• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

Kızlar ödemelerimi yaptıktan sonra 500 lira ayırdım sadece yiyecek içecek için bu ay gün gün yazacağım neye harcama yapmışsam mutfam masrafım aylık nedir gerçekten net rakam bilmiyorum. Dün harcamasız geçti bugün için bir eksiğim yok yarın pazar yapmayı planlıyorum bakalım. İşin kötüsü pazarda pahalı marketlerle aynı ben sırf tazeliğinden gidiyorum artık

Sağlıklı beslenmek açısından da haftada;
2 gün bakliyat
2 gün sebze
2 gün et türü
1 gün karbonhidrat iyi değil mi?

Gayet güzel olmuş canım
Ben de bayram dönüşü mutfak işlerine el atacağım.
Tek sıkıntım diyetisyene gidiyorum
Ev halkı ve bana hitap edecek yemek yapmam ve ekonomik olması lazım
Ama bu sene inşallah daha da dikkat edeceğim
Özellikle mutfak harcamalarını kalem kalem yazacağım

Günaydin arkadaslar, gereksiz mutfak masraflarinin gercekten bütceyi zorladigini biliyorum ama bazen esime ipleri verip sadece izliyorum. Bu ay 400 Lira sadece ivir zivir icerikli paket ürünlere gitti. Sonra da diyor ki nereye harcadik? Haliyle kalan miktar bize yetmedi bile. Yettirmeye calisiyorum. Son 20 liram var, süt, yumurta gibi temel seyleri alip cikarim. Butdolabimi temizledim, kac gündür evde olanlarla hep birseyler yapiyorum, Hersey o kadar bereketleniyoe ki Masallah, hep yapilacak birseyler var.bizler diyumsuzuz galiba, illa o psketli ürünleri alinca esim dolabin dolu oldugunu düsünüyor:/
Neyse , Insallah o da bilinclenir ve bizim icin Hersey daha Kolay olur.

Bizim cok sükür kredi kartimiz yok ama bitmesini istedigim 3 taksidimiz var onlar biterse baya rahatlicam. Eger yapabilirsem , taksitler icin de bi birikim yapip son taksitlerin üstünü kapatayim istiyorum. Bakalim yapabirsem güzel olur.

Yemek listesine göre alisveris yapmak gercekten cok ekinomik oluyor. Bunu tek bir sefer badarabildim nedense. Sonrasi gelmedi. En son yemek listesine göre alisveris yaptigimda cok cüzi bi miktara alisveris yapmistim ve sasirmistim Bu kadar az paraya bütün haftannin menüsünün cikacagina. Evdeki malzemelerle de tabi ki destekleniyor yoksa ayda bi kere en az büyük alisveris yapmak lazim.

Bu aydan itibaren biraz kemer sikcam. Bu sene sonuna kadar:

Kardesimin dügünü icin: 500
Kuzen dogum yapti: bi ceyrek( annesi ceyrek takmisti mecbur geri yapmam lazim)
Kardesim yanima gelicek ve dügün üzeri en az bi 500 harcligim olsa iyi olurdu.
Daha eksikler var bebek ve Benim icin.
Ekstra kumbaraya ne atabilirsem artik.

Insallah Bu senenin hedeflerini tuttururum. Zorlanmak istemiyorum cünkü.

Merhaba kızlar
bende bayram da yokum
dolapta ne varsa tüketme derdindeyim
gelince nasipse taze taze alır yeriz dedim

dün dolapta taze fasülye vardı
yumurta sogan kavurdum
bugün ve yarın için birşey kalmadı
sanırım dışardan yeriz veya pratik birşeyler yaparız

Gayet güzel olmuş canım
Ben de bayram dönüşü mutfak işlerine el atacağım.
Tek sıkıntım diyetisyene gidiyorum
Ev halkı ve bana hitap edecek yemek yapmam ve ekonomik olması lazım
Ama bu sene inşallah daha da dikkat edeceğim
Özellikle mutfak harcamalarını kalem kalem yazacağım

Hem sağlıklı hem diyet menüleri harmanlamak lazım sanırım canım o zaman:)

