- 7 Aralık 2011
- 11.162
- 7.216
- 448
Hımm listenin altında toplam 2 kumbara yazıyor da, başka bir birikimin daha mı var diye dedim canım?dıger kumbara derken anlayamadm
bazıları ben dahıl yani cıft kumbara yapıyoruz yani herkes 1atarken bız 2atıyoruz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hımm listenin altında toplam 2 kumbara yazıyor da, başka bir birikimin daha mı var diye dedim canım?dıger kumbara derken anlayamadm
bazıları ben dahıl yani cıft kumbara yapıyoruz yani herkes 1atarken bız 2atıyoruz
yok cıft kumbara yapanlar için,oglu ve esı ıcınde ayrı ayrı yapan arkadaslar var 2 kumbaranın toplam degeri yazılmıs orda daHımm listenin altında toplam 2 kumbara yazıyor da, başka bir birikimin daha mı var diye dedim canım?
Hımm anladım canım, sağol.yok cıft kumbara yapanlar için,oglu ve esı ıcınde ayrı ayrı yapan arkadaslar var 2 kumbaranın toplam degeri yazılmıs orda da
oo kumbralar bıtınce bızı de gorursun ınsAllah canımKızlar bende burdaki arkadaşlarımdan edindiğim tecrübelerle şu anda devam etmekte olduğum kumbaralarımı yazayım fikir olması açısından.
1-) 52 Hafta Kumbarası;
Haftada 1 lira artarak devam eden sonunda 1378 lira birikecek olan kumbara bundan 2 adet yaptım.
2-) 26 hafta kumbarası;
Ayın 1 ve 15’inde 50 lira atıyorum diğeri ile aynı zamanda bitecek
3-) Günlük 1 lira kumbarası;
Günlük 1 lira atıyorum genellikle elimde fazladan para varsa atıp o kadar günü işaretliyorum listemden
4-) Serbest 10 lira kumbarası
İstediğim zaman 10 lira atıyorum
Benim büyük büyük birikimler yapma şansım şu an için yok. Bitirmem gereken 1 kredi 2kk borcu var Allah izin verirse kredi kartları yeni yılda sıfırlanıyor. Kredide nisanda son. Artık nakit kullanıyorum kartı gerektirdiği zamanlarda gerektiği kadar kullanmaya karar verdim o da en fazla 2 veya 3 taksitle. Büyük bir eşta vs alırsam ki onuda nakit fonu yapıp ordan kullanmak istiyorum. Bu kadar çok kumbara yapmamın sevebi işi biraz da eğlenceli hale getirmek minik adımlarla güzel doğru birikimler yapmak ayda 300 lirayı direk kenara da koyabilirim ama o zaman eğlenceli olmaz hep birlikte sizinle kumbara biriktirmek çok eğlenceli:) Fikir açısından yazmak istedim yeni katılan arkadaşlarımız da olunca
Hoşbuldum Teşekkür ederim :)Hoşgeldin canım ekliyorum listeye:))
Süpersin canım:))
Elinize sağlık canım iyi olmuş tertemizbende şu 5 ayda yüzde doksanını bitiriyorum borçların yeniyıla rahatgireceğiz inşallah:)
Tamamdır hemen başlıyorum o halde bende :)hosgeldınnn tabiki katılabılırsın suan 5.haftadayız yani cuma günü kumbaranın 5. haftası.
bu zamana kadar 1,2,3,4 tl seklınde 10 tl birikti. sen de bugunden 10 tl atarak bize yetisebılırsın.
her hafta 1 tl artırıyoruz
benim de ayın 1 ine kadar son 150 liram tabi yetismeyen yerde kk kullancam ama en aza ındırmek ıstıyorumkızlar merhaba,
bende kumbaraya devam
bu haftanın yemeği olarak;
türlü
kavurma
pilav
birde kahvaltı planladım
cumartesi dıaşrı yemeğe misafirmiz var
görümcem ile birlikte çıkarcağız
misafir geldi şehir dışından
hesabı ortak ödeyelim dedik.
geçen hafta pazardan patlıcan aldım bozulmaz umarım
kırmızı et ile kebap yapmayı planlıyorum.
derindonrucu stok işine devam
barbunya ve vişne koyacağım
börülce bamya ve taze iç bakla koydum
mümkün olmadıkça masrfa yapmıyorum
benim de ayın 1 ine kadar son 150 liram tabi yetismeyen yerde kk kullancam ama en aza ındırmek ıstıyorum
dün zeytinyaglı kabakla soslu makarna yapmıstım.. yarın annemdeyiz.. evdeki seylere yönelmeye karar verdim mümkün oldugu kadar az alısverıs yapmaya calıscam ınsAllah
evde patates var kıymalı yaparım yanına bulgur pılavı persembe cuma yeriz
haftasonu genelde anneme gıdıyoruz yalnız dıye
sonraki hafta içinde buzlukta ıspanak var kıymalı onu yaparım,köfte var bide mantı 1 haftada bunlar
oldumu ayın 30 uhadı bakalım ınsAllah
ama ay basında dolabı doldurmamız lazım
oo kumbralar bıtınce bızı de gorursun ınsAllah canım
Tamamdır hemen başlıyorum o halde bende :)
kızlar merhaba,
bende kumbaraya devam
bu haftanın yemeği olarak;
türlü
kavurma
pilav
birde kahvaltı planladım
cumartesi dıaşrı yemeğe misafirmiz var
görümcem ile birlikte çıkarcağız
misafir geldi şehir dışından
hesabı ortak ödeyelim dedik.
