Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

Selam canlar,
Doktora gittim, otuz Lira ödedim. Bir de yanlis park etmisim ceza yedim iyi mi

Neyse, olan oldu artik. Can sagolsun. Markete ugradim, 20 Lira tuttu, daha birkac eksik almam lazim.

Selam canlar,
Doktora gittim, otuz Lira ödedim. Bir de yanlis park etmisim ceza yedim iyi mi

Neyse, olan oldu artik. Can sagolsun. Markete ugradim, 20 Lira tuttu, daha birkac eksik almam lazim.

Geçmiş olsun canım canın sağolsun bende yoğurt süt peynir aldım pazartesiye kadar idare etsin diye 19 lira tuttu.

9 gün için 100 tl yeter mi acaba ya hep evden yesek. bunu aşmamam lazım. evde mantı, ıspanak,kabak ve patates var sanırım hep evden yersem su yoğurt gibi şeylere inşallah yetirebilirim.
kabak ne kadar bilmiyorum ama dolma yapabilsin
1 tane kabak ayırır patates ile karışık kızartma yapabilrisin
patates ile oturtma yapabilrisin, kavurması güzel olur.
ıspanak kavurma olur

en azından 5 -6 gün tölenebilinir.

bende bugün kalan eti bitirmeyi düşünüyorum.
yarına kahvaltı olabilir.

evde et kıyma namına hiç bi şey kalmadı.dolma yapamam o yüzden
bugüne yemeğim var zaten şükür
ama gerçekten aşmamayı düşünüyorum çünkü o kadar çok ıvır zıvıra gidiyor ki para özellikle abur cubur almamak için büyük gayret sarfediyorum
yani şunu cidden anlamıyorum asgari ücret alan biri ne yiyo ne içio
bende aynısını yapabilirim bu 10 gün boyunca
hepsinin bitmesi imkansız zaten hadi bitti diyelim tost basarım ya nolcak hiç mi yemiyoz sanki.

Kızlar aslında belli harcama haftaları yapsak mesela 50 Tl ile 5 gün geçirme kalanı kumbaraya veya 100 TL ile bir hafta gibi nasıl olur mesela bugün başlasak 5 gün 50 Tl ile geçinme denemesine, yetmezse mecbur ekleriz zaten de maksat deneme neyi ne kadar hayatımıza uygulayabiliyoruz.

9 gün için 100 tl yeter mi acaba ya hep evden yesek. bunu aşmamam lazım. evde mantı, ıspanak,kabak ve patates var sanırım hep evden yersem su yoğurt gibi şeylere inşallah yetirebilirim.
İnşallah canım bak sen aşma diye yeni etkinlikler buldum:))

Abur cubur yok diyet arkadaşım:))Bende dün dondurma alacaktım ki hergn yerdim dedim boşver:) Hadi kızlar perşembe-cuma-cumartesi-pazar-pazartesi 50 TL ile geçirme denemesi

ay çok beğendim ben varım valla mecburiyetten.
benim haftaya cumaya kadar 100 tl var cüzdanımda.
umarım saçma sapan şeyler alıp bitirmem parayı (abur cubur)
ki günlük 10 tl gibi bi para düşüyor hafta sonuna kadar hiç harcamazsam o paradan eşimi kahvaltıya götüreyim adamı

Bugünü saymazsak 9 gün var günlük 11 lira hakkın var canım en acil ihtiyacından başla almaya baktın çokda gerekli değil alma bakacağım hergün nealıyorsun ona göre:)

Bugünü saymazsak 9 gün var günlük 11 lira hakkın var canım en acil ihtiyacından başla almaya baktın çokda gerekli değil alma bakacağım hergün nealıyorsun ona göre:)
tamam canım sen kontrol et beni ki pazar günkü tartıda da çok çıkmayayım
kahvaltı 2 kişi 60 tl hafta sonu bir günü muhakkak dışardan yiyoruz hem bana iyi geliyor hemde çeşit çeşit yiyoruz ona da bi yol bulmam lazım:)

kesinlikle haklısın
tost yer insan evde aç kalmaz.
bulgur pilavı yapar, makarna yapar

Bence yeter. Bi yere cikip ekstra harcama yapmazsaniz Eger.

Gecen aylarda, bazi zamanlar elimizde cok az para kaldigi olmustu. Cebimde ki son 20 liraya baya birseyler aldigimi bilirim. O para öyle bereketleniyor ki Bir de sasiriyor insan.
Ben dolapta, evde ne var ona bakip, ona göre ne lazimsa aldim hep. Kahvaltilik, süt yogurt ekmek.. gibi temel besinlere , evdeki malzemeye göre sebze meyve alinca yetiyor.

Aslinda, bankadan cekme firsatin olmayinca cok kötü bir durum cünkü alismisiz cebimizdeki parayla istedigimizi almaya birden böyle olunca cok zor ama diger yönden ne cok ivir zivir, cikilata, sarküteei aldiginin farkina variyorsun ve asil paranin meyve sebzeye degilde ivir zivira gittigini görünce hem bilincleniyorsun hem de az parayla neler yapulabildigini görünce kendinle gururlaniyorsun.

Iste abur cubura para gidiyor. Evde yap atistirnalik ve tatlilari. Cok bereketli ve daha ucuz.
Mesela az kahvaltiligim varsa, hemen patatesli yumurta, yumurtali ekmek gibi ev yapimi seyler koyuxorum masaya. Aslinda olmasi gereken ama gidip hazir aldiklarimiz yüzünden yettiremiyoruz.

Bence kslani kumbaraya at, esini de, güzel bir kahvalti sepeti hazirlayip kahvalti piknigi yapin. Daha Gecen pazar yaptik Biz, cok güzel oldu :)

Evet canım bak çok iyi fikir aynen inşallah uygulayabiliriz dediklerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…