merhaba kızlar öncelikle konuyu siyasete taşımamaya özen gösterelim. Ben 17 yaşında lise 3 öğrencisiyim. Dünya da ilk mi olcak bilmiyorum ama böyle bir rezalet görülmedi. umarım bunun daha ilerisi olmaz. Sizce okul neden var ? Evlenmek için mi yoksa hayatımızı kurtarmak için mi ? çoğumuz liseyi okuyoruz ya da okuduk hiç fark etmez. hepinizde hemen hemen okul kurallarını bilirsiniz telefon yasak, saç sakal yasak vs. ama evlenmek serbest. zaten 18 yaşından önce evlenmek yasal olarak zaten yasak. lise önceden zorunlu değildi ister okursun ister okumazsın derlerdi ama şimdi sadece OKUYACAKSIN. Kendi okulumdan bilirim bi sınıf kapasitesi 20-25 kişilik şimdi lise zorunlu diye kayıt yaptıranlar oluyor bu sefer sınıflarımız 40 kişilik. Benim derdim bu değil isterse 50 kişilik olsun. önceden liseye giden öğrenciler genellikle kızlar evlendirilirdi evli oldukları için okulla ilişkileri kesilirdi. peki ya ilerisi ? ya kocası döverse ya parasız pulsuz çocuklarıyla beraber aç kalırlarsa ? aileleri düşünmüyor bunları düşünselerdi liseden ağızları daha süt kokan çocuklarını alıp zorla evlendirmezlerdi. dediğim şekilde lisede evli olan kişilerin okulla ilişkileri kesilirdi. şimdi öyle değil serbest. lise zorunlu olduğu için evlenseler bile liseye devam edecekler. bi düşünsenize küçücük şeyler (saçsakal,telefon,makyaj,açık saç)okulda yasak ama evlenmek serbest. bazılarınız aklından geçirir "saçını yapıyor makyajını yapıyor ama okula gidiyor. bu kız okumayamı gidiyor başka yere mi ? " bunu düşünerek yanılıyorsunuz. bende makyaj yaparak saçımı yaparak giderdim okula makyaj dediğim far ruj değil. göz kalemi rimel zaten genellikle öğrenciler bunları kullanır. makyaj yaparak okumamazlık olmaz. inanın ben erknden kalkıyordum hazırlancam makyajımı yapcam diye ne oldu ? sınıftamı kaldım hayır. teşekkür alarak sınıfımı geçtim. okulda hocalara yakalanırsan sildiriyorlar zaten makyajı. Evlendi hamile okula mı gelecek ? artık lisede emzirme odalarıda olur yazık gerçekten çok yazık. kendime üzülmüyorum Allah'a şükür benim böyle bir derdim yok ama ya sonrası gelecekteki çocuklar ne olacak ?
milli eğitim bakanı diyor ki ; Onlar daha çocuk demeyin; bu sayede evlilik hayatına da bir iki yıl önce başlayacaklar; daha ne istiyorsunuz ki!..
15 yaşına gelen evlenmek için liseden mezun olmayı beklemeyecek..
Bence burada kalmamalı..
Madem hayatı hep öne çekiyoruz, madem liseliye evlilik izni çıktı, çocuk yapma izni de verilmeli!..
Haliyle, çocuk yapma yaşını da öne çekmeliyiz..
15 yaşında evlenen liseyi bitirene kadar nasıl bekleyecek?
Beklemeye niyet etse bile ya kaçak maçak olursa!..
Sonra Milli Eğitim Bakanlığı evlen ama çocuk yapma diyemez, insan haklarına aykırı olur!..
Bu kürtajı teşvik anlamına gelir ki iyi olmaz!..
Peki ne yapmalı?
Bakanlık bu meseleyi de çözmeli.. Lise yönetmeliğine iki satır daha eklerse iş hallolur..
Doğum izni sorunu çözer!..
Kız çocuklarını üç ay izin kurtarır.. O dönemi TVden izlerler.. Ha bir de süt izni lazım tabii..
Aman unutmasınlar!..
Kızlarrr kürtajda yasaktı değil mi ? nasılda unuttuk.
BUNLARIN HİÇ BİRİNİ DÜŞÜNMÜYORLAR düşünseler o lisedeki evlilik bile gündeme gelmezdi.
Kızlar düşünün aileler çocuklarını liseden alıp evlendirmeseler bunlar yaşanmayacaktı. evlendiriyorlar diye böyle bi kanun mu çıkartmaları gerekiyor hayır başka yöntem bulamazlarmıydı. iyice saçmaladılar.
zaten 5 yaşındakiler okula başlamasına diyecek laf yok. durun şunu anlatayım.yeni hoca geldi şirketler muhasebesine girecekmiş. neyse hocayla iyi kaynaştık bahçelievlerde oturuyormuş oraları iyi bilirim sesli görültülü sokakları insan kaynayan bir yer. bizim burasıyla bahçelievlerin arası neredeyse 2 saat falan sürer. hoca bize dediki burası çok değişik sessiz sakin parklarda çocuklar yok. bende şunu söyledim. "hocam 5 yaşındaki çocuk okulda olursa parklar tabikide boş olur" deyip hoca aynen şunu söyledi. "haklısın kızım doğru söylüyorsun."
bunlar sadece benim tepkim. bilmeden kötü ve yanlış bir şey söylediysem affınıza sığınıyorum. kızlar lütfen konuyu siyasete taşımayın ben sadece bu gidişle sonumuz ne olacak onu merak ediyorum....