Nişan bohça nişandamı olur düğündemi

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
5 haziranda nişanımız var...biz karşılıklı konuştuk nişanda yapıcaz bohçayı....öyle olması daha mantıklı geldi bize...

valla bende herhalde bu gidişle nişanda yapıcam gibi geliyor ama bakalım hele o gün gelsin gerçi az kaldı ama:)

benim nişanım martta oldu çok aceleye geldi sebepsiz yere o yüzden biz bohçayı düğünde yapmaya karar verdik,rahat rahat.
zaten çok tatlı telaş bunlar ..

bizim erkek tarafı söz de yani istemeye geldiklerinde bohça getirdiler bizde düğün zamanı ev serildiğinde damat bohçasını oturduğumuz eve götürdük

aman bu kadar stres yapma kendine ya sanki çok mu makbul geçecek ben yaptığıma çok pişmanım keşke hiç uğraşmasaydım emeğime yazık

aman bu kadar stres yapma kendine ya sanki çok mu makbul geçecek ben yaptığıma çok pişmanım keşke hiç uğraşmasaydım emeğime yazık
bende bohça olsun dedim, annem ben zamanında yaptım, hiçbir kıymeti olmadı sende yapmıyoruz dedi, ve konu kapandı bilmiyorumkismile napalım sağlık olsun dedim ve geçtim zaten zamanı gelince hepsi alındı, şimdi düğünde yapılacaklar da var, uğraşması da zor geldi bana, çok daısrar etmedim opuyorumnanaktan

ben yaz sonuna doğru istiyorum nişanı. biraz daha sevgili kalalım :) annemle kendi kararımız, bohçaları nişanda yapalım dedik. ben nişan töreni istemiyorum evde yüzük takılsın sadece diyorum. annemde bari bohçayı yapalım biraz hareket olsun dedi ufaktan ufaktan hazırlanmaya başladık. erkek arkadaşımada söyledim ama ailesiyle konuşulmadı hiç. çünkü sadece ben tanıştım daha. zaten itiraz edecek insanlarda değiller. iki tarafta siz bilirsiniz diyecek iş bana kalacak ne diyelim Allah herkesin gönlüne göre versin.

keşke bizdede bohça olmasa

bizde nişanda yaptık çok yoğun ve masraflı bi süreçti düğün telaşımın içinde birde bohça hazırlıyor olsaydım kesinlikle verem olurdum ay bu haftasonu bile alışveriş merkezine gittik biriciğimle ay bu mağazada şöyle terledim ay burada şunu seçememiştim diye aklıma geldikçe fenalıklar bastı kafamçokkarıştı bizde nişanda gelin damat adayına yapılır iyisi olsun diyorsan herşey tam olsun diyorsan bi kere oluyor diyorsan acayip masraf oluyor düğüne kadar anca toparlarız düğün zamanı asla veremezdik bu kadar para
neyse benim nacizane tavsiyem düğüne müüne bırakmayın çok telaşlı oluyor düğünde bohçayla uğraşmaktansa düğün gecemin hazırlıklarıyla ilgilenmeyi tercih ederim

karşı tarafc bohçaya düşkün olunca malesef yapmak zorunda kalıyosun

Bizim nişanımız olmadı. Söz yaptık. Biz düğünde yapıyoruz bohçası. Dürü yapılmasın diye anlaştık karşılıklı. İkimiz de her şeyimizi gönlümüze göre aldık. Zaten her şeyi nişanlım aldı. Çok abartmadım bu yüzden. Bohçaya konulmayacaktı; ama ben bohçaya koyacağım, onlara da bohçaya koydurtacağım. :)) Hatta bohçayı beraber alacağız. :)) Damat bohçası havlu, seccade filan konuluyor da gelin bohçasına bu tarz ne konuluyor?

her yerde degisik yapiyolar heralde :) bizde bi nisanda götürülür, ama o abartilmaz kaynanaya kayinbabaya birer bluz/gömlek, ic camasiri, corap, esarp, takke, tesbih, seccade konulur damatada pjama takimi, terlik, tras seti parfüm deodorant sampuan vs., gömlek, pantolon, corap, ic camasiri, havlu, konulur

dügündede evde yasayan herkeze bastan asagi dizilir kiyafetinden havlusuna, ayakkabisindan terligine hersey doldurulur, ve dedeye ananeye falanda kücük bi bohca hazirlanir seccade ic camasiri esarp gömlek konur onada.

bizde nişanda karşılılı olarak aile üyeleri ve büyükleri de dahil olmak üzere ayrıntılı olarak bohça yapılır. düğünde damat bohçası yapılır. bir de düğünden sonra bilezik ya da büyük takı takanlara el öpmeye giderken götürmek için ufak bohçalar hazırlanır. tülbent, havlu, patik, lif, çorap, iç çamaşırı gibi şeyler olur. bunu kız tarafı yapar hem kızın hem de erkeğin tarafı için.

benim erkek arkadaşımın ailesi şehir dışında olduğu için nişanda bana ve ailem bohça yapılacak. biz onların bohçalarını düğünde götüreceğiz.

benimde erkek arkadaşım şehir dışında yaşıyo o yüzden herhalde nişanda yapmak daha iyi olucak gibime geliyo düğünde telaşa gelir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…