• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi bizi evlendirmiyorlar kızlar bi akıl verin bana :(

angela21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
65
1
86
İstanbul
kızlar 23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim aynı zamanda çalışıyorum. kendi kiramı ödiycek kadar maddi gücümde var. sevgilim okulu bu sene bitirdi ama iş bulamadı askerlik bitmiş olmadığı için pek tercih edilmiyor.

biz artık evlenmek istiyoruz. bunu aileme açtım işi yok diye izin vermediler kıyamet koptu evde ben ısrar edince.

sırf bu yüzden sevgilim bu sene askere gidicek önüne daha çok engel çıkmasın diye ama askerden önce söz yapalım bari dedik ona da karşı çıktılar.
annem sevgilimi tanıyor severde zaten. ama babam tanışma olayına bile yanaşmıyo.
23 yaşındayım 19 yaşından beri birlikteyiz.
ama bize söz bile yasak.

nası ikna edicem ben ailemi? nolur bi akıl verin =(

bence okulunu henüz bitirmediğin içinde ailen istemiyor olabilir...
senin okul - onun askerlik var önünde ...
bu tip durumlarda aileler evlendirmeye pek yanaşmıyorlar ...
ama söz yapabilirler .. nazının geçtiği bir büyüğün yokmu araya soksan babanla o konuşsa .. hala amca .. veya babanın yakın bir arkadaşı yada kuzeni gibi ..belki bir faydası olur

Son düzenleme:
evet evlilik konusu için askere gitmedi sen okulu bitirmedin işi yok falan dediler. anlattım durumu sevgilime başvurucam askerliğe gitmeden önce söz yapalım ozaman dedi.
benimkilere söyledim hala yok diyolar.
napıcağımı şaşırdım okul bitse iş diycekler offff
amcamı araya sokmak iyi fikir ama anlatmaya utanıyorum pek yakın değiliz amcamla

canim okulun bitmemis, sevgilin askerligini yapmamis, is bulmamis.... daha bunlari asin ondan sonra gidip söz istiyoruz deseydiniz keske..., ailelerin istememsi normal.. allah korusun ama ya bisey olursa sevgiline askerdeyken?. . sen sözlenmis ayrilmis olarak gecicen , tabiki cok önemli degil ama milletin agzi torba degil ki büzesin.., sevgilin askere gitsin bu sene gelince is bulsun öyle söz yapin derim... bence israr etme.. sonucta ailende senin mutlulugunu ister iyi olmani ister ama bildikleri bisey var demek ondan karsi cikiyorlar..

KENDİni ailenin yerine koy kızın aynı durumda olsa sende tereddüte düşmezdiydin
bende tam 3-4 yıl bekledim daha yeni nişanlandık
askere gitti iş buldu okulu bitirdi
inan herşey böyle daha güzel
diğer türlü olursa çok yıpranacaksınız
hep diken üstünde olucaksınız
sevginize güveniyosanız acele etmeyin söz nişan için
bir sene daha bekleyebilirsiniz
en azından askerliği biter iş bulur

en önemliside işi yok demeleri ...ama buna şöyle bir cevap verebilirsin ...
tabiki yokk ..çünkü askere gidecek .. askerden geldikten sonra çok ciddi bir şekilde iş bulup çalışmayı , planlıyor...

bunu diyebilmen için sevdiğin erkeğin bir mesleği olması lazım tabikiii... işi yok ama mesela muhasebeci ve ya berber vs. herzaman çalışacak bir mesleği var falan diyebilmelisin

biliyorum iyiliğimi istiyorlar ama bizde artık evlenmek istiyoruz. hadi tamam okul bitmedi anlıyorum. ama askere gidicek ve sözlü gitmek istiyor. babam hala küçüksün erken falan diyo.
aileleri araya sokmayı geçtim babam sevgilimin adını bile sölemiyo. bişe diyceği zaman 'o' diyo.
ne zaman kabullenicekler merak ediyorum.
ben hemen evlenelim demiyorum ama 23 yaşıma gelmişim liseli aşıklar gibi görüşüyorum sevgilimle.
artık bi resmiyet olsun istiyorum.
ben de haklı değilmiyim =(

tabii bu kadar ısrarcı olup konuştun diyelim kabul ettiler diyelim ...
ya ailen haklı çıkarsa .. ya pişman olursan . herşey ylunda gitmezse .. iş bulamadı parasızlık vs... ,
bunlarıda düşün ..kendini aileni n yerine de koy ... öyle kararını ver

canımın içi
sen okulnu bitir oda o ara askerliğini yapsın geldiğinde kıyın nikahı falan ailen bu durumda haklı işi olmayan adama kız verilmez şimdi söz istersniz yarın evlenmek istersiniz diye seni fazla bu konularla meşgul etmek istemiyorlar okulun dururken sen evlenmeyi veya nişanlanmayı seçersen ailene haksızlık olur bence yani seni okutmak için nelere katlanıyorlardır kim bilir

bende lise bitince tanıştım eşimle üni gittim bitirdim 2 sene sonra evlendim
sen okulu bitirdiğin zaman güzel bi iş bul bence biraz çalışki okuduğunu anla
hayata erken atılmak güzel bişey bence ama
bana sorarsan ailen haklı öne sen okulunu o askerliğini bitirsin sonra ne yaparsanız yapın

he gene vermezlerse sen istedikten sonra bi engel göremiyorum ortada

haklısınız. söz diycem 2 ay sora nişan diye tutturucam sora düğün diycem sanıyolar. oysa ben okulu bitirmekte kararlıyım.
sadece artık onu tanımak istesinler istiyorum. ciddiye binsin istiyorum.

biraz akışına bırak olayları .bence .... sen nekadar ısrarcı olursan ailenin tepkisi bir okadar daha artacak bence ....

biraz akışına bırak olayları .bence .... sen nekadar ısrarcı olursan ailenin tepkisi bir okadar daha artacak bence ....

evet aynen öyle oluyo. evlilik meraklısıymışım gibi davranmaya başladılar. cephe aldılar resmen bana.

oysa sadece biraz resmiyet olsun istiyorum.

sana kendimden örnek veriyim
benim ailemde pek sıcak bakmadı
söyledikten yaklaşık 5 ay sonra ikna oldular
baktılar ben vazgeçmedim kabul etmek zorunda kaldılar
senin vazgeçmiceni gördüklerinde zaten kabul edicekler
ama ne kadar ısrar edersen okadar geri teper
diyelim askerliği bitti
hemen iş bulamadı biz demiştik diyecekler onlar haklı çıkacak
bu zamanda ha diyince iş bulunmuyor sende az çok biliyosundur
ısrarcı olma akışını bırak

askerliği duruyor işi yok
senin okulun var
evliliği çocuk oyunu sandığını düşündükleri için izin vermiyorlar:24:
haklılarda:20:

canım öncelikle ailene kızma oldumu..güzel heycanlar bunlar kız evi naz evi..ayrıca baban senin mutluluğunu istemezmi canım tabiki ister bazı eksikleriniz var demekki sevgilin bi askere gitsin gelsin sende okulunu bitir sevgilinde bi işe girsin evlenirsiniz yaşın küçük hayatım ne acelesi varki..birazcık sabır

askerden gelmesini sabredin.
gelince de iş bulursa hayır diyecek sebep bulunmaz.
biraz sabır, vazgeçmeden bekleyin, rabbim başka güçlük vermesin..
bizde de öyle askere gitmeden nişn olmaz dediler aralıkta gidiyo hemen, gelsin inşallah ozaman olcak.

Okulunu bitirmediğin için izin vermiyorlar canım
hem onun askerliği var o kadar bekliyceksin evli ne kadar zor olur
bende asker yolu bekledim bilirim yani
o askerliğini bitirsin sende okulunu eminim ailen nişan olayına soğuk bakmıycaktır işinide bulur bu zamanda zaten

Bence de acele etme zaten görüştüğünüzü ailen artık biliyor bırak okulu da bitirmiş demekki kısa dönem yapacak gitsin gelsin.. O arada ailenin içine siner iyice kabullenirler ama yanlış bişey söylememişler bence... Sadece biraz sabırlı olun sonu hayırlı olsun ailenin içine sinsin de varsın birkaç ay geç olsun değil mi

aynı durum asagı yukarı bızde de var. bız okumuyoruz yasımız 25. ama askerlıgı var evı yok dıye ıstemıyorlar. kırada oturmamı ıstemıyorlar. o da en azından askerlıgını tamamlamak ıcın askere gıttı. onu beklıyorum bende. gelınce bakacagız artık. hayırlısı olur ıns. benımde bu konulardan dolayı aılemle aram lımonı.

Back