• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bolemiydi hayalim

E memur olmuş tamam artık parası vardır neden geçmiyor eve?
Tabi elektrik su ödemek yok yemek bi kapta pişiyor pek sorumluluğu yok oh ne ala.
Al eşinin kredi kartını git alışveriş yap evine al çocukları geç evine eşine de mesaj at artık evimize geçtik akşam eve gel yemek hazırlıyorum yaz.
Anasının evine meraklıysa da orda kalsın.

"Bazı sebeplerden burada kalıyoruz" demişsiniz de o sebepler ne söylememişsiniz. Neye göre yorum yapalım şimdi?
Eşiniz evin anahtarını aldı mı sizden? Yarım saat mesafedeki yer, çıkın gidin.
Adam sizi umursamıyor, laf anlatmakla bir yere varamazsınız. Size para bırakmıyor mu? Bir süre biriktirin aldığınız paraları. Eşinizin inadı kırılıncaya kadar idare edebileceğiniz bir miktar biriktirince de evinize geçin. "Buraya gelmezsen boşanırım." diyecek değildir sanırım.

Hepinizden dil bilgisi hocasi olur hemde en gicigindan derdime degil de yaZim seklime kafa tuttunuz .. pes ..insanin kafasi yerinde olmayinca salya sümük dertlerini burda yazarken gibi yeribe gıbı ayrimini yapmayabilir...zorundamiyimn

Hepinizden dil bilgisi hocasi olur hemde en gicigindan derdime degil de yaZim seklime kafa tuttunuz .. pes ..insanin kafasi yerinde olmayinca salya sümük dertlerini burda yazarken gibi yeribe gıbı ayrimini yapmayabilir...zorundamiyimn

Zorundasın.
Bize gıcık diyorsun ama senin de yazım hataların fazlasıyla gıcık edici.
Okuduğum şeyi anlamayıp 10 kere tekrar okumak zorunda mıyım bende?
Derdini anlamayan dermanı nasıl bulsun?
Bunun kafası yerinde olmamakla falan alakası yok o da senin kılıfın kusura bakma.

Hanımefendiler öncelikle sizlere saygılarımı sunuyorum. Belki buradan sizlere cevap vermek yanlış olacak ama eşimin burada açmış olduğu konulara bugün telefonuna gelen bildirim sayesinde haberdar oldum. Bu durum beni çok şaşırttı. Eşim bazı şeyler yazmış doğru ama eksik ve yanlış. Hemcinsiniz olarak tabi ki de sahip çıkacaksınız. Ben Orman Mühendisiyim ancak atanamadım. Eşimle 30.10.2007 tarihinden beri birlikteyiz. Birbirimizi çok sevdik nişan yaptik 19.01.2016 tarihinde. Atanamadığım gibi askerlik sorunum ortaya cıktı 05.07.2016 tarihinde askere gitme hazırlığı yaparken eşimin ailesi nişan attı ve ben de askere gitmeden eşimle anlaşarak kaçıp evlendik ve sonra askere gittim. Düğün dernek, yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık gönlü kırılmasın diye düğünden önce ailesiyle bile konuşup gönüllerini aldık. Hicbir zaman ailesine sırt dönmesini istemedim zorlamadım da ancak annesi her şeyimize karışmaya ben askerdeyken bana olsun eşime olsun demediğini etmediğini bırakmadı. Ben kötü bir insan değilim ama insan ister ki eşi ilk önce kendi kurmuş olduğu yuvayı ayakta tutsun. Konusacak o kadar çok şey var ki yazma ile bitmez. Eşimi kötülemek niyetinde değilim çok seviyorum onu ama bazı şeylerden sıyrılıp kendi yuvasını yapmalı. Annesiyle olan hayatı eskide kaldı onun kendi yavrusuyla ve eşiyle ilgilenmesi gerek. Kendi evimize gitmemiz konusuna gelince, ben gece bekçisiyim işe gece gidiyorum fırsat buldukça gündüz gezmeye çalışıyorum eşimle, eğer ben gidemezsem annem babam sağolsun canı sıkılmasın diye sahile çay bahçelerine götürürler onu. Ekonomik durumumuz memur olunca düzelmiyor hemen. Onca zamanın borcu var,düğünden kalan olsun evlilikten önce ev yapmaya başlamıştım onun borcu olsun. Yani hemen eve gitmek olmuyor. Amacım bir an önce evimizi bitirip taşınmak sonra herşey daha güzel olacak diyorum sabret diyorum zor evet biliyorum diyorum ama anlasılmamak oluyor benim yaptığım hanımlar. Gece güvendiğim bir yerde biricik kızım ve eşim içim rahat bir şekilde işe gidip geliyorum içinizden bana hak vermeyen olacaktır tabi ki de saygı duyarım ancak benim tarafımdan da düşünmenizi rica ediyorum. Bende herkes gibi güzel şeyler yaşamak isterim. Soruyorum size hanginizin eşi düğününüzün ertesi sabahı borç ödemek için sabahın 5'inde minibüs üstüne çıktı ? (Sigortalı bir işte çalışamıyordum yoklama kaçağı olduğum icin ) Bir kaç ay çalıştım ve ta ki polis çevirmesine takılana kadar küçük bir ceza yedim ve askere gönderildim. Dediğim gibi anlatılacak çok şey var ama çok uzun bir metin oldu zaten kusuruma bakmayın saygılar sunuyorum tekrar eşimi eleştirmişşiniz yazım hataları yüzünden ona da onun gibi yazan kişilere de saygı duyup daha duyarlı bir şekilde cevap vermenizi rica ediyorum. Kalın sağlıcakla

Hanımefendiler öncelikle sizlere saygılarımı sunuyorum. Belki buradan sizlere cevap vermek yanlış olacak ama eşimin burada açmış olduğu konulara bugün telefonuna gelen bildirim sayesinde haberdar oldum. Bu durum beni çok şaşırttı. Eşim bazı şeyler yazmış doğru ama eksik ve yanlış. Hemcinsiniz olarak tabi ki de sahip çıkacaksınız. Ben Orman Mühendisiyim ancak atanamadım. Eşimle 30.10.2007 tarihinden beri birlikteyiz. Birbirimizi çok sevdik nişan yaptik 19.01.2016 tarihinde. Atanamadığım gibi askerlik sorunum ortaya cıktı 05.07.2016 tarihinde askere gitme hazırlığı yaparken eşimin ailesi nişan attı ve ben de askere gitmeden eşimle anlaşarak kaçıp evlendik ve sonra askere gittim. Düğün dernek, yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık gönlü kırılmasın diye düğünden önce ailesiyle bile konuşup gönüllerini aldık. Hicbir zaman ailesine sırt dönmesini istemedim zorlamadım da ancak annesi her şeyimize karışmaya ben askerdeyken bana olsun eşime olsun demediğini etmediğini bırakmadı. Ben kötü bir insan değilim ama insan ister ki eşi ilk önce kendi kurmuş olduğu yuvayı ayakta tutsun. Konusacak o kadar çok şey var ki yazma ile bitmez. Eşimi kötülemek niyetinde değilim çok seviyorum onu ama bazı şeylerden sıyrılıp kendi yuvasını yapmalı. Annesiyle olan hayatı eskide kaldı onun kendi yavrusuyla ve eşiyle ilgilenmesi gerek. Kendi evimize gitmemiz konusuna gelince, ben gece bekçisiyim işe gece gidiyorum fırsat buldukça gündüz gezmeye çalışıyorum eşimle, eğer ben gidemezsem annem babam sağolsun canı sıkılmasın diye sahile çay bahçelerine götürürler onu. Ekonomik durumumuz memur olunca düzelmiyor hemen. Onca zamanın borcu var,düğünden kalan olsun evlilikten önce ev yapmaya başlamıştım onun borcu olsun. Yani hemen eve gitmek olmuyor. Amacım bir an önce evimizi bitirip taşınmak sonra herşey daha güzel olacak diyorum sabret diyorum zor evet biliyorum diyorum ama anlasılmamak oluyor benim yaptığım hanımlar. Gece güvendiğim bir yerde biricik kızım ve eşim içim rahat bir şekilde işe gidip geliyorum içinizden bana hak vermeyen olacaktır tabi ki de saygı duyarım ancak benim tarafımdan da düşünmenizi rica ediyorum. Bende herkes gibi güzel şeyler yaşamak isterim. Soruyorum size hanginizin eşi düğününüzün ertesi sabahı borç ödemek için sabahın 5'inde minibüs üstüne çıktı ? (Sigortalı bir işte çalışamıyordum yoklama kaçağı olduğum icin ) Bir kaç ay çalıştım ve ta ki polis çevirmesine takılana kadar küçük bir ceza yedim ve askere gönderildim. Dediğim gibi anlatılacak çok şey var ama çok uzun bir metin oldu zaten kusuruma bakmayın saygılar sunuyorum tekrar eşimi eleştirmişşiniz yazım hataları yüzünden ona da onun gibi yazan kişilere de saygı duyup daha duyarlı bir şekilde cevap vermenizi rica ediyorum. Kalın sağlıcakla

Hala evinize geçemediniz mi?
Makarna yersiniz ekmek yersiniz ama huzurunuz olur.
Ne demek artık eskisi gibi değil şimdi kurduğu ailesi önceliği olsun. Olsun da o zaman sizin ailenizin yanında da yaşamasın.
Siz ayrılamıyosunuz ailenizden.
Babanız çay bahçesine götürüyormuş sıkılmasın diye, lütfetmişler...
Bi kadının çay bahçesinde gezdirilmeye çıkarılmaya değil eşiyle çocuğu ile ortak bi hayatı paylaşmaya ihtiyacı var..

Eşin farklı sen farklı anlatıyorsun.

Çok zorluk çektik olayı yapmışsın da, bunları bile isteye yapmışsın. Askerlik yapmadan evlenmek, üstüne üstlük işin de yok. Sonra al hanımı koy kv ile kp'in yanına.

Neymiş canı sıkılırsa annem babam gezdiriyor. Kim ister ki kv ile kp gezmeye gitmek.

Benim eşim askerdi yılın 6 ayı evde olmazdı. Gece gündüz iki çocukla kendi evimde kalırdım. Babamlara bile gitmezdim. İnsanin kendi evi gibisi yok. Hele hele kv ya da kp' le yaşayıp ilk yıllarımi çöpe atmak istemezdim.

Esini bir nebze bile anlamamışsın. Anca sorunlarını sıralamassin. Bence eşinde ki en büyük hata kaçıp evlenmek. Şimdi de çekiyor.

Ben aksi bişey ifade etmedim haklısınız evet eşimle ve çocuğumla zaman geçirmeye çalışıyorum.
Gece göreve gidiyorum gündüz gelip öğlene kadar uyuyor sonra inşaatta uğraşıyorum. Hayat her zaman istekleriniz dogrultusunda yaşanmıyor öle makarna soğan ekmekle karın doymuyor. Konusurken evet konusuluyor ama bazı seyleri konusurken de dikkat etmek gerekiyor anlamak gerekiyor. Ben belki anlayışsızım yanlışım hatalıyım ama kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum gelecek için ailem için başka bisey icin değil

Sizin tarafınızdan da baktım konuya, yok olmuyor olmuyor. Siz eşinizi hiç anlamamış hatta bu tavrınızla adam yerine koymamış oluyorsunuz. Kayınvalide, kayınpeder yanında kalıp “kendi ailesi artık bizim kurduğumuz çekirdek aile”demeniz de ayrı bir iğreti duruyor. Madem çekirdek ailenizi düşünüyorsunuz, ona göre davranın.

Ayrıca evinize geçmeme sebebiniz hiç mantıklı değil. Bir tercih olacaksa eşiniz sizin ailenizle değil kendi ailesiyle parka gitmeyi seçerdi inanın ki.

Ben aksi bişey ifade etmedim haklısınız evet eşimle ve çocuğumla zaman geçirmeye çalışıyorum.
Gece göreve gidiyorum gündüz gelip öğlene kadar uyuyor sonra inşaatta uğraşıyorum. Hayat her zaman istekleriniz dogrultusunda yaşanmıyor öle makarna soğan ekmekle karın doymuyor. Konusurken evet konusuluyor ama bazı seyleri konusurken de dikkat etmek gerekiyor anlamak gerekiyor. Ben belki anlayışsızım yanlışım hatalıyım ama kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum gelecek için ailem için başka bisey icin değil
Gelecek için bir şeyler yaparken şimdiki hayatınızdan o kadar çalıyorsunuz ki ilişkiyi zedeliyorsunuz.

Madem durumlar bu kadar kritikti neden dikkat etmediniz çocuk için acele ettiniz derim ? Siz de bencilce davranmışsınız. Kadınlar duygusaldır böyle maddi hesapları bazen yapamayabilir. Eşinize "önce eşini çocuģunu düşünsün "diyeceğinize ilk önce kendinizi eleştirin. Ben ilk hataları sizde gördüm kusura bakmayın.

Hersey düzelsin düzene girsin kendi evimiz olsun istiyorum elimden geleni yapıyorum uğraşıyorum. Eşimi çok geri planda bıraktım farkındayım. Daha çok zaman ayırmaya ve evde bulunmaya önem göstereceğim. Burda ki yazılanlar onun düşünceleri bazı şeyleri değiştirmem gerektiğini gösterdi bana. Eşimi çok sevdiğimi bir kez daha sizlerle paylaşıyorum ve değerli düşünceleriniz için teşekkür ediyorum

Eşin annesinden ayrılsın çünkü onun artık bir eşi ve yavrusu var. Peki senin yok mu sen niye aylardır ailenle oturuyorsun. Bu mu senin adalet anlayışın. Eşin istemiyor birlikte yaşamak var mı ötesi? Yazık değil mi kadına hiç mi özeli olmasın. Kuru ekmek ye yavrunla eşine asıl sen sahip çık. Senin ailen senin sorumluluğundaki insanlara sahip çıkmak zorunda değil.eşini de buna mecbur bırakma. Olayları tipik ,ailesine bağlı erkek gözüyle baktığınız o kadar açık ki. Biraz adalet diyorum..

Cocuk için acele etmemizin sebebi eşimin annesi idi. Eşime çok karışıyordu gel-git, orda ol, şeklinde emir vererek ben sanki yokmuşum evimin yöneticisi olmuştu. Bu yüzden çocuk düşündük. Eşimin annesiyle görüsmesine hic karşı gelmedim sadece sürekli gel git demesine bir sınır koymasını istedim o kadar.

Bakın ben sürekli annemde kalmıyorum buna da açıklık getireyim. Sıkça geldiğimiz doğrudur ancak sürekli kaldığımız zamanlar öncede kaldı. Şimdi inşaat için geliyoruz evimizi birlikte dekore ediyoruz. Onun istediği şekilde yapmaya çalışıyorum.

Cocuk için acele etmemizin sebebi eşimin annesi idi. Eşime çok karışıyordu gel-git, orda ol, şeklinde emir vererek ben sanki yokmuşum evimin yöneticisi olmuştu. Bu yüzden çocuk düşündük. Eşimin annesiyle görüsmesine hic karşı gelmedim sadece sürekli gel git demesine bir sınır koymasını istedim o kadar.
Peki siz niye kalmalarınıza bir sınır koymadınız aylardır evinize gitmiyormussunuz.eşinin annesi evinin yöneticisi olmuş gibi diye sorun çıkartıyorsun ama kendi karın başkaların yönetimi altında yaşasın istiyorsun. Dediğim gibi hiç adil değilsiniz biraz empati lütfen. Eşiniz kaçtığı için bunları yaşamaya mecbur bırakıyor gibisiniz.

Peki siz niye kalmalarınıza bir sınır koymadınız aylardır evinize gitmiyormussunuz.eşinin annesi evinin yöneticisi olmuş gibi diye sorun çıkartıyorsun ama kendi karın başkaların yönetimi altında yaşasın istiyorsun. Dediğim gibi hiç adil değilsiniz biraz empati lütfen. Eşiniz kaçtığı için bunları yaşamaya mecbur bırakıyor gibisiniz.
Malesef bazı erkek ve ailelerinin beyni böyle çalışıyor. Çevremde de çok gördüm hem de o sayılı üniversitelerden mezun iyi eğitimli tabir ettiğimiz kişiler arasında. Evlilik olur artık kız erkek tarafına aittir. Kızın annesi misafirdir, ama erkeğin annesinin oğlunun evidir. Kız annesinde gidip kalamaz, ama eşi olmasa da erkeğin annesinin evine gitmek zorundadır. Kız doğurur, erkeğin annesi gelir sahiplenir torunu. Gelin burda erkeğin ve ailesinin kullanacağı bir emireridir. Nefret ediyorum böyle adaletsiz bencil insanlardan.

İçimdekileri dökmek için sizin yorumu alıntılamış oldum. Benzer şeyleri düşündüğümüzü gördüğüm, size cevap niteliğinde değil yazdıklarım, destek olarak yazdım.

benim eşimde geceli gündüzlü çalışıyor. üstelik evim tekin değil ve ben de çalışıyorum. ona rağmen evimde otururum çocuğumla. ne kayınvalide evine ne kendi annemin evine giderim. siz gece işe gidiyorsunuz biliyorum sizin çalışma şeklinizi eşiniz akşam boyu belki ayaklarını uzatıp oturmak istedi, belki kızıyla bahçeye baş başa inmek istedi. bunları maalesef yapamayacak. ha gündüz gezdirmeniz de yeterli değil. gittiği evin kurallarına uyacak çünkü o ev kendinin değil.
son olarak maaşınız kendi evinizde yaşamaya uygun bence. insanlar 1600 maaşla 3 çocuk okutuyorlar.
size kolay gelmiş al kadını-çocuğu at anne-babanın yanına sen de işe rahat git gel.
yani nerden tutarsak tutalım hatalısınız. bir insanın çekirdek ailesiyle yaşama isteği en doğal hakkı.
düşünsenize siz eşinizin ailesiyle 7/24 yaşamak zorunda olsanız??

Back