• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Biz 2 Kasım Sabahı İktidar Olması Kesin Olan Bir Partiyiz'

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Pelin, allah iyiligini versin :KK45::KK45:
cocuklar ne alaka? biz her partinin karakter ve yetenekleri farklidir mi diyecegiz. ulkelerde yapilmasi ve onarilmasi gereken sorunlar vardir, yeteneksiz bu yapamaz, yetenegine gore birsey bulalim mi diyecegiz ? Elbette, her yeni hareketi eskisiyle kiyaslayacagiz.
burada sorun akparti cok uzun yillardir iktidarda oldugu icin, kiyasladigin donem cok eski donem oluyor.
yoksa mesela 2016 da CHP iktidar olursa, o yillari Akp iktidariyla kiyaslamak yanlis olmayacaktir.

yani benim demek istediğim bu değildi aslında ama neyse . Demek istediğim şuydu:
Her dönemin farklı dinamikleri vardır illa ki onlara göre değerlendirilmeli kıyas yapıyorsakda buna göre yapalım diyorum.
80'ler de pc yoktu, tablet yoktu ama şimdi var demek sence ne kadar mantıklı? o yıllarda hangi ülkede tablet vardı ki bizde olsun?
hadi diyelim 5 yıl sonra chp olsun iktidar da hastanelerin sayısı da kullanılan teknolojide bu günün çok çok daha iyisi olsun. o zaman vayyy akp'ye bak sen bunları niye yapmadı o zaman tü kaka mı diyecez?? yani bana hiç mi hiç mantıklı gelmiyor ama siz buyrun kıyaslayın bişey diyemem tabi ki.

Estağfurullah atıyorsun demedim..
Kart başvurusunda bulunurken ,

- X kullanıcısından habersiz artım yapılabilir mi " ? Tarzında bir soru sorulur. Kişi bunu dikkate almalı.
Ama oturup müşteri temsilcisinin önüne, ne kağıt verirlerse arka arkaya imzalıyor müşteriler.

Ayrıca kredi kartını sorumsuzca kullananların hatası partilere biçilmemeli.

İnsanların ,nakitle yaptığı alışverişle kartla yaptığı alışveriş arasında dağlar var.

Nakitle tek peynir çeşidi alıyor , kredi kartıyla üç.
E aldığın para belli ,odeyeceğin belli. Bu neyin sorumsuzluğu .

Ama ayni mantikla kart ucreti almakta yasak ama kim dinliyor birsen? Bu ulkede kanunlari takan bir kurum mu var? Saka gibi biz kart ucretini alalim sen git dava ac diyorlar birde.. bir ulkede kanunlar ciddiye alinmiyor ise kimi suclamam gerekiyor? Egitimsiz, bilgisiz, cahil halki mi?

Ama ayni mantikla kart ucreti almakta yasak ama kim dinliyor birsen? Bu ulkede kanunlari takan bir kurum mu var? Saka gibi biz kart ucretini alalim sen git dava ac diyorlar birde.. bir ulkede kanunlar ciddiye alinmiyor ise kimi suclamam gerekiyor? Egitimsiz, bilgisiz, cahil halki mi?

Kart ücretini söke söke alabilir halk o bankadan.
Uğraşmak diyemiyor. Eskiye ait kart ücretlerini bile aldım.. Sadece biraz uğraş gerektiriyor.

Ufacık bir haksızlıkta hakkının peşinden koşan insanlara hayranım.
Yediği toz şekerde ki "topaklanmayı önleyici maddenin gereksizliği ve zararları " konusunun ustune giden dava açan insanlar varken ben umutluyum.

Sen ben o , herkes ufaktan dilekçe yazsa, haksızlıklara susmasa inanıyorum ki kayıtsız kalınmaz.
Ama kalabalık içindeki tek ses duyulmaz.

Kart ücretini söke söke alabilir halk o bankadan.
Uğraşmak diyemiyor. Eskiye ait kart ücretlerini bile aldım.. Sadece biraz uğraş gerektiriyor.

Ufacık bir haksızlıkta hakkının peşinden koşan insanlara hayranım.
Yediği toz şekerde ki "topaklanmayı önleyici maddenin gereksizliği ve zararları " konusunun ustune giden dava açan insanlar varken ben umutluyum.

Sen ben o , herkes ufaktan dilekçe yazsa, haksızlıklara susmasa inanıyorum ki kayıtsız kalınmaz.
Ama kalabalık içindeki tek ses duyulmaz.

Ben onu demiyorum birsencigim.. kanunlar alamazsin derken banka nasil futursuzca kanunlara karsi gelebiliyor diyorum..

Hayırdır canım 80 ,90,2000 yıllarında her gün mü sinamaya gidiliyordu?! Kitaplarına ben kısıtlama getirdim çünkü ev kütüphaneye döndü resmen ve kızımın gözü doymuyor. Ankara gittik ve harçlıklarına yani 100 kitap aldılar. Nereye gitsem harçlık olarak verilen paraya direk kitap aldıkları için ben ve kızım aramızda bir anlaşma yaptık artık maaştan maaşa alınacak kitap.
Hayırdır benim kalitesiz beslendiğim kanısına nereden vardınız? 4 kişilik bir aileyiz ve haftada 10 yoğurt 1 koli yumurta ve 2 kiloya yakın peynir tüketiyorum. Dolabımda kırmızı etim her daim var ve meyvemiz de eksik olmaz. Balık ırsi sanırım kızlarımda yemiyor. Kaç defa balık alıp pişirdimse yenmedi ve direk kedilerin midesine yani çöpe atıldı
kardelen o dediklerin en az haftada 100 lira.ayda 400 lira.içinde et tavuk bile yoktur.
kira hadi sen güneydoğuda imişsin,250 olsun.Ben küçük bir ilde oturuyorum sobalı evler bile daha fazla.
katı yakıtlıymış hadi o da aşağı yukarı 200 olsun.
elektrik en az 50 diyelim.
su 30 diyelim.
internet telefon da ehhh hadi 50 olsun.

bunlar belli başlı giderler.içinde deterjanlar,ıvır zıvır giderler yok.giyin gezme de yok.

kakao seni anlıyorum demiş ya,ben de seni anlıyorum:KK66:

kardelen o dediklerin en az haftada 100 lira.ayda 400 lira.içinde et tavuk bile yoktur.
kira hadi sen güneydoğuda imişsin,250 olsun.Ben küçük bir ilde oturuyorum sobalı evler bile daha fazla.
su 30 diyelim.

bunlar belli başlı giderler.içinde deterjanlar,ıvır zıvır giderler yok.giyin gezme de yok.

Bide bence o yıllarda daha çok sinemaya gidilirdi. Yazlık sinemalar varmış mesela. :)

Bide bence o yıllarda daha çok sinemaya gidilirdi. Yazlık sinemalar varmış mesela. :)
aynen,biz köyde bile her hafta sinemaya giderdik.her perşembe akşamı yeni film gelirdi.(vayy be gününü bile unutmamışım:KK48:)

aynen,biz köyde bile her hafta sinemaya giderdik.her perşembe akşamı yeni film gelirdi.(vayy be gününü bile unutmamışım:KK48:)

abla sende de ne hafıza varmış he maşallah.
86 lıyım ben 90'lar da çocuktum. Tiyatroya bile giderdik. Hatta sadece annemin gündelikçi parasıyla
evimiz bizimdi kira ödemezdik. 2 kardeşiz baba yok.

yani benim demek istediğim bu değildi aslında ama neyse . Demek istediğim şuydu:
Her dönemin farklı dinamikleri vardır illa ki onlara göre değerlendirilmeli kıyas yapıyorsakda buna göre yapalım diyorum.
80'ler de pc yoktu, tablet yoktu ama şimdi var demek sence ne kadar mantıklı? o yıllarda hangi ülkede tablet vardı ki bizde olsun?
hadi diyelim 5 yıl sonra chp olsun iktidar da hastanelerin sayısı da kullanılan teknolojide bu günün çok çok daha iyisi olsun. o zaman vayyy akp'ye bak sen bunları niye yapmadı o zaman tü kaka mı diyecez?? yani bana hiç mi hiç mantıklı gelmiyor ama siz buyrun kıyaslayın bişey diyemem tabi ki.
pelin, birseyi savunurken bile o kadar tatlisin ki, cok seviyorum senin cizgini :KK68:
yok canim ya, zaten teknolojiye bagli seyler kiyas kabul etmez, kimse demesin mesela bilgisayari bu hukumet getirdi, bilgisayar zaten vardi, teknolojiyle geldi dersin. Ama mesela, her eve bilgisayar girmesi icin atiyorum tesvik verir, obaska birseydir, haklisin yani.

pelin, birseyi savunurken bile o kadar tatlisin ki, cok seviyorum senin cizgini :KK68:
yok canim ya, zaten teknolojiye bagli seyler kiyas kabul etmez, kimse demesin mesela bilgisayari bu hukumet getirdi, bilgisayar zaten vardi, teknolojiyle geldi dersin. Ama mesela, her eve bilgisayar girmesi icin atiyorum tesvik verir, obaska birseydir, haklisin yani.

:oops: utandırma kız beni :KK15:
Bende senin çizgini beğeniyorum.

abla sende de ne hafıza varmış he maşallah.
86 lıyım ben 90'lar da çocuktum. Tiyatroya bile giderdik. Hatta sadece annemin gündelikçi parasıyla
evimiz bizimdi kira ödemezdik. 2 kardeşiz baba yok.
ben de şaşırdım.75 senesi sonrasıydı.yaz tatillerini anneannemin yanında geçirirdim.köyde de televizyon 1 evde vardı.bazen de orada toplanırdık.düşünüyorum de ne güzel günlermiş.

ben de şaşırdım.75 senesi sonrasıydı.yaz tatillerini anneannemin yanında geçirirdim.köyde de televizyon 1 evde vardı.bazen de orada toplanırdık.düşünüyorum de ne güzel günlermiş.

Bilmiyorum o dönemlerde yaşamadım ama hep anlatırdı büyüklerim.
Ozaman insanlar daha sıcakmış, komşuluk varmış. Tv olanın evinde toplanırmış tüm mahalle.:KK36:
şimdi devir değişti yan komşuyu tanımaz olduk.

valla sanırsam galiba net bi şekilde akp iktidar olur mu bilmiyorum da galiba akp-mhp koalisyonu olcak

su 30 diyelim.

Haftalık 18 yogurda 15 civarı peynire ve 9 tl yumurta ve haftalık toplam 50 bile etmiyor cnm:KK39:
Ya askeri ücretlinin 1000 tl aldığını kim söylüyor?En az limit o civarda. Gidin bakın fabrika işcisi ve diğer işciler hep 1500 cıvarı alıyor ve buna birde 3 ayda askeri geçim indirimi de eklenince 2000 cıvarına doğru yükseliyor :KK59: Ayda 1500 alan bir insan da, eğer kanaat varsa ve kendinden daha aşağıdaki insanlara bakıp haline şükre dersen eğer, hayatın güllük gülüstanlık olur ve hayattan zevk alırsın.:21:
Biraz Afrikaya arakana ve suriye'ye bakın ve sonra da her akşam sofranızda en az 2 çeşit yemek koyup yediğiniz için Rabbinize Hamd edin,yoksa O Nimeti size veren Rahman Elinizden almasını da çok iyi bilir!.. Dedeleriniz aç kalmış ve 1 dilim ekmek yemiş ve bu Ülkeyi müdafaa etmiş ama o ecdadın çocukları ekmekleri çöpe atıyor ve karnı tok sırtı pek ama hala bir doyumsuzluk var.Bance sizlerin Mideniz değil, Gözünüz Aç :63:

Eeee biz neredeyse kesin aldatılmaya alıştırılmışsak, siz de öyle iktidar olursunuz.

Niye ki?! Bana göre Vatan demek Erdoğan demek. Bütün dünya Bayrağa saygı gösterilmesini ve değer vermesini Erdoğandan öğrendi.
Önce Türklere aşağılıcı bir tavırla bakanlar şimdi İmrenerek bakıyorlar. Yükselen bir ülkem ve Emin adımlarla ilerleyen bi devletim var ElhamdülillahEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
Tamam kardelen tamam,senin sayende hepimiz Erdoğan hayranıyız artık,buradaki görevin bitti,çekilebilirsin:KK14:

Haftalık 18 yogurda 15 civarı peynire ve 9 tl yumurta ve haftalık toplam 50 bile etmiyor cnm:KK39:
Ya askeri ücretlinin 1000 tl aldığını kim söylüyor?En az limit o civarda. Gidin bakın fabrika işcisi ve diğer işciler hep 1500 cıvarı alıyor ve buna birde 3 ayda askeri geçim indirimi de eklenince 2000 cıvarına doğru yükseliyor :KK59: Ayda 1500 alan bir insan da, eğer kanaat varsa ve kendinden daha aşağıdaki insanlara bakıp haline şükre dersen eğer, hayatın güllük gülüstanlık olur ve hayattan zevk alırsın.:21:
Biraz Afrikaya arakana ve suriye'ye bakın ve sonra da her akşam sofranızda en az 2 çeşit yemek koyup yediğiniz için Rabbinize Hamd edin,yoksa O Nimeti size veren Rahman Elinizden almasını da çok iyi bilir!.. Dedeleriniz aç kalmış ve 1 dilim ekmek yemiş ve bu Ülkeyi müdafaa etmiş ama o ecdadın çocukları ekmekleri çöpe atıyor ve karnı tok sırtı pek ama hala bir doyumsuzluk var.Bance sizlerin Mideniz değil, Gözünüz Aç :63:
bu züğürt teselllisine pek bi güldüm:))

Back
X