bol sutmu,yemismi.meyve mi??siz bebeginizi nasil besliyorsunuz?

ee yokmu artiran muz sayisi 5 e ciktikaydirigubbakcemile3
canim sendemi yoksa ikiz bekliyorsuun?massallahin var ben okadar muzu yesem 3 gun kabizlik cekerim heralde.
sen ilk defami seker olcturuceksin ve kac aylik hamilesin?

:kedi: canım benim bebişler üçüz birde ben 4 kişi biride hediyesi olmak üzere 5 muz çok değil
sabahtan beri yediğim meyveler bir tabak üzüm bir tabak kavun 2 muz 2 şeftali akşamada karpuz yerim beni kesmiyor valla şekerim bu cumaretsi ölçülcek inş 27+1 hamileyim :nazar:

herkese hayırlı bir hamilelik diliyorum herşeyden önce,

benim doktorum bana öncelikle protein ağırlıklı beslenmemi yani öğlen ve akşam mutlaka 200 gr. et yememi söyledi, o da sadece ızgara ya da haşlanmış olacak, yanında mutlaka 1 porsiyon baklagil yememi ve salata yememi söyledi, günde araöğün olarak 4 bardak süt...meyve için ise çok tüketme, yerine bol çiğ yeşillik (marul,semizotu..vb.) söyledi...

ama ben meyveyi gebeliğimden önce hiç sevmesemde şimdi çok istiyorum ve ara öğünlerde 1 adet olmak üzere yiyorum valla diğerlerine de uymaya çalışıyorum ama iştahım daha yeni bugünlerde düzeldi..o yüzden pek uyamadım et yemek dışında..ekmeği de tahıllı dışında yeme dedi...valla o dedi:çok üzgünüm:

ARkadaşlar ben 5 aylık hamileyim. Balık yağı takviyesi almak istiyorum. Bana bir marka tavsiye edebilirmisiniz?

canim doktorun bu konuda seni yonderdirmedi mi? sen doktor soylemedenmi balik yagi kullanicaksin?

Ben her gün 3 -4 ceviz ve 3 badem,1 -2 bardak light süt,1-2 bardak ayran,50-100 gram light peynir,1 yumurta,1 çay kaşığı bal,meyve yiyorum.

Yiyorum yiyorum da ne oluyo bebek yine de zayıf sayılır.14 kilo aldım daha ne kadar lırım bilinmez.Dikkat de ediyorum oğlum büyüsün diye ama kuş kadar bişe doğcak heralde.

Bu biraz da rahimle alakalı diye düşünüyorum artık.Bi arkadaşım doğru düzgün yiyip içemiyor.Üstelik onunki kız ama benim sıpadan daha tombiş.

ben çok olmasada günde bir bardak süt içtim süt içemeyenler ayran içebilirler

sonra görümcem bana çekirdekli siyah üzüm kurusu aldı birde sihay kayısı hergün onlardan yemeye dikkat ettim özellikle ilk 4 ay bol bol fındık ve badem yedim folik asit zengini olduğu için
sonra akşamları kesinlikleee meyve yedim armut mandalina portakala karpuz kavun şimdi taze fındık çıktı taze fındık yiyorum

salatalık domatez bol bol bunları tükettim kendim toplamda 10 kilo aldım 36. haftamödayım ama bebeğim gayet sağlıklı

kesinlikle meyve çok önemli ama hepsinin yeri ve önemi ayrı tabiki
özellikle ilk aylarda ve sonaylarda çok sdık acıkıyo insan geceleri asla ekmek yemiyorum yarım kavun yada bi tabak karpuz şekeri olanlar salatalık domates ve peynir yiyebilirler üstüne birde süt vetya ayran en sağlıklısı
tavsiye ederim

görümcemler meyveyle karnımı doyuruyorum diye kızıyolardı kilo almıyorum bebekte beslenemiyo diye ama baktılarki bebeğim gayet iyi kilosu filan sen bilginden şaşma dediler :))

Ben her gün 3 -4 ceviz ve 3 badem,1 -2 bardak light süt,1-2 bardak ayran,50-100 gram light peynir,1 yumurta,1 çay kaşığı bal,meyve yiyorum.

Yiyorum yiyorum da ne oluyo bebek yine de zayıf sayılır.14 kilo aldım daha ne kadar lırım bilinmez.Dikkat de ediyorum oğlum büyüsün diye ama kuş kadar bişe doğcak heralde.

Bu biraz da rahimle alakalı diye düşünüyorum artık.Bi arkadaşım doğru düzgün yiyip içemiyor.Üstelik onunki kız ama benim sıpadan daha tombiş.

canim sen sut urunlerini light kullaniyorsun.sanirim ondan bebegin zayif.meyveyi nekadar tuketiyorsun peki?:uhm:

ben çok olmasada günde bir bardak süt içtim süt içemeyenler ayran içebilirler

sonra görümcem bana çekirdekli siyah üzüm kurusu aldı birde sihay kayısı hergün onlardan yemeye dikkat ettim özellikle ilk 4 ay bol bol fındık ve badem yedim folik asit zengini olduğu için
sonra akşamları kesinlikleee meyve yedim armut mandalina portakala karpuz kavun şimdi taze fındık çıktı taze fındık yiyorum

salatalık domatez bol bol bunları tükettim kendim toplamda 10 kilo aldım 36. haftamödayım ama bebeğim gayet sağlıklı

kesinlikle meyve çok önemli ama hepsinin yeri ve önemi ayrı tabiki
özellikle ilk aylarda ve sonaylarda çok sdık acıkıyo insan geceleri asla ekmek yemiyorum yarım kavun yada bi tabak karpuz şekeri olanlar salatalık domates ve peynir yiyebilirler üstüne birde süt vetya ayran en sağlıklısı
tavsiye ederim

görümcemler meyveyle karnımı doyuruyorum diye kızıyolardı kilo almıyorum bebekte beslenemiyo diye ama baktılarki bebeğim gayet iyi kilosu filan sen bilginden şaşma dediler :))

taze fındıkta kanserojen olan aflatoksin maddesi var bence yememeye çalış

canim sen sut urunlerini light kullaniyorsun.sanirim ondan bebegin zayif.meyveyi nekadar tuketiyorsun peki?:uhm:

light ürünlerdeki kalsiyum miktarı normal ürünlerden gaha fazla.Bu sebeple light tercih ediyorum.

Ben hamilelikten önce asla meyve yemezdim.Şimdi yemek için baya çabalıyorum.Ara öğün olarak yiyorum

süt içemiyorum hiç................

Süt içmen şart değil aslında yoğurt ya da çökelek peynir bunlara yüklen.Canım süt istemediği zaman 200 gr peynir yiyorum ve kramplarım da yok çok şükür.Şu bebekler için yoğurtlar falan var ya küçük onlardan da yiyerek telafi edebilirsin.Ya da sütlü tatlı yap az şekerli.

Gerçi hemşireymişsin ben de sağlıkçıya neler yazıyorum

Son düzenleme:
hilkamcım saol cnm ama bi trüleü içemiyorum bu sütü yogurt peynir fılan yiyorum elimden geldigince ama süt içim almıyo :KK43::KK43: zorlaaaa içiyorum çok nadiren...

ben günde 1 bardak yarım yaglı sütümü mutlaka içiyorum bol meyve yiyiyorum. ama hamileliğimin ilk günlerinde saolsun eşim azıma zorla fındık fıstık ceviz doldurdugu için görünce bile içim bi tuaf oluyo tiksindirtti hiiiiiç yiyemiyorum halbuki önceden ne çok severdim mafoldumben bebeğimin gelişmeside maşallah 1 hafta önden gidiyoruz.kuruyemişin pek bi etkisi yok gibime geliyo oyüzden

süt içemiyorum hiç................
canım hazır ayran seviyosan hazır ayran al koliyle hergün ikitane iç
yada evde yap farketmez

birde muhalebi tarzı şeyler tüketebilirsin eğer hamilelik şekerin yoksa

taze fındıkta kanserojen olan aflatoksin maddesi var bence yememeye çalış

bunu ilkez duydum bilmiyorum :1shok:

canım hazır ayran seviyosan hazır ayran al koliyle hergün ikitane iç
yada evde yap farketmez

birde muhalebi tarzı şeyler tüketebilirsin eğer hamilelik şekerin yoksa

bunu ilkez duydum bilmiyorum :1shok:

Ben Ordu da yaşıyorum.Buralılar pek tüketmezler yaş fındığı kanser yapıyor diye.

hilkamcım saol cnm ama bi trüleü içemiyorum bu sütü yogurt peynir fılan yiyorum elimden geldigince ama süt içim almıyo :KK43::KK43: zorlaaaa içiyorum çok nadiren...

Diğerlerini yiyosan hiç kafana takma

X