Hepinize merhaba..
eşim ve ben İstanbul'da oturuyoruz...artık büyük bir şehirde yaşamak istemiyoruz..Oğlumu dört duvar arasında büyütmek istemiyorum...Evimizi satıp Bodrum da yaşamaya karar verdik...Bodrum da yaşayanlar tecrübelerini aktarırlarsa çok sevinirim..Daha çok eşim istiyor Bodrum u..ben ayvalık akçay taraflarını istiyorum..İş sebebiyle %90 Bodrum olacak sanırım...İnşallah evimiz satılır da hayallerimize kavuşuruz...............
Merhaba,
Eşim ve ben de iş nedeni ile Bodrum'a yerleşenlerdeniz :)
Buraya Ankara'dan geldik. Ehh, haliyle bize cennet gibi geldi. Havası, doğası, denizi...
Bodrum'da yaşamı şöyle anlatabilirim; öncelikle burası bir büyük şehiri aratmıyor. İhtiyacın olan şeye rahatlıkla erişebiliyorsun. Hastane, okul, alışveriş vs. en güzel imkanlarla mevcut. Yalnız burada yaşam biraz pahalı diyebilirim. Ancak, zamanla alışılıyor :)
Buraya yerleşmeden evvel bir süre deneme şansınız varsa çok daha iyi olur doğrusu. Biz Ankara'daki evi kapatmadan evvel 7-8 ay stüdyo dairede yaşayarak buraya alıştık, nerede kalınır, nereye gidilir, kışı nasıl, yazı nasıl vs. pek çok şeyi öğrenip, sonra evimizi taşıdık. Ama sizin bir miniğiniz olduğu için sanırım bu durum size pek uymaz.
Burada canınızın sıkılacağını da pek sanmıyorum, sosyal bir yer, hele de merkezde ya da merkeze yakın yaşıyorsan...
Tek uyarım olacaktır, burası çok karmaşık bir kent, ilk etapta nereden alışveriş yapılır, kiminle nereye gidilir, hangi iş nasıl halledilir vs. gibi konularda biraz bocalayabilirsin. Bu açıdan, senden daha önce buraya yerleşmiş kişilerden tavsiyeler alarak Bodrum'a alışman yararına olacaktır. Umarım gelirsin, burayı çok seveceğine eminim.
Aklına takılan bir şey olursa çekinmeden sor.
Hatta benim bir bloğum var, Bodrum'u ve diğer gezilerimi anlattığım; belki işine yarar. Ancak, bu benim forumdaki ilk yazım olduğu için linkini buradan verebilir miyim doğru olur mu bilemedim
NOT: Acemiliğin verdiği telaşla tarihlere bakmamışım.
hihihih neyse belki başkalarına yardımcı olur.