliyor:
“Onun bu durumunda onu alttan alıp yardımcı olabilir miyim?”
Eğer bu sorulara cevabınız hayır ise evet ayrılmanız gerekiyor.
Böylece en azından erkek arkadaşınız da kendisine psikolojik hastalık tanısı koyan kız arkadaşından uzaklaşıp onu seven birini bulabilir...
(Yorumumun çok sert olduğunu düşünüyorsanız daha fazla detay vermeniz gerekirdi. Böylece en azından erkek arkadaşınızın da hatalarını görmüş olurduk.)
Psikoterapiyle duzelebilir tabi. Su an askerdeyse yalnizliktan iyice size sarmistir.
Tekrar böyle bir ilişki yaşama ihtimaliniz çok yüksek değil bence.Askerde şu an zaten ben ayrıldım ama sonrası için korkuyorym tekrar böyle bir ilişki yaşarsam baştan anlayabilir miyim? Bir de iyileşme durumları var mı?
Çocuğun hasta olduğu belli değil yani. Netten kendimize psikolojik rahatsızlıklar bulduğumuz yetmiyor şimdi çevremize de buluyoruz:))))
Tekrar böyle bir ilişki yaşama ihtimaliniz çok yüksek değil bence.
Çünkü bahsettiğiniz psikolojik bozukluğu ilk defa duyuyorum. Çok yaygın birşey değil sanırım.
Bir de bu durum net değil farkındaysanız. İnternetten baktığınız belirtilerle teşhis koyamazsınız.
Teşhisi siz koydunuz yani??
Düzelmez, siz hiç borderline gördünüz mü ?
Ben gördüğümü anlatayım;
Kadın border, erkek ona aşık olmuş. Ne saçmalıklar olmuş, kız adamla sevgiliyken saçma bir nedenle evden kaçmış kötü insanların eline düşmüş satılmak üzereyken adam gelip kurtarmış. 1 gecede babasının arabasını yarı fiyatına satıp o adamların elinden kızı almış. Sonra da o haliyle kabul edip evlenmiş (borderline olduğunu bilmeden). Şu anda adamın hiçbir akrabası evine giremiyor. Kız kendine zarar verip polisi çağırıyor, kaynana kayınpederi suçluyor. İlk kızı dinleyince yazık nasıl bir kocaya düşmüş diyorsun ama sonra gerçekleri öğrenince daha kötü. 2 de çocuk var. hoca da bu adamında hayatını karattı 2 de çocuk var bunlar boşanır eninde sonunda demişti.
Kişilik bozukluklarında kişiyi tedavi ettirtemezsiniz,zaten edilmez. Maddi kaygısı olmayan ruh sağlığı çalışanları bunları odasından içeri bile sokmaz genelde. Zamanında bi antisosyal cezaevinde çalışırken (bence borderline kişilik bozukluğuna uyan kısımları da vardı ki bu kişilik bozukluklarında hersey çok karışık ve içiçedir) duygusal yatırımını bana yapmıştı ,yani Türkçe meali kafayı bana takmıştı,çok sevdiğim bi hocama anlatmıştım durumu bana şöyle söylemişti “ Burçakçım bi kişilik bozukluğu vardır bi de o.ospu çocuğu vardır,bence ikisi de aynı ya neyse,koşarak kaçıyorsun ve bi daha adamı görüşmeye almıyorsun (psikologum,antisosyal kamil tecrübesizliğimi kullanıyordu öyle de zekiler) hatta istifa et kızım ne işin var orda “demişti,şu hayattaki en büyük duamdır kişilik bozukluğu olan biri ne direkt ne dolaylı olarak hayatıma girmesin diye,öyle zor bişeydir,zaten bi tanesi bi sülaleye yeter. Böylesi bi konuşmayı da burdan başka bi yerde yapamazdım heralde.Aranızda bu dertten muzdarip olan var mı nasıl başa çıktınız ve ne zanan anladınız?