• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

Merhaba kizlar ben de katilmak isterim araniza sanirim 4 lira haftasindasiniz yani ben 10 lira atsam yetisiyormuyum size

Evet tatlım yetişiyorsun hoşgeldin başla bu hafta:))

Ben dün 10 lira attım kumbaraya Allah bereket versin :)

Allah bereket versin canım:)

Bende kumbaralarımı sevindirdim kendi kumbarama 25 tl
Oğluma 5 tl
Kurban ve tatil kumbaralarına 3 er tl attım.
52 haftanın sonu korkutuyor beni. Yoksa başlıcam bende hefes ediyorum.
Korkutmasın canım ne kadar devam edebilirsen kar sana:)

Başlıyorum kızlarr.
Haydi bereketli olsun inş.
10 tl oldu sizin sanırım
Kumbarayı evde bırakıcam 3 hafta evde yokum eşim atar
Hayırlı uğurlu olsun canım :)
Selam canlar :) Ben 52 hafta kumbarasina henüz para atmadim. Elimde 150 liram var ayin 20. sine kadar idare etmeliyim. Kardesim icin kenara koydugum birikimden harcamak istemiyorum, biriktiremezsem cok zorlanicam yoksa.

O yüzden kumbara birikimini , maasim gelince simdiki haftalarin toplami kadar atip baslicam Insallah.

Cok merak ediyorum, acaba yettirebilecekmiyim?
Evde Hersey var alinirsa süt, ekmek yumurta alinir. Benzini parama göre doldururum. 30 Lira doktora vermem lazim.yazinca bi an nasil detziricegimi düsündüm. Bakalim , denicem Insallah basarii olurum.
İnşallah canım
Selam herkese:KK25:

Bu 52 hafta kumbarasına Haziran'dan başlamıştım ben de. Biraz birikti elime d de başka yerden para geçince birleştirip altın aldım.

Kaldığım tarihten biriktirmeyen devam...
fırsatını bulunca yine bankaya atıp alıcam bir şeyler
Hayırlı bereketli olsun tatlım inşallah:)

Günaydın kızlar nasılsınız:)
Ben iyiyim Allaha çok şükür. 15 Temmuzdan itibaren günlük harcadığım parayı nelere harcadığımı paylaşacağım sizlerde paylaşırsanız gereksiz harcamaları azaltabiliriz diye düşünüyorum. Farketmeden aslında ihtiyacımız olmayan birçok şeyi alıyoruz. Alışverişe liste ile gitmek güzel bir çözüm olabilir denediğim zamanlarda gayet başarılı sonuç aldım hem gereksiz birşey almadım hemde param cebimde kaldı. Son zamanlarda minimalist akımı araştırıyorum. Özetle hayatı her alanda sade yaşamaya teşvik ediyor. Zaten islamiyet de israfı hoş görmüyor, Peygamber Efendimizin de hadisi var sade yaşayın sadelik imandandır şeklinde. İlk önce almamakla başladım ben bu işe ikinci adımda ise evimdeki fazlalıklardan arınmayı planlıyorum. Eşyaların kölesi olduğumuz bir zamandayız halbuki ne kadar az ve öz olursa o kadar yaşam kalitemiz artar işimiz azalır yükümüz hafifler. Sadece eşya için değil kafamızdaki düşüncelerimiz için bile sadelik çok önemli kalabalık düşüncelerde ağır bir yük olmuyor mu içimizde. Ben normalde abartılı yaşayan birideğilin fakat dediğim gibi gereksiz aldığım şeyler de fazlasıyla oluyordu buna dur demenin tsmda vakti gibi geliyor artık sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Ben iyiyim Allaha çok şükür. 15 Temmuzdan itibaren günlük harcadığım parayı nelere harcadığımı paylaşacağım sizlerde paylaşırsanız gereksiz harcamaları azaltabiliriz diye düşünüyorum. Farketmeden aslında ihtiyacımız olmayan birçok şeyi alıyoruz. Alışverişe liste ile gitmek güzel bir çözüm olabilir denediğim zamanlarda gayet başarılı sonuç aldım hem gereksiz birşey almadım hemde param cebimde kaldı. Son zamanlarda minimalist akımı araştırıyorum. Özetle hayatı her alanda sade yaşamaya teşvik ediyor. Zaten islamiyet de israfı hoş görmüyor, Peygamber Efendimizin de hadisi var sade yaşayın sadelik imandandır şeklinde. İlk önce almamakla başladım ben bu işe ikinci adımda ise evimdeki fazlalıklardan arınmayı planlıyorum. Eşyaların kölesi olduğumuz bir zamandayız halbuki ne kadar az ve öz olursa o kadar yaşam kalitemiz artar işimiz azalır yükümüz hafifler. Sadece eşya için değil kafamızdaki düşüncelerimiz için bile sadelik çok önemli kalabalık düşüncelerde ağır bir yük olmuyor mu içimizde. Ben normalde abartılı yaşayan birideğilin fakat dediğim gibi gereksiz aldığım şeyler de fazlasıyla oluyordu buna dur demenin tsmda vakti gibi geliyor artık sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
ben 1temmuzdan ıtıbaren bi excel tablosu yaptım sekmeler yaptım her gün dolduruyorum canım. eger bılgısayar kullanmıyorsan aynı seyı defterde yapabılırsın ck kullanıslı oluyor atarım ıstersen fotosunu

