• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç takıntısı

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar..
Benim borç konusunda bi takıntım var, asla rahat edemiyorum içim içimi yiyor, bu durum yaşam kalitemiz de etkilemeye başladı, şöyle ki başka hiçbir şey düşünemiyorum..
Yakın zamanda bi ev aldık, kredi kartlarına yüklendik biraz her ay asgarisini yatırıyorum, ama tamamını yatıramadığım için, orda borç olduğunu bildiğim için uyuyamıyorum bile, sürekli beynimde, taksitli alışveriş dahi yapamıyorum, daha şu kadar taksidi var, şu kadar ödemem kaldı diye rahat edemiyorum, elimde bi miktar para olsa sıkışacağımı bilsem dahi o taksidi kapatıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim, biraz rahat bir insan olmak istiyorum. Borç yiğidin kamçısıdır diyerek huzura ermek istiyorum..

Günaydın.
Ben de borç hiç sevmem.
Zaten gelirimizin üstünde isteklerim hiç olmamıştır.
Allahım da krediydi,borçtu muhtaç etmesin inşallah.
Size de kolaylıklar dilerim inşallah hemen kapatırsınız borçlarınızı.

Bana tuhaf gelmedi durumunuz, ben de kredi ödüyorum ama sadece kartın asgarisini yatırabilecek durumda olsam kredi çekmezdim mesela çünkü borcum varken ben de rahat edemiyorum. Bir de öncelik taksitlerin zaten, yoksa borca battıkça batar insan. Taksitler bittikçe yenisine girin, fuzuli harcama yapmamaya çalışın. Uyuyamama dışındaki tavrınız normal bence.

Allah can sağlığı versin. Borç ödenir biter. Çok sıkıntılı Bi durumunuz yok gibi..

o kadar borcunuz var ve kredi kartının sadece asgarisini yatırıyorsanız zaten bu durumda olun. huzurlu olmanızı gerektirecek bir durumda değilsiniz ki.
O kadar borcum yok 6 binlik kredi borcum var şu an taşınma işlemleri olduğu için hepsini kapatamıyorum.. Ne kadar sert ve ters yorumlar yapıyorsunuz, kimse sizin stres topunuz değil.. Derdiniz kimleyse onla halledin sorununuzu azıcık cesaret edip, burda tanımadığınız insanlara terslenmek kolay tabi.

Borcun karsiliginda basinizda bir cati var ne mutlu kredide olsa evinizi almissiniz ve odeyebiliyorsunuz.
Takmayin kafaya bu devirde borcsuz insan yok gibi bisi.
Krediyi sorun etmiyorum, kira niyetine veriyorum öyle düşünüp...kk bi borç varsa, harcama yapılmışsa rahat edemiyorum..

O kadar borcum yok 6 binlik kredi borcum var şu an taşınma işlemleri olduğu için hepsini kapatamıyorum.. Ne kadar sert ve ters yorumlar yapıyorsunuz, kimse sizin stres topunuz değil.. Derdiniz kimleyse onla halledin sorununuzu azıcık cesaret edip, burda tanımadığınız insanlara terslenmek kolay tabi.

bu kadar sinirlenmenizi gerektirecek bir yorum değil bence
tabi ki kendinizi bu kadar yiyip bitirip bir de hastalanmayın sakın.
bu sefer ne kadar boş şeyler için üzülmüşüm dersiniz
ama kredi kartı asgarisini ödemek çok güzel bir durum değil.
hepimiz ara ara yapıyoruz ama inanın sonradan da büyüyor, o nedenle şu sıralar taksitli alışveriş bile yapmamanız çok normal. taksitli bile derken o taksitler de birikiyor onun da önü alınmıyor.

derdim yok. derdi olan sizsiniz. yorumumda terslenmemişim ki. siz kendiniz diyorsunuz kartların asgarisini yatırıyorum diye. borç benim borcum değil sizin borcunuz.

bu kadar sinirlenmenizi gerektirecek bir yorum değil bence
tabi ki kendinizi bu kadar yiyip bitirip bir de hastalanmayın sakın.
bu sefer ne kadar boş şeyler için üzülmüşüm dersiniz
ama kredi kartı asgarisini ödemek çok güzel bir durum değil.
hepimiz ara ara yapıyoruz ama inanın sonradan da büyüyor, o nedenle şu sıralar taksitli alışveriş bile yapmamanız çok normal. taksitli bile derken o taksitler de birikiyor onun da önü alınmıyor.
Şu anki duruma özgü bi şey değil, genel olarak yapım bu ve artık çok rahatsız olmaya başladım bu durumdan görüyorum insanların da borcu var ama rahatlar takmıyorlar, yavaş yavaş ödenir diyorlar ben de böyle olmak istiyorum

Slm kızlar..
Benim borç konusunda bi takıntım var, asla rahat edemiyorum içim içimi yiyor, bu durum yaşam kalitemiz de etkilemeye başladı, şöyle ki başka hiçbir şey düşünemiyorum..
Yakın zamanda bi ev aldık, kredi kartlarına yüklendik biraz her ay asgarisini yatırıyorum, ama tamamını yatıramadığım için, orda borç olduğunu bildiğim için uyuyamıyorum bile, sürekli beynimde, taksitli alışveriş dahi yapamıyorum, daha şu kadar taksidi var, şu kadar ödemem kaldı diye rahat edemiyorum, elimde bi miktar para olsa sıkışacağımı bilsem dahi o taksidi kapatıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim, biraz rahat bir insan olmak istiyorum. Borç yiğidin kamçısıdır diyerek huzura ermek istiyorum..
Canım bende aynıyim.Ev kredisi var.Kredi kartı var.Allahtan gelirimiz var diye dusunuorum.Artik bende asgarisini yatiriorum.Yoksa kenara para bile ayiramiorm kartin tamamini kapatsam yine harcanacak.Biraz relaks olun.Zamanla hersey kapanir gider.Bende eskiden uyuyamazdim baktim kendimi tuketiorum aman harcanirsa harcansin oderiz mantiginda hareket ediorm.Hicbisey sagligimizdan onemli deil.

Şu anki duruma özgü bi şey değil, genel olarak yapım bu ve artık çok rahatsız olmaya başladım bu durumdan görüyorum insanların da borcu var ama rahatlar takmıyorlar, yavaş yavaş ödenir diyorlar ben de böyle olmak istiyorum

yani şöyle bir şey okumuştum
"insanlar başarılı olan insanların aldıkları risklerden ve risk almaktan korkmamaktan bahsederler ama aynı riski alıp mahvolan binlercesinden bahsetmezler"
vardır böyle insanlar ama ev borcu ödemiyorlardır, bekarlardır ve en en önemlisi başları sıkıştığında borç alabildikleri onları sırtlayan birileri muhakkak vardır. bir kısmı da gerçekten önemsemez ve bir şekilde öderler ama bunların sayıları bir şekilde ödeyemeyenlerin 100de biridir.
ev almak bence çook güzel bir durum o nedenle biraz kendinizi hırpalamadan belli bir bütçe çerçevesinde kesinlikle disiplinli hareket edin.
gerekirse evet, hiçbir şey almayın inanın gerek yok.
Taksitli de almayın, bir mevsim gerekirse bir yıl eskilerinizi giyin, çocuğunuz var sanırım azami kıyafetler alın.
Kimse bununla küçülmez inanın ama 1 yıl sonra bir bakmışsınız kredi kartınız düzene girmiş evin borçları da bir şekilde ödeniyor...
Hem harcama yapmaz hem de biraz inançlı olursanız rahatlarsınız.

Kredi karti kullaniyorsaniz bunun da bir kurali var,her ay o aylik taksidi odeyebilmeniz lazim. Yoksa da kullanmayin ne gerek var. Asgarisini yatiriyor olmak o borcu kapatamaz. Rahatsiz olmani iyi bir sey,en azindan hatali harcama yaptiginizin farkindasiniz
Normalde harcama yapan biri değilim Kk ile, kolaylık olsun diye yapar, sonra hemen yatırırım...dediğim gibi evde bi 10 bin açık kaldı onu da bu şekil kapattık 6 bini kaldı, bikaç ayı bulacak ödeyebilmem bu da beni acayip huzursuz ediyor..

Normalde harcama yapan biri değilim Kk ile, kolaylık olsun diye yapar, sonra hemen yatırırım...dediğim gibi evde bi 10 bin açık kaldı onu da bu şekil kapattık 6 bini kaldı, bikaç ayı bulacak ödeyebilmem bu da beni acayip huzursuz ediyor..
Birkac ay kredi kartinizi hic kullanmayin o halde. Aylik taksitlerin tamamini odeyebilecek duruma gelene kadar en azindan. Cunku 3-5 ay asgariyi yatirmak demek o borcun katlanarak artmasi demek

Şuan 10bini aşkın borcum var. Normalde 3bin TL idi borcum. Annem rahatsız olduğu için hastane masraflarına, evin ihtiyaçlarına gidiyor. En azından ben sağlık için harcadığım için zerre gözüme batmıyor ama siz eğer fuzuli harcama yapıyorsanız böyle hissetmeniz çok normal. Fazla düşünüp sağlığınızı kaybetmemeye çalışın. Sağlık olsun gerisi ödenir.

Ya ne kadar sacma yorumlar var.. Yok asgari odeyeceksem çekmezdim yok güzel birsey değilmiş.. Demek ki o kadar odeyebiliyor
Sonucta oduyor mu oduyor eninde sonunda bitecek hiç ödeyemeyenler var
Konu sahibi arkadaşım milyonlarca insanın kredi borcu var odeyeyebildiğin surece sıkıntı yok içini rahat tut

Back