Borç

Öğretmenim. Krediyle de şöyle düşündüm. Her bankadan ne kadar verirse çekmeyi düşünüyorum
O kredileri kim ödeyecek sonra?
Hiç sonunu düşünmez misiniz siz bir şeyin? Hep ilk aklınıza düşeni mi yaparsınız?
Sonra o krediler ödenmedikçe faiz işleyecek, devasa bir borç olacak. Eve icra gelince mi açığa çıksın istiyorsunuz her şey?

Öğretmenim. Krediyle de şöyle düşündüm. Her bankadan ne kadar verirse çekmeyi düşünüyorum
O şekilde krediler çeksen bile ödemesi çok yüksek çıkar altından kalkamazsın. Yüksek maaşlı olsan belki, ondan sordum işini. Bence eşine durumu açıkla bu şekilde ödeme yapacağını da söyle. Sonrası allah kerim.

Senin aklın hiç normal çalışmaz mi? Düşünmeden parayi yemişsin. Cocugum icin harcadım dedigin para icin 4 aylik bebegi bırakıp ölmeyi mi dusunuyosun. Bebegin en iyisini giyecek kadar kıymetli ama annesi olmayacak kadar kıymetsiz. Kafan mı güzel. Tek yapman gereken kocana söylemek bu kadar. Ne olacaksa olacak ordan sonrası. Öyle dediginiz gibi para için öldürecek biri olsa bastan parayi size bırakmazdı. Ha uste cikayim vicdan yaptırayım diye intihar etmiş gibi notu bırakacaksınız bilemem

Eşin öldürmez, boşamaz bile. İntihar bir seçenek değil, saçmalama.
İtiraf et, özür dile, çalışıp yerine koyacağım de.

Hiç biri yok, faiz yatmadı dolayısıyla faizden gelecek para yok, kendime ve eve alışveriş yaptım sorduğunda kızacak diye biriktirmiştim dedim var param dedim nereden diye sormadı harcadım.
Bir suru bankadan da cekseniz tek bankadan da cekseniz her bireyin kisisel bir kredi limiti vardir, onun üstüne cikamazsiniz.

Intihari bir kenara birakin, esinize durustce anlatin, en fazla sizi bosar, geride boynu bukuk bir bebek birakmaya deger mi? Ayrica babasi dururken annesi ölmüş bir bebegi ananeye vermezler. Sacma fikirlerden vazgecin, azicik akıllı davranmaniz gerekiyor artik, siz bir annesiniz, vazgectim oynamıyorum deme luksunuz yok.

Kocanızın yerine koydum kendimi çok büyük kriz çıkarırım. Eşim de bilir çıkaracağımı o yüzden korkar zaten.

Önümde iki seçenek var. Biri ölmek biri ne kadar borç alabilirsem almak

O şekilde kredi miktarını yükseltemezsiniz. Maaşınıza ve kredi geçmişinize göre alabileceğiniz kredi bellidir.

Kocam öldürür diyorsunuz. Kocanızı bugün mü tanıdınız. Bu harcamaları yaparken kocanızın nasıl biri olduğunu bilmiyor muydunuz?

Hiç biri yok, faiz yatmadı dolayısıyla faizden gelecek para yok, kendime ve eve alışveriş yaptım sorduğunda kızacak diye biriktirmiştim dedim var param dedim nereden diye sormadı harcadım.
İyi de ablacım tam olarak ne aldın o paraya? Nereye harcadın? Ivır zıvır kıyafet, ayakkabı, mücevher filan mı? Yoksa başka bişey mi?

İntihar etmeyi düşünüyorum ardımda da bir not bırakıp gideceğim. 4 aylık bebeğim var annem bakar
Bu durum ölmenizi istetecek bir şey olsa baştan harcamazdınız bu parayı. Keyfi olarak harcamışsınız, hadi ailenizin diyelim yüklü borcu oldu da ödediniz neyse ama canınız istiyor çocuğunuz her şeyin en güzeline sahip olsun diye böyle bir şey yapan bu sebepten ölmeyi de düşünmez. Bir gün ortaya çıkmayacak mıydı ki?
Eşinle adam akıllı konuş. Hatta istersen önce kendi ailenle konuş hep birlikte gerekirse anlatın bu durumu. Eşinin seni öldürmesini de engellemiş kendini korumuş olursun.
Burdaki yorumlar olayın şokundan yapılıyor insanlar üstüne geldi diye intihar falan düşünme. Ekranı kapatınca biz de yokuz. Eşin en fazla boşar seni. Öğretmenmişsin ailenle kalırsın çalışıp eşine borcunu ödersin. Aldığın pahalı eşyaları satarsın. Dermansız bir dert değil bu merak etme.

Yahu 1 senelik maaşın değil mi 700.000? Bunun için ölünür mü? Kocan haklı, bu para çarçur edilmemeliydi. Ama en kötü ihtimalle ne olur boşar seni ki o bile olmaz büyük ihtimalle. Tartışırsınız, sana bir daha para emanet etmez, borç bitene kadar da maaş kartına el koyar olur biter.

Kocasina anlatamiyor, buraya dertleniyor, gelip buraya da anlatamiyor.

Hayir amac ne anlamiyorum, on calismami yapıyorsunuz acaba ne soylesem kocam ikna olur, nasil bi yalan bulsam diye sorusturma mi yapiyorsunuz? Tamam ama herseyi bilmeden nasıl yanit verebiliriz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…