Bize nazar değmiş olabilir mi?

Sevimsizpamukseker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
773
21
24
Nişanlım oturduğu ev akrabasının evi
Evin sahibi de 11kişi anne babadan kalma
ev kirası ödemiyordu
Bende orada oturuz dedim evin içini yenilecek filandı
sonra bizim akrabalar o evde kira filan kaç dendi ev kirası yok dedik
Dün evi yenilmek için 11. Kardeşle konuşmaya gitti bu sefer kadın kira istemeye başladı yenilenmemsine rağmen eve dokunma demiş kirada istiyorum demiş 6000tlden 5000tleye indirdi
Ev eski ev yeni gelin için oturulacak bir ev değil yenilenmedi sürece nişanlımda beni öyle bir eve getirmek istemiyor
Herşeyimiz ters gidiyor deprem bölgesi birde evde bulunmuyor

İlk başta kimse bir şey demdi şimdi mi akıllarına geldi

İlk başta kimse bir şey demdi şimdi mi akıllarına geldi
Ne demek şimdi mi akıllarına geldi? 11 kardeşin hepsi söz birliği yapmak zorunda değil ki, belki en baştan beri içinde vardı da birşey demiyordu.
Mal sahibi istediği an karar değiştirebilir, sonuçta mirasçı falan değilsiniz.
Sizin olmayan evi yenileyip oturmayı düşünmek başta hatalı zaten. Sözleşme birşey yapın eğer harcama yapacaksınız. Yoksa tadilat bittiği gün hadi kardeşim güle güle diyebilirler. Bu devirde kardeş kardeşe, baba evlada güvenemiyor. Yeni evli çift olarak mağdur olmanıza üzülürüm şahsen.

Kiralık eve tabi ki kira odemelisiniz. Üstelik size ait olmayan evi nasıl yenilemeye kalkıyorsunuz?

Nazarlık bir durum yok, kimse kimseyi bedavaya oturtmaz veya birileri hatırla akrabalık ilişkisiyle bir süre oturduysa bile, herkesi bedavaya oturtmak zorunda değiller. Ki zaten 5 bin evet döküntü bir ev için bile çok uygun bir kira bu zamanda. Hem de deprem bölgesinde konut krizi varken bu fiyat bedava sayılabilir. Fakat çok eskiyse bir de deprem bölgesiyse ben yeni geline uygun ev dekorasyonu telaşından çok, sağlamlığından şüphe eder oturamazdım sanırım. Sizi de zorlamayacaksa eski eve tadilat yapacağınıza; tadilat gerektirmeyecek, depreme dayanıklı şöyle dükkan üstü olmayan yeni bir evde kiraya çıkın derim, ikiniz de çalışıyor musunuz?

Kiralık eve tabi ki kira odemelisiniz. Üstelik size ait olmayan evi nasıl yenilemeye kalkıyorsunuz?
Akraba evi nişanlımın annesinin dayısının evi nişanlımda dayısı sayılıyor ona bağlı o ve diğerleri bir şey demedi ayrıca eve girdiklerini ev ahırdı nişanlım biraz düzelti az çok oturacak hale geldi

Akraba evi nişanlımın annesinin dayısının evi nişanlımda dayısı sayılıyor ona bağlı o ve diğerleri bir şey demedi ayrıca eve girdiklerini ev ahırdı nişanlım biraz düzelti az çok oturacak hale geldi

Nazarla ne alaka?
Tabiki herkes kendini düşünecek.
Ayrıca 11 kardeşi aynı fikirde buluşturmak kolay değil.

Nazar demeyelim de kadının aklına gelmiştir şu devirde başkasının evinde ne zamana kadar bedava oturmayı düşünüyordunuz? Ayrıca 5000 çok para değil gene vicdanlı davranmışlar
Akraba evi nişanlımın annesinin dayısının evi nişanlımda dayısı sayılıyor ona bağlı o ve diğerleri bir şey demedi ayrıca eve girdiklerini ev ahırdı nişanlım biraz düzelti az çok oturacak hale geldi evet çok değil zaten başka bir ev bakacak

Anasının değil, babasının değil. Tabiki kira isterler ve enn doğal hakları. 11 kişinin hakkı var orada.
şu devirde bedava ne kaldı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…