mrb bende beş buçuk aylık hamileyim şu ana kadar 2,5 kilo aldım. kuzenim diyetisyen olduğu için bana bir beslenme programı yazmıştı. hergün kahvaltıda haşlanmış yumurta ve iki üç tane ceviz, günde üç porsiyon meyve, hergün sadece bir avuç kuru üzüm kuruyemiş ama bir avucu geçmiyecek şekilde. haftada iki gün balık, öğle ve akşam yemeklerinde bir çeşit zeytinyağlı sebze yemeği ve bir çeşit et tavuk ürünü ama porsiyonlar küçük. günde bir bardak süt bir su bardağı da yoğurt. fazla süt içmek kansızlığa sebep olduğu için yoğurttan da kalsiyum alabilirsiniz. meyveler ve süt ara öğün olarak almalısınız. en önemlisi sabah kahvaltıyı mutlaka c vitamini ile alın çünkü süt demir emilimini azaltıyor. ben her sabah bir portakal suyu sıkıyorum kahvaltıdan hemen arkasından demir ilacını alıyorum. çikolata şeker hamur işi yok yediğiniz ekmek dilimleri sınırlı olacak öğünlerde ikişer dilim ve beyaz ekmek yerine tahıllı besleyici ekmekler alınmalı. ama arada bir alınan küçük porsiyonlu tatlılar bebesk için faydalıymış mesela sütlaç küçük bir parça çikolata gibi
ben gunde 5 bardak sut iciyorum ama bende kemik erimeside var aceba bu kadar sut iyideilmi benim icin?doktorum gunde iki bardak yeterli olacagini soyledi amaben korkuyorum dislerimi kaybetmekten falan...
iki muzmu ay ben rahat 5 tane yiyom günde bir kiloya yakın kiraz da yerim ama ekmek tatlı tuzlu hiçbişey yemem şekerim ölçülücek haftaya inş meyveden dolayı sorun yaşamam
aliyecim midendeki yanmaya iki yudum soguk sut alirsan seni rahatlatir,nasilsa sut icebilyormussun.benım bebiş 18 haftalıken gecen cuma dr gıttım kılosu 218gr cıktı ama ben 4ayda 4kılo zayıfladım bırsey yıyemedım bana dr haftada 2kez balık tuketmemı ama ben balık sevmıyorum gunde 3bardak sut ıçmemı ve gunde bır avuç cevız badem fındık yememı ve kuru sıyah uzum kırmızı et yememı soyledı mutlaka bebek ıcın yememı soyledı az ve sıksık yemelısın dedı ama benım bulantılarım hala gecmedı cerez ve sutu ıcıyorum demır hapını portakal suyu ıle ıcmemı soyledı ama benım mıgdem yanıyor cıkartıyorum oyuzden su ıle ıcıyorum bırde kemık suyunu kaynatıp corbalarıma katıp iç dedı 6haftada 2kılo alıp gel dıyede kızdı yavas yavas uygulamaya basladım havalar sıcak ıstahım yok mıgdem bulanıyor yemeye calısıyorum