• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Biz 2 Kasım Sabahı İktidar Olması Kesin Olan Bir Partiyiz'

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kıyma nasıl 50 tl oluyor acaba? En pahalısı 30 tlden alıyoruz biz.Buzluk etle taşıyor dedim mi ben sana,ben buzluğumda illaki kırmızı etim olur ve tasarruflu şekilde az az yemeklerime katarım.Hergün kolilerce peynir değil cnm,haftada 2kiloya yakın dedim.haftada 10 yogurt dedim.Neden bu kadar çarpıtıyorsunuz, yazıklarımı anlayamadım
birsen sen 38 dedin. ben kardelene diyorum 30 dedi o..
.hemde en pahalısını alıyorlarsa kontrfile antrikot,külbastı yada bonfiledir bu et. mucizelerle dolu dünyam benim. seni pek bi severim

.hemde en pahalısını alıyorlarsa kontrfile antrikot,külbastı yada bonfiledir bu et. mucizelerle dolu dünyam benim. seni pek bi severim

Et ve balık kurumunda o fiyata olabilir. Yüzde otuz farkı varmış. Baktım da şimdi.

sen koca buzluğun etlerle kaça doldurulduğunuda hesapla devamlı.
ha hiç boş kalmıyormuş
Allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyeyim anlayamadım size :KK43: Yahu buzluğumdan et eksik olmuyor lafından siz nasıl buzluk tepeleme et doluya getirdiniz olayı? Bana açıklar mısınız? Yahu 1 kilo et alıp buzluga atıyorum mesala ve o bitince tekrar 1kilo et alıp atıyorum olayını nasıl buzluk agzına kadar et doluya geldi:KK57::KK57:
1 kilo etle insan 4 defada 5 defada yemek pek ala yapar ve haftanın 7 günüde etli yemek yiyecek halimiz yok herhalde,haftada 1 defa bile yesek vucudumuz için kafidir :KK59:

office, dun sen cocuklarim buyudu diye bahsetmistin, acaip merak etmistim bu hatun kac yasinda diye.
hem buyumus cocuklarin var, -yani yasin epeyce- hem 6 yasinda bilgisayarin olmus.
butun bu tartismalarin yanisira inan bende sok oldum.
ben 88liyim, orta sonda ilk defa bilgisayarim oldu. Ki biz de az cok varlikli ailelerden sayiliyorduk.
senin anne baba prof filan mi? o yuzden mi hemen eve aldilar acaba?? Hem de cilgin paralar vermis olmalari gerekiyor.

Hayir o zaman ki isi profluktan cok daha iyiydi babamin.. neden bu kadar sasirdiginizi da anlamadim benim kuzenlerimin de vardi bilgisayari, disketleri degistirirdik.. herkesin onem verdigi seyler farklidir demek ki senin ailen de baska bir konuya onem vermis benimkiler de teknolojiye.. bu arada 83 luyum..

Kıymadan bahsediyorum cnm. Yoksa kuşbaşı almaya kalkarsak elbette 35 veya 40 gözden çıkaracagız. Varsa bir yakınınız Gaziantep Sistemli ve Çetinkaya gidip et fiyatlarına baksın bakalım,yalanmıymış yoksa gerçekmiymiş.

Doğalgaz kullanmıyorum ki ben:KK53:Kömürlü bizim bina ve merkezi sistem yani sabit bir fiyatata kömür alıp aylık taksitlere bölüyoruz bina olarak:KK39:

Benim gayem makam ve mevki değil cnm. Eğer gayem o olsaydı şuanda AK partiye üye olurdum ve bir yerlere gelirdim. Bir kaç yerde konuşmama şaid olan birisi gelip özellikle AK parti kadın kollarına üye olmamı istedi ama ben kabul etmedim. Benim makamla mevkiyle işim yok benim gayem ''VATAN ve BAYRAKTIR'' ve Vatanıma sahip çıkan bir Lideri Canla başla desteklemek de boynumun borcudur:21:

noldu kardelen,iş hesaba dönünce ,yanmı çizdin. bak bakalım 100 kitapmı 100 liramı yazmışsın:KK14:
Yani şimdi orada ufak bir ''TL'' ibaresini kullanmadım diye yan mı çizmiş oldum? Yani zeki olan bir insan orada ne demek istediğimi çokda güzel anlamıştır. 100 kitap alan birisi onu nasıl taşımasını bekliyorsun? Hiç akla mantığa sığar mı?

Benim değil ülke olarak o dönem büyük bir kesimde yoktu. Üç beş kişide var olması o dönemin iyi olduğunu göstermez!...
Bırak pc almayı o dönem içecek su bulamazdık.

Şu videoyu baştan sona sabırla izlede gör bakalım bir dönem İstanbulda yıkanmak için denizde ölü balıklarla banyo yaptıklarını ve çeşmeden akan sudaki analiz sonucu idrar ve pislik oldugunun nasıl tespit ettiğini gör:mad:
Patlayan çöplerin sonucu nasıl 39 canın yok oluşunu gör[/QUOTE]

Hah biz de onu diyoruz uc bes kisinin dolabinin et dolu olmasi o ulkenin refah icinde olduguni gostermez.. kaldi ki patlayan cop de olmasin bu sukur sebebi mi?

et.webp

bu genel ortalama türkiye fiyatıymış güncel

et2.webp

bu migros sanaldan alıntı sadece bonfile, güncel, ama diğer marketlerde de 2-3 lira fark ediyor

O okypete Allah Aşkına Doğruyu söyle yorumumun hagi aşamasında ben antrikot külpastı yada bonfile alıyorum demişim acaba?! Kıymadan bahsediyorum KIYMADAAAAAAANNNNNN:KK62:

Hadi bir ay ödeyemedi , ee ödeyemeyince kapanır. Asgari tutar ödedi diyelim o zamanda odediği kadar harcar kartta para olmaz çunku.
Demek ki odeyebiliyor ki alabiliyor.
Seneler once taksitli senet vardı şimdide kredi kartı.
Bir donem kredi kartını neredeyse herkese veriyorlardı. Şimdi geliri olmayana , ya da borcu olana vermiyorlar.

Cidden bu kadar mi ilgisizsin kart konusunda.. her ay asgari odenir, odeyemedigin zaman bir kart daha alir diger karti kapstirsin birsen.. tr de isler boyle yuruyor lutfen nette kart borclulari yaz cikana bak.. kaldi ki benim hic gelori olmayan ogrenci kardesime on bin limitli k.karti vermisti banka..

Ben de geçmişe takılıp kalma taraftarı değilim; zira geçmişte alım gücünün çok daha iyi olduğunu düşünmüyorum, bunu biliyorum. Bugün, özellikle İstanbul'da asgari ücretle geçinebilmek sihirbazlık yeteneği gerektiriyor. Hele bir de yalnız karı-koca değil, çocuklar da varsa... Sadece temel ihtiyaçları alt alta koyup hesapladığınızda bir insanın nasıl da o kredi kartına, krediye, ek hesaba vs. ihtiyaç duyduğunu anlamak zor değil. Temel ihtiyaçlarının yanında bir insanın duygusal ihtiyaçları da var. Mutlu değiliz hiçbirimiz, çünkü hayatı idame ettirme gayretinden, o sarmaldan çıkamıyoruz. 120 ay, 60 ay, 36 ay vadelere bağlıyoruz ömrümüzü, her şeyi de en azından çocuklarımız daha rahat yaşasın diye yapıyoruz.

Niye ki?! Bana göre Vatan demek Erdoğan demek. Bütün dünya Bayrağa saygı gösterilmesini ve değer vermesini Erdoğandan öğrendi.
Önce Türklere aşağılıcı bir tavırla bakanlar şimdi İmrenerek bakıyorlar. Yükselen bir ülkem ve Emin adımlarla ilerleyen bi devletim var ElhamdülillahEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

:KK57::KK57:

Birde buzluğu tepeleme doldurmak dolduramayanlara haksızlıktır.
Doldurabiliyorsan bile yarısı senin yarısı benim mantığıyla hareket ederse kişiler ne kimse aç kalır ne çöpe gider..

Bu arada tıklım tıklım neden dolu olsun ki ?, Neden herkes buna takıldı ? Böyle mi olçadı gerekiyormuş.
HAYATIMM ŞURADAKİ YORUMLARA GÜLÜYORUM VALLA buzluğum doludur derken kıyma alıyorum 1 kilo ve onu azar azar yemeklerime koyuyorum demek istemişş.. yada 2 kilo yani buzluğum boş kalmıyor demek istemişş..

çalıştığımız yerde işini gayette iyi yapan aranacak bi eleman olan bir kişi, patrona temizlikçi alma ben yapayım demiş çok şaşırdım, temizlikçi gündelik 100 lira alıyor ama onun yıllık maaş artışı 100 lira, mantıksızda değil hani

mümkün değil.
asgari ücret geçiyor ellerine.
bu parayla kira tel,elektrik,2 çocuk,su,ısınma, mutfak masafi ki kırmızı et tepekeme dolu buzlukta,giyim,her hafta.
kolilerce sebze meyve yoğurt vs vs. mümkün değil.
evet bende bekliyorum asgari ücretle bir çıkarsın gelir ve giderlerini.
bu şekilde bolluk içinde yaşayarak nasıl beceriyor bunu. bizde öğrenmiş oluruz.bizede yararı olur
ya biz hic kardelene nerde yasadigini sorduk mu?
cunku cok farkeder, anadoluda et cok ucuz, yari fiyati. Bircok sey oyle hatta, gida manasinda.

Allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyeyim anlayamadım size :KK43: Yahu buzluğumdan et eksik olmuyor lafından siz nasıl buzluk tepeleme et doluya getirdiniz olayı? Bana açıklar mısınız? Yahu 1 kilo et alıp buzluga atıyorum mesala ve o bitince tekrar 1kilo et alıp atıyorum olayını nasıl buzluk agzına kadar et doluya geldi:KK57::KK57:
1 kilo etle insan 4 defada 5 defada yemek pek ala yapar ve haftanın 7 günüde etli yemek yiyecek halimiz yok herhalde,haftada 1 defa bile yesek vucudumuz için kafidir :KK59:
benii katmaaa ben onlar gibi anlamadımm ve inan gülme krizlerindeyim şu annn :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Cidden bu kadar mi ilgisizsin kart konusunda.. her ay asgari odenir, odeyemedigin zaman bir kart daha alir diger karti kapstirsin birsen.. tr de isler boyle yuruyor lutfen nette kart borclulari yaz cikana bak.. kaldi ki benim hic gelori olmayan ogrenci kardesime on bin limitli k.karti vermisti banka..

Evet o zamanlar veriliyordu. Yeni dönemde verilmiyor.
Ben aklımın fakiri değilim. Olduğu kadar kullanırım.
Oğrenciysem 10 verseler bile almam.
Sudan mı geliyor onun odemeleri ?
Bir daha ki ay ne kadar ödeyebilirsem o kadar harcarım.
Kartın tek avantajı taksitlendirmek.
İnsanlar amaçlarından şaştı.
Bir elbise yetecekken , kredi kartım var diye 3 tane alırsan tabi oyle olursun.

Back
X