Günaydin arkadaslar, gereksiz mutfak masraflarinin gercekten bütceyi zorladigini biliyorum ama bazen esime ipleri verip sadece izliyorum. Bu ay 400 Lira sadece ivir zivir icerikli paket ürünlere gitti. Sonra da diyor ki nereye harcadik? Haliyle kalan miktar bize yetmedi bile. Yettirmeye calisiyorum. Son 20 liram var, süt, yumurta gibi temel seyleri alip cikarim. Butdolabimi temizledim, kac gündür evde olanlarla hep birseyler yapiyorum, Hersey o kadar bereketleniyoe ki Masallah, hep yapilacak birseyler var.bizler diyumsuzuz galiba, illa o psketli ürünleri alinca esim dolabin dolu oldugunu düsünüyor:/
Neyse , Insallah o da bilinclenir ve bizim icin Hersey daha Kolay olur.
Bizim cok sükür kredi kartimiz yok ama bitmesini istedigim 3 taksidimiz var onlar biterse baya rahatlicam. Eger yapabilirsem , taksitler icin de bi birikim yapip son taksitlerin üstünü kapatayim istiyorum. Bakalim yapabirsem güzel olur.
Yemek listesine göre alisveris yapmak gercekten cok ekinomik oluyor. Bunu tek bir sefer badarabildim nedense. Sonrasi gelmedi. En son yemek listesine göre alisveris yaptigimda cok cüzi bi miktara alisveris yapmistim ve sasirmistim Bu kadar az paraya bütün haftannin menüsünün cikacagina. Evdeki malzemelerle de tabi ki destekleniyor yoksa ayda bi kere en az büyük alisveris yapmak lazim.
Bu aydan itibaren biraz kemer sikcam. Bu sene sonuna kadar:
Kardesimin dügünü icin: 500
Kuzen dogum yapti: bi ceyrek( annesi ceyrek takmisti mecbur geri yapmam lazim)
Kardesim yanima gelicek ve dügün üzeri en az bi 500 harcligim olsa iyi olurdu.
Daha eksikler var bebek ve Benim icin.
Ekstra kumbaraya ne atabilirsem artik.
Insallah Bu senenin hedeflerini tuttururum. Zorlanmak istemiyorum cünkü.