- 28 Ocak 2013
- 1.213
- 975
Garip olansa bu ay ovulasyon ağrım olmadı. her ay hangi folükülün catladigini bile bilirdim. pazartesiye kadar beklemeyi düşünüyorum eğer olmazsam test yapacağım. cevabınız için çok teşekkür ederim bu arada <3şöyle ki her ay 1 yumurtalıkta ovülasyon görülür. diyelim ki bir kadın kasım ayında sol yumurtalığı çalıştı ve bir yumurta (ovum) üretti. ancak döllenme olmadı. vücut o yumurtayı atmak için hormonal değişime girdi. ancak aynı zamanda yeni yumurta oluştrmak için de hormonal değişime giriyor. bu iki olay bir döngü gibi iç içe gerçekleşiyor dolayısıyla adet bitiminden birkaç gün sonra ovülasyon gerçekleşebiyor. bu ay ben ovülasyon testi kullandm takip için. 6-7 gün sürer reglim. 10.gün çizgi silikleşti testte yani ovülasyon gerçekleşti. bu beni de şaşırttı. erken buldum ama imkansız değil.
akıntının sebebi yumurtanın serbest kaldığı folükülün, korpus luteuma dönüşmesidir.bu sırada form değiştirdği için içerisndeki maddelerin br kısmı kaybolur bu da akıntı şeklinde atılır. her kadında görülmeyebiliyor yalnız.
adetiniz geciktiyse bir idrar testi yapablrsnz gözükecektir.