- 8 Ocak 2022
- 260
- 331
- 35
- Konu Sahibi minikellim
Borçsuz bir hayat ne güzel olur değil miBen de takipteyim benim de borçlarım var. Umarım en kısa sürede bitirir, birikimlere devam ederim.
Bilinçli harcama ile toparlanacağına inanıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Borçsuz bir hayat ne güzel olur değil miBen de takipteyim benim de borçlarım var. Umarım en kısa sürede bitirir, birikimlere devam ederim.
Tabi ki astrojurnal memnuniyet duyarım.
Kredi kartları başa bela. Bende ne kadar zararda olursam olayım, ödemelerim aksasa bile büyük market alışverisi dısındaki gıda vb alışverişlerimi nakite çevireceğim.
Haklısın taksitli veya acil ödemelerde yüksek limitli kartlar can kurtarıcı oluyor. Onları kapamaya benim de elim gitmiyortoplam 4 kartım var, ikisinin limiti yüksek. diğer ikisi pek yüksek limitli değil ama onlar da var diye hem harcamaya güveniyor insan hem de sonra öderken al takke ver külah ondan ona işler büyüyor.
az limitlileri kapatacağım. hatta birinin son 500 tl si kaldı.
özellikle elimde yüksek limitli kart olması işime geliyor çünkü evde benden başka kimsede kart yok.
Haklısın taksitli veya acil ödemelerde yüksek limitli kartlar can kurtarıcı oluyor. Onları kapamaya benim de elim gitmiyor
Ben de küçük limitli kartların kapatılması gerektiğini düşünüyorum.
Benim de iki kredi kartım 2 eksi hesabım var.
Bir eksi hesabımın 1000 tl borcu kaldı kapatıp kıracağım daha sonra da daha az borcu olan kredi kartında sıra.
O kadar haklısın ki senin için çok iyi olmuş. Sabah yemeden olmuyor öğle arası topluma uymamakla olmuyor Fırsatı değerlendirmek lazım petrolün arttığı su dönemde cok iyi denk gelmiş.allahtan 2 ay önce iş değiştirip tamamen evden çalışacağım bir düzene geçtim. bir yere gitmemiz gerekirse de firma karşılıyor.
ve şunu farkettim her gün arabayı çıkarmamak, sabahın köründe gittiğim işte mecburen poğaça-börek ile kahvaltı etmemek, e hadi bu öğlen starbucksa gidelim dememek beni ayda yaklaşık 1,5-2 bin civarı masraftan kurtardı.
öyle olunca küçük kartları kapamak da kolaylaştı.
O kadar haklısın ki senin için çok iyi olmuş. Sabah yemeden olmuyor öğle arası topluma uymamakla olmuyor Fırsatı değerlendirmek lazım petrolün arttığı su dönemde cok iyi denk gelmiş.
En merak ettiğim elektrik faturası hele ikinci zam dilimine girerse ne olacak meraktayımtabi elektrik faturası coştu ama yine de azalan harcamalar yanında lafı olmaz
En merak ettiğim elektrik faturası hele ikinci zam dilimine girerse ne olacak meraktayım
Aynı tutar önümğzdeki ay 300 ü geçer sanırım malesefffgeçen ay 161 tl ödedim
Aynı tutar önümğzdeki ay 300 ü geçer sanırım malesefff
Biz de yaptik o hatayi dusuyor diye zararina sattik falan . İyi bir hisse ise her türlü toparlıyor.Ben ilk zamanlar o hatayı yaptım, zararına satış yaptım korktum malesef. Ama şuan sonuna kadar bekliyorum bazı hisseleri de al sat yapıp kar ile krediden para kalırsa temettü hisse alıyorum. Mesela suan sıfır maliyetle 60 adet ereğli var elimde sadece kardan aldığım.
Evet eger iyi bir şirket şse enimde sonunda toparlıyor dediğiniz gibi. Herhangi bir eğitimim yok kitap video vs öğrenmeye çalışıyorum işyerinde arkadaslarım faal sekilde yatırım yapıyorlar onlar var, telegram geuplarından bakıyorum. Genelde iyi ve bilimdik hisselere bakabiliyorum suan.Biz de yaptik o hatayi dusuyor diye zararina sattik falan . İyi bir hisse ise her türlü toparlıyor.
Bazi hisseleri al sat yapiyorsunuz ya , borsa eğitimi aldiniz mi?
Ay inşallah :) Hep birlikte 2022 yılında tüm olumsuzluklardan kurtulalım.Borçsuz bir hayat ne güzel olur değil mi
Bilinçli harcama ile toparlanacağına inanıyorum