Böbrek büyümesi nedeniyle stent taktıran var mı?

_september_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
100
6
96
Merhaba arkadaşlar, 26 haftalık hamileyim ağrım sancım hiç bir şeyim yoktu fakat sağ böbreğimde ciddi boyutta genişleme olduğu için stent takıldı, daha önce gayet rahat idrara çıkıp rahatça boşaltım yaparken stentten sonra çok az yapıp çok sık idrara çıkmaya başladım patlayacak gibi lavaboya koşuyordum ama çok az yapabiliyordum kalanı da böbreğimde sancı yapıyordu sürekli sıkışık gibi hissediyordum 4. Gün tekrar gittim doktora stent kaymış dedi çıkarıp başka bir tane taktılar dün, ama ben yine sıkışık bir şekilde lavaboya gidip çok az yapıyorum kalanını yine az az daha sonra daha sonra yapabiliyorum, yine sürekli sıkışıklık hissi var bu normal mi taktıranlar da böyle sorunlar yaşadı mı? Ya da ciddi büyüme yaşayıp stent taktırmadan doğum yapan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim çok moralsizim stent çıksa böbreğim büyümeye devam ediyor, çıkmasa yine böbreğimi tam boşaltamadığım için şişmesinden korkuyorum, bu konuda tecrübesi olanlar lütfen yardım edin

Merhaba canim. Bende 28. Haftamdayim benimde sag bobregimde genisleme var. Stent takilmali dedi uroloji doktorum. Henuz taktirmadim. Surekli sol tarafina yat dedi doktorum 1 hafta inmesini bekleyelim dedi. Pazartesi doktoruma gidecegim insallah inmis olur. Siz durumunuz nasil su an. Cok gecmis olsun. Saglikla bebislerimizi kucagimiza alalim insallah.

Kizlar cok uzgunumm ama bende 26. Haftadamdayim sag bobrekte genisleme ortaya cikti ve stent takilmasi gerektigi soylendi gittigim hastanede takilmiyormus vr moralimde cok bozuk agrilarla ugrasiyorum bi yandan bi yandan bebegime zararli olur diye taktirmak istemiyorum caresiz kaldim yani..sizlerin kac mm idi buyume yakilma sirasinda nasil bi uygulama yapildi cok korkuyorum narkoz verildimi

Gecmis olsun canim. Ben henuz taktirmadim. Bende cok korkuyorum benim agrim hic yok herhangi bir belirtim hic yok. Kac mm oldugunu bilmiyorum. Uroloji doktorum ayrintili ultrasonda yazan su kismi bana gosterdi. "Pelvikalisiyel sistemi grade 2-3 dilatedir." Bu 3 olursa bobregin islev gormez dedi. Kesinlikle takilmali dedi. Baska bir uroloji doktoruna gittim. 1 hafta bekleyelim surekli sol tarafina yat dedi. Bebegin agirligi sola gitsin. Belki sag bobrek rahatlar. Buyumesi azalir dedi. Azalirsa stente gerek kalmaz dedi. Pazartesi doktora gidecegim insallah kuculme olmustur.

Benimde grade 2-3 yaziyo canim cok mutsuzum ve korkuyorum..ins genislemesi durur

Benimde grade 2-3 yaziyo canim cok mutsuzum ve korkuyorum..ins genislemesi durur
İnsallah durur canim. Ben yarin doktora gidecegim. Dusundukce geriliyorum. Stent taktirmak istemiyoru. Korkuyorum ve cok kararsizim. Insallah rabbim stent takilmasina gerek kalmadan bebislerimiz sag saglim kucagimiza verir. bu arada surekli sol tarafina yat. Sisen bobrek tarafina yatma dikkat et.

Canim irtibat halinde olalim bende 27 haftalik hamileyim..bebislerimizin durumlarini paylasalim mesela 26dayken bebeginin ultrason sonuclari nasildi gecen hafta gittik biz yani 26 dayken 740 gram ve yaklasik 30 cm idi ..fl 4.3 tu...ayrica bu yasadigim tek sıkıntı degil neler yasadim neler o yuzden de cok yiprandim inss inss rabbim dualarimizi kabul.eder stente gerek kalmaz bizim doktor da haftaya ayni gun gelin dedi ..bakalim titriyorum korkudan bebegime bisey olmasindan...rabbim ikimizinde yardimcisi olsun.
O hatayi yaptim sagima yatmaya alismisim ama dikkat etmeye calisiyorum forumlardan okumustum ne kadar faydasi olur bilmiyorum...bebislerimizin durumlarini paylasirsak cok sevinirim bi sonraki kontrole 1 ay sonra gel.dedi doktorum yani kadin dogumcum ama ben cok merak ediyorum hergun ultrasona girmek istiyorum..hamile kalmakla is bitmiyormus degil mi yani ben cok sıkıntı yasadim ondan ..boyle musmutlu hamilelik gecirenlere cok imreniyorum ..rabbim.yardimcimiz olsun

Tamam canim. Yarinki kontrolumden sonra yazarim. 1 haftadir gece gunduz sol tarafima yattim faydasi oldu mu yarin gorecegiz. Tam 27 haftalikken 977 gr di canim boyunu tam hatirlamiyorum. 1 haftadir cocuk buyusun diye yemedigim sey kalmadi. Insallah biraz kilo almistir. Erken dogum riskine karsin. Rabbim her seyin hayirlisini nasip etsin. Insallah bizi bu bobrek derdinden kurtarsin. Dualarinda bana da yer ver.

Ins canimm haberlerini bekliyorum tabiki etmez miyim dualarim bizim gibi sıkıntı yaşayan tum annelerle hayirla kucagimiza bir alsak...evet benim bebis biraz zayif kaldi protein yemeye calisiyorum surekli ama yeterli degil sanirim ayni seyleri dusunuyorum bende bi an once buyumesi lazim ..bazi bebekler 2 hafta bile ilerde olabiliyor nasil bi beslenme ile acaba..gunluk 3 ceviz koca bir bardak sut kasar ve yogurt mutlaka yedigim seyler ..sen nasil beslendin canim kilo almasi icin bebisinin...yarin ins hayirla donersiniz sonrada biz...

Ca
Canim muzun cok kilo aldirdigini okudum. Gunde 1 tane muz yedim. Malesef ceviz yiyemiyorum badem yedim gunde bir avuc. Kasar peynirini duydum her sabah yedim. Bol bol sut ictim ve yogurt yedim. Meyvelerden bol tukettim. Bakalim ne kadar etkili oldu :) insallah bebegim kilo almistir.

Canim malesef bobregimde hic bir degisilik olmamis. Kadin dogum doktorum stent takilmali kesinlikle dedi. Bu sekilde bu bobrek seni doguma kadar goturmez dedi. Yarin stent takilacak. Yapilacak baska bir sey yok kisa sureligine narkoz veriliyormus istege bagli. Narkoz verilecek diger turlu rahat bir sekilde taktiramam. Ve doktorum erken dogum olmamasi icin fitil verdi.Bu arada bebegim 1.200 gr olmus 36 cm. Rabbim insallah onlari korusun.

Canim cok uzuldum sanirim benimde aynisini diyecekler cunku 3 gundur asiri agri cekiyorum persembe gidicez bizde..narkozu tamamen mi alicaksin bunun bi zarari var miymis..stent sonrasi erken dogum riski oldugunu duymustum hic agrin olmadan genislemesi cok ilginc..ben de ayni seyleri yasiycam bu kadar agriyla..canim nerde yaşıyorsun hangi hastanede yaptiricaksin kadin dogum uzmani mi takiyor bunu yoksa urolog mu takicak hastanede kalmayi gerektiren bi durum mu acaba cok korkuyorumm..caresi olmayan bisey..gelismelerden beni haberdar et olur mu ..bebisinede masallah nasil beslenmeliyim canim onerilerini bekliyorum bakalim 2 haftaya kontrolumuz var sonuc nasil olucak..

C
Canim urolog takacak. Tarsusta gittim doktora ozel hastanede taktiracagim. Narkozu hem urologa hem kadin dogum doktoruma sordum kisa sureli verilebilir dedi. Hastanede kalmayi gerektiren bir durum yok sanirim ekstra bir sorun cikmazsa urolog bana hemen ayaga kalkabilrsin dedi. Cok korkuyorum. Insallah fitilin faydasi olur erken dogum olmaz canim. Insallah seninki duzelir

Kiyamam inan cok uzuldumm sanmiyorum canim benimde takilmasi gerekecek..taktiran bir akrabam vardi ilk gebeliginde 7. Ayda takildi cok agri cekti ama cok saglikli bi evladi var..gecen hafta ikinci bebegine hamileydi 35. Haftada almak zorunda kaldilar cunku stent takilmamisti..imreniyorum dertsiz tasasiz gebelik gecirenlere..

Inanki bende uzuluyorum canim. Ama cok sukur bugunumuze. Bugun hastanede bir bayanla konustuk. Bebeginin kalbinde delik varmis. Onu dusundum kendimi dusundum sukrettim halime. En azindan bebegimiz saglikli cok sukur. Insallah rabbim saglikli bir sekilde ve zamaninda bebislerimizi kucagimiza almayi da nasip eder.

Bu taktiran akrabanda stent takilmadan oncede agri var miydi canim?

Evet onunda benim gibi cokkk fazla agrisi vardi..benimde agrim cok olunca acaba mi diyerek gitmistik doktora iyikide gitmisiz..senin icin cok dua ettim canimm Allah yardimcimiz olsun ins
Allah razi olsun canim. Bugun stenti taktirdim. Cok sukur herhangi bir sikinti olmadi. Sadece biraz yanma ve agri var lavaboya gittigimde. Bebegimin hareketleri iyi cok sukur. Yarin tekrar kadin doguma kontrole gidecegim. Hic korkma gercekten korkulacak hic bir sey yokmus. Insallah bundan sonrasi da iyi olur. ☺ allah hepimizin yardimcisi olsun canim

Cokkkk gecmis olsun canimmm inan bugun hep aklimdaydin..nasil bi uygulama oldu tamamen mi narkoz verdiler inan cokk korkuyorum kim takti urilog mu..burdaki doktor baya korkuttu beni cok riskli falan diye zaten korkuyordum daha da korkmaya basladim...cokkk sevindim senin adina ins bende sagasaglim atlatirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…