ben 1temmuzdan ıtıbaren bi excel tablosu yaptım sekmeler yaptım her gün dolduruyorum canım. eger bılgısayar kullanmıyorsan aynı seyı defterde yapabılırsın ck kullanıslı oluyor atarım ıstersen fotosunu
Atarsan çok sevinirim canım örnek okur bana da:)

774A2AA0-544A-430C-8E33-906522028AA6.jpeg
Atarsan çok sevinirim canım örnek okur bana da:)
bu sekılde yaptım canım
soldakiler tarih en alttakıler toplam harcama

Temmuz ayı tatil ayı olduğu için liste uygulayamam gibi geliyor
Ama burada okuduğum kadarıyla kendimin de aynı yolu izlediğini görünce sanırım bu işler böyle devam ediyor
Önce birikim yapmak isteyip harcamaları düzenliyorsun
Sonrasında eşyalar fazla geliyor minimalizm akımına kapılıyorsun
Farkındalığın artıyor hayatı yaşama şeklin sorgulaman bile farklı oluyor

Kişisel gelişim formunda minimal yaşam sayfası var gel oraya da

Mutfak alışverişi farkında olunmadan çok para harcama yapılan bir bütçe
Haftalık yemek listesi ve evdekileri değerlendirme ayrıca dondurucuyu aktif kullanma burası içinde tasarruf sağlıyor

Eki Görüntüle 2167543
bu sekılde yaptım canım
soldakiler tarih en alttakıler toplam harcama

Teşekkür ederim tatlım bende yaklaşık 2 yıldır aylık giderimi yazıyorum telefona indirdiğim excel programına ama günlük masraf için de yapmam gerekiyordu güzel bir örnek oldu benim aylık giderlerde günlük harcamalar ve ani harcamalar dışındaki kira kk elektrik su gibi temel giserler var

Temmuz ayı tatil ayı olduğu için liste uygulayamam gibi geliyor
Ama burada okuduğum kadarıyla kendimin de aynı yolu izlediğini görünce sanırım bu işler böyle devam ediyor
Önce birikim yapmak isteyip harcamaları düzenliyorsun
Sonrasında eşyalar fazla geliyor minimalizm akımına kapılıyorsun
Farkındalığın artıyor hayatı yaşama şeklin sorgulaman bile farklı oluyor

Kişisel gelişim formunda minimal yaşam sayfası var gel oraya da

Mutfak alışverişi farkında olunmadan çok para harcama yapılan bir bütçe
Haftalık yemek listesi ve evdekileri değerlendirme ayrıca dondurucuyu aktif kullanma burası içinde tasarruf sağlıyor

Aynen dediğin gibi oluyor canım geleyim oraya :)

