- 27 Ekim 2024
- 89
- 105
- 8
- Konu Sahibi kitapkurdu1991
-
Eşinin parası olduğunu söyle. Sorarsa eşim istemiş dersinYakın olduğum bir akrabam borç para istemişti. Kendisi çalışmıyor geçimini eşi sağlıyor. Yani acil bir şey mi var diye sordum lafı geçiştirdi. Neyse daha önce hiç böyle bir talepte bulunmadığı için herhalde çok ihtiyacı var diyip verdim. TL'de pek para tutmadığım için 300 euro bozdurup verdim ordan hesap edebilirsiniz. Ama içimde bi huzursuzluk var. Ödeme için kesin bir tarih konuşulmadı, en yakın zamanda dedi. İnşallah süreç çok uzamadan tekrar euro veya dolar olarak yerine koyabilirim. Zaten kimseden borç istemezdim ama artık galiba hastalık, afet vb. olmadıkça kimseye borç vermesem daha iyi. Bu kadar kafana takacaksan vermeseydin diyenleri duyar gibiyim evet bence de.
Başka şehirde yaşıyor. Eft yaparken açıklama kısmına borç yazmak için çevirdim çünkü euro olarak eft yapamadım onun hesabı sadece tl hesabıymış.Niye boZdurdunuz ki ? Direk 300 Euro olarak eline verseydiniz Euro olarak alırdınızm
Borc verip kotu olacagima borc vermem oyle kotu olurum, en azindan param cebimde kalir. Geçimini kocasi sağlayacak olan kadin yaklasik 12 bin lira olan parayı denklestirebilecek olsaydi zaten borc istemezdi.Yakın olduğum bir akrabam borç para istemişti. Kendisi çalışmıyor geçimini eşi sağlıyor. Yani acil bir şey mi var diye sordum lafı geçiştirdi. Neyse daha önce hiç böyle bir talepte bulunmadığı için herhalde çok ihtiyacı var diyip verdim. TL'de pek para tutmadığım için 300 euro bozdurup verdim ordan hesap edebilirsiniz. Ama içimde bi huzursuzluk var. Ödeme için kesin bir tarih konuşulmadı, en yakın zamanda dedi. İnşallah süreç çok uzamadan tekrar euro veya dolar olarak yerine koyabilirim. Zaten kimseden borç istemezdim ama artık galiba hastalık, afet vb. olmadıkça kimseye borç vermesem daha iyi. Bu kadar kafana takacaksan vermeseydin diyenleri duyar gibiyim evet bence de.
Konuyu bunun hakkında fikir almak için açtım. Eğer süre gecikirse ve kur oynarsa euro istemem lazım. Benden yaşça büyük değer verdiğim birisi aslında. Neden ihtiyacı olduğunu söylese bir tık daha rahat olacaktım ama biraz şüpheliydi geçiştirdi anlayamadım pek.Euro olarak istediniz değil mi?
Siz Euro bazında verdiginizi söylediniz mi ?Başka şehirde yaşıyor. Eft yaparken açıklama kısmına borç yazmak için çevirdim çünkü euro olarak eft yapamadım onun hesabı sadece tl hesabıymış.
Borç vermesem de öyle kötü olsam keşke doğru diyorsunuz. Valla ilk defa istedi ben de şaşırdım.Borc verip kotu olacagima borc vermem oyle kotu olurum, en azindan param cebimde kalir. Geçimini kocasi sağlayacak olan kadin yaklasik 12 bin lira olan parayı denklestirebilecek olsaydi zaten borc istemezdi.
açsaydı euro hesabı 5 dk bile sürmezdi mobil bankacılıktan hemen açılıyor.Başka şehirde yaşıyor. Eft yaparken açıklama kısmına borç yazmak için çevirdim çünkü euro olarak eft yapamadım onun hesabı sadece tl hesabıymış.
Ben şubeden yapmıştım. Şimdi baktım benim mobilden de oluyormuş. Onun bankası başka ama büyük ihtimalle o da mobilden yapabilirdi. Akılsızlık ettim maalesef.açsaydı euro hesabı 5 dk bile sürmezdi mobil bankacılıktan hemen açılıyor.
Huzurunuzu bozacaksa kimseye borç vermeyin.Yakın olduğum bir akrabam borç para istemişti. Kendisi çalışmıyor geçimini eşi sağlıyor. Yani acil bir şey mi var diye sordum lafı geçiştirdi. Neyse daha önce hiç böyle bir talepte bulunmadığı için herhalde çok ihtiyacı var diyip verdim. TL'de pek para tutmadığım için 300 euro bozdurup verdim ordan hesap edebilirsiniz. Ama içimde bi huzursuzluk var. Ödeme için kesin bir tarih konuşulmadı, en yakın zamanda dedi. İnşallah süreç çok uzamadan tekrar euro veya dolar olarak yerine koyabilirim. Zaten kimseden borç istemezdim ama artık galiba hastalık, afet vb. olmadıkça kimseye borç vermesem daha iyi. Bu kadar kafana takacaksan vermeseydin diyenleri duyar gibiyim evet bence de.
İlk başta söylemedim ama 15 günden fazla gecikirse söyleyeceğim. Çok tedbirsiz davranmışım.Siz Euro bazında verdiginizi söylediniz mi ?
Değer verdiğiniz biriymiş. Tabi para izafi bir kavram ama 300 Euro çok birşey değil. Hani Allah korusunda.vermeyecek olsa yeri dolmayacak birşey değil . Ama unutulmaz da tabi. 15 yıl önce birinin bana 45 pound borcu vardı hala canımı sıkarKonuyu bunun hakkında fikir almak için açtım. Eğer süre gecikirse ve kur oynarsa euro istemem lazım. Benden yaşça büyük değer verdiğim birisi aslında. Neden ihtiyacı olduğunu söylese bir tık daha rahat olacaktım ama biraz şüpheliydi geçiştirdi anlayamadım pek.
Yani 15 günde geri geleceğini sanmıyorum ki siz tarih konusmamissiniz 3 gün bile olsa TL dışında verilen borç belirtilir.İlk başta söylemedim ama 15 günden fazla gecikirse söyleyeceğim. Çok tedbirsiz davranmışım.
Öncelikle peşine düşeceğiniz hiçbi parayı borç olarak vermeyin. Çoğu zaman o para dönmez dönse de zamanında dönmeyebilir. İkisinde de mağdur olan siz olursunuz. İkincisi de euro göndericem atamadığım için 300 euro karşılığını tl olarak gönderiyorum, sen de 300 euro olarak geri ödersin minvalinde bişey demediyseniz ne kadar zaman geçerse geçsin euro olarak isteyemezsiniz.Konuyu bunun hakkında fikir almak için açtım. Eğer süre gecikirse ve kur oynarsa euro istemem lazım. Benden yaşça büyük değer verdiğim birisi aslında. Neden ihtiyacı olduğunu söylese bir tık daha rahat olacaktım ama biraz şüpheliydi geçiştirdi anlayamadım pek.
Öyle gerçekten. İki noktayı da açıklayan doğru bir yorum yaptınız. Daha kalkışmam böyle şeylere hem dert oluyor hem insan ilişkileri yıpranıyor.Öncelikle peşine düşeceğiniz hiçbi parayı borç olarak vermeyin. Çoğu zaman o para dönmez dönse de zamanında dönmeyebilir. İkisinde de mağdur olan siz olursunuz. İkincisi de euro göndericem atamadığım için 300 euro karşılığını tl olarak gönderiyorum, sen de 300 euro olarak geri ödersin minvalinde bişey demediyseniz ne kadar zaman geçerse geçsin euro olarak isteyemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?