-
- Konu Sahibi gulbeseker
Hayyalcim ben senin neden böyle düşündüğünü az çok anlıyorum. Yavuz Sultan Selim zamanına dayanıyor değil mi? yanılıyor muyum?
Açık açık yazamıyorum, din ile ilgili konuşmak yasak ya forumda...
nepertes;
Olayı saptırdığınızı düşünüyorum...
Siz açık açık insanları rencide etmeyin isterseniz...
Ben Allah'a inanıyorum.
Kaldı ki inanmasam bile şunu açık açık söyleyin deme hakkına sahip değilsiniz ne benim ne başkası için.
Kimseye bunu yapın şunu yapın diyemezsiniz.
Bundan sizi men ederim...
Lütfen bir şey söylerken karşınızdakini nasıl zan altında bıraktığınızı görün.
:umursamaz:
şanlı bir geçmişimiz var bunu kimse yok sayamaz...İslamiyet öncesi Türkler ve Selçuklulardan itibaren
topraklarımız kazanılmış hatta Anadolu onlar sayesinde Türklere açılmışdır...küçük beyliklerden
oluşan Türkler birleşerek Osmanlı İmparatorluğunu oluşturmuşdur Osmanlının katkısı
inkar edilemez.
Ve sonrası Cumhuriyet...Cumhuriyet kazanma mücadelesi ile dökülen kanlar ...istiklal marşımız...
ilk meclis ve anayasamız...bunlar hep birliktelikden olmuşdur...
hiç bir dış kuvvetin bizi çöketmesine izin vermemeliyiz.
şu da bir gerçek ki Cumhuriyetin biz kadınlara verdiği çok şey var...kızlara okuma hakkı,seçme ve seçilme hakkımız,medeni kanunumuz...bunlar Türkiye adına kadını adına yapılan en önemli
ve inkar edilemez gelişmelerdir.
Din konuşmak yasak...
Ama gene de madem bu arkadaş beni zan altında bırakta kararlı...
Son noktayı koyuyorum...
sengözlerimebaksanab
İslamoğlunun "gerekçeli meal-tefsir"inde Bakara Sûresinin 282. âyet-i kerîmesinde ge- çen:..Erkeklerinizden iki kişinin şahitli ğine başvurun. Eğer iki erkek bulunmazsa, bu durumda doğruluğundan emin olduğu nuz kimselerden bir erkekle iki kadını şâhit tu tun ki ikisinden biri şaşırır, unutur, yanılır sa diğeri ona hatırlatabilsin..kavl-i şerîfi nin 3 nolu dipnotundaki ifâdelerini aynen aktarıyo ruz:
Bu ibare öyle sanıldığı gibi iki kadını bir erkeğe denk saymak değildir. Âyet haksızlığı önleyip adâleti sağlama konusundaki titizlikle alakalıdır.
:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:
ılahi...
Çok güldürdünüz beni.
Biz de bir grup feminist, kendi çapımızda kadın hakları diye yırtınalım senelerdir.
Sizin kafadakiler o kadar çok ki, bazen verdiğim mücadeleden bile soğurtuyorsunuz beni.
Ama yılmayacağız!:lepi:
Osmanlı torunu olmaktansa,
Cumhuriyet çocuğu olmayı tercih ederim...
Din konuşmak yasak...
Ama gene de madem bu arkadaş beni zan altında bırakta kararlı...
Son noktayı koyuyorum...
sengözlerimebaksanab
İslamoğlu’nun "gerekçeli meal-tefsir"inde Bakara Sûresinin 282. âyet-i kerîmesinde ge- çen:“..Erkeklerinizden iki kişinin şahitli ğine başvurun. Eğer iki erkek bulunmazsa, bu durumda doğruluğundan emin olduğu nuz kimselerden bir erkekle iki kadını şâhit tu tun ki ikisinden biri şaşırır, unutur, yanılır sa diğeri ona hatırlatabilsin..”kavl-i şerîfi nin 3 nolu dipnotundaki ifâdelerini aynen aktarıyo ruz:
“Bu ibare öyle sanıldığı gibi iki kadını bir erkeğe denk saymak değildir. Âyet haksızlığı önleyip adâleti sağlama konusundaki titizlikle alakalıdır.
[ı]İŞte bİz bÖyle bİr mİllettİk... Bİr Çok bİz medenİyİz dİyen toplumlara medenİyetİ bİz ÖĞrettİk....temİzlİĞİ... İnsanlıĞı...teknolojİnİn, matematİĞİn, fİzİĞİn ,tıbbın ,astrolİjİnİn temel derslerİnİ bİz verdİk... Şİmdİne oldu bİzlere .. Ne bu uyuŞuluk... Bu ne tembellİk...nedİr bu armut pİŞ aĞzıma dÜŞ durumları.... [/ı]
okulda öğretmenimiz anlatmıştı eskiden adamın biri yardım edecek ama yok kimseyi bulamıyor çok şükür karnımız doyuyor diyorlar kabul etmiyorlar bazıları da utanıyor söyleyemiyor daha sonra bir fikir geliyor aklına köy meydanındaki ağaca bir kese bağlıyor ve halka söylüyor buraya yardım etmek isteyenler bu kesenin içine koysun ihtiyacı olanlarda bu keseden alsın tabi kimin aldığı kimin koyduığu belli olmadığı için insanlar yardımını da yapıyorlar ihtiyacı olanlarda ihtiyacı kadar alıyorlar
şimdi düşünüyorum da keseyi bırakınca ağacı sökerler yerinden valla şu anda yapılsa
Yavuz Sultan Selime özellikle bayılırım ..kendisi cihan imparatorudur..Ayrıca ALLAH a inanıp da KURANI okumamış ,google dan arama yapıp da buraya kopyala yapıştır yapan tiplere de attığım kahkahalar yakında tüm kkdan duyulur....bilmediğini savunan insan tipi..bir şeyi savunmak için önce o konuda bilgili olmak okuyup araştrmak gerek ,google dan arattırıp da buraya yapıştırmak mafiret olsaydı ben de bütün ayetleri açıklamaları ile buraya kopyalardım...kaldı ki KURAN ı bilmeyen insanların onu yargılamaları kadar saçma birşey olamaz..yargılamaya vakit ayıracaklarına KURANI TEFSıRı okuyup bilgilenmek en mantıklısı gibi geliyor bana ..
bu arada ben de arimle aynı fikirdeyim ...başımıza ne geliyorsa ahlaki değerlerimizin yozlaşmasıdır..öyleki kendi dininin ne olduğunu bilmeden ,açıp iki KURAN ayeti okuyup da ne demek istediğini anlamadan hala kimliğinde müslüman yazan bir ülkede yaşıyoruz..
insanlar neye inandıklarını bilmedikçe yaşadıkları gib iinanmaya başlıyorlar işte ..
herşeyin temel sebebi bu ...