Ben geçen yıl nisandan beridir böyle yapıyorum
İnsan neye ne kadar verdiğini görünce daha bilinçli harciyor
benımde ocaktan beri mınık defterım var ona yazıyorumda 2 3aydır sekteye ugramıstı hala defterım var ama excelle ugrasmayı ck sevıyorum oyun gbı o yuzden boyle yaptm arkadasm

Selam kızlar.
Bende 2 3 aydır sade yaşamaya çalışıyorum. Evimden birçok eşyayı ya attım ya ihtiyacı olana verdim.
İkinci el satış için koydum ama pek başarılı olamadım eylül gibi yeniden yükleyip satmaya çalışıcam.
Bugün tatil öncesi baya masraf yaptım.
Mayo aldım çok pahallıydı. Alt üst ayrı satıyor olmalarıda sinir bozucu 3 saatte ancak alabildim. Oğlumada alıcaktım ancak olanı giydirmeye karar verdim. Gereksiz harcamaları kısıcam.
Migros kipada arbella makarna 1 tl di.
3 paket aldım.tchibo kahve 5 tl di 50 gramı Birazdan türlü konservesi yapıcam.
Kumbarayada 10 tl attım.
Cuma günü ne kadar atıcaz

Selam kızlar.
Bende 2 3 aydır sade yaşamaya çalışıyorum. Evimden birçok eşyayı ya attım ya ihtiyacı olana verdim.
İkinci el satış için koydum ama pek başarılı olamadım eylül gibi yeniden yükleyip satmaya çalışıcam.
Mayo aldım çok pahallıydı. Alt üst ayrı satıyor olmalarıda sinir bozucu 3 saatte ancak alabildim. Oğlumada alıcaktım ancak olanı giydirmeye karar verdim. Gereksiz harcamaları kısıcam.
Kumbarayada 10 tl attım.

Cuma 4 lira atıyoruz canım 4. haftamızdayız :)

Günaydın kızlar:) 15 kişi olmuşuz 52 hafta kumbarası olan bu hafta itibariyle 4 hata oldu yani 1 ayı geride bıraktık başlayınca nasıl da çabuk geçiyor vakit:) Ben ayın 23ünde tatile çıkıyorum inşallah :) Tatilde de olsam günlük harcamalarımı mutlaka not edeceğim yakıtmasrafımız normalde hiç yok denecek kadar az işim evime 5 dk küçük bir ilçedeyiz heryer yürüme mesafesinde tatillerde artıyor işte sadece. Şu 6 ayda tüm borçlarımı kapatmak istiyorum. Önümüzde bir büyük masraf da kurban onun dışında büyük masrafımız yok şimdilik Allah büyüktür bakalım hepimize borçlarımızı ödeme kolaylığı versin inşallah:)

Günaydın kızlar:) 15 kişi olmuşuz 52 hafta kumbarası olan bu hafta itibariyle 4 hata oldu yani 1 ayı geride bıraktık başlayınca nasıl da çabuk geçiyor vakit:) Ben ayın 23ünde tatile çıkıyorum inşallah :) Tatilde de olsam günlük harcamalarımı mutlaka not edeceğim yakıtmasrafımız normalde hiç yok denecek kadar az işim evime 5 dk küçük bir ilçedeyiz heryer yürüme mesafesinde tatillerde artıyor işte sadece. Şu 6 ayda tüm borçlarımı kapatmak istiyorum. Önümüzde bir büyük masraf da kurban onun dışında büyük masrafımız yok şimdilik Allah büyüktür bakalım hepimize borçlarımızı ödeme kolaylığı versin inşallah:)
günaydın canım ben anneme de kumbara yaptım eski kumbarasında 20tl vardı onuda attık ınsAllah o da atabıldıgı kadar atıcak:KK200:

Selam kızlar.
Kumbarayada 10 tl attım.

Evet ya iste bunu basarabilmek harika olurdu evin daginikligi islerin bitmemesi ve cikan masraflar hep cok ve gereksiz esyalardan

Back