• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boraks Nedir? Nerede Kullanılır?

Editor

Edidir Edi
İçerik Editörü
12 Temmuz 2006
1.249
3.050
658
İstanbul
Bugünkü ev için pratik bilgiler makalemizde boraks nedir? nasıl kullanılır? konusuna yer verdik. Boraks ev temizliği amaçlı kullanılan bir kimyasaldır. Kimyasal formül Na2B4O7 • 10H2O doğal bir mineraldir. Boraks, sodyum borat, sodyum tetraborat ya da disodyum tetraborat olarak da bilinir. En önemli bor bileşiklerinin biridir. Boraks nerede satılır? merak ediyorsanız, bazı aktarlarda bulabilir ve eczaneden sipariş verebilirsiniz. Çamaşır deterjanlarında, bazı el sabunlarında ve diş macunlarında bu kimyasal ürün sıkça kullanılır.

Boraks Ev Temizliğinde Nasıl Kullanılır?

boraks_nedir_evde_nasil_kullanilir.jpg
Çok Amaçlı Temizleyici

Bir sprey şişesinde 2 yemek kaşığı boraks ve 2 bardak sıcak suyu karıştırın. İşte size çok amaçlı bir temizleyici

Leke Çıkarıcı

Paslanmaz çelikler, lavabo lekeleri ve porselen temizliği için; 1 bardak boraks ile 1/4(bir bardağın dörtte biri) oranında limon suyunu karıştırın. Bunu bildirdiğimiz alanlara sürüp, sünger veya beyaz yardımıyla ovalayın. Ilık suyla durulayın.

Klozet Temizliği İçin;
Yarım bardak boraksı 4 litre suda eritin. Tuvaletinize döküp, tuvalet fırçanız ile klozetin içini fırçalayın. Bu aşındırıcı olmayan temizleyici formülü küvet ve tezgah temizliğinde de kullanabilirsiniz.

Tıkalı Muslukları Açmak İçin
Tıkalı musluklarını açmak için
, yarım bardak boraks ile 2 bardak kaynar suyu karıştırın. 15 dakika tutun. Ve suyu boşaltın.

Çöp Kovası Temizliği
Çöp kovanızı dezenfekte etmek için, su ve boraks ile karıştırdığınız formülü çöp kovanıza döküp bekletin ve yıkayıp durulayın.
Çöp kovasının kokusu gidecek ve temizlenecektir.

Boraks Zararları Nelerdir?​

Boraks solunduğunda zehire dönüşmektedir. Fazla solunması halinde akciğerlerde hasara sebebiyet verir. Kimyasal ürünlere alerjisi olanlar için oldukça tehlikelidir. Deri döküntüsü, kaşıntıya sebep olur. Doğada tık maddelerde bulunması hayvanlara ve bitkilere zarar vermektedir.
 
Back