BITTIM.

Sabahsız gece yoktur canım bıraz sabret. Taşıyamayacağımız dertle sınanmayız şükür ki...

Icimi ferahlattiniz. Sabirli davranmaliydim zaten nasil üzülüyorum burada yazmak bile bos geliyor kendimi tatmin edemem bu konuda, kendimi zaten yargiliyorum.
Kimse bebegine bilerek ya da bilmeyerek böyle birsey yapmak istemez.
Siz akli basinda arkadaslar cok saolun gercekten. Belki daha da kötü olabilecektim saldirgan yorumlardan sonra. Gercekten yaptiginiz iyilik sizi de bulur, hep böyle iyi insanlarla karsilasirsiniz..

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun Çocuğum yok ama bazen kuzenlerine bile bikac saat bakmak yetiyor,24 saat hiç durmayan bi bebekle gercekten insanın psikolojisi bozulur.profesyonel yardım al,alamıyorsan bol bol dua et ve çık dolaş,bende almanyadayım,parklara çık, temiz orman Havası al iyi gelecektir eminim.diger açılan konuyada yorum yapacaktım ama kapanmış konu.öyle seyleride hic takma bile,arkadas kendi anadilini konuşamıyor,yazamıyor,Almancaya girmiyorum bile o Almancaysa ben tarzanca konuşmayı tercih ederim.bide öyleleri var işte,kendi iki kelime öğrenir millete sen neden öğrenmiyorsun der?kendi 8-10 saat sevmediği işte Çalışır,kadınlar neden çalışmıyor ev hanımlığı yapıyor der? SANANE :KK14: ben hem okuyorum hem çalışıyorum hemde evde sorumluluklarımı yerine getiriyorum,banada çalış diyen yok ama kendi harçlığımı çıkarıyorum ne güzel ama çalışmayan birine sen neden çalışmıyorsun demem,herkesin kendi hayatı kendine.bu bariz çekememezlik! Öncelikle sana acil şifalar diliyorum,sen iyi oldukça bebeğinde eminim iyi olacaktır,bol bol dua et :nazar:

Icimi ferahlattiniz. Sabirli davranmaliydim zaten nasil üzülüyorum burada yazmak bile bos geliyor kendimi tatmin edemem bu konuda, kendimi zaten yargiliyorum.
Kimse bebegine bilerek ya da bilmeyerek böyle birsey yapmak istemez.
Siz akli basinda arkadaslar cok saolun gercekten. Belki daha da kötü olabilecektim saldirgan yorumlardan sonra. Gercekten yaptiginiz iyilik sizi de bulur, hep böyle iyi insanlarla karsilasirsiniz..
kuzucum üzülme 3 kizim var rabbim bagislasin hepimizinkini.
inan ki yapmadim diyen anne azdir.Suan bunlari dusunup yipratma kendini.Kafani topla hatalarini gör ve hayat devam ediyor deyip ayaga kalk.
Neden bu kadar etkilenipte insanlara haketmedigi degeri veriyorsun.Herkes kendine baksin önce burda bayan mükemmeli oynamak kolay cünkü hepimiz sanaliz ve yazdiklarimiz kadariz.Lütfen kendine gel ve kimsenin seni yaralamasina izin verme.Hayirli geceler canim.Dua et bol bol bugeceki dualarimda olacaksin belinsi kardesim.

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun Çocuğum yok ama bazen kuzenlerine bile bikac saat bakmak yetiyor,24 saat hiç durmayan bi bebekle gercekten insanın psikolojisi bozulur.profesyonel yardım al,alamıyorsan bol bol dua et ve çık dolaş,bende almanyadayım,parklara çık, temiz orman Havası al iyi gelecektir eminim.diger açılan konuyada yorum yapacaktım ama kapanmış konu.öyle seyleride hic takma bile,arkadas kendi anadilini konuşamıyor,yazamıyor,Almancaya girmiyorum bile o Almancaysa ben tarzanca konuşmayı tercih ederim.bide öyleleri var işte,kendi iki kelime öğrenir millete sen neden öğrenmiyorsun der?kendi 8-10 saat sevmediği işte Çalışır,kadınlar neden çalışmıyor ev hanımlığı yapıyor der? SANANE :KK14: ben hem okuyorum hem çalışıyorum hemde evