• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bolemiydi hayalim

neden bu kadar erken evleniyorsunuz anlamıyorum, sonra "benim eşim böyle değildi evlenince değişiti beklentilerimiz farklı " bla bla...
Yazık ya evlenmeyin 28-30u görmeden insan o yaşa kadar gerçekten çok kırılımlar yaşıyor. Çok badireler atlatmışsınız ancak eşiniz aile olduğunuzun farkına varamamış.

Kadının derdinden çok dil bilgisi yazım ve imla kurallarına takmışsınız.
evinize gidip geliyor musunuz?
arada bir gidip kontrol edin evi. İş güç yolundaysa, maddi geçim sıkıntısı yoksa neden kvdenizde kalasınız ki?

Boşanmak konuşulmaz, çözüm aranır demişsiniz de, çözümü kime söyleyeceksiniz? Adamın umrunda değil. Bunu normal görmüş birinin fikrini değiştiremezsiniz. En başta bu belirtilmeden evlenilmişse ve şimdi baskısı kuruluyorsa, bu gayette boşanma sebebidir.

Gitmeye karar verip söylediğim anda onunda kabul etmediği anda sen bilirsin derim eşyalarımı çocuğumu alır evime geçerim
Böyle saçmalık olur mu ya
Ha sonra da ne olacaksa olsun yani
Evimde yaşamak istiyorum diye boşayacak mı?
Ekonomik özgürlüğü olmayınca insanın durum zorlaşıyor.
3 aydır gidemediği bomboş eve gitse ne olur? Eşi inatlaştırıp alışveriş vs yapamadıktan sonra.

Ekonomik özgürlüğü olmayınca insanın durum zorlaşıyor.
3 aydır gidemediği bomboş eve gitse ne olur? Eşi inatlaştırıp alışveriş vs yapamadıktan sonra.
Canım benim
O evine geçse eşi de mecbur tıpış tıpış gidecek sonuçta o gelinin de bi annesi babası aile efradı var değil mi?

Bolemiydi hayalim?
Ne demek acaba diye bir müddet düşündüm.
Ne nokta var ne virgül, imla hakgetire.
Eşinizle de buraya yazdığınız gibi konuşuyursanız iletişim kuramamanız normal.
Konunuza gelirsek ne demek evime gidemiyorum?
Anahtarınız yok mu? Alın çocuklarınızı,
-ben evime gidiyorum, sen akşama ister evimize gel,istersen buraya, keyfin bilir.
Der çıkarım. Biraz cesaretli olun.
Siz kendinize saygı duyup özgüvenli olmazsanız adam da sizi takmaz tabii.
Böyle miydi hayalim...hayal kırıklığı yaşıyorum..hayaller ve hayatlar diyor..bu kadar anlaşılmayacak ne var anlamiyorum..kk zaten türk dil kurumu gibi mübarek..

A Ahdunya sen Nisan ayında da bu konuyu acmissin...üstelik o zaman eşin de issizmis..şimdi atandı diyorsun ...şimdi kendi evine cikmazsan bir daha cikamayacaksin çünkü eşinin ailesi ile aynı binada oturmaya yönelik bir planından da bahsetmissin diğer konunda

Böyle miydi hayalim...hayal kırıklığı yaşıyorum..hayaller ve hayatlar diyor..bu kadar anlaşılmayacak ne var anlamiyorum..kk zaten türk dil kurumu gibi mübarek..
Ben sizin kadar anlayışlı değilim demek ki ya da şöyle söyleyeyim özel hayatımda da iş yaşantımda da anadilini düzgün kullanan insanlarla birlikteyim. Farklı bir dilmiş gibi yazılan kelimeleri anlayamıyorum.
Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.

Bir de değil, ilk olarak!
Derdini anlatmaya geliyor, kim anlasın, kim ciddiye alıp, cevaplasın.
İyi ki ilk sayfada dikkat çeken olmuş.

Bir de değil, derken?
Derdini anlamamız, ciddiye alıp cevap vermemiz, yardımcı olmamız için düzgün yazması gerekiyor.
Anlamadığım bir içeriğe ne yorum yapabilirim?
Konu içeriğini geçtim başlık nedir öyle ya?
Bolemiydi ne demek?
Böyle miydi yazmak çok mu zor?
Konu sahibinin konuşması da böyle belli ki.
Benim 4 yaşındaki yeğenim bole bole diye konuşuyor.

Bir de değil, derken?
Derdini anlamamız, ciddiye alıp cevap vermemiz, yardımcı olmamız için düzgün yazması gerekiyor.
Bolemiydi ne demek?
Ben tırnak koyduğumu sandım
Şöyle yazmak istedim;
“Bir de değil” onun yerine, “ilk olarak”
Baştan sona aynı fikirdeyiz, ki benim noktalama hatam bile, başka algı yarattı.
“Yazım, ifade etmek o kadar önemli ki, ek olarak düzelt değil, ilk olarak onu düzelt”
Bunu demeyi denedim

Bir de değil, derken?
Bolemiydi ne demek?
Bizim bu konudaki hassasiyetimizden rahatsız olanlar var.
Ne olmuş konu sahibi bolemiydi? Yazdıysa, anlamayacak ne var? Anlamıyorum demiş bir üye. Gerçekten ilginç...Ben de bu bakış açısını anlayamıyorum. Anadilini kullanamayan insanlar derdini anlatacak da derman arayacak.

Ben tırnak koyduğumu sandım
Şöyle yazmak istedim;
“Bir de değil” onun yerine, “ilk olarak”
Baştan sona aynı fikirdeyiz, ki benim noktalama hatam bile, başka algı yarattı.
“Yazım, ifade etmek o kadar önemli ki, ek olarak düzelt değil, ilk olarak onu düzelt”
Bunu demeyi denedim

Birbirimizle yarışacaksak eğer, "derdini anlatmaya geliyor, kim anlasın, kim ciddiye alıp cevaplasın." nokta değil, soru işareti (?) olacak cümlenin sonunda. ;)
Evet gerçekten çok önemli, ufak tefek hatalar olabilir ama konu sahibinin yazdığı içerik baştan sona hatalarla dolu.
Polemik yaratmak için değil, gerçekten okurken gözlerim yoruldu.

Birbirimizle yarışacaksak eğer, "derdini anlatmaya geliyor, kim anlasın, kim ciddiye alıp cevaplasın." nokta değil, soru işareti (?) olacak cümlenin sonunda. :KK66:
Evet gerçekten çok önemli, ufak tefek hatalar olabilir ama konu sahibinin yazdığı içerik baştan sona hatalarla dolu.
Polemik yaratmak için değil, gerçekten okurken gözlerim yoruldu.
Katılıyorum.
Çok uyardım seneler önce, uyarınca taşlandım, artık o topa gitmiyorum.
Ve ben yarış halinde değilim. Anlıyorsan, düzeltmene gerek yok, eğreti duruyor:)

diğer konuda da bana sallayanlar oldu burada da diğer arkadaşlara olmuş aynısı.

hanımlar hiç kimse burada tamamen dilbilgisi kurallarına uygun yazmak zorunda değil tamam mesela ben de üşeniyorum büyük harf kullanmaya ve kullanmıyorum bundan rahatsız olsa insanlar abartıyorsunuz derim.

ama konu hep "evimmm evliligimmmm kocaminailsnddekalıyoruzzz hayallerimmm bolemiydi" minvalinde gidiyor. ya ben bir konuyu anlamak için üst üste okumak zorunda mıyım? akıllı telefon alacak kadar herkesin imkanı var, buraya kaydolacak kadar her şeyi biliyor ama şurada düzgün cümle kurmayı bilmiyor. ya konuyu bir okuyun bu konu sahibi bizden ne istiyor? hangi konuda yardımcı olalım ona? sormuşlar neden oradasınız diye cevap yok! gitsin günlük tutsun o zaman mesela. he uyarınca da biz TDK oluyoruz.

TDK'yim ben. kamu müfettişiyim, rahatsız olduğum her konuda yazmaya devam edeceğim.

:kızgın: nerden baslasamki... Hayalperest biriyim sevdigim insanla severk evlendik cok badereler atlattik... Evliligimm hic hayal ettigim gibi gitmiyor acmiyim aciktamiuim degilim esim is sahibi oldu sukur ama innsanin bazi dogrulari dudunxrleri beklentileri hayaleri oluyorr... 26 yasindayim 7 aylikkizim 3 yildirda evliyim.. esim ve ben farki karakterlerdeyiz hemde cokkk buyuzdrn cok kiridimmm incindimmm agladimm icime kapandimguclu ve mutlu gorunmeye calissiyorumm.esim ailesine cok duskun krndi ozel yasantimiza onem vwrmiyorr zaman ayirmiyorr imkan tanimiyo..evimizden yarimsaat uzaklikta esimin ailesioturuyor....suanda ordayizz uc aya yakindir burda kaliyoruz bazi sebeblerdn dolayi..evimi yuvami cok ozledimm yatagimii her seyimii esime neredyse her aksam hidelimm diyorim cok bunaldimm ama beni hicc tinlamiyoor binaldim ne ozel yasantimiz kaldi nede baska bisey esimin ailesi iyi insanlar onlarla ayni cati altinda yaasmk bana agir geliyo ..yapamiycam seydi istemedig8m seydiii ama esim ne var burda kaliyoruz da ne vR burda yasiyoruz da acmiisinn her isted8gin oluyor .. bana bu aciklamaalarlaa gelmesi benii delirtiyorr patliyorummm boguluyorummmmm .. evlilikte bosanmak aklimiza gepmiycekk istir cekilen sikintilarr duzeltilmeye calisilir ..esimi cok seviyorumm evet ama bole evlilik hayal etmedimmm ben esimin ailesiyle dip dibe yasamak sureklii sureklii surekliii yeterrr yaaa pamukda olsa melek de olsa insan uzagimda olsun istiyor.. esimi hicbisekilde ikna edemiyorumm beni hic anlamiyor ne yapmaliyimm sizce:KK61::ruh:
Eşinize meramınızı burada yazdığınız şekilde anlatmaya çalışıyorsanız iletişim kuramamanız çok normal.

Back