Böcek sorunu lütfen yardım! ( Fotoğraflı)

furusan

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2014
1.891
5.556
Merhaba hanımlar,
Ailemin evine geldim, bir müddet kalacağım. Geldiğimde her yerde bu küçük böceklerden gördüm. Kullanılmayan bir oda var, geldiğimizde biz kalıyorduk. Yerleşmek için kanepeyi çekmemle yerde en az 50-60 tane ölü böceği görmem bir oldu.
Gece temiz olan salonda kaldık. Sabah uyandığımda çarşafın üzerinde bir tane canlı yakaladım. Isırma, kaşıntı vs gibi bir şey yapmıyorlar. Zaten dokununca bile ölüyor. Uçan bir böcek ama bu konuda pek de becerikli sayılmaz :)
Daha önce bunun ne olduğunu gören bilen var mı? Çözüm önerileriniz nedir?
Evi dip köşe süpürüp sileceğim zaten fakat sorunun kaynağını bilmek istiyorum. Lütfen yardım edin, teşekkür ederim 😊

Eklentiler

• IMG_20220907_134818.jpg
    IMG_20220907_134818.jpg
    118,2 KB · Görüntüleme: 1.061
  • IMG_20220907_134816.jpg
    IMG_20220907_134816.jpg
    115,7 KB · Görüntüleme: 1.043
Alt tarafı iki üç gün kalıp döneceksiniz, yazık yerlerinden etmeyin hayvanları.
Zehirli, zararlı bir tür değil.
Normal olarak karşılayın herkes mutlu olsun.
Değişik bir bakış açısı. Güve dediğin bir haşere, güveyse eğer. Kapalı, nemli ve karanlık ortamda yaşar, çabuk ürer. Muhtemelen o kanepenin kumaşını yiyerek filan hayatta kalıyorlar.

Böyle düşünüyorsanız hamam böceği, fare filan da besleyin evde.

Merhaba hanımlar,
Ailemin evine geldim, bir müddet kalacağım. Geldiğimde her yerde bu küçük böceklerden gördüm. Kullanılmayan bir oda var, geldiğimizde biz kalıyorduk. Yerleşmek için kanepeyi çekmemle yerde en az 50-60 tane ölü böceği görmem bir oldu.
Gece temiz olan salonda kaldık. Sabah uyandığımda çarşafın üzerinde bir tane canlı yakaladım. Isırma, kaşıntı vs gibi bir şey yapmıyorlar. Zaten dokununca bile ölüyor. Uçan bir böcek ama bu konuda pek de becerikli sayılmaz :)
Daha önce bunun ne olduğunu gören bilen var mı? Çözüm önerileriniz nedir?
Evi dip köşe süpürüp sileceğim zaten fakat sorunun kaynağını bilmek istiyorum. Lütfen yardım edin, teşekkür ederim 😊
Böceğin fotoğrafını google görsellere yükleyin

Böceğin fotoğrafını google görsellere yükleyin
Beceremedim ki ya. Netlemiyor bir türlü telefonum. Güveye benziyor demiş bir arkadaş. Hemen bakliyatları kontrol edeyim.
Babam yalnız yaşıyor. Çok dikkat edemiyor yiyeceklere maalesef. 😔

Beceremedim ki ya. Netlemiyor bir türlü telefonum. Güveye benziyor demiş bir arkadaş. Hemen bakliyatları kontrol edeyim.
Babam yalnız yaşıyor. Çok dikkat edemiyor yiyeceklere maalesef. 😔
Telefonun makro ayarı olabilir, onu açıp 5 cm uzaklıktan tutarak çekin. Bakliyat güvesiyle kumaş güvesi ayrı galiba? Kumaşları yiyor olabilirler.

Telefonun makro ayarı olabilir, onu açıp 5 cm uzaklıktan tutarak çekin. Bakliyat güvesiyle kumaş güvesi ayrı galiba? Kumaşları yiyor olabilirler.
Sanırım bu bakliyat güvesi. Bir bez torbada geçen sene aldığı kuru fasülye duruyormuş. Onun üstünde yüzlerce var. Hemen attım çöpe. Ayıp etmemişimdir inşallah 🥺

Kapıdan uğurlarsan nezaket göstermiş, kabalığını telafi etmiş olursun. Yalnız poposu olan bir böcek hayatımda ilk kez gördüm
Yo yoo.. duymamış olayım, kapıdan uğurlamak falan.. kovar gibi 😔
Popoları benimkinden daha dik gerçekten 🥲 kendilerini tahliye etmeden evvel işin sırrını mı öğrensem?

Sanırım bu bakliyat güvesi. Bir bez torbada geçen sene aldığı kuru fasülye duruyormuş. Onun üstünde yüzlerce var. Hemen attım çöpe. Ayıp etmemişimdir inşallah 🥺
Çok çabuk ürer bunlar. Diğer bakliyatları da kontrol edin. Evdeki bütün dolapları, kuytu yerleri filan hatta. Eskimiş gıdaları düzenli olarak atmak, temizlemek gerekiyor. Belli bir yaşın üzerindeki insanlar bu konuda biraz dikkatsiz oluyor maalesef. Geçen gün babaannemde tentürdiyota ihtiyacım oldu, ecza dolabı var, üretim tarihi 1999 olan bir tentürdiyot kutusu buldum 🥲

Çok çabuk ürer bunlar. Diğer bakliyatları da kontrol edin. Evdeki bütün dolapları, kuytu yerleri filan hatta. Eskimiş gıdaları düzenli olarak atmak, temizlemek gerekiyor. Belli bir yaşın üzerindeki insanlar bu konuda biraz dikkatsiz oluyor maalesef. Geçen gün babaannemde tentürdiyota ihtiyacım oldu, ecza dolabı var, üretim tarihi 1999 olan bir tentürdiyot kutusu buldum 🥲
Zaten bu fasulye de erzak dolabına sığmadığı için başka bir dolaba koymuş. Allah'tan diğerlerinden ayrı. Yine de bakacağım. Yarın hepsini elden geçiririm. Sadece bu torbada duruyor. Diğerleri hep cam kavanozlarda ve kapaklı. Aslında o dolabı temiz tutar babam demek bu gözünden kaçmış. Hiç aklıma gelmezdi. Boş duran bir vestiyerdeymiş.

X