- 8 Ağustos 2017
- 1.510
- 1.008
-
- Konu Sahibi ironman_2020
kafam çok karışık kızlar sizlerin yardımına ihtiyacım var.
annem evlenirken bana 140 altın verdi.ev alırken yardımcı olmak için. arabamızı satsak alabiliyorduk,satmayın bana borçlanın dedi. o zamanlar altın 250lerdeydi,mantıklı geldi. senede max 20-30 tl artış geldiği zamanlardı. sonra altın 2 katına çıktı tam. benim ödeyeceğim parada 2 senede 2 katına çıktı. arabayı satsam daha mantıklıydı. annem bana çok da yardımcı olmuyor altını altınla isterim diyor ama eşime de bana da çok koyuyor ben zaten kaldırabiliyordum,arabasız kalcaktım ama borcum olmayacaktı. kendi teklif etti. akıl verin bana. anneme o zaman ne kadar ödediyse bana o kadar onu vermeyi planlıyorum. yeterince yüklü ediyor zaten. eşimde annemi çok sever annen zaten daha fazlasını istemez modunda (çünkü annem borç verirken zaten hep parayı sorun etmezmiş gibi davranır ama aslında öyle değil). başıma gelecekleri biliyordum,hata yaptım.eşimle annem kötü olsun da istemiyorum. bilmiyorum haksız mıyım sizce? ne yapmalıyım?
Planlamayi yapin ve Bismillah deyip baslayin. Allah odeme kolayligi versin. Baslaninca biter, hic icinizi daraltmayin cocugum.haklısınız,içim daralıyor sadece düşündüükçe borçları. mecbur ödeyeceğiz. teşekkür ederim fikirleriniz için
Anneniz üzerine düşeni yapmış teklifte bulunmuşkafam çok karışık kızlar sizlerin yardımına ihtiyacım var.
annem evlenirken bana 140 altın verdi.ev alırken yardımcı olmak için. arabamızı satsak alabiliyorduk,satmayın bana borçlanın dedi. o zamanlar altın 250lerdeydi,mantıklı geldi. senede max 20-30 tl artış geldiği zamanlardı. sonra altın 2 katına çıktı tam. benim ödeyeceğim parada 2 senede 2 katına çıktı. arabayı satsam daha mantıklıydı. annem bana çok da yardımcı olmuyor altını altınla isterim diyor ama eşime de bana da çok koyuyor ben zaten kaldırabiliyordum,arabasız kalcaktım ama borcum olmayacaktı. kendi teklif etti. akıl verin bana. anneme o zaman ne kadar ödediyse bana o kadar onu vermeyi planlıyorum. yeterince yüklü ediyor zaten. eşimde annemi çok sever annen zaten daha fazlasını istemez modunda (çünkü annem borç verirken zaten hep parayı sorun etmezmiş gibi davranır ama aslında öyle değil). başıma gelecekleri biliyordum,hata yaptım.eşimle annem kötü olsun da istemiyorum. bilmiyorum haksız mıyım sizce? ne yapmalıyım?
Aynı sıkıntı bendede var annemde n ev alırken bilezik aldım verilecek biarazn evvel inş oderiz bazen benimde sıkılıyor ama yapacak birşey yok odencekinşallah. çoksağolun. insanın içi darlanıyor valla borç ne zor şeymiş.
altına altın geri vermelisiniz annenızde olsa bence. sonucta sıze yardımcı olmak için vermiş istemıyorsanız bastan kabul etmemek gerekirdikafam çok karışık kızlar sizlerin yardımına ihtiyacım var.
ben de arkadasıma 2.5sene evvel 1000tl borc vermıstım canım onunla bir tam altın alıcaktım unutmuyorum,nasıp olmadı geri veremedi henuz canı sagolsun olsa verır, ama suan tam altın 1840 tl mesela 1000 vermesi dogrumu sizceBen annenize suc bulamadim altinin yukselme ihtimali ztn hep var ne kdr altin alsaydiniz o kdr vermelisiniz
Benim bir yakinim 3000 liralik altina 10 bin odedi ama o an o 3bin catlasa cikmazdi.
Arabaniza binmeniz ve rahatliginiz hic birseye degismez
ben de arkadasıma 2.5sene evvel 1000tl borc vermıstım canım onunla bir tam altın alıcaktım unutmuyorum,nasıp olmadı geri veremedi henuz canı sagolsun olsa verır, ama suan tam altın 1840 tl mesela 1000 vermesi dogrumu sizce
ironman_2020
ben tabiki altın olarak almıcam geri ama haksızlık oldugu da gercek yani
canım bnım ben zaten msjımda belirttim onumuzdeki ay verecegız demıstı mesela 2.5sene de bir kere sormadım bile üstüne ıkı defa tekrar borc verdim aynı arkadasıma,kendi altınımı bozdum yıne de hatırlatmadım, benım ıcın hıc onemli degıl yeterki işi görülsün aılemın yanında çook borclar aldık zor zamanlarımız cok oldu ıyı bılırım ben bu ısleri. ben sadece konuya ıstınaden fıkrımı paylastım.Canim bu sartlara gore degisir.
Ben bir yakinima 4000 tl verdim, tl de degildi cok acildi saat farkiyla yetistirdim ve hic pisman degilim israrla bana 10+10 gr vermeye calisti ama aradaki eksik kalanida ben almadim
Bazi durumlarda manevi kazanc daha onemli degilmi
Benden yine borc istediler cok onemli ve zor bir durumdu altin verdim
Allah isteyen zorda kalan etmesin sen bosver ihtiyac gormussun