- 8 Ocak 2022
- 260
- 331
- 35
-
- Konu Sahibi minikellim
Bahsettiginiz kadar borcum yok, ikinizin toplam gelirini sadece esim kazaniyor ama o kadar pahali ki hersey borc kapatip kara gecmek hayal bana suan . Bitcoin, borsa bunlardan hic anlamayiz zaten . Ama bahsettiginiz kar topu modelini merak ettim6 yıllık kamu çalısanıyım. En düşük memur maaşına tabiyim. Eşim özel sektörde olup, aylık geliri 1-3 bin aralığında aşağı yukarı azalıp artabiliyor. Aylık ortalama gelirimiz zamlarla beraber 8-10 bin lira.
Ben yarım gün yarım ücret karşılığı çalışıyorum. Kızım okula başlayana kadar aynı şekilde devam edecek.
Aldığım sakızı dahi not ettiğim bir excel listesi oluşturdum. Borç kapatma da kartopu modelini örnek alarak 3 sene içerisinde sıfır borç olarak ciddi birikime başlamak istiyorum. İkinci amacım hali hazırda 50 bin civarı piyasası bulunan aracımızın modelini yükseltmek. Üçüncü amacım ev alabilmek. 4. Amacım ticari araç alabilmek.
Genel hedeflerim arasında ileride kızımın daha rahat giharelet edebilmesi için kenara döviz atmak var.
Tabi bunları yapmam için borçlarımı ciddi manada kapamam gerekiyor. Tüm borç ve alışveriş kalemlerimi de ayrıntılı olarak yazarak takip edeceğim.
Evet malesef cook pahalılıandı. Alışverişimizi toptan şatıs yapan bşr marketten yapıyoruz. Bugün aldım elime faturayı tüm marketleri onlıne siteleri karsılastırdım. Ürün bazına göre iki marketinde birbirine üstünlükleri var. Pzartesi pahalı ürünleri değiştrmeyi düşünüyorum. Keza 2.5 kilo pirnç ve 1 kilo yeşil mercimek ücretnde 15 lira fark var.Valla bu hayat pahaliligin da birikim yapmak cook zor Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bitcoinin sitesine bile bakamıyorum korkumdan, borsa içinde bist 100 dısında almamaya calıştım uzun vadede sanırım zarar olmaz. Şimdiye kadar fena gştmedi. Ama onda ki kar zaten ailemin çekirdek aileme katkısı yok sadece yönetimi bende.Bahsettiginiz kadar borcum yok, ikinizin toplam gelirini sadece esim kazaniyor ama o kadar pahali ki hersey borc kapatip kara gecmek hayal bana suan . Bitcoin, borsa bunlardan hic anlamayiz zaten . Ama bahsettiginiz kar topu modelini merak ettim
Insallah kisa surede basariya ulasirsinBitcoinin sitesine bile bakamıyorum korkumdan, borsa içinde bist 100 dısında almamaya calıştım uzun vadede sanırım zarar olmaz. Şimdiye kadar fena gştmedi. Ama onda ki kar zaten ailemin çekirdek aileme katkısı yok sadece yönetimi bende.
Borcum olmasa gelirim yeter diye düşünüyorum evim kira değil, kızıma annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakıyor, ücret veya aylık alışveriş vb yapamıyoruz su durumda. Onlarında destek olmak gibi derdi olmadığı gibi çok sükür bizden beklentileri de yok kendinizi çevirin yeter mutlu oluruz modundalar. ( tüm abartılı düğün borcunu senelerce ödemem dısında maddi olarak katkı veya külfetleri yok iki tarafında) eşimle beraber işe gidip geliyoruz işlerimiz birbirimize ve eve yakın e 5 ten 15 km.
Annem iyi kötü bahçe eker küçük alanda. Domates biber ıspanak salata vb hiç değilse haftanın 1 günlük yemeği ve salata malzemesi bahceden gelir tabi şimdiye kadar değerini bilememişiz coook çürütüpte attık, aman satın alırız deyip almadık.
O kadar hatalı davranmışız ki..
kartopu modeli kısaca en küçük borctan başlayarak diğer borca ekleme yapılarak giden sistem. En büyük borca min, en küçük borca max ödeme yapılarak küçük borc bitince bir sonraki borca ekleme yapışan sistem. Youtube de itfo adında bir kanaldan görüp ıygulamaya başladım bende
Teşekkür ederim inşallah hepimiz rehaf seviyesi cok daha iyi olan günlere uyanırız bşran önceInsallah kisa surede basariya ulasirsin
Teşekkür ederim, ben de sizi severek takip ediyorum. insanın hayatında amaç hayal hedef yoksa hiçbir yere varamıyor olduğumuz yerde dönüyoruz.M minikellim topiğiniz hayırlı olsun. Paylaşımlarınızda güzel kartopu modelini ben de ilk defa duydum. Yaptıklarınızı buradan paylaşırsanız benimde haberim olur. İsteklerinizi de sıralamanız güzel, insanın bir amacı varsa mutlaka başarır hedeflerinize ulaşmanız dileğimle.
Merhaba hayirli olsun topigin . İtfo yu ben de takip ediyorum .Bitcoinin sitesine bile bakamıyorum korkumdan, borsa içinde bist 100 dısında almamaya calıştım uzun vadede sanırım zarar olmaz. Şimdiye kadar fena gştmedi. Ama onda ki kar zaten ailemin çekirdek aileme katkısı yok sadece yönetimi bende.
Borcum olmasa gelirim yeter diye düşünüyorum evim kira değil, kızıma annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakıyor, ücret veya aylık alışveriş vb yapamıyoruz su durumda. Onlarında destek olmak gibi derdi olmadığı gibi çok sükür bizden beklentileri de yok kendinizi çevirin yeter mutlu oluruz modundalar. ( tüm abartılı düğün borcunu senelerce ödemem dısında maddi olarak katkı veya külfetleri yok iki tarafında) eşimle beraber işe gidip geliyoruz işlerimiz birbirimize ve eve yakın e 5 ten 15 km.
Annem iyi kötü bahçe eker küçük alanda. Domates biber ıspanak salata vb hiç değilse haftanın 1 günlük yemeği ve salata malzemesi bahceden gelir tabi şimdiye kadar değerini bilememişiz coook çürütüpte attık, aman satın alırız deyip almadık.
O kadar hatalı davranmışız ki..
kartopu modeli kısaca en küçük borctan başlayarak diğer borca ekleme yapılarak giden sistem. En büyük borca min, en küçük borca max ödeme yapılarak küçük borc bitince bir sonraki borca ekleme yapışan sistem. Youtube de itfo adında bir kanaldan görüp ıygulamaya başladım bende
Teşekkür ederim ben de artık hiç değilse durumumuzun vehametini anladık diye seviniyorum ya anlamasaydımMerhaba hayirli olsun topigin . İtfo yu ben de takip ediyorum .
Ev borcum bu ay bitiyor benim de ins. Cok mutluyum tam zamaninda.
Ben de hisse yatirimi yapiyorum . Biraz altinla destekleyegim .
Bu yil ilk defa bu kadar umutsuz hissediyorum kendimi . Her sey iki kati oldu ve daha artacak gibi .
Zaruri ihtiyac harici hicbir sey almayi düşünmüyorum, uzun bir süre.
Ben de zamaninda cok bos harcamalar yaptım malesef. Neyse onumuze bakalim
Teşekkür ederim.Teşekkür ederim ben de artık hiç değilse durumumuzun vehametini anladık diye seviniyorum ya anlamasaydım
Artmaya devam edeceğini ben de düşünüyorum ve zaruri ihtiyaçtan başka care yok suan.
Ev krediniz için çok sevindim bir miktarını ödüyormuş gibi hisseye atsan ne güzel olur.
Bu çok yorucu değil mi yaEvet malesef cook pahalılıandı. Alışverişimizi toptan şatıs yapan bşr marketten yapıyoruz. Bugün aldım elime faturayı tüm marketleri onlıne siteleri karsılastırdım. Ürün bazına göre iki marketinde birbirine üstünlükleri var. Pzartesi pahalı ürünleri değiştrmeyi düşünüyorum. Keza 2.5 kilo pirnç ve 1 kilo yeşil mercimek ücretnde 15 lira fark var.
Hani derler ya yağını sıkarak yapacağım o durumda artık
Ben ilk zamanlar o hatayı yaptım, zararına satış yaptım korktum malesef. Ama şuan sonuna kadar bekliyorum bazı hisseleri de al sat yapıp kar ile krediden para kalırsa temettü hisse alıyorum. Mesela suan sıfır maliyetle 60 adet ereğli var elimde sadece kardan aldığım.Teşekkür ederim.
Aynen oyle yapmayi planliyoruz. . Hisseleri iyice arastiriyorum suan da. Uzun vade tutmak üzere.
Bir iki borcumuz var onlarda biterse super olucak.
Coin de aldik onlardan zarardayiz. Bir cikacak bir inecek , bakalim zararina satmak yok . Ne olacak.
Evet yorucu ama bşr kilo yeşil mercimekte toptancı da 30 lira olur mu yahu cok uzun zamandır almamıştım cok sasırdım. Annem ben değiştiremeden pişirmiş malesef ama bundan sonra daha dikkatli olacağım.Bu çok yorucu değil mi ya
Tabi ki astrojurnal memnuniyet duyarım.hayırlı olsun başlık, şurada ben de yerimi alsam olur mu ?
gerçi ben büyük borçlarımı ödeyip bitirdim, 2 adet kapamam gereken lüzumsuz kartım var. onlarla ilgili hedef koydum.