Böcek fobisi

Keşke ben de tiksinsem, korku başka bişey, ama güzel anlattınız eheh:KK45:

En uygun emoji buydu ama daha fazlasi var aklina gelince boyle vucudun falan kasiliyor dimi tuylerin diken diken oluyor ve titreme geliyor. Ben oyle oluyorum birde kasinti tutuyor her yerim kabariyor. Cok tuhaf bir his ya. Belki bazi insanlara anlamsiz geliyor bu yasadiklarimiz ama boyle iste yapicak birsey yok.

En uygun emoji buydu ama daha fazlasi var aklina gelince boyle vucudun falan kasiliyor dimi tuylerin diken diken oluyor ve titreme geliyor. Ben oyle oluyorum birde kasinti tutuyor her yerim kabariyor. Cok tuhaf bir his ya. Belki bazi insanlara anlamsiz geliyor bu yasadiklarimiz ama boyle iste yapicak birsey yok.

Aynem öyle, yine de yalnız olmamak rahatlattı beni bilmeyen insanların hafife almalarındansa ciddi bişey olduğunu başkalarından da duymak güzel bişey, görmiyim duymiyim hissetmiyim, dileklerim sizin için de geçerli:KK57:

Sizi anlıyorum benimde delik fobim var bilimsel adında var şimdi hatırlamıyorum ağlamaya kadar varmasa titreme kasılma rüyalara girme gibi durumları malasef yaşıyorum 1ay sonra bile gördüğüm görüntüyü hatırlayıp bu kasılma titreme durumunu yaşadığım olur en sonda gelin buketine koymuşlar böyle delikli bişi aklıma geldikçe ürperiyorum

Bende vardı anlattığınız kadar siddetli degildi ama gece yatağa ayağımı uzatamazdim malum siyah bir böcek var gibi gelirdi. Halen cok korkarım ama görürsem tabi.

Sonra evlendim 10 sene oldu daha hic olmadı bak simdi aklima geldi noldu sahii nasil geçti ? Geçim cocuk hayat telâşı unutturdu demek.

Sizi anlıyorum benimde delik fobim var bilimsel adında var şimdi hatırlamıyorum ağlamaya kadar varmasa titreme kasılma rüyalara girme gibi durumları malasef yaşıyorum 1ay sonra bile gördüğüm görüntüyü hatırlayıp bu kasılma titreme durumunu yaşadığım olur en sonda gelin buketine koymuşlar böyle delikli bişi aklıma geldikçe ürperiyorum
Bunu duymuştum çok tuhaf karşılamıştım hatta, Allah yardımcınız olsun kötü bişey fobinin her türlüsü, sık delikler ürpertiyo sanırım yani böyle süngerimsi şeyler gibi bildiğim kadarıyla

Bende vardı anlattığınız kadar siddetli degildi ama gece yatağa ayağımı uzatamazdim malum siyah bir böcek var gibi gelirdi. Halen cok korkarım ama görürsem tabi.

Sonra evlendim 10 sene oldu daha hic olmadı bak simdi aklima geldi noldu sahii nasil geçti ? Geçim cocuk hayat telâşı unutturdu demek.

Ben de o kısma geçmeyi bekliyorum sabırla :)

Ah ah bnde aynıyım
İlk korkum eve fare girince başladı
Kurduğumuz tuzakta fareyi görünce bayıldim vallahi :KK43:
Sonrada koltuklara oturduğumda sürekli arkamda fare geziyor diye sıcrardim
Şu an ki oturduğum evde bağ evi malum buralarda hiç görmediğim hayvancıklar gördüm .
Eve kırkayak,kertenkele,akrep,yılan,vs bir Sürü hayvan girdi
Akrep in başında tam 20 dk kadar bekledim nasıl öldüreceğim diye :KK64:
Kertenkele girdiğinde de bulaşıkları falan sandalyenin üstünde yıkıyordum tabi kertenkele bu durur mu ocağa çıkmış taaa :confused:
Sonra tabi yılanı görünce ben eve giremedim bir süre :rolleyes:hala şimdi evin içinden yılan dolaşıyormuş gibi karartilar görürüm
Neyden korktuysam hep başıma geldi
Hala da aynıyım yenemedim Ben :confused:

Evet yaşadığım en eski olay çocukluğumdaki çok büyük bir korku muhtemelen ona dayanıyor çünkü öncesinde hiç hatırlamıyorum bu durumları, yardım almadım zamanla azalır diyerek ama aksine yaşamımı etkiliyecek boyuta ulaşıyo tedavi olmayı deneyeceğim
aklımı oynatacak kadar korkuyorum
kendimi 5. kattan atacaktım bir defasında çünkü bilincimi kaybediyorum gördüğüm zaman
çocuklukta korkutulduğum için travma oldu bende köye gittiğimizde cibinlik kurup otururdum
lambanın altında ,insanlar ağaç manzaralı yere bayılır ben direk böcek çeşitleri ne kadar fazladır diyerek kaçınırım
psikoloğum travmamın derecesini resmini çizebilir misin diye sorarak belirledi
bir seans çalıştık o bile epey olumlu sonuçlar verdi eskisi kadar kriz geçirmemeye başladım ki size de tavsiye ederim :kahve:

Ah ah bnde aynıyım
İlk korkum eve fare girince başladı
Kurduğumuz tuzakta fareyi görünce bayıldim vallahi :KK43:
Sonrada koltuklara oturduğumda sürekli arkamda fare geziyor diye sıcrardim
Şu an ki oturduğum evde bağ evi malum buralarda hiç görmediğim hayvancıklar gördüm .
Eve kırkayak,kertenkele,akrep,yılan,vs bir Sürü hayvan girdi
Akrep in başında tam 20 dk kadar bekledim nasıl öldüreceğim diye :KK64:
Kertenkele girdiğinde de bulaşıkları falan sandalyenin üstünde yıkıyordum tabi kertenkele bu durur mu ocağa çıkmış taaa :confused:
Sonra tabi yılanı görünce ben eve giremedim bir süre :rolleyes:hala şimdi evin içinden yılan dolaşıyormuş gibi karartilar görürüm
Neyden korktuysam hep başıma geldi
Hala da aynıyım yenemedim Ben :confused:

Evet korktuğumuz için üstümüze geliyolar sanki ben de ailede tek korkan kişiyken beni bulurdu -_- ama fareleri severim ehü:KK14:

tabiki tedavini ol aşırı korku bu ama kuzum çok şey kaçırıyorsun ya en azından bir belgesel falan izlemeye çalış üzerine git çok hızlı atlatırsın ,resmine bakamıyorum diyorsun anlıyorum fobiler çok zor insanın kalp ritmi anında değişir ,bir belgeselde izlemiştim fobileri olan insanlara o hayvanları sevdiriyorlardı ve inanamıyrum kendime nasıl dokundum şeklinde şaşırıyorlardı,birde şöyle düşün sürekli ne kadar zarar verebilir sana?küçücük, insanlarda da kaçıyorlar zaten üstüne üstüne asla gelmez geldiyse yönünü bulmaya çalışıyordur ve yanlışlıkla gelmiştir

tabiki tedavini ol aşırı korku bu ama kuzum çok şey kaçırıyorsun ya en azından bir belgesel falan izlemeye çalış üzerine git çok hızlı atlatırsın ,resmine bakamıyorum diyorsun anlıyorum fobiler çok zor insanın kalp ritmi anında değişir ,bir belgeselde izlemiştim fobileri olan insanlara o hayvanları sevdiriyorlardı ve inanamıyrum kendime nasıl dokundum şeklinde şaşırıyorlardı,birde şöyle düşün sürekli ne kadar zarar verebilir sana?küçücük, insanlarda da kaçıyorlar zaten üstüne üstüne asla gelmez geldiyse yönünü bulmaya çalışıyordur ve yanlışlıkla gelmiştir
Sevmek mi:KK57: görmüştüm öyle çözülen insanları ama bu derece olan insanlar için geçerli değil gibi ya pek mümkün olmayan bişey bence çünkü tiksinmekle fobi karıştırılıyor genelde muhtemelen onlardır sevebilenler ben üstüne bi bayılırım o beni sever artık:KK57: yine de teşekkürler tabisi:cry:

Sizin ne zaman başladı neye dayanıyo korkunuz hatırlıyor musunuz, benim çocukluğumda sokak lambası altında oynarken ışığa gelen uçan devasa böceklerin düşerek tepemize yağmasıydı sanırım çünkü eve kaçışırken içimize falan bile girmişti şimdi yaşasam ölürüm heralde o olay diken üstü hayatımın başlangıcıdır, sizinkini merak ettim hatırlıyosanız
Benimde aynı şekilde küçükken yayla evimizde kuzenimle gece yatarken ışıkları söndürmeye inmiştik.Kuzenim ışığı söndürdüğünde ayağımda bir hareketlenme hissettim( ayağımda terlik vardı) ışığı yakar mısın demem le ayağımdaki devasa böceği görüp çığlık atmam bir olmuştu.Benimde sanırım olayım bundan sonra başladı.Ve gerçekten aşamıyorum eve küçük bir böcek girse evde kovalamaca yaşıyoruz resmen.

Ayyyy ayni dertten bende muzdaribim. Haserenin her turlusunden korkuyorum. Tenime deger diye odum kopar. Kelebek dahil olmak uzere gorunce kacicak delik ariyorum. Ama cekirge ve hamam boceginr cok cok ayri duygular var icimde.
Çünkü çekirgenin nereye sıçrayacağını tahmin edemiyorsun gerçek survivor işte bu:)))

Benimde aynı şekilde küçükken yayla evimizde kuzenimle gece yatarken ışıkları söndürmeye inmiştik.Kuzenim ışığı söndürdüğünde ayağımda bir hareketlenme hissettim( ayağımda terlik vardı) ışığı yakar mısın demem le ayağımdaki devasa böceği görüp çığlık atmam bir olmuştu.Benimde sanırım olayım bundan sonra başladı.Ve gerçekten aşamıyorum eve küçük bir böcek girse evde kovalamaca yaşıyoruz resmen.

Ah bir fobik daha, Allah kurtarsın valla bizi bununla yaşamak gerçektrn zor yaz insanıyım ama malesef kışın rahatım onlar yüzünden, inşallah atarız bir sn önce korkularımızı içimizdeno_O

ayyyy tüylerim diken diken içim bir tuhaf oldu konuyu okuyunca. kafama küçücük bir böcek konduğunda kafenin ortasında kafamda böcek var diye bağırıp saçımı başımı dağıtmıştım :işsiz: yazın terlik giyerken çok dikkat ederim aklım çıkar karıncalar terliğime çıkacak diye..
çalıştığım yer de bu yaz masam da farklı zamanlar da 2 tane çekirge gördüm ben onları sevmesem de onlar beni seviyor sanırım :oha:..

bir de ortamda böcek varsa gelinlerceyi kimse tutamaz..

Sorunuzun cevabı değil ama..
Kelimenin kökü "bö"
(oldukça korkunç :) )
Üzerine -cek ekini alarak küçültme, miniklik, belki biraz da sevimlilik anlamı katıyor
Acaba "bö" kısmına değil de "cek" kısmına mı odaklanılsa?
Şaka bir yana, çocukluk korkularımız bunlar bence

Merhabalar , konuyla alakalı terapist arıyorum ama . Faydasını görebildiniz mi devam ettiniz mi ?

Şuan kış ayında olduğumuz için bi nebze rahat da olsam resmini bile görmem rüyalarıma girmeye sebep oluyo bu fobi yaşam alanımı kısıtlamaya başladı çocukluğumdan beri, özellikle de yaz ayları tamamen korku gerilim filmi gibi her günüm, üstüne git demeyin denedim ama yenemedim hatta daha da tetikledi, şöyle söyliyim derecesini fareden yılandan yani böcek harici hayvanlardan korkum yok ama böcek kategorisinden ne olursa olsun ölü yada diri görmem ağlama titreme kasılma vs nöbet geçiriyo gibi oluyorum, dışarı çıkmaya korktuğum zamanlar oluyo, merak ettim aranızda yaşayan varsa benzer durumlar nasıl çözümler bulduğunuzu şimdiden teşekkürler:KK43:
Ben yaşadım tamamen geçti diyemem ama eskisine oranla cok daha rahatım.İlacla öldürüp faraşa alabiliyorum en azından .Eskiden yerde örümcek görsem çıldırasıya bağarır insanları toplardım katılırdım ağlamaktan ne olduğunu da anlatamaz herkesi telaşlandırırdım.Sonra psikologa gittim böyle bir fobim var diye.Bana bir takım görevler verdi ölü bir böceği incele vs.Son gidişim oldu zaten:) Ben bunu yapabilsem burda ne işim var diye düşündüm.Sonra 99 da Kocaeli depremi ile kurtuldum bu fobiden .Çadırda kalırken bir bağardım iki bağardım üç ağladım sonu yok her yer böcek her gece uyanıyorum alıştım.Sanırım maruz kalmak iyi geldi bana.

X