Banlı olduğum için yazamadım sadece okumakla yetindim be burada yazılanlara inanmakta gerçekten güçlük çektim. Sunulan bahanaler, savaş stratejisi, savaş olasılıkları vs..bu konuşmalara kılıftır bana göre.
Ben bu tapeleri defalarca dinledim emin olmak için, acaba ben mi yanılıyorum, hani bir tek yerde bir tek cümle de iyimserlik, gerçekten sınırları koruma, olasılıkları konuşma emaresi aradım ama bulamadım.
Savaş stratejisi ya da savaş olasılıkları dediğiniz şeyde ancak eğer savaş çıkarsa ne önemler alabiliriz askerlerimizi nasıl konuşlandırabiliriz, teçhizatlarımızı nasıl hazırlarız, sınırlarımızı nasıl koruruz bunlar konuşulur. Kaldı ki Suriye tarafından bize sözlü ve aleni hiçbir savaş tehdidi yok. Ne sınır ihlali var, ne sınırlarımızda askerleri var. Bir uçakları sınır ihlali yaptı düşürdük ona rağmen bile bize bir tehditte bulunmadılar çünkü çok iyi biliyorlar onlar tarafından yapılacak en küçük şeyin Türkiye için bahane olarak kullanılacağını Suriyenin bizimle savaşmak gibi bir derdi yok ki olsa şimdiye kadar on kere aynı bizim bakanlarımızın konuştuğu gibi bir bahane yapar savaş açardı zaten. Yani ortada böyle bir tehtit bile yokken neyin konuşması bu hem de gündem bu kadar yoğunken bu mu kaldu düşünülecek.
Farkındaysanız Suriye bize saldırırsa sınırımızı ve askerimizi ne şekilde koruruz denmiyor, ne gibi önlemler alırız denmiyoe tam tersi Suriyeden bize açıkça bir savaş ilanı yok savaşı başlatmak için neler yapabiliriz diye konuşuluyor. Bırakın sınırımızı korumayı, sınırımızı kendileri tehtit ediyor atmayı düşündükleri füzelerle. Ne var canım bahane yaratmnak kolay iş yeter ki savaşa girmeye karar verilsin bu karar verildiği anda ki burada başbakandan sözediliyor, o bahaneyi yaratırız 4 adam gönderir 8 füze attırrız deniyor bu açıkça savaş çığırtkanlığı değil midir. Ortada olmaya bir savaşa zorla kendi çocuklarımızı sokmak değil midir hayatlarını hiçe saymak değil midir, Vurmayı düşündükleri türbedeki askerler hiç mi düşünülmüyor. Yok efendim görüşme 5 saat sürmüş neden 5 dakikası servis edilmiş kusura bakmayın o fikir ortaya atıldığı andan itibaren bir kişi de kalkıp ne diyorsunuz efendiler öyle şey mi olur kendi vatanımızı kendimiz vurup Suriye yapmış gibi gösterip o askerlerim vebalini mi alıcaz demiyor. Bahane atacaklarsa ortaya bizim evlatlarımızın canı üzerinden yapmasınlar. Önü arkası beni ilgilendirmiyor. O topraklarda insan bile olmasa benim kendi cebimden maaşını ödediğim kişiler benim askerdeki evladımın canı üzerinden savaş çığtkanlığı yapacak ben hala vay nasıl dinlemişler diye yakınacağım öyle mi yok öyle bir dünya. İnsan kendi toprağına kendisi füze atmayı başkasının üstüne yıkmayı nasıl düşünebilir bu nasıl bir stratejidir. Böyle bir strateji olabilir mi savaş bile çıksa Suriye bile çıkarsa sen askerini korumakla görevliyken senin stratejin kendi ellerinle askerini öldürmek.
Peki son bir şey sorucam. Ya bizim bu dinlemelerden haberimiz olmasaydı bu stratejiler gerçek olup o türbede askerler ölseydi savaşa giden evlatlarımız ölseydi ki cenazesi bile gelmez o topraklarıda kaybolup gider kaç ocağa da ateş düşer. Olan bu bahaneyi yaratıp evlatlarımızı kurtların önüne atan bakanların çocuklarına değil yoksul yetime olur. Onlar zevki sefa içindeyken istediklerini aldıklarını için ellerini ovuştururken o gözü dönmüş çocuk kadın demeden öldüren katiller bizim evlatlarımızı bir bir öldürecekti. Peki o canlar gittikten sonra bu dinlemeler ortaya çıksaydı o anne babalar vay efendim devlet nasıl dinlenirmiş mi derdi, yoksa evlatlarının vebalini boynunda taşıyan o insanlardan hesap mı sorardı. Şimdi daha ortada zarar gren kimse yokken konuşmak kolay kusura bakmayın ne kadar suç olursa olsun bu konuşmalar gerçekleşmeden bu dinlemeler orta çıktığı için ben buna şükrediyorum benim kuzenim askerde ve ben onun acı haberini bu insanların çıkardığı ve Suriyenin üzerine attığı savaş bahaneleri yüzünden kaybetmektense önceden bu öğrenildiği için sevinirim.