Böcek fobisi

Nurov

Less is more🪐
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
4.537
12.066
33
Şuan kış ayında olduğumuz için bi nebze rahat da olsam resmini bile görmem rüyalarıma girmeye sebep oluyo bu fobi yaşam alanımı kısıtlamaya başladı çocukluğumdan beri, özellikle de yaz ayları tamamen korku gerilim filmi gibi her günüm, üstüne git demeyin denedim ama yenemedim hatta daha da tetikledi, şöyle söyliyim derecesini fareden yılandan yani böcek harici hayvanlardan korkum yok ama böcek kategorisinden ne olursa olsun ölü yada diri görmem ağlama titreme kasılma vs nöbet geçiriyo gibi oluyorum, dışarı çıkmaya korktuğum zamanlar oluyo, merak ettim aranızda yaşayan varsa benzer durumlar nasıl çözümler bulduğunuzu şimdiden teşekkürler

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bu çok kötü bisey.
Hatta dün gece yataktan fırladım ağlayarak yastığın altında böcek var diye bağırdım.
Eşim uyandı her yere baktı yok böcek falan.
Nasıl bilinçaltıma işlemişse.

Yani korkarsınız tamam da nöbet geçirircesine korkmak çok egzantrik. Büyük ihtimalle yaşadığız bir olay sonrası bu kadar büyük korktunuz. Yardım almayı denediniz mi?

Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim yalnız olmadığımı bilmek güzel yaşadığımız malesef.. dilimden dualarımı eksiltmediğim konulardan biri malesef ki bu, çünkü öldüremiyorum da, bir gün aklımı yitirmekten korkuyorum, bir an önce tedavi olmak en azından denemem gerek hayırlısı bakalım

Yani korkarsınız tamam da nöbet geçirircesine korkmak çok egzantrik. Büyük ihtimalle yaşadığız bir olay sonrası bu kadar büyük korktunuz. Yardım almayı denediniz mi?

Evet yaşadığım en eski olay çocukluğumdaki çok büyük bir korku muhtemelen ona dayanıyor çünkü öncesinde hiç hatırlamıyorum bu durumları, yardım almadım zamanla azalır diyerek ama aksine yaşamımı etkiliyecek boyuta ulaşıyo tedavi olmayı deneyeceğim

Tedavi benim de aklımdan geçmedi değil ama ne dicem böcekten korkuyorum yardım eder misiniz mi dicem o da ayrı bi konu :)
Ben de üzerine uzaktan birşeyler sıkarak öldürebiliyorum ölüsünü asla kaldıramıyorum .
Bu sadece hamam böceği değil bir çok haşereye karşı böyleyim.
Umarım atlatırsınız..

Umarım siz de, tedavi olarak alerjik durumu araştırılıyormuş öncelikle bildiğim kadarıyla hatta hangi türlere kadar derinleştirilerek, sonrasında bunun üzerine bişeyler yapılabilir, inşallah gerek kalmadan atlatırız ama bi gelişme olursa sizi de haberdar edeceğim

Annemin lafıdır bu :) haklısınız ama benim gözümden bakabilseniz aksine onu o kadar korkunç bişey olarak görüyosunuz ki, yani mesela sokmayan ısırmayan bişey bile olabilir, gözünüzde dünyanın en korkunç şeyi oluyo, anlatılmaz yaşanır bişey bu inşallah yaşamayın da

Yaşamam yaşamam, solucan filan toplayarak geçti benim çocukluğum korkmam da tiksinmem de. Annemlerin yazlığında türlü türlü böcekler lambanın ışığına gelir, yakalarım. Dokununca tısss diye ses çıkaranı mı dersin, carrrk cark öteni mi dersin, boynuzları olanı mı dersin, sıcak rüzgarla gelen büyük örümcek mi dersin. Hatta birine çıplak ayak basmıştım haberim yok, cıvkı çıkmıştı.

Neden oluyor acaba bu fobi? İnsan görünce kaçıyorlar onlar zaten. :/

Ahaha yerinizde olmayı çok isterdim bu anlamda :) siz anlatırken benim içim ürperdi, Ben de böyle şeyler duyunca tuhaf karşılıyorum nasıl korkmuyolar diye, zaten o bi yana ben öbür yana kaçışıyoruz yollar keşisiyo bazen falan inanılmaz gerilim yaşıyorum yani, Allah kurtarsın beni napalım

Sizi bu hayatta en iyi ben anlarım.Böceğin her türlüsü aklıma gelince bile bir tuhaf olurum.Özellikle hamamböceği ve çekirge (nereye zıplayacağını tahmin edemiyosun çünkü) fobim var.Yazın yaylaya gittiğimizde akşam hava karardığı andan itibaren asla dışarıda oturmam.Annemler çok zorlar otur diye o da yarım otururum gözlerim sürekli yerde ve tavanda böcek var mı diye.Gördüğüm anda ağlamaya başlarım hemen, yanından geçemem vs. Ama bu durum nasıl aşılır bilemiyorum aşamam sanırım.

Köpekten korkarım ama hiçbir böcekten, fareden korkmam, tiksinmem de. Ama tabii ki korkanı da anlıyorum. Kafanıza takmamaya çalışın, eğer çok ileri boyuttaysa psikolojik destek alın.

Sizin ne zaman başladı neye dayanıyo korkunuz hatırlıyor musunuz, benim çocukluğumda sokak lambası altında oynarken ışığa gelen uçan devasa böceklerin düşerek tepemize yağmasıydı sanırım çünkü eve kaçışırken içimize falan bile girmişti şimdi yaşasam ölürüm heralde o olay diken üstü hayatımın başlangıcıdır, sizinkini merak ettim hatırlıyosanız

Aaaa ben yazmışım :))
Aklımı kaçıracak gibi oluyorum. Tedaviye gitmeye bile korkuyorum korkunuzun üstüne gidin derler diye:)

Köpekten korkarım ama hiçbir böcekten, fareden korkmam, tiksinmem de. Ama tabii ki korkanı da anlıyorum. Kafanıza takmamaya çalışın, eğer çok ileri boyuttaysa psikolojik destek alın.
İnşallah gerek kalmaz, teşekkür ederim

Aaaa ben yazmışım :))
Aklımı kaçıracak gibi oluyorum. Tedaviye gitmeye bile korkuyorum korkunuzun üstüne gidin derler diye:)

Evet aklıma gelmiyo değil, tedavi sırasında üstüme böcek falan atarlar Allah korusun :/ hepsinin bi yaradılış sebebi var ama bizden ötede olmaları en büyük dileğim

Ayyyy ayni dertten bende muzdaribim. Haserenin her turlusunden korkuyorum. Tenime deger diye odum kopar. Kelebek dahil olmak uzere gorunce kacicak delik ariyorum. Ama cekirge ve hamam boceginr cok cok ayri duygular var icimde.

Ayyyy ayni dertten bende muzdaribim. Haserenin her turlusunden korkuyorum. Tenime deger diye odum kopar. Kelebek dahil olmak uzere gorunce kacicak delik ariyorum. Ama cekirge ve hamam boceginr cok cok ayri duygular var icimde.

Nasıl duygular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…