- 29 Temmuz 2021
- 3.686
- 25.045
-
- Konu Sahibi Homer Simpson
ne güzel tebrik ederimZaten sonra da 10 yaşındayken özel yetenek testini geçerek BİLSEM'e kabul edildim.
nasıl bi kafa babandakiBir gün 5 yaşındayken yaramazlık yaptığımda babam tarafından iple merdivenlere bağlanmıştım.
çok üzüldüm ya gerçektenÇok iyi bir liseyi kazandım. Liseye geçişimle beraber bir depresyon başladı. Sürekli sürekli arttı. Yanına anksiyete eklendi. Özellikle geçen yıl ağustos ayında iyice kötüleştim. İlk panik atağımı da yaşamıştım. Panik ataktan sonra annem bana iyi davranmaya başladı ama ne çare. Yıllarca zihnime kodlananlardan dolayı çok değersiz hissediyordum. Asla yeterince başarılı değildim. Benim hiçbir şeye hakkım yoktu yemek yemeye bile. Aldığım psikiyatrik destek bile yetmiyordu. Her gün daha kötü oluyordum. En sonunda bu yıl mart ayında bir intihar girişimim oldu. Bir süre yoğun bakımda tedavi gördüm.
öyle deme bende aynı durumdayım biliyorsunÖğrenci değilim hiçbir şey değilim
belki de hayırlısı bu anncim mezun senesine sadece ders çalışma olarak bakma daha çok gençsin bu sene her şekilde hayatta yaptığımız yanlışları düzelticez bu sadece ders değil daha 18 sin belki bu sorunlar 25 inde çıkcaktı daha zorlanıcaktın onları düzeltme içinOkullar açılacak herkes okula, arkadaşlarım üniversitelerine ama ben evde lise derslerine çalışacağım.
psikiyatristin ile görüşsen bu durumuMotivasyonum da düşük. Kendimi ittirerek ders çalışmaya çalışıyorum. Pek de düzgün çalışmıyorum aslında. Kazanamamaktan korkuyorum. Böyle değersiz, ezik, küçücük hissediyorum. Aslında ne hissettiğimi de bilmiyorum ama boğulacak gibi oluyorum. Bir yandan tekrar eski korkunç depresif günlerime dönmekten korkuyorum. Kafamın içinde çalışan bir buldozer var sanki.
Böyle işte.
Babam da maddi durumu kötü ve yedi çocuklu bir ailede büyümüş. O da psikolojik fiziksel şiddet görmüş. O dönemki çoğu çocuk gibi. Ama bu bana yaptıkları için bir neden değil bence. Şimdi bile bana küçükken şunu demişlerdi diye şikayet ediyorsa yanlış olduğunun farkında. O döngüyü kırabilir. Üstelik bu adam bir rehber öğretmen. Mesela sen de mezunsun ama ben seni bomboş biri gibi görmüyorum. Bu yıl güzelce çalışıp istediğin yeri kazanacağına o kadar eminim ki. Ama kendime gelince... Bir yandan haklısın belki ileriki yaşlarda ortaya çıksa daha kötü olurdu böylece şimdi güçlenmiş oldum. Ama bir yandan da çocuktum ben güçlenmeye değil güvende olmaya ihtiyacım vardı. Psikiyatristime randevu ayarlamaya çalışacağım evet bu endişelerimi ona da anlatacağım Ladyciğim, iyi ki varsınne güzel tebrik ederim
nasıl bi kafa babandaki
çok üzüldüm ya gerçekten
öyle deme bende aynı durumdayım biliyorsun
belki de hayırlısı bu anncim mezun senesine sadece ders çalışma olarak bakma daha çok gençsin bu sene her şekilde hayatta yaptığımız yanlışları düzelticez bu sadece ders değil daha 18 sin belki bu sorunlar 25 inde çıkcaktı daha zorlanıcaktın onları düzeltme için
psikiyatristin ile görüşsen bu durumu
kesinlikle öyleBabam da maddi durumu kötü ve yedi çocuklu bir ailede büyümüş. O da psikolojik fiziksel şiddet görmüş. O dönemki çoğu çocuk gibi. Ama bu bana yaptıkları için bir neden değil bence.
sahiden mi yaÜstelik bu adam bir rehber öğretmen.
öyle deme aşkom beraber kazancazÜstelik bu adam bir rehber öğretmen. Mesela sen de mezunsun ama ben seni bomboş biri gibi görmüyorum. Bu yıl güzelce çalışıp istediğin yeri kazanacağına o kadar eminim ki. Ama kendime gelince...
maalesef hayat bazen bazı kişileri erken büyütürAma bir yandan da çocuktum ben güçlenmeye değil güvende olmaya ihtiyacım vardı.
sende iyiki varsınLadyciğim, iyi ki varsın
Biliyor musunuz ben bu yıla kadar aslında üstün yetenekli falan olmadığımı, beni sırf sosyal deney için BİLSEM'e aldıklarına inanıyordum. Gerçekten zeki olanların arasına ortalama zekalı birini koyup çok zeki gibi davranırsan nolur?Şimdi canım konu sahibesi BİLSEMe girdim diyorsun o zaman kafan çalışıypr, potansiyelin hayli yüksek. Senin hayatını ailen rezil ediyor. babam merdivene iple bağladı diyorsun, baban hasta ve manyak net şekilde.Annen de normal değil, baban da normal değil bunlar nasıl insan yahu bu ne??
Konuya gelelim ruh halinin bozulması normal, intihara kalkıştım diyorsun ondan sonra bedenen ve ruhen kötü olman ve akabinde b.k gibi bir sınav geçirmen normal.
Benim tavsiyem biraz ailenden uzaklaşman. Tatile yöresinden yaşayan akrabanın yanı olur, gençlik kampı olur, otel tatili olur şöyle 1 ay git dağıt eğlen dersti işti güçtü boşver bomba gibi dön derslere. Bu kafayla bu ruh haliyle çalışamazsın ki konstantre olamazsın. Ailen madem hayatını bk etti bir zahmet parayı vermeyi de bilsinler.
Bu arada psikiyatriyi boşver bence çok tüketici bir dal. Madem beynin çalışıyor cerrahi ya da onkoloji yapabilirsin.
Teşekkür ederim. Evet zordu ama benim zor mu kolay mı fikrim yoktu çünkü çalışamadığım için özellikle AYT'de birçok soruda kalem oynatamadım bile. Teşekkür ederim, umarım bu yıl kazanırımBu yıl üni sınavı çok zordu. Matematik sorularını matematik öğretmenleri bile çözememiş. Çevremde çok kişi girdi ve çoğu barajı dahi geçemedi. Üzülmeyin başarırsınız ben inanıyorum size. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun üzüldüm okurken. pandemide çok kişinin ruhsal sıkıntıları başladı veya nüksetti emin ol yalnız değilsin.
Derslerini kütüphanede çalışmanı tavsiye ederim. Hem daha iyi konsantre olursun hem senin gibi başka mezuna kalan kişileri ve yaşıtlarını görünce kendini normal hissedersin. 24 saat açık kütüphaneler var sabahtan akşama kadar orda geçir bence. Zaten ev ortamın da sağlıklı değilmiş.
ne derslerin, ne ailenin istekleri senden ve canından daha kıymetli değil. Hiçbirisi sağlığını kaybetmene değmez
Umarım kazanırım. Elimden geleni yapmaya çalışacağım. Teşekkür ederim, mesajınız beni çok duygulandırdıAklı başında olduğun yazı yazmandan bile belli küçük kardeşim
Senin temelin sağlam. 1 sene kaybetmişsin nolucak? Hiçbi şey olmaz. Hiç bırakma. Seneye sen de istediğin okulda olacaksın inşallah. Yolun açık olsun.