• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Blastokist transferi için embryoların gelişememesi !!!

G
Aslında 5. Güne sorunlu genetik problemi olanlar elendiği için beklemek gerekiyor. Ha gerçekte öylemi 5.gün AA kaliteli bile sağlıksız olabiliyor. Dediğin doğru anne rahmi kadar iyi bir yer yok. Bazı doktorlar bu yüzden 3.gün embriyosu yada 2.gün koyuyorlar hemen. Bazılarıda 5.gün laboratuvar ortamında büyüyen sağlıklı olma ihtimali yüksektir diye bekleme taraftarı. Ha yerinde olsaydım bende senin gibi yapardım ki yaptımda. Onlara kıyamazdım sonuçta. Ya sağlıklılarsa ve kucağıma alacaksam düşüncesi yer bitirirdi beynimi.
bir yanlışınızıdüzeltmek isterim. Eşimde genetik sorun var. Benden 34 yumurta toplandı toplam 16 tane embriyo 5. Güne geldi. Ama genetik testte hepsi genetik hasarlı çıktı. Bilgniz olsun 5. Güne gelmesi sağlıklı olması demek değil. Bende öyle biliyodum ama değilmiş:(

G

bir yanlışınızıdüzeltmek isterim. Eşimde genetik sorun var. Benden 34 yumurta toplandı toplam 16 tane embriyo 5. Güne geldi. Ama genetik testte hepsi genetik hasarlı çıktı. Bilgniz olsun 5. Güne gelmesi sağlıklı olması demek değil. Bende öyle biliyodum ama değilmiş:KK43:
Bende yazımda 5 gün AA kalite olan bile sağlıksız olabiliyor diye belirtmiştim canım. Dediğin gibi.. belli olmuyor malesef anca genetiklerine bakılınca belli oluyor.

G

bir yanlışınızıdüzeltmek isterim. Eşimde genetik sorun var. Benden 34 yumurta toplandı toplam 16 tane embriyo 5. Güne geldi. Ama genetik testte hepsi genetik hasarlı çıktı. Bilgniz olsun 5. Güne gelmesi sağlıklı olması demek değil. Bende öyle biliyodum ama değilmiş:KK43:
Eşinizin dna hasar tahlilleri falan yapılmışmıydı dna hasarı çok etkiliyormuş die duydum

Eşinizin dna hasar tahlilleri falan yapılmışmıydı dna hasarı çok etkiliyormuş die duydum
Zaten eşimde genetik sıkıntı var sorunun genetik olduğunu biliyoruz doktor da öyle bir test istemedi emre bakırcıoğlu ve süleyman tosunda 16 embriyom olmuştu 5. Güne gelen bu ay tekrar opu oldum başka bi doktorda sadece 8 embriyo oluşturdu ve 3. Günden sonra gelişmedi dedi.. memorial cem demireldeydim . Opuyu bile başka genç bi doktora yaptırdı. Sadece bir ay geçmişti yumurtalarım belkide hazır değildi bilmiyorum sebeb olarak birşey söylemedi neden gelişmediğine dair sadece tahminlerde bulundu doktor hiç tavsiye etmiyorum eşimle şok olduk iki tefavi arasında bukadar fark olamaz yani allahtan sabır dilerim hepimiz için

Cnim hiç bi şekilde sebeb yok.sadece bilmiyoruz diyorlar. herşey okadar iyi gidiyor taki laboratuvara kadar...sperm çok yumurta cok ama faydasız...artık denemekten korkuyorum aynı sonuç çıkacak diye,çünkü buyuk ihtimal bizim yıllardır okadar aktif bi cinsel hayatımıza rağmen bi kere çok şükür hamilelik olustu.yani içerde dollenme gerçekleşmiyor.
Bunun sebebi yumurtaların kalitesiz olmasıymış ,bizde hem de eşimde sorun var morfoloji ve ileri hareketlilik ve sayısı çok düşük,aynı zamanda benim yumurtam çok çıkıyor ama kalitesiz olduğu için döllenemiyormuş,neler yaptınız siz merak ediyorum

Back