- 11 Aralık 2015
- 1.947
- 5.804
- 158
- 41
- Konu Sahibi kitapkurdu1991
-
O an mantıklı düşünemedim pişman oldum zaten.Altın borç aldım altın borç verdim. Dönüşlerini de hep altın olarak yaptım. TL olarak borç ne alır ne veririm. Ben 300 euro bozdum geri öderken kur neyse onun üzerinden hesaplar ödersin deyiverseydiniz ya
Başka şehirde yaşıyor. Eft yaparken açıklama kısmına borç yazmak için çevirdim çünkü euro olarak eft yapamadım onun hesabı sadece tl hesabıymış.
Benim de eskiden arkadaşıma yüksek meblağ borç verip alamadığım olmuştu. O günden beri kimseye borç vermedim tamamen defteri kapattım. Ama bu konudaki kişiyle yakın olduğumuz için gönderdim. Elbet öder bakalım iyimser oluyorum ben de. Sadece euro konusu kafamı kurcalamıştı. Onu da yorumlarda herkes üstüne basa basa söylediği için işi eksik yaptığımı anladım. Teşekkürler yorumunuz içinEğer çok yakınınız değilse bu devirde borç verme işinden uzak durun. Yakınınızsa, miktar da sizi etkilemeyecekse çok dert etmeyin. Elbet öder, ödemezse de tanımış olursunuz. Hem borç verip hem geri alamayıp üstüne destek olmaya devam ettiğim insanlar oldu. Malesef en güzel kazığı bunlardan yedim. Artık böyle şeylerden uzak duruyorum.
Bende babama borç verdim çok pişmanım kendisi annem ile ayrı bir kere bile nafaka vermemiş bir insan bu bana ders oldu birdaha pişman olacağım parayı borç olarak vermicemYakın olduğum bir akrabam borç para istemişti. Kendisi çalışmıyor geçimini eşi sağlıyor. Yani acil bir şey mi var diye sordum lafı geçiştirdi. Neyse daha önce hiç böyle bir talepte bulunmadığı için herhalde çok ihtiyacı var diyip verdim. TL'de pek para tutmadığım için 300 euro bozdurup verdim ordan hesap edebilirsiniz. Ama içimde bi huzursuzluk var. Ödeme için kesin bir tarih konuşulmadı, en yakın zamanda dedi. İnşallah süreç çok uzamadan tekrar euro veya dolar olarak yerine koyabilirim. Zaten kimseden borç istemezdim ama artık galiba hastalık, afet vb. olmadıkça kimseye borç vermesem daha iyi. Bu kadar kafana takacaksan vermeseydin diyenleri duyar gibiyim evet bence de.
15 gün müİlk başta söylemedim ama 15 günden fazla gecikirse söyleyeceğim. Çok tedbirsiz davranmışım.
15 gün mü
Zaten 15 günde geri odeyebilecek olsaydı borç istemezdi bence. En az birkaç ay sonra öder bence yani en iyi ihtimalle.
Belki de hiç ödemeyedebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?