• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan bohça listesi yaptım... bi bakarmısınız..?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

e_emoss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
156
1
46
İstanbul
kızlr bohça listesi yaptım eksikleri söyleyin lütfen çünkü almaya başlıycam artık yoksa diger türlü çok masraf olacak hepsi bir araya gelince..

damat bohçası
-takım elbisesi(gömlek-kravat-kol düğmesi)
-ayakkabısı
-kemer-cüzdan
-pijama takımı(o satenlerden almıycaz)
-terlik
-havlu
-seccade(tesbih)
-parfüm seti
-traş takımı(balsam-traş köpüğü-traş bıçağı) evde traş olmuyor ama bohçada olması gerekiyormuş o yüzden alıcaz. sonra abisine filan kalır..
-şampuan-duş jeli-sabun
-diş macunu ve fırçası
-don,atlet,çorap
-lif

kayınvalide bohçası
-bluz ya da uzun elbise
-terlik
-havlu
-patik
-lif
-oyalı yazma-baş örtüsü
-saten ya da normal 2 tane yastık kılıfı
-çorap-don-atlet
evde abisi daha var onun içinde;
-gömlek
-don,atlet,çorap

elti&kayın bohçası (bir tane allahtan)
-bluz ya da uzun elbise
-oyalı yazma
-havlu
-patik
-lif
kocası için:
-gömlek
-don,atlet,çorap
3 tane çocugu var onlar içinse birer birseyler alıcaz

nasıl kızlar..? yorum bekliyorum...

cnm guzel olmus lıten fakat aklıma gelen ıkı seyı solıcem bırıncısı damat bohçasına şemsiyede konuyo bızde. ıkıncısı de kayınvalıdeye nıye yastık kılıfı koyuyosun onu anlamadım

cnm guzel olmus lıten fakat aklıma gelen ıkı seyı solıcem bırıncısı damat bohçasına şemsiyede konuyo bızde. ıkıncısı de kayınvalıdeye nıye yastık kılıfı koyuyosun onu anlamadım

damat bohçasına şemsiye kondugunu duydum ama biz klasiğin dısına çıktık biraz sonuçta şemsiye çok önemli birşey değil bence daha doğrusu ben duydum ama hiçbir bohçada görmedim o yüzden koymuycam..bizde aslında kaynana bohçasına dantelli nevresim takımı konur ama kayınvalidem istemedi geek yok dedi masraf yapma kendine dedi o yüzden bende böyle birsey düşündüm dantelli yastık kılıfı hoş olur diye düşündüm şimdiye kadarda bohçalarda gördüm açıkcası ondan..

Bende dantelli yastık kılıfı hazırladım canım ama kayınvalideye değil amcalara-yengelere , kayınbiraderlerim ve eşlerine bir de görümcem ve eşine... Çok şirin oldu.. Allah kolaylık versin, hayırlısı ile tamamlarsın inşallah..

canım bu nişan bohçası değilse bizde bir de kaynana takımı vardır şimdi herkes pike takımı diktiriyor onun yerine evde yaşamıyan kişiler var ya hani elti fln onlara bizde normal işte havlu lif patik oyalı dülbent koyulur o kadar bence damadın babasına bi bohça yapmadın mı

canım bu nişan bohçası değilse bizde bir de kaynana takımı vardır şimdi herkes pike takımı diktiriyor onun yerine evde yaşamıyan kişiler var ya hani elti fln onlara bizde normal işte havlu lif patik oyalı dülbent koyulur o kadar bence damadın babasına bi bohça yapmadın mı

nişan bohçası cnm.pike var evet ama dediğim gibi bizdede vardır o ama masraf yapma dediği için öyle yapıcam..babası vefat etmiş yedi yasındayken daha. Allah rahmet eylesin. ruhu şad olsun..

annem kendi elleriyle ördü, dikti.. Dantelli nevresim takımı koyuyoruz canım :)
bende koymak istiyorum aslında..

Bende Bişey Sorucam Şimdi Biz Sadece Birbirimize Bohça Yaptık Ben İlk Oturmaya Gittiğimde Havlu Tülbent Çorap Götürmüştüm Bohçayıda Biz Biraz Abartıdan Kaçarak Hazırladık
Takım Elbise Almadık Mesela Düğünde Alırız Diye kalanı Şu Şekilde
Sandığın İçine
***Seccade Takımı Terlik Çantası Vs
***Tespih Namaz Takkesi
***Çorap İÇ Çamaşırladı
***Terlik
***İpek Saten Pijama Takımı
***Kese
***Küçük Sandığa Traş Losyon Felan Tırnak Makası Tarak Diş Fırçası Macunu Traş Takımı
***Gömlek Kravat
Bunlara Birde 3 Adet Havlu 3 Adet Çetik 3 Adet Oyalı Tülbent Koyucam Erkeğin Bohçasına Bunlar Koyulurmu ?

Ya bişey merak ediyorum bu damat bohçası ne zaman gidiyor ?
nişandan önce gitmesi lazımki nişanda giyceği takımı giyebilsin.:26:

Ya bişey merak ediyorum bu damat bohçası ne zaman gidiyor ?
nişandan önce gitmesi lazımki nişanda giyceği takımı giyebilsin.:26:
canım bizde önce erkek tarafı götürür sonra kız tarafı götürür bohçayı...
Nişandan önce götürmek daha uygun tabi ama nişandan sonra götürecekler de takım elbisesini daha önceden veriyor nişanda giysin die. Biz nişandan önce vereceğiz bohçalarımızı. Nişan için tebriğe gelen misafirlerimiz ve bayramda gelenler fln görebilsin die bayramdan önce eve sereceğiz..

takım elbise ne ya:44: zaten damatlığı kız tarafı almıyor mu, çok pahalıya gelir bu liste :(

damat kaynana kayınpeder elti kayınbirader ve 13 yaşında görümceye ne konur ben izmirli damat konyalı ne dersiniz hanımlar bu arada ben kız annesiyim kaynana yani...:5::50:

Back
X