Nişan bohça

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
4 tane bohça yapılacak diye kendinizi paralamayın.
Hoş güzel adetler ama maddi olarak sıkıştıracaksa tadı tuzu kalmaz.

Kendinizi dara zora sokacak aşın harcamada bulunmayın yuva kuruyorsunuz Rabbim hayırlı eylesin canım amin

En azından gelin ve damada yapılmalı

İki taraf da aynı fikirdeyse karşılıklı maddi külfete girmeye gerek yok. Ona harcanacak paralarla bir ihtiyacınızı görürsünüz evinizi kurarken. Bohça, gelenekselleşmiş bir adettir ve keyfi bir şeydir yanı illa yapma zorunluluğu yok. Soranlara da karşılıklı anlaştık yapmama kararı aldık dersiniz ağız birliğiyle.

Aslinda geleneklerimizi seviyorum ve uygulamamiz gerektigini düsünüyorum ama bu bohca isini hic sevemedim.
Kendim daha evlenmedim, ama etraftan baya sogutucu seyler duydum.
Mesela biri bohcaya indirimde olup, bedeni bile kalmamis giyilmiyecek gömlegi 3 liraya alip, bohcaya koyacagini söylemisti ve ben sok olmustum.
Baska birisi görümceye, onun esine ve cocuklarina, diger görümce esleri cocuklari falan derken 25 bohca hazirladiklarini söymisti. Bana göre gereksiz cünkü senin bohcanda senin zevkine uymayan seyler olacak, onlarin bohcasinda onlarin begenmeyecegi seyler olacak.
Cok uzun oldu ama lafin kisasi, ayni parayi kendine harca, bohca hazirlama
ohhh misss ne gerek var begenirmi, laf edermi, azmi oldu, cokmu oldu, karsi taraf bana yeterince deger verdimi vermedi sorularina

Geleneklerimize uygun olmasi amacli, sirf nisan elbisesi alsinlar, sizde ona takim elbisesi. Iki tarafta gereksiz masraf yapmamis olur.

Mutluluklar diliyorum :)

Bohça adetini hiç anlamamışımdır kendi eksiklerimizimi alalım dayıya halaya kayınvalıdeye eksikmi tamamlayalım gereksiz bir adet
Yapmadım eşimin annesinede yaptırmadım
Gereksiz stres ve gördüğüm kadarıyla aileler arasında kesinlikle bir tartışma kaynağı bu bohça
Hazır vazgeçmişler yapmayın

Aman bohça dediğin nedir üç beş parça şey. Boşver o da olmayıversin. Fazla borca girme yeter..

Oncelikle hayirli olsun. Simdiden mutluluklar dilerim. Bohca sart degil hatta gereksiz masraftan kacindiginiz icin super olmus. Ama benden sana tavsiye kayinvalidenlerin gercekten gonullu bi sekilde razi olmadigindan emin ol. Nasil insanlar bilmiyorum ama kv tayfasi genelde is isten gectikten sonra laf soyleyiverir bi ortamda. Sen de diyemezsin hani istememistin diye. Sinirinden catlarsin iki bez parcasi icin. Zira bende o modelden var. Bende catlicak yer kalmadi artik.

öncelıkle herkese teşekkur ederım düşüncelerınızı paylaştığınız ıçın:)

canım şımdılık oyle kişilere benzemiyorlar ama bende bundan çekiniyorum açıkçası. ama eğer söylenirse başkasının yanında rencide ederse bende derim yani bi bohça için kredı çekecektiniz borcunuz olmadı ne gerek var daha konuşmaya diye

bohça güzel bir adet, ben seviyorum ama yapmamakla doğrusunı yapmışsınız, maddiyat olarak sıkıntıya sokuyor, zaman alıyor, memnun edemeyebiliyorsun. çok gerekli bir şey değil.

evet doğru sonradan sıkışmayalım dedık bundan da sorun çıkmasında:) yoksa bende ısterdım tabiki:)

Dunya para harcadigim en iyi markalarla hazirladiim bohcamin kaynanamlar tarafından fırlatılarak bakildigi,igne oyasi esaplari baslarina baglayarak aaaaay bu ne be kasindiriyo bunlar denildiği,valize ozenle koydugun suslerin alinip kulluge atildigi,kayinpedere,kaynima aldigim kiyafetlerin bunları giymezler onlar diye asagilandigim o harika bohcam geldi aklima.birde annemin ordan çıktığımizda kaldirima oturup aglamasi.degmez arkadasim gönlünden geceni yap.hic bisey zorla veya gerekli degil.ben icimde kalmasin demiştim keske içimde kalsaydi...

Çok terbiyesizlermiş..

gerçekten bu ne terbiyesizlik çok çok üzüldüm senin adına allah başka sıkıntı vermesin

Anneciğinin ağlaması çok içime dokundu, ne terbiyesiz insanlarmış yaa

Benimde 21 gün sonra düğünüm var öncelikle hayırli olsun :) Biz de bohça yapmayacaktık ama bohçasız olmaz dediler erkek tarafı sadece bana, biz de sadece nişanlıma bohça yaptık. Sadece iç camasiri, atlet, pantolon, gomlek, kemer, ayakkabi, seccade, corap koyduk. Onlarda bana elbise, ayakkabi, ev babeti, gecelik, ic camasiri, seccade, tülbent, şal falan koymuslar. Bide nevresimlik kucuk bi bohca daha yapmislar. Bu şekilde fazla kapsamlı olmayan ufak bir bohca da yapabilirsiniz, hic yapmayadabilirsiniz.. Mutluluklar dilerim.

size de mutluluklar dilerim :) olabilir belki düğüne yakın öyle de yapabiliriz :) ikimizde cidden çok yoğun çalışıyoruz ve ailelerde bohça alışverişi için hiç zamanımız yok o da bütçemizi yapar ikimiz alırız ihtiyaçlarımızı demişti bakalım :)

Karşılıklı anlaştıysanız gerek yok, kayınvalidenin sonradan yan çizme ihtimali olabilir bu arada.

Ama eğer içinde ukde kalacaksa, nişanlınla ortak bir bütçe belirleyip, mesela düğünden önce çeyiz niyetine alınacak şeyleri alıp sadece gelin damat bohçası yapabilirsiniz. İçinde iç çamaşır, çorap, kemer, kozmetik, parfüm, terlik gibi normal ihtiyaçlar olur. Fazla lüksüne de kaçmazsanız çok tutmaz.

Akrabalar için bohça işine hiç girmeyin bu arada. Kv bizde adettir diye, kendi bohça yapmadığı halde düğünden sonra tüm akrabalara bohça istedi benden. Biz balayındayken memlekete dönecekler olur diye yaptığım bohçaları ona bırakmıştım. Sonradan içindeki tüm eşyaları kvnin yatak odasında bir hurçta gördüm!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…