Günaydin arkadaslar, gereksiz mutfak masraflarinin gercekten bütceyi zorladigini biliyorum ama bazen esime ipleri verip sadece izliyorum. Bu ay 400 Lira sadece ivir zivir icerikli paket ürünlere gitti. Sonra da diyor ki nereye harcadik? Haliyle kalan miktar bize yetmedi bile. Yettirmeye calisiyorum. Son 20 liram var, süt, yumurta gibi temel seyleri alip cikarim. Butdolabimi temizledim, kac gündür evde olanlarla hep birseyler yapiyorum, Hersey o kadar bereketleniyoe ki Masallah, hep yapilacak birseyler var.bizler diyumsuzuz galiba, illa o psketli ürünleri alinca esim dolabin dolu oldugunu düsünüyor:/
Neyse , Insallah o da bilinclenir ve bizim icin Hersey daha Kolay olur.

Bizim cok sükür kredi kartimiz yok ama bitmesini istedigim 3 taksidimiz var onlar biterse baya rahatlicam. Eger yapabilirsem , taksitler icin de bi birikim yapip son taksitlerin üstünü kapatayim istiyorum. Bakalim yapabirsem güzel olur.

Yemek listesine göre alisveris yapmak gercekten cok ekinomik oluyor. Bunu tek bir sefer badarabildim nedense. Sonrasi gelmedi. En son yemek listesine göre alisveris yaptigimda cok cüzi bi miktara alisveris yapmistim ve sasirmistim Bu kadar az paraya bütün haftannin menüsünün cikacagina. Evdeki malzemelerle de tabi ki destekleniyor yoksa ayda bi kere en az büyük alisveris yapmak lazim.

Bu aydan itibaren biraz kemer sikcam. Bu sene sonuna kadar:

Kardesimin dügünü icin: 500
Kuzen dogum yapti: bi ceyrek( annesi ceyrek takmisti mecbur geri yapmam lazim)
Kardesim yanima gelicek ve dügün üzeri en az bi 500 harcligim olsa iyi olurdu.
Daha eksikler var bebek ve Benim icin.
Ekstra kumbaraya ne atabilirsem artik.

Insallah Bu senenin hedeflerini tuttururum. Zorlanmak istemiyorum cünkü.

Paket gıdalara giden para inan hiçbir şeye gitmiyor canım bende eskiden çok alırdım. Temel gıda masrafı kadar tutardı nerdeyse artık almıyorum. Arada belki canımızisterse. 1 haftadır ufak alışveriş dışında bir gıda alışverişi yapmadım evdekiler ve buzluktakilerden gidiyorum hala stokları bitirmeden de almayacağım. Gerçekten ne kadar da istifçiymişim diyorum kendime gıda konusunda. Sana da kolaylıklar dilerim tatlım umarım hedeflerine ulaşırsın:)

Merhaba kızlar
bende bayram da yokum
dolapta ne varsa tüketme derdindeyim
gelince nasipse taze taze alır yeriz dedim

dün dolapta taze fasülye vardı
yumurta sogan kavurdum
bugün ve yarın için birşey kalmadı
sanırım dışardan yeriz veya pratik birşeyler yaparız

İyi tatiller iyi bayramlar canım şimdiden:)

Bugün de harcamasız 1 gün geçirdim kızlar 500 TL duruyor. Yarın pazar alışverişi var. Yemeklik olarak kabak taze fasulye ve semizotu düşünüyorum yanınada domates salatalık soğan patates birde meyve alırım hoşuma gidenlerden bakalım ne tutacak:)

Hem sağlıklı hem diyet menüleri harmanlamak lazım sanırım canım o zaman:)

Paket gıdalara giden para inan hiçbir şeye gitmiyor canım bende eskiden çok alırdım. Temel gıda masrafı kadar tutardı nerdeyse artık almıyorum. Arada belki canımızisterse. 1 haftadır ufak alışveriş dışında bir gıda alışverişi yapmadım evdekiler ve buzluktakilerden gidiyorum hala stokları bitirmeden de almayacağım. Gerçekten ne kadar da istifçiymişim diyorum kendime gıda konusunda. Sana da kolaylıklar dilerim tatlım umarım hedeflerine ulaşırsın:)

İyi tatiller iyi bayramlar canım şimdiden:)

tşk ederim canım :)
sanada

Bugün de harcamasız 1 gün geçirdim kızlar 500 TL duruyor. Yarın pazar alışverişi var. Yemeklik olarak kabak taze fasulye ve semizotu düşünüyorum yanınada domates salatalık soğan patates birde meyve alırım hoşuma gidenlerden bakalım ne tutacak:)

ben semiz otı domtes kurusoğan salata yapıyorum
üstüne de nar ekşisi sirke yağ çok harika oluyor

harcamalar odemeler fazla olunca 500 tl ayirdim bende mutfak için tatilden yarin memleke geceriz 1 hafta harcama olmaz
sonra ayin 15 ine kadar idare edecegiz

Hayırlı akşamlar arkadaşlar..
EŞİM maaşını aldı ödemeleri yaptık çok şükür bu ay birikim yok maalesef çünkü geriden gelen bir borcumuzun ödemesini yapmamız gerekti ama sağlık olsun Allah iş versin kuvvet versin diğer ay telafi ederiz inşallah.
Borçları ödedik eşim sabahtan pazara gitti ne kadar harcadı bilmiyorum ama bir haftalık masrafımızı gördü akşam üstü iş çıkışı markete gittik 60 TL harcadım ama temizlik üzerine tüm ihtiyaçlarımı aldım.. Bakliyat ürünlerim zaten dolu. Hedefimiz ayın 5i gibi maaşım yatıyor o zamana kadar markete gitmemek. Bu ay tek zorlayan şey bayram masrafı olur onu da atlattık mı Eylül de rahatız inşallah

ben semiz otı domtes kurusoğan salata yapıyorum
üstüne de nar ekşisi sirke yağ çok harika oluyor

Evet canım bende çok severim onu yemeğinide severim kıynalı pirinçli:)

harcamalar odemeler fazla olunca 500 tl ayirdim bende mutfak için tatilden yarin memleke geceriz 1 hafta harcama olmaz
sonra ayin 15 ine kadar idare edecegiz
Memlekette harcama olmuyor canım inşallah yeter:)

Hayırlı akşamlar arkadaşlar..
EŞİM maaşını aldı ödemeleri yaptık çok şükür bu ay birikim yok maalesef çünkü geriden gelen bir borcumuzun ödemesini yapmamız gerekti ama sağlık olsun Allah iş versin kuvvet versin diğer ay telafi ederiz inşallah.
Borçları ödedik eşim sabahtan pazara gitti ne kadar harcadı bilmiyorum ama bir haftalık masrafımızı gördü akşam üstü iş çıkışı markete gittik 60 TL harcadım ama temizlik üzerine tüm ihtiyaçlarımı aldım.. Bakliyat ürünlerim zaten dolu. Hedefimiz ayın 5i gibi maaşım yatıyor o zamana kadar markete gitmemek. Bu ay tek zorlayan şey bayram masrafı olur onu da atlattık mı Eylül de rahatız inşallah

Önceliğimiz borçlarımızı bitirmek tatlım Allah sağlık versin yaparız birikim:)

Günaydın kızlar hayırlı cumalar:) Bugün pazar alışverişi var çok sıcak çok üşeniyorum ama gitmekde lazım işten çıkınca mı öğlen mi akşam mı gitsem bilemedim.
Akşam gitmeniz daha uygun fiyatlarla karşılaşmanızı sağlar tabiki de bunu biliyosunuz iyi alışverişler:)

500 lira gıda 250 lira temizlik gideri vs için çektim koydum cebime bakalım ayın 15ibe kadar yetirebilecek miyim akşam masraflar yazıp düşerim kızlar işk defa bu kadar bilinçli bir ay geçiriyorum:)
Temizlik sadece detarjan vs. İse çok değil mi? Kadın falan mı alacaksın canım.ya da ne bileyim halı yıkatman falan mı var?

500 lira gıda 250 lira temizlik gideri vs için çektim koydum cebime bakalım ayın 15ibe kadar yetirebilecek miyim akşam masraflar yazıp düşerim kızlar işk defa bu kadar bilinçli bir ay geçiriyorum:)

Daha önceleri yaptığım hesaplara göre aylık 800 civarı market parası ayırıyorum
Ama nedense o paranın üstünde harcama yapmaya başladım.
Bende tekrar başladım tek tek yazacağım.
Bayram yolculuğuna çıkacağız
Yolda yemek için sandviç bisküvi vs aldım
Islak mendil vs
Hepsinin fişlerini yazıp öyle atacağım
Telefona harcama yöneticisi diye bir program ekledim
Tavsiye ederim

Back