blackseea nın 40 yaşında, 80 den 60kg ye diyet günlüğü

Aydebal

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
2.586
2.045
merhabalar;
10 yıldır var olan kilo problemimi çözmeye karar verdim.29-39 yaşlarımı harcadım.2013 başarı yılım olacak inşallah.aslında 17 ay öncede sigaradan (19 yıl içmiştim)kurtuldum çok şükür.
şimdilik fiziksel görüntü(obez) dışında bir sağlık sorunum yok.153 boy,kilo:80,400kg.yaş :şubat ta 40 olacak. ev hanımıyım.

uygulamayı düşündüğüm diyet ;

madde 1:alkalin su,günde en az 2lt.

2:şeker yerine toz tarçın,yaklaşık 1 aydır çokk iyi geldi

3:ev yoğurdu(kaymaksız);en az 2 öğün zerdeçal-tarçın-zencefil karışımlı.

4:günde en az 40 gr, en fazla 50 gr kaliteli protein.(fazlası yağa dönüşüyormuş)

5:tam buğday ekmeği(diyetlerde tercih edilen olmalıymış)

6:daha az yemeye alışacağım.en büyük sorunum;çooookk yemek yiyorum.abur-cubur yok ama1 tencere yemeği tek başıma yiyebilen biriyim.kahvaltıda 1 ekmek farketmeden bitiyor bile.artık böyle olmayacak.

7:akşamları 1 demlik çay içiyordum.artık akşamları max. 1 fincan çay olacak.yerine gün içinde yeşil çay,kuşburnu,bitki çayları olacak.

8:mutlaka 3 ara öğün olacak. herbiri max.100 kalorilik,atıştırma değil öğün olacak.

9:negatif kalorili besinler araştırılıp,tercih edilecek.

10:'tabakta kalmasın' mantığı kesinlikle terkediklecek.beyinden silinecek.

11: 19:30 dan sonra yemek yasak.su içilebilir.çok zorlanırsa 21 e kadar 250ml yoğurt veya süt sadece.

12:arada bir elma sirkeli su,limonlu su zaman zaman içilecek.

13:günde en az 7-8 saat uyku uyunacak.

14: 3-4 ay da bir rutin kan tahlili yapılmaya devam edilecek(alışkanlıktan. yoksa şimdilik bir sağlık sorunum yok çok şükür) böbrekler takip edilecek.

15: her ay ın 2 sinde vücut ölçüleri alınacak. 2-12-22 sinde kilo bildirimi yapılacak.

16: ilerleyen zamanda spor da eklenecek. olumlu fikirlerden yararlanılacak.sürekli araştırılacak. hade kolay gelsin. hayırlı olsun.

pazar günleri genellikle düzensiz oluyor. ama artık daha dikkat ediyorum.evtt bugün şimdiye kadar çokk iyi geçti.aburcubur yoktu zaten.yemeyede dikkat ettim.suyumu ,çayımı içtim.akşam yemeğinede fırında balık var zaten.iyi yani bugünlük.

diyetini beğendim, umarım verirsin kiloları, bende 83 ten 60 a düşmeyi hedefliyorum, az ve öz yiyerek, selamlar,

neymiş negatif kalorili besin?: bazı besinlerrin sindirimi sırasında harcanan kalori, besinin kendi kalorisinden daha fazla olurmuş.yani o besinlerden yedikce kalori harcanırmış.
ör:brokoli:100gr. brokoli 25 kaloriymiş.ama vücut bunu sindirmek için 80 kalori harcarmış.80-25 : 55 kaloriyi vücut kendi yağlarından harcarmış.kulağa güzel geliyor.
ye ye ye yağ yak. ohh iyimiş.
karnabahar,salatalık,lahana,marul,portakal,greyfurt,v.b.... bunlar bu özelliklerdelermiş.

bir de şu tarçın ı çözsemm.yani tüketiyorum ama zararı varmı daha bulamadım.faydasını görüyorum.çook memnunum ama emin değilim işte.toz tarçından bahsediyorum bu arada.

diyet yapanlara bir püf noktası: diyet aralarına mesela 10.günü 7. günü diye serbest günler eklenirse kural dışı olmadığı vede mola olduğu için uyumu uzun süre devam ettirebilirmişiz.

selam blackseea, senin sayfanıda sık kullananlara ekledim, çünkü direk ordan açıyorum ben kendiminkini, senide takip edeceğim, az çok benzeşiyoruz, 33 yaşındayım diğer bilgileri sayfamda yazmıştım ama gene yazayım bki 32.4, boy 160 cm, kilom bugün 82.7 kg. 1-2 gündür dikkat ediyorum, emzirdiğimden dolayı fazla aç gezmek istemiyorum bu arada :)))) umarım zayıflarız, şişman olmak berbat bir şey, yaşayan bilir..... sevgiler, başarılar....

selam blackseea, senin sayfanıda sık kullananlara ekledim, çünkü direk ordan açıyorum ben kendiminkini, senide takip edeceğim, az çok benzeşiyoruz, 33 yaşındayım diğer bilgileri sayfamda yazmıştım ama gene yazayım bki 32.4, boy 160 cm, kilom bugün 82.7 kg. 1-2 gündür dikkat ediyorum, emzirdiğimden dolayı fazla aç gezmek istemiyorum bu arada :)))) umarım zayıflarız, şişman olmak berbat bir şey, yaşayan bilir..... sevgiler, başarılar....

mrb sarayca;teşekkür ederim ilgine.allah evladına uzun ömürler versin.evt kilo problemimiz aynı oranlarda sayılır.benim 34 olduğu için sizden biraz daha fazla kilo oranım.bebeğiniz kaliteli beslenmeli.o yüzden kür değil de az ve dengeli beslenmeniz en doğrusu olacaktır heralde.inş. zayıflarız.evt istediğimiz gibi giyinmek ,rahat olmak güzel olacaktır.

bugün çokk yoruldum.hala ayaklarım ağırıyor yorgunluktan.sabahtan beri koşuşturuyorum.alış veriş.ihtiyaçlar.market alınacakları derken akşamı zor ettim.az yedim çokk su içtim.ama bugün meyve yiyecek zamanım olmadı.bu saatte de yenmeyeceğine göre sabredip sabah kahvaltı ya eklerim.meyveye sabretmek biraz zor benim için ama yemeyeceğim işteee.

sabah:

1 katı yumurta
5 çizik yeşil zeytin
2 siyah zeytin
az lor peyniri
1 bıçak ucu balllll( off yyaaa)
3 dilim tam buğ.unu ekmek
2 fincan kuşburnu çayı(aktardan aldım.kaynatıyorum ıhlamur gibi.poşet değil yani)

öğlen:

4oo gr brokoli haşlanmış sade
1 kase yoğurt zerd.zenç.tarç. lıı
az turşuuu
2 dilim tam buğ.unu ekmek
1 kaşık pirinç pilavı

ara:
2 kivi
1 ayva
1 portakal

çay:yeşil çay,bilye kekik,biberiye karışımı çay 1 lt (aslında bu 1 lt fazla galiba.daha az olmalı bitki çayları)

şimdilik böyle.akşama :kuzu gerdanlı kuru fasulye,patatesli bulgur pilavı,sade makarna dünden,yoğurt,salata var.az az tadarım inşallah:)))

offfff kendi sayfama uğramaya utanıyorum dün ve bugün kendimi kaybettim çook yedim :KK43: kendimi hiç iyi hissetmiyorum, ama yılmak yok yarın tekrar az yemek yiyecem,

offfff kendi sayfama uğramaya utanıyorum dün ve bugün kendimi kaybettim çook yedim :KK43: kendimi hiç iyi hissetmiyorum, ama yılmak yok yarın tekrar az yemek yiyecem,

aynen bende dün çoook abarttım.akşam yemeğinden sonra.5-6 tane kaymaklı bisküvi ,1 çikolatalı gofret,4-5 tane ceviz,1 avuç fıstık vaaawwww. kii akşam yemeğini de sözde tadacaktım ama olmadı hepsinden 2 şer tabak gitti.
yatarken sirkeli su içtim.sabah limonlu su içtim.baharat tükettim bol bol.ama sabah baskül değişmedi.aynı gösteriyordu.
o yüzden sessizce yazıyomki duymasın beni. bugün dikkat ettim ama ,yediklerime,iyim şimdi.

sende yola devam de.pes etmeee.
brokoli varsa evde yada karnabahar haşla.yoğurtla sade yee. iyii gelecektirr.birde zencefil-zerdeçal-tarçın bulundur evde.bunlardan kat yoğurduna.

sende abartmışsın baya :) iyi mi kötü mü bilemedim :) aman ha dikkat edelim , zencefil taze var, tarçında toz halinde, zerdeçal hiç bilmiyorum bu ikisini deneyeyim :) iyi geceler

sende abartmışsın baya :) iyi mi kötü mü bilemedim :) aman ha dikkat edelim , zencefil taze var, tarçında toz halinde, zerdeçal hiç bilmiyorum bu ikisini deneyeyim :) iyi geceler

evt abartmıştım bayağı.bugün çokk dikkat ediyorum.daha az yedim.bolbol lahana kemiriyorum:)))
ben taze zencefili kaynatıyorum suyunu içiyorum ara ara.tozunu ise yoğurt salata çorba falan katıyorum.toz tarçın da herşeyde kullanıyorum valla.şekeri düşürürmüş(benim yok gerçi de)tatlı isteklerimi kesiyor benim.zerdeçel ise sağlık açısından çokk iyimiş.
sen ne durumdasın.
hımm şimdi pazara gidip bol bol vitamin alayım bari.hemde yürümüş olurum.ennn çok ta brokoli bahar lahana limon alacağım.ayın 2 sinde ölçü bildirecem.hemde kilo.bu ilk peryodum olacak hem heyecanlıyım hemde başarayım istiyorum.baskülde 79 u görmek istiyorum ayın 2 sinde.gerçi şimdilik sadece 200 gr gitmiş ama.1200gr vermeye çalışacam 5-6 günde.

merhaba blackseea, ooo bu gün süpersin, bende bol bol lahana kemiriyorum, ne yapayım açlığımı bastırıyor, bazan kırmızı lahana, bazende bildiğimiz beyaz lahana, tok tutuyor valla, ben tüm içecekleri uzun yıllardır şekersiz içiyorum, çok nadir canım tatlı ister, o zamanda değil tarçın, çikolataların olması lazım öyle kriz yani :)) 1-2- gündür devam etmemiştim ama bu gün tartıldım 83 kg ım en azından çok kilo almamışım, ben herhangi bir ölçü günü hedeflemedim ama sana katılırım ayın 2 sinde bende yazayım ölçülerimi :)) kilomu yani... tekrar yazarım byy

merhaba blackseea, ooo bu gün süpersin, bende bol bol lahana kemiriyorum, ne yapayım açlığımı bastırıyor, bazan kırmızı lahana, bazende bildiğimiz beyaz lahana, tok tutuyor valla, ben tüm içecekleri uzun yıllardır şekersiz içiyorum, çok nadir canım tatlı ister, o zamanda değil tarçın, çikolataların olması lazım öyle kriz yani :)) 1-2- gündür devam etmemiştim ama bu gün tartıldım 83 kg ım en azından çok kilo almamışım, ben herhangi bir ölçü günü hedeflemedim ama sana katılırım ayın 2 sinde bende yazayım ölçülerimi :)) kilomu yani... tekrar yazarım byy

teşekkür ederim.valla bu saate kadarda iyi gitti.günü iyi kapattım yani.evtt bilirim o tatlı krizlerini.ama beni daha çokk baklava,reçel,bal gibi tatlılar keser o anda.çikolatayı pek sevmem.
tamam 2 sinde beklerim seninde kilonu.

sabah

2 ısırık cızzzz tost.
öğlen

beyaz lahana limonlu
1 ceviz

akşam
1 kase çorba
3 dilim tam buğ. ekmeği
1 yeşil biber
1 kase baharatlı yoğurt
100 er gr haşlanmış brokoli ve k.bahar