• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Biz 2 Kasım Sabahı İktidar Olması Kesin Olan Bir Partiyiz'

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Oooo... Nostalji mi var? E ben de geliim o zaman..:KK48: 70li yillarda ilkokuldaydim.. Sokagimizin karsisinda bir orta okul, biraz ilerde de lise.. Ikisinin de bahcesinde yazlik sinemalar acilirdi yaz gelince.. Her gece birindeydik.. Para kiymetli, hersey ucuzdu.. Off.. Ne gunlerdi beh.. Kuyruk filan gormedim hic. Izmirdeydim, zaten o zamanlar Izmirin gobeginde kac semt var? Havagazi bagli idi evlere, millet tupu piknige gittiginde kullaniyordu.. Istanbuldaki un fabrikalari grevinden ve ekmek kuyrugundan haberimiz bile olmadi, belki de bizden gitmistir unlar oraya o donem.. e isci grev yapiyordu, hakkini ariyordu, simdiki gibi hak arayan terorist ilan edilmiyordu, fabrika grevde ise naapcan yani? Cep telefonu daha icat edilmemisti, her evde telefon da yoktu zaten.. Onu birak, her evde buzdolabi bile yoktu o senelerde.. tel dolaplar vardi onun yerine.. Hergun taze yemek yapmak zorundaydin yane..:KK45: Televizyon cikti 67lerde, biz de 70te alip kusur kalmadik. Annem yasgunu hediyesi niyetine almisti bana hic unutmam.. O zamanlar gerci aksam 7-8 gibi acilip geceyarisi 12de Istiklal marsi esliginde kapanirdi televizyon, seyredip seyredebilecegin o kadar yani.. Ha bir de Muhammed Ali'nin boks maclari naklen verilirdi gecenin bir yarisi, kalkar onu seyrederdik ana kiz yatagimizda sabahlara dek.. Bak taa o zamanlar naklen Dunya boks Sampiyonasi izliyoruz, az sey degil ha..:KK48: Bir de Eurovizyon var tabii, her sene sondan birinci veya ucuncu olmamizi heyecanla sabahlara kadar izlerdik..:KK70:

Bu arkadasa da biri hesap yapmayi ogretsin. Sirf aldigi 2000 kitap tanesi 5 liradan olsa 10 000 TL yapar. Kirada oturan, evinden etine kadar hicbirseyi eksik olmayan asgari ucretli bir aile icin iyi para.. Yersen.. Bizim cocuklugumuzda kitaba pek para verdigimi hatirlamam. Konak'ta kutuphane vardi, oraya takilirdik. Lisenin arkasinda onda birine ikinci el satan bir yer vardi, kitaplari goturup az bir paraya degis tokus yapardik. Okul kitaplari bir ust sinif cocuklarindan temin edilirdi, o zamanki hukumetler basin dunyasini zengin edecez diye yarismiyorlardi, ayni kitap en az uc-dort yil okutulurdu okullarda. Bilgisayarimiz da olurdu ama Microsoft elini biraz yavas tuttu, ilk kisisel IBM bilgisayarlari 1981 de cikti, ayibimiz bu yuzden..:KK53: Haliyle cep telefonu da daha sonraki yillarda cikti, bizim cocuklugumuza yetisemedi. Yoksa ayfon vardi da biz mi almadik?:KK70:Iyi ki de yokmus telefonlar, bilgisayarlar, adam gibi bir cocukluk ve genclik yasadim o sayede.. Sokaklarda kostum, oynadim, dustum, dizim kanadi, kalktim gene oynadim, tirmanmadigim agac kalmadi. Aksamlari balkonlarda, bahcelerde oturduk, konu komsu muhabbetin belini kirdik, caylar kahveler sokaklarda icildi.. Simdi herkesin elinde bir akilli telefon, kendi akilli milletin aklini almis, kime baksan maymun gibi gozunu kirpmadan onunla oynuyor butun gun..:KK43:

Haftalık 18 yogurda 15 civarı peynire ve 9 tl yumurta ve haftalık toplam 50 bile etmiyor cnm:KK39:
Ya askeri ücretlinin 1000 tl aldığını kim söylüyor?En az limit o civarda. Gidin bakın fabrika işcisi ve diğer işciler hep 1500 cıvarı alıyor ve buna birde 3 ayda askeri geçim indirimi de eklenince 2000 cıvarına doğru yükseliyor :KK59: Ayda 1500 alan bir insan da, eğer kanaat varsa ve kendinden daha aşağıdaki insanlara bakıp haline şükre dersen eğer, hayatın güllük gülüstanlık olur ve hayattan zevk alırsın.:21:
Biraz Afrikaya arakana ve suriye'ye bakın ve sonra da her akşam sofranızda en az 2 çeşit yemek koyup yediğiniz için Rabbinize Hamd edin,yoksa O Nimeti size veren Rahman Elinizden almasını da çok iyi bilir!.. Dedeleriniz aç kalmış ve 1 dilim ekmek yemiş ve bu Ülkeyi müdafaa etmiş ama o ecdadın çocukları ekmekleri çöpe atıyor ve karnı tok sırtı pek ama hala bir doyumsuzluk var.Bance sizlerin Mideniz değil, Gözünüz Aç :63:
yaaa kardelen dalga mı geçiyorsun.konunun başından beri asgari ücretten bahsediliyor ve sen gayet güzel geçindiğini yazdın.neyseeee anlıyorum dedim ya.....

Saraylim Saraylim bende artistik patinaj şampiyonasını çok severdim.sabahlara kadar izlerdim.ne güzel günlermiş.
Aaa.. Biz de seyrederdik onu.. Ruslar cok iyiydi. Bir de Alman kiz vardi, hem guzel, hem de sampiyon olmustu, galiba 1980lerde cok unlu idi, Katarina Witt, onun ismini hala hatirlarim.

Ne güzel günlerdi değilmi,ekran başına kitlenirdik seyretmek için..
Hayatin tadi, anlami vardi. Bazen benim kizlara anlatiyorum cocuklugumu, gencligimi, deli oluyorlar.. Eee diyorum, naapalim, dunyaya gec geldiniz, o gunlere yetisemediniz..:-) Gerci onlarin da cocuklugu fena gecmedi ama simdiki cocuklar daha kotu.. Varsa yoksa bilgisayar oyunlari, sokaklar arabadan gecilmiyor, her bos alanda yuksek binalar.. Nufus daha da kalabaliklasti ama oyun oynayacak alan kalmadi tam tersine.. Gencleri hayat pahalliligi vurdu, sinema tiyatro luks oldu.

Hayatin tadi, anlami vardi. Bazen benim kizlara anlatiyorum cocuklugumu, gencligimi, deli oluyorlar.. Eee diyorum, naapalim, dunyaya gec geldiniz, o gunlere yetisemediniz..:-) Gerci onlarin da cocuklugu fena gecmedi ama simdiki cocuklar daha kotu.. Varsa yoksa bilgisayar oyunlari, sokaklar arabadan gecilmiyor, her bos alanda yuksek binalar.. Nufus daha da kalabaliklasti ama oyun oynayacak alan kalmadi tam tersine.. Gencleri hayat pahalliligi vurdu, sinema tiyatro luks oldu.

Mutluyduk birde hayallerimiz bile güzeldi o zamanlarda,hep cerrah olmak isterdim ameliyat yapayım kafa dikeyim diye düşünürüdm..Sokağın en güzel tadını bizler yaşadık üst baş kir pas içinde olurdu,dibine kadar çocukluk yaşadım bende eve girmezdim bisiklet tepesinden inmezdim..Şimdi öylemi,gerçibenim kızda sokak kültürünü çok iyi yaşadı,gerçi çocukluğu hep lojman hayatında geçtiğiiçin güvenliydi tabi..Şimdiki çocuklara ciddi üzülüyırum eve bağımlı bilgisayara bağımlı yaşıyorlar.

Saraylim Saraylim bende artistik patinaj şampiyonasını çok severdim.sabahlara kadar izlerdim.ne güzel günlermiş.
Keşke bende kayabilsem diye iç geçirirdim sürekli..
Aaa.. Biz de seyrederdik onu.. Ruslar cok iyiydi. Bir de Alman kiz vardi, hem guzel, hem de sampiyon olmustu, galiba 1980lerde cok unlu idi, Katarina Witt, onun ismini hala hatirlarim.
En büyük eğlencemdi benimde artistik patinaj şampiyonaları.Katerina witt hayranlığımdan dolayı 11 yaşında buz patenine başlamıştım.Ankaranın tek buzpisti kurtuluş parkındaydı ,orda kurrsa gittim yıllarca.
Bizim çocukluğumuz daha güzeldi.Cep telefonu ben üniversitye başladığımda almıştım ,keşke yine o telefonlar olsa.Bir kafeye gidiyorsunuz,tüm masalarda herkesin elinde bir akıllı telefon,ne sohbet var,ne muhabbet.Aile olmayı unuttuk teknoloji yüzünden.

bu züğürt teselllisine pek bi güldüm:))
O sana göre züğürt tesellisi ama bana göre verilen Nimete İhanet etmeyip Şükretmesini bilmektir:KK20:
yaaa kardelen dalga mı geçiyorsun.konunun başından beri asgari ücretten bahsediliyor ve sen gayet güzel geçindiğini yazdın.neyseeee anlıyorum dedim ya.....
Verilen Nimetin kıymetini bilmeyenler beni ve benim gibi düşünenleri anlayamazlar o sebepten çok zorlamayın kendinizi:KK70:
Askeri ücretli olup da benim gibi düşünen milyonlarca insan vardır. Çünkü bu ülkede en çok zararı işciler gördü. 2000 krizinde atılan işciler ve maaşı yarı yarı kesilen ve sigortasız çalıştırılan işçiler, verilen Nimetin en güzel tanığıdır ve verilen Nimete İhanet etmezler!...:KK9:
Fabrikada çalışan ve gece çalışıp sabah nöbetten çıkıp direk mitinğe koşup Ülkesine sahip çıkmak adına, istikrarlı bir yükseliş sağlayan Ak partiye destek olan çok tanıdıklarım var.Dert çekmeyenler, Derman olan Şifanın değerini anlatamazsınız. Bu ülkede demek ki sizler bizim kadar ezilmemişsiniz :63:

O sana göre züğürt tesellisi ama bana göre verilen Nimete İhanet etmeyip Şükretmesini bilmektir:KK20:

Verilen Nimetin kıymetini bilmeyenler beni ve benim gibi düşünenleri anlayamazlar o sebepten çok zorlamayın kendinizi:KK70:
Askeri ücretli olup da benim gibi düşünen milyonlarca insan vardır. Çünkü bu ülkede en çok zararı işciler gördü. 2000 krizinde atılan işciler ve maaşı yarı yarı kesilen ve sigortasız çalıştırılan işçiler, verilen Nimetin en güzel tanığıdır ve verilen Nimete İhanet etmezler!...:KK9:
Fabrikada çalışan ve gece çalışıp sabah nöbetten çıkıp direk mitinğe koşup Ülkesine sahip çıkmak adına, istikrarlı bir yükseliş sağlayan Ak partiye destek olan çok tanıdıklarım var.Dert çekmeyenler, Derman olan Şifanın değerini anlatamazsınız. Bu ülkede demek ki sizler bizim kadar ezilmemişsiniz :63:
:KK51::KK51::KK51:
evet evet en en en iyi sizsiniz.
en en en dindar sizsiniz.
en en en ....... neyse her en sizin olsun.bizleri Allah bilsin yeter.:KK66:

En büyük eğlencemdi benimde artistik patinaj şampiyonaları.Katerina witt hayranlığımdan dolayı 11 yaşında buz patenine başlamıştım.Ankaranın tek buzpisti kurtuluş parkındaydı ,orda kurrsa gittim yıllarca.
Bizim çocukluğumuz daha güzeldi.Cep telefonu ben üniversitye başladığımda almıştım ,keşke yine o telefonlar olsa.Bir kafeye gidiyorsunuz,tüm masalarda herkesin elinde bir akıllı telefon,ne sohbet var,ne muhabbet.Aile olmayı unuttuk teknoloji yüzünden.

Bir ara bende düşünmüştüm amatörce kayayım diyede,ayağı sakatlayınca hayaller suya düştü tabi..

Ülkesine sahip çıkan sadece fabrika işçilerimi acaba..
Nedir bu ezilmişlik acaba,sırf başörtüsü mağduriyeti yüzünden olmasın sakın...
Hep sizler haklısınız demi,biz haksısız yani...

Ülkesine sahip çıkan sadece fabrika işçilerimi acaba..
Nedir bu ezilmişlik acaba,sırf başörtüsü mağduriyeti yüzünden olmasın sakın...
Hep sizler haklısınız demi,biz haksısız yani...
Ne alaka? Her kesimden destek veren var. Sanatcısından esnafına,işcisinden amirine memuruna kadar milyonlarca destekcisi var AK partimin :KK200:
İşçiyi örnek verme sebebim,Askeri ücretli ölüyor açlık sınırında falan diyerek demegoji yapanlara, askeri ücretli olan işçimin halinden şikayet edip AK partiye sırtını dönmediğini aksine. Tam Destek Hep Destek dediğini, örnekleyerek göstermek istedim:-)
Kim ben mi Eziklişmiş ruh halindeyim:KK70::KK70::KK70:
Değil chp'si yedi ceddi gelse bana hiç kimse bu ezilmiş pisikolojisini yaşatamaz. Biz Bu zulümleri Şerefle taşımasını bilmişizdir. Biz sadece Haksızlığa uğradıgımızı belirttiyoruz ama asıl ezikler, Bu millete inancından dolayı zorbalık yapanlardır!!...:KK67:

Ne alaka? Her kesimden destek veren var. Sanatcısından esnafına,işcisinden amirine memuruna kadar milyonlarca destekcisi var AK partimin :KK200:
İşçiyi örnek verme sebebim,Askeri ücretli ölüyor açlık sınırında falan diyerek demegoji yapanlara, askeri ücretli olan işçimin halinden şikayet edip AK partiye sırtını dönmediğini aksine. Tam Destek Hep Destek dediğini, örnekleyerek göstermek istedim:-)
Değil chp'si yedi ceddi gelse bana hiç kimse bu ezilmiş pisikolojisini yaşatamaz. Biz Bu zulümleri Şerefle taşımasını bilmişizdir. Biz sadece Haksızlığa uğradıgımızı belirttiyoruz ama asıl ezikler, Bu millete inancından dolayı zorbalık yapanlardır!!...:KK67:

Her kesimden destek alıyor,fabrika işçisi yazınca onu örnek verdim sadece..
Ben size direk ezik demedim,siz dediniz ya bizler kadar ezilmediniz diye..
Sadece ünideki türban dolasıyısıyla malum deniyorda biz hep ezildik diye..
Zorbalık yapanlar kimler acaba,geçmiş hükümetlermi acaba,bir düşünün o yıllarda kanun vardı değilmi.
Kamusal alanda türban yasaktı,sizin reiste bunu kanundan çıkarıp özgürlük tanıdı sizlere.
Siz buna zorbalıkmı d,iyorsunuz şimdi..

Off içim şişti bari doğru yaz "Askeri" değil o "asgari ücret":KK67:

Back
X