Makarnalar Bolonez Soslu Penne - Barilla Sponsorluğunda

LezzetliCipetpet

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
7.875
16.884
448
31
Herkese merhabalar,

Bugün yarın derken sonunda bugün yapabildim makarnamı. İnşallah siz de beğenirsiniz, evde yeğenlerim hemen bitirdiler makarnayı yaparken bebeğim hiç durmadı, sunum fotoğraflarını o kucağımdayken çektim filan, çok komikti. Eksiğim varsa affola

Malzemeler
Penne makarna
500gr kıyma
3 domates
Salça
Soğan
Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Kekik

Hazırlanışı
Önce zeytinyağı koyduğumuz derin tavamıza soğanı rendeliyor, üstüne de kıymayı koyuyoruz.
Biraz piştikten sonra sarımsağı ekliyoruz.
Kıyma pişmeye yakın baharatları ekleyip üstüne rendelenmiş domatesi koyuyoruz ve salçayı ekliyoruz.
Ayrı bir tencerede kaynar suya tuz ekleyip makarnamızı pakette yazdığı gibi pişiriyoruz (ben kalabalık olduğumuz için 1paket normal penne, yarım paket de tam buğdaylı penne kullandım. Tam buğdaylı erken piştiği için diğerinden 2dakika sonra attım tencereye)
Çocuklar tam buğdaylıyı tek yapınca yemiyorlar, o yüzden iki makarnayı karıştırarak yapıyorum. Pişen makarnaya sosumuzu koyuyoruz, yemeğe hazır ♥
Püf nokta: Makarnanın çok pişmemesine özen gösterirseniz daha lezzetli olacaktır ve bol suda haşlarsanız makarnanız yapışmaz birbirine. Bolonez soslu makarnayı servis ederken ekstra kekik eklerseniz daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun ♥ şimdi sunuma geçiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım bol şans
Teşekkür ederim canım
Ellerine sağlık başarılar dilerim
Çok teşekkürler
Ellerine emeğine sağlık canım başarılar
Çok teşekkür ederim canım
Ellerine sağlık canım güneşi kullanmışsın
Evet canım ışık çok güzeldi şansıma iddiam yok ama teşekkürler ederim
Ellerine emeğine sağlık yarışmada başarılar diliyorum :))
Çok teşekkürler canım

ellerinze sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…