- 16 Mayıs 2022
- 1.581
- 5.033
- 29
Çekildim bugün . Mesaneye düşmesine bir kaç cm kalmış dedi . Düşer dedi büyük ihtimalle . Tabi ben açıdan ağlıyorum o ara .ameliyat yapalım dedim . Doktor çok önermedi ameliyatı böbreklerimin durumu iyiymiş . Kendiliğinden düşme ihtimali var operasyonun zorluğunu yaşama boşuna dedi .szin durum noldu peki .Ultrasonda yoksa idrar kanalında olabilir yada mesane de oraya da bakmışlardır heralde. Böbrekde genısleme yoksa iyi çünkü bende vardı taş tıkadığı için birikme yapıodu sanırım idrar oda böbreği genısletiyodu . Benimki üetüne enfeksiyon yaptı ateşim düşmüyordu acildi durumum. Cekıldınızmı tomografi?
Aaa baya kötüsün sen Rabbim yardımcımız olsun.Ben acillik değilim ama sıkıntım çok . Korkuyorum ameliyat olursam diye sonra ya böbreğime bir şey olursa diye benimde psikolojim bozuldu .Sıkıntıdan dişlerimi sıkıyorum fark edince bırakıyorum. Çenem ağrıyor kaç gündür.Tomografi sonucun çıkınca yaz tekrar. İnşallah bundan sonraki süreci kolayca atlatırız
Çekildim bugün . Mesaneye düşmesine bir kaç cm kalmış dedi . Düşer dedi büyük ihtimalle . Tabi ben açıdan ağlıyorum o ara .ameliyat yapalım dedim . Doktor çok önermedi ameliyatı böbreklerimin durumu iyiymiş . Kendiliğinden düşme ihtimali var operasyonun zorluğunu yaşama boşuna dedi .
Şuraya güzel haberi veririz inşallah . Bitkisel bi ilaç sipariş ettim bir de.işe yarıyormuş bakalım onu da deneyeceğim . İsmi rowatinex.bak istersen sen de .Hadi inşallah tez zamanda düşer .Bende çarşamba başka bir dr randevu aldım.Benimki inatçı zorluyor.Bol bol su içince içerde zıplamıyor sıpa ama sürekli bir sızlama sıkıntıya düşürüyor beni
İnşaallah Bende balık taşı diye birşey duydum baya işe yarıyormuş ama eşim pek yanaşmadı.Bakayım ben deŞuraya güzel haberi veririz inşallah . Bitkisel bi ilaç sipariş ettim bir de.işe yarıyormuş bakalım onu da deneyeceğim . İsmi rowatinex.bak istersen sen de .
Merhaba benimde böbreğimde 5mm taş var 2 aydır uğraşıyoruz ilaç tedavisi uyguladı dr şuan ne durumda bilmiyorum idrarımı yaparken çok zorlaniyorum mesanemdede ağrı var arada, siz ne durumdasınız düştümü hangi ilaçları kullanıyosunuzMerhaba,8 gün önce sol tarafımda çok şiddetli ağrıyla uyandım hemen 112 çağırıp acile gittik.Tomografi sonucu 5 mm böbrek taşı dendi.Üniversitede üroloji hocasına göründüm ama hiç bir tedavi uygulaması ve devlet hastanesinde bir doktora yönlendirdi.Perşembe gününe kadar ilaçla idare ettim şuan hiç ağrım yok fakat taşın düşüp düşmediği hakkında hiç bir bilgim yok .Bugün doktora tekrar gittim neden geldin dercesine baktı zar zor sorularıma yanıt verdi bana dediki taş kanalı tıkar ve böbreğini kaybedebilirsin bile ...Tedavi vermiyecekmisiniz dedim ve 300 tl lik bir ilaç önerdi ve yolladı beni..Ben şuan ne yapıcam psikolojim bozuldu ya böbreğini kaybetsem diye çok tırsıyorum .Küçük bir yerde yaşıyorum Devlet ve paralı muayene seçeneklerini denedim bana bir akıl verin Lütfen.Tecrübeli arkadaşlardan bilgi istiyorum
Başka alternetif bir şey kullanmadım ben sadece yoğursun üzerindeki suyu içtim oda normalde tükettiğim bir şeydiMerhaba benimde böbreğimde 5mm taş var 2 aydır uğraşıyoruz ilaç tedavisi uyguladı dr şuan ne durumda bilmiyorum idrarımı yaparken çok zorlaniyorum mesanemdede ağrı var arada, siz ne durumdasınız düştümü hangi ilaçları kullanıyosunuz
Evet duymuştum onuda doktorunuz ilaç vermedimi peki onu merak ederek sormuştum. Bana bi kaç ilaç verdi kullandım fiyatlarıda yuksek biraz, yarın kısmet olursa gidicem ama hiç umutlu deilim düştüğünden hala duruyo sankiBaşka alternetif bir şey kullanmadım ben sadece yoğursun üzerindeki suyu içtim oda normalde tükettiğim bir şeydi
Evet duymuştum onuda doktorunuz ilaç vermedimi peki onu merak ederek sormuştum. Bana bi kaç ilaç verdi kullandım fiyatlarıda yuksek biraz, yarın kısmet olursa gidicem ama hiç umutlu deilim düştüğünden hala duruyo sanki
Evet malesef o stres yüzünden sütüm kesilmek üzereVermedi malesef i
nşallah en kısa sürede düşer. Çok stres yapıyor insanda.
Hangi ilaçlar acaba ? Birde düşerken bir ağrı yanma ,mide bulantısı falan oldumu?Evet malesef o stres yüzünden sütüm kesilmek üzereBu arada doktordan geldim taşım düşmüş isterseniz kullandığım ilaçların resmini paylaşayım bi tanesi taşı eriten bi ilaçtı, ya kendi doktorunuza yada başka bi üroloji doktoruna danışıp kullanın isterseniz
Canım ben tekrar doktora gittim ve hala düşmemiş. Tam tıkanma olmadığı için idrar akışı normal olabiliyormuş .Merhaba öncelikle geçmiş olsun .Benim gittiğim doktorlar çok ilgisi değildi başlarından attılar beni ilaç istedim çok pahalı bir ilaç önerdi zar zor ultrason yazdırdım bu ayın sonunda çekilecek şuan ağrım sızım yok bir ara mesanemde ağrı vardı bir gece çok şiddetlendi sabah kalktığımda bir daha hissetmedim düşmüştür diyemiyorum bir ara hissediyorum bir ara başka bir noktada yeri geliyor ağrı. Bol bol su içmeye devam.Bir ara idrar kaçırma başlamıştı ama tuvaletiminyağarken hiç zorlanmadım tıkanma gibi bir durum olabilirmi acaba doktora yakın zaman da gittiniz mi?
Hay Allah seninki de inatçı çıktı .Ameliyat nerde olcak acaba idrar yolundan mi girecekler.Ben 5 kez farklı rahatsızlıklardan ameliyat oldum gözümde çok büyüyor ama çare olacaksa neden olmasın.Ağrısı çok ızdıraplı .Hayırlısı olsun .Gelişmeleri yaz yine.Bu ara herkeste bir taş modası çıktıCanım ben tekrar doktora gittim ve hala düşmemiş. Tam tıkanma olmadığı için idrar akışı normal olabiliyormuş .
Yalnız benim bu sefer böbreklerimde genişleme göründü . Sen de gidebildeydin,böbreklerinin durumunu öğrenirdin .ama az kalmış gitmene .
Bu arada prostat ilacı , rowatinex ve eşkina balık taşı içiyorum .her yolu deniyorum ama tık yok .sabahtan beri inanılmaz bir sancım oldu akşama kadar sürdü beraberinde kusma . Ben daha fazla dayanacağımı düşünmüyorum açıkçası ameliyata karar vereceğim bu gidişle .çarşamba tekrar gideceğim doktora ,sormak istediğin varda sorarım .
Benim ağrım yok şuan ama ultrason gitmeden rahatlıyamıyorum bir ara zonklama çok oldu .Çok fazla sıkıntı verdi.Kafama göre antibiyotik kullanamam ki .Dr uumursamadıbeni.Küçük yer başka dr gitsem bakmayacak kendi doktoruna git diyorlar genelde .İp ile atlayacak yerimde yok apartmandayuzAçılın ben 12 yaşımdan beri düzenli taş düşürüyorum, uzmanınız geldi
Ağrı olmadığı durumlarda taş idrar kanalına saplanmış ve idrar yapmanıza izin vermiş olabilir ancak genital bölgede ani zonklama ile kendini gösterebilir.
4 kere ameliyatlı, 6 kerede normal şekilde taş düşüren bi olarak size şunu söyleyebilirim taşı eritecek, kıracak hiçbir içecek, ilaç yok. İdrar yapılabiliyorsa böbreği de hemen kaybetmezsiniz.
Çivi çiviyi söker diyerek alacaksınız elinize atlama ipini ip atlayacaksınız, hoplayıp zıplayarak taşın yer çekimine yenik düşmesine izin vereceksiniz. Çok acıyor evet ama geçiyor.
Antibiyotik içmeyi unutmayın. Peşinden gelen enfeksiyon taş kadar tehlikeli
Geçmiş olsun. İnşallah bir daha taş olmaz taşı eriten ilacı özelden yazarsanız sevinirim.Belki buraya yazmak yasaktırEvet malesef o stres yüzünden sütüm kesilmek üzereBu arada doktordan geldim taşım düşmüş isterseniz kullandığım ilaçların resmini paylaşayım bi tanesi taşı eriten bi ilaçtı, ya kendi doktorunuza yada başka bi üroloji doktoruna danışıp kullanın isterseniz
Evet idrar yolundan girilecek .beni de korkutuyor sonrası da zor bir süreçmiş çünkü . Valla psikoloji falan hiç kalmadı yattım yere çocuk gibi hıçkıra hıçkıra ağladımHay Allah seninki de inatçı çıktı .Ameliyat nerde olcak acaba idrar yolundan mi girecekler.Ben 5 kez farklı rahatsızlıklardan ameliyat oldum gözümde çok büyüyor ama çare olacaksa neden olmasın.Ağrısı çok ızdıraplı .Hayırlısı olsun .Gelişmeleri yaz yine.Bu ara herkeste bir taş modası çıktıKuzenimde de çıkmış
Her şeyi deneyen ben yok inat etti . Bi çare her şeyi deniyorum .taş mesaneye yakınmış ama düşmedi Allah’ın cezası . Bugün hiç olmadığı kadar ağrı yanma yaşadım bugünde mesaneye düşmediyse artık sağlam söveceğim .Açılın ben 12 yaşımdan beri düzenli taş düşürüyorum, uzmanınız geldi
Ağrı olmadığı durumlarda taş idrar kanalına saplanmış ve idrar yapmanıza izin vermiş olabilir ancak genital bölgede ani zonklama ile kendini gösterebilir.
4 kere ameliyatlı, 6 kerede normal şekilde taş düşüren bi olarak size şunu söyleyebilirim taşı eritecek, kıracak hiçbir içecek, ilaç yok. İdrar yapılabiliyorsa böbreği de hemen kaybetmezsiniz.
Çivi çiviyi söker diyerek alacaksınız elinize atlama ipini ip atlayacaksınız, hoplayıp zıplayarak taşın yer çekimine yenik düşmesine izin vereceksiniz. Çok acıyor evet ama geçiyor.
Antibiyotik içmeyi unutmayın. Peşinden gelen enfeksiyon taş kadar berbat
ya kırma falan yapmayacaklar mi?Annemede kırma işlemi yaptılar sonra düşmesi ameliyat edecekti doktor karaciğer değerleri yüksek çıkmış tam normale döndü derken bakmışlar taş yok bir anda da düşebilir yani bol bol su içmey devam ip atlama imkanım varsa deneyebilirsin .Evet idrar yolundan girilecek .beni de korkutuyor sonrası da zor bir süreçmiş çünkü . Valla psikoloji falan hiç kalmadı yattım yere çocuk gibi hıçkıra hıçkıra ağladım