• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bölüm başkanını etkileme sanatı

ruveyda13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
708
1.298
113
merhaba hanımlar. sizlere danışmam gereken birkaç sorum var. Edebiyat fakültesi son sınıf öğrencisiyim. süper olmasa da iyi bir ortalamam var. ales puanım ise 80. Kendi okulumda yüksek lisans yapmak istiyordum ancak yabancı dil sınavını geçemedim. Nisan'daki sınava da hazırlanmak için ne enerjim ne de vaktim var. Ben de başka bir okulda yüksek lisans yapmaya karar verdim ve randomlama hocalara mail attım. Neyse birkaç tanesi mailime dönüş yaptı ve şansıma bunlardan bir tanesi de bölüm başkanı olacakmış yakın zamanda. Bu hoca beni haftaya okuluna davet etti tanışmak üzere. Şimdi ben bu hocayı nasıl etkileyebilirim? ilk izlenimin önemine gerçekten inanıyorum ama neler yapacağım neler konuşacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Çok bilmiş gibi davranmak da istemiyorum sonuçta yeni yetme bir mezun adayıyım ve adam profesör. Bana tavsiyeleriniz neler olabilir, daha önce yüksek lisans mülakatlarına giren arkadaşlar bir el atabilir misiniz? :)

Çok heycanlıyım yauu!

Olgun,işini bilen ama mütevazi görünün.
Hayırlısı olsun hakkınızda.

Hocanın bir kitabını okuyayım diye düşündüm gitmeden ama kitabı okuduğumu çaktırmadan hocaya nasıl satacağıma karar veremedim:KK48:

a) hocam beğenerek okudum kitabınızı bir imzanızı alırım
b) müthiş!! fevkaladenin fevkinde efendim bu alan bu zamana değin böyle kaliteli bir eserle buluşmamıştı.
c) kitaptan bir pasaj hakkında bir soru sormak
d) çantamdan selpak çıkarırken 'yanlışlıkla' kitabı yere düşürmek

Kitabını okuma şansınız varsa soru sormak faydalı olabilir ya da tez konusu düşündüyseniz onun hakkında konuşmak iyi olabilir. Başarılar şimdiden! :)

Hocanın bir kitabını okuyayım diye düşündüm gitmeden ama kitabı okuduğumu çaktırmadan hocaya nasıl satacağıma karar veremedim:KK48:

b) müthiş!! fevkaladenin fevkinde efendim bu alan bu zamana değin böyle kaliteli bir eserle buluşmamıştı.
e)hiçbiri
f)hepsi
:D :D

B şıkkını yaparsanız içinize Bülent Ersoy kaçmış sanabilme ihtimali yüksek :KK53:
Bence C şıkkı daha alakalı olduğunuzu gösterir.:KK51:

En mantiklisi c

Yada konusacagin bi mevzuyla alakali kitaptan bi alinti yap

Aslında bir sorum daha olacaktı. Hoca muhtemelen neler yapıyorsun, nerede oturuyorsun vs soracaktır. Evli olduğumu söylemeli miyim ya da yüzüklerimi takmalı mıyım? Beni gözden çıkarır mı? Malum evli öğrencilere hele de kadın öğrenciyse akademide pek gelecek vaad eden öğrenci olarak bakılmıyor:KK12:

Onu bunu bilmem de d seçeneği epey bayat onu söyleyeyim. :KK14:
Adamı görmeye gidiyorsunuz, ne tesadüf ki adamın kitabı çantanızda ve yine tesadüf bir şey alırken çantadan pırtıveriyor :D
Bilemedim fazla uğraşılmış ve de planlanmış görünüyor. Adamı etkileyeceğim derken iticileşmeyin sonra.

Onu bunu bilmem de d seçeneği epey bayat onu söyleyeyim. :KK14:
Adamı görmeye gidiyorsunuz, ne tesadüf ki adamın kitabı çantanızda ve yine tesadüf bir şey alırken çantadan pırtıveriyor :KK70:
Bilemedim fazla uğraşılmış ve de planlanmış görünüyor. Adamı etkileyeceğim derken iticileşmeyin sonra.

Ehehe yok o işin şakasıydı :KK70:

Yüzüğünüzü takın tabiki. Türkiye şartlarında akademik anlamda ilerlemek=torpildir. Hocanın uzmanlık alanıyla ilgili araştırma yapın. Makalelerine bakın. Kitabını okuyun. Üniversite farklı şehirde ise derslere rahatlıkla geleceğinize inandırın. Ama hocalara inanmayin. Başvuru için yds şartı olmayan birkaç üniversite belirleyin. Belirlediğiniz tüm üniversitelerin bilim sınavı ve mülakatlarına girin. Şu an sizi alabileceğini söylese bile başvuru zamanı bir tanıdık gelir sizi gözden çıkarır. Başarılar.

merhaba hanımlar. sizlere danışmam gereken birkaç sorum var. Edebiyat fakültesi son sınıf öğrencisiyim. süper olmasa da iyi bir ortalamam var. ales puanım ise 80. Kendi okulumda yüksek lisans yapmak istiyordum ancak yabancı dil sınavını geçemedim. Nisan'daki sınava da hazırlanmak için ne enerjim ne de vaktim var. Ben de başka bir okulda yüksek lisans yapmaya karar verdim ve randomlama hocalara mail attım. Neyse birkaç tanesi mailime dönüş yaptı ve şansıma bunlardan bir tanesi de bölüm başkanı olacakmış yakın zamanda. Bu hoca beni haftaya okuluna davet etti tanışmak üzere. Şimdi ben bu hocayı nasıl etkileyebilirim? ilk izlenimin önemine gerçekten inanıyorum ama neler yapacağım neler konuşacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Çok bilmiş gibi davranmak da istemiyorum sonuçta yeni yetme bir mezun adayıyım ve adam profesör. Bana tavsiyeleriniz neler olabilir, daha önce yüksek lisans mülakatlarına giren arkadaşlar bir el atabilir misiniz? :)

Çok heycanlıyım yauu!
İlk olarak alesten ve yabancı dilden iyi bir puan alabilirsin. Bunlar olmadan hiç tanımadığın bir insanı etkilemek zor. Çünkü şu an minimum şartları bile sağlamıyorsun. Keşke biraz daha bekleyip, puanlarını alıp başlasaydın yazışmalara.

c) kitaptan soru sormak
Şöyle ki, o spesifik konuyla ilgili araştırma yapacaksın, başka onunla çelişen fikirleri falan bulacaksın, bir kaç sayfa bir şey yazacaksın. Sonra ben de bu konuda bir şeyler yazmıştım, bu konu ilgimi çekiyor, vs diyeceksin. Bir de en büyük sorununun yeterince kaynağa ulaşamamak olduğunu da söyle derim, her zaman bir asistan adayında iyi bir işarettir.

Aslında bir sorum daha olacaktı. Hoca muhtemelen neler yapıyorsun, nerede oturuyorsun vs soracaktır. Evli olduğumu söylemeli miyim ya da yüzüklerimi takmalı mıyım? Beni gözden çıkarır mı? Malum evli öğrencilere hele de kadın öğrenciyse akademide pek gelecek vaad eden öğrenci olarak bakılmıyor:KK12:
Eğer öyle biriyse onunla çalışma zaten ve o kafadakiler azalarak yok oluyorlar artık. Ki zaten yalanlarla başlamak istemezsin.

İlk olarak alesten ve yabancı dilden iyi bir puan alabilirsin. Bunlar olmadan hiç tanımadığın bir insanı etkilemek zor. Çünkü şu an minimum şartları bile sağlamıyorsun. Keşke biraz daha bekleyip, puanlarını alıp başlasaydın yazışmalara.

Yabancı dilden iyi bir puan almak için mezun olduktan sonra sıkı bir çalışma temposuna girmem gerek. Ama ben ara vermek istemiyorum, direkt yüksek lisansa başlamak istiyorum. Alese tekrar gireceğim bu defa hedefim 90'ın üstüne çıkmak.

Benim kendi okulumdaki bölüm başkanıyla aramız iyidir, onun bir çok çalışmasında yer aldım. Onun referansı etkili olabilir mi acaba?

Yabancı dilden iyi bir puan almak için mezun olduktan sonra sıkı bir çalışma temposuna girmem gerek. Ama ben ara vermek istemiyorum, direkt yüksek lisansa başlamak istiyorum. Alese tekrar gireceğim bu defa hedefim 90'ın üstüne çıkmak.

Benim kendi okulumdaki bölüm başkanıyla aramız iyidir, onun bir çok çalışmasında yer aldım. Onun referansı etkili olabilir mi acaba?
Tabi olur ama referans mektubuyla değil sadece, telefonla araması lazım.
Dil olmadan akademisyen olunmaz bence. Daha okulun bitmesine de var. İndirin bir rosetta stone dil programı çalışın. Ben oradan almanca öğrendim.

Tam anlayamadım, hocayla yüksek lisans başvurusu öncesi ne hakkında konuşmaya gideceksiniz?
Bunu kabul eden hocalar oluyor mu ya? Ben de mail atayım . =(

Tabi olur ama referans mektubuyla değil sadece, telefonla araması lazım.
Dil olmadan akademisyen olunmaz bence. Daha okulun bitmesine de var. İndirin bir rosetta stone dil programı çalışın. Ben oradan almanca öğrendim.

Dil işini halletmeden tabi ki olmaz. İki yılda iyi bir eğitimle halledip doktoraya başlamadan dil problemini bitirmek niyetindeyim ben de. Çok teşekkür ederim ilginize :KK36:

Back
X