- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.825
- 898
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
pelin aslinda soyledigin seye cok katiliyorum. Kesinlikle yapmamiz gereken sey, daha iyiyi dusunmek. Istemek.Ben aslında şunu söyleyerek tartışmaya bambaşka bir boyut kazandırmak istiyorum.
Elbetteki bu gün dünden iyi olmalı, öyle olmak zorunda zaten.
Ama geçmişi dillere pileseng edip ama şöyleydi böyleydi demekte saçma geliyor bana çünkü bunun ne düne ne de bu güne bir katkısı yok.
Günümüz şartlarında bunların hala konuşuluyor olması bile aslında fazla bir değişiklik olmadığının kanıtı.
bu günü ve daha iyi nasıl oluru tartışsak çok daha yapıcı bir tartışma olcakta işte takılmışız 80'lere, 90'lara. Akıl orda hala beden 2015 ama.
valla cicim bende anlamadım nasıl yanlış anlıyorlar yazdıklarının hiç biri ni yanlış anlamadımm.. bende öyle yaparım bütün tavuk alırım onu parçalatırım çekirdek aileyiz 4 poşet çıkar ve o şekil kullanırım 1 kilo kıyma alırım dolmamıda karnı yarığımıda yaparım.. ve köftemidee yanındada pilav oh miss.. bazen parça et alırım kuru fasulyeye ve nohuta koyarımm oh misss.. yani dolabım boş kalmaz ..
Keşke herkes senin gibi objektif bakıp, gerçekleri okuyup çarpıtmasalarEn iyi kıymayı 30 alıyorum dedim hatunlar bonfileyi külbastıyı 30 alıyora getirdiler olayı
![]()
Evet o zamanlar veriliyordu. Yeni dönemde verilmiyor.
Ben aklımın fakiri değilim. Olduğu kadar kullanırım.
Oğrenciysem 10 verseler bile almam.
Sudan mı geliyor onun odemeleri ?
Bir daha ki ay ne kadar ödeyebilirsem o kadar harcarım.
Kartın tek avantajı taksitlendirmek.
İnsanlar amaçlarından şaştı.
Bir elbise yetecekken , kredi kartım var diye 3 tane alırsan tabi oyle olursun.
HAYATIMM ŞURADAKİ YORUMLARA GÜLÜYORUM VALLA buzluğum doludur derken kıyma alıyorum 1 kilo ve onu azar azar yemeklerime koyuyorum demek istemişş.. yada 2 kilo yani buzluğum boş kalmıyor demek istemişş..
kizlar sorabilir miyim, ben niye maasimin yattigi X bankasi haric baska bankadan kredi karti alamiyorum o zman?Evet o zamanlar veriliyordu. Yeni dönemde verilmiyor.
Ben aklımın fakiri değilim. Olduğu kadar kullanırım.
Oğrenciysem 10 verseler bile almam.
Sudan mı geliyor onun odemeleri ?
Bir daha ki ay ne kadar ödeyebilirsem o kadar harcarım.
Kartın tek avantajı taksitlendirmek.
İnsanlar amaçlarından şaştı.
Bir elbise yetecekken , kredi kartım var diye 3 tane alırsan tabi oyle olursun.
Iste sen bir kriter degilsin birsen.. zaten senin dedigin gibi yasasa insanlar burada carsaf carsaf bahsettiginiz telefonlar, yemekler ve alisverisler olmaz.. bunlar ekonomi iyi oldugu icin degil ellerinde kart oldugu icin yapiliyor.. ayrica hala banka sinirsiz limit arttirimi yapiyor..
o zaman hic bu kadar tartismaya gerek yokmus. Istanbulla anadolu sehirleri arasinda cok ciddi fark var.okudum antepteymiş. gelsin istanbulda yaşasın göreyim
kizlar sorabilir miyim, ben niye maasimin yattigi X bankasi haric baska bankadan kredi karti alamiyorum o zman?
office gercekten merak ettigimden soruyorum bunu. bnm banka kartimin butun maagazalarla taksit anlasmasi olmadigi icin baska bir kartim olmasini istedim, bana vermediler 2 kere. Senin kizkardesinin uzerine bir varligi mi var?
bakarim ama dusuk gelirli gorundugum icin vermiyor olma ihtimalleri daha cok sanki? Sonucta X bankasinda kartim var. limiti de var. ama ikinci kart yok.. Olmasi gereken de bu zaten yaHayir hayir hicbir seyi yok.. isin ilginc yani kardesim 6 sene once kart aldiginda bana vermediler ki cok iyi maasim vardi.. sonra aldim simdi de belese kart yollayip duruyorlar.. bankaya sor adin kara listede falan mi, bazen ayni isimde biri kara listede ise sende alamiyorsun onu kontrol et.
Sınırsız limit değil 500 ve bin tl artırma yapılıyor kartın durumuna göre. Gold kartsa biraz daha fazla.
Kartsız ve akıllı yaşayanlarda var. Ve hatta akıllı kart kullanıcıları da dahil.
Bir donem sapıtmıştı millet. Tabi borç olur. Kazandığının 3 katı luks harcarsan elbette borç olur.
ben de tanımıyorum kart isteyip de bankanın vermediği..
İş yerlerimize geliyorlar yalvarıyorlar resmen kart çıkaralım diye.
Yazın bir bankadan kredi çektim de imzalacağım kağıtların arasına kredi kartı başvursunu da sıkıştırmış. Böyle bir düzen işte bu bankalar çaktırmadan imzalatıyorlar sözüm ona. Ne kadar adil! Gözüme çarptı." böyle bir başvurum yok istemiyorum " dedim. Kız resmen yalvarıyor. "alın kullanmayın şifre almazsanız bir şey olmaz kırın atın" neler neler. Prim alıyor bu çalışanlar gagaladıkları kredi kartı kadar..
bana kendisi söyledi prim aldıklarını ve benim maaş aldığım banka olmasına rağmen geçmiş zamanda kredi kartını kapatmıştım. Neyse dedim madem şifre almazsam sorun yok. Çıkartayım bari. Ve inanır mısın maaş kartımın şifresiyle aynı yapıp kullanıma hazır hale getirmişler. çok yüksek bir limit vermişler caydırıcı olsun diye. Aradım kapatmak için 60 TL bonus yükleyelim dediler. Yani düşmüyorum ben de artık bu tuzaklara. Dedim " şimdi 60 TL yüklersin kart 1 yıldan önce kapanırsa kart parasını alırsın ama"aynen ben de öyle düşünüyorum, telefonu hasbel kader açmış bulundum açmam genelde kayıtlı olmayan numarayı yarım saat konuştu kız kart al diye, kabalık yapmıyım diye suratına kapatmadım ama baktım o kabalaşmaya başladı konuşmanın sonuna doğru, ikna edemeyince sinirlenmeye başladı, prim alıyorlar kesin
pelin aslinda soyledigin seye cok katiliyorum. Kesinlikle yapmamiz gereken sey, daha iyiyi dusunmek. Istemek.
Ama karsilastirma konusuna gelince, insan gelecektekiyle karsilastiramadigi icin, gecmisteki ile karsilastiriyor,
mesela, yeni bir hukumet kurulsa, atiyorum CHP, akp donemiyle karsilastirmaya baslayacagiz bu kez de.
iki ucu seyli degnek gibi,
Niye ki?! Bana göre Vatan demek Erdoğan demek. Bütün dünya Bayrağa saygı gösterilmesini ve değer vermesini Erdoğandan öğrendi.
Önce Türklere aşağılıcı bir tavırla bakanlar şimdi İmrenerek bakıyorlar. Yükselen bir ülkem ve Emin adımlarla ilerleyen bi devletim var Elhamdülillah![]()
Pelin, allah iyiligini versinbir faydası var mı yok? ee ozaman neyi tartışıyoruz. İş kıyasa geldi mi bunun sonu yok.
Herkes kendi yaşadığını bilir ben eskiden daha iyiydi derim sen bu gün daha iyi dersin. Kıstas mıdır? değildir.
Okulda bile demezler mi çocuklarınızı başka çocuklarla kıyaslamayın diye. Tüm çocukların karakterleri yetenekleri farklıdır çünkü.
Her dönemi kendi içerisinde değerlendirmek kıyaslamak gerekiyor bence illede kıyas yapacaksak.
1975 yılı ile 2015 yılını kıyaslamak aaa bak daha iyi demek gerçekten çok mantıksız.
Hayir benim kartimi hemde benden habersiz cok ciddi bir arttirim gerceklestirdiler ve ben bankaya gittim.. yasamadigim seyleri atmiyorum birsen.. sen toplumsal bir sorundan bahsediyorsun ben de ekonomiden.. herkes bilincli harcamaz eline beles olarak dusundugu parayi verirsen..