geçen hafta pazardan patlıcan aldım bozulmaz umarım
kırmızı et ile kebap yapmayı planlıyorum.
derindonrucu stok işine devam
barbunya ve vişne koyacağım
börülce bamya ve taze iç bakla koydum
mümkün olmadıkça masrfa yapmıyorum
benim de ayın 1 ine kadar son 150 liram tabi yetismeyen yerde kk kullancam ama en aza ındırmek ıstıyorum
dün zeytinyaglı kabakla soslu makarna yapmıstım.. yarın annemdeyiz.. evdeki seylere yönelmeye karar verdim mümkün oldugu kadar az alısverıs yapmaya calıscam ınsAllah
evde patates var kıymalı yaparım yanına bulgur pılavı persembe cuma yeriz
haftasonu genelde anneme gıdıyoruz yalnız dıye
sonraki hafta içinde buzlukta ıspanak var kıymalı onu yaparım,köfte var bide mantı 1 haftada bunlar
oldumu ayın 30 uhadı bakalım ınsAllah
ama ay basında dolabı doldurmamız lazım
açıkcası yemek işini planlayım alışverişi ona göre yapınca hafta içi masrf daha az oluyor.
ben tecrübe ettim bu konuyu
sadece ekmek alıp günü kapatabiliyorsun.
ocak ayına kadar KK bitirmem gerek.
ne taksit yapmışım 23 agustostan snr taksit 500 e anca düşüyor.
Dolapta sebze hicbirsey yoktu pazara uğradım, herşey ne kadar pahalı, ne zaman ucuzlayacak da biz kış hazırlığı yapacağız
Bir hafta gidecek kadar sebze,meyve,yeşillik aldım 72 TL harcadım
Dondurucuda hicbirseyim kalmadı
Selam canlar :) ne güzel fikirker, birikimler , tasarruf isleri iyi gidiyor.
Ben , bütceyi yettiremedim maalesef. Pazartesiye kadar yettiririm diye düsündüm ama Benzin almam gerekti ve haftasonu madrafsiz gecsin diye ugrastigim halde, kizimin isteklerine harcandi. Cebimde son 20 liram var ve yarin doktora 30 Lira vermem lazim ve mecburen kenardaki paramdan pazartesi yerine koymak sartiyla kullanmam gerekli.
Koyamasamda ay basinda artik.saglik olsun.
Kumbaraya henüz baslayamadim , onu da Insallah ay basinda baslarim. Cünkü elimde olan az parayla birikim yapmaya calisinca yetmiyor ve sonunda kenara attigimi kullanmak zorunda kaliyorum.
Bu gün menü de , etli patates yemegi ve buzluktan sarma yanina da yogurt koyarim.
Kizima, Kolay olsun diye, tepsi pogocasi yaptim.
Bakalim yarin biraz slisveris de gerekli, sebze ve meyve hic kalmadi onlari almam lazim.
Hayat pahali, ucuyor paralar.
Yukarida ki mesaji yazdiktan sonra, hesabima baktim. Bekledigim Ödeme erken gelmis:) cok birsey degil 200 tl ama kenardaki parama dokunmam en azindan:) Mutlu oldum ya :)
Artik, ödenecekler ödenip slinacaklar alininca Bakalim ayin sonu gelir mi.
Benim kumbara planim soyle
1. Buyuk teneke acilmayan kumbaraya elime gecen 1lik ve kagit paralari atiyorum. Epey doldu ama daha acmadik. Acinca miktarini yazarim :)
2.Buna agustosun basinda baslayacagim. Her gun kumbaraya para atacagim ama plan su; agustosun birinde 1tl ikisinde 2tl ucunde 3tl.....otuzbirinde 31tl olacak. Sonra eylulun birinde 1tl besinde 5 onunda 10...diye gidecek. 2019yazinda kumbarami acacagim. 30 ceken aylarda ayda 465tl, 31ceken aaylarda ise ayda 496 tl birikmis olacak :)
3. Elime gecen 5 liralari attigim kumbaram var. Onuda yilbasinda acacagim :)
Ayrica 52 hafta kumbarasina katilmak istiyorum ama agustosu beklemem gerek. Bu ay fazla acildim maalesef. Elimde idare edebilecek kadar para kalmadi. Agustos ayinda nerede kaldiysaniz oradan devam etmek istiyorum. :) katilabilecegim hafta buraya yazarim bana kac tl atmam gerektigini soylersiniz. Sizinle devam etmek istiyorum ki seneye kumbaralari acarken yalniz kalmayayim
Selnurr naptin 15 temmuza kadar hedeflerine ulastin mi
Kk.na 500 tl bide koltuk taksidi az biraz ihtiyac kredisi... birikim yapmiyimde napiyimmmm ama cok sukur gecinip gidiyoruz. Seneye martta hepsi bitiyor.Hayırlı bereketli olsun canım 2. maddedeki aylık kumbara fikride çok güzelmiş 52 hafta bittiğinde hep birlikte deneyebiliriz hepimizin borçları da azalmış olur inşallah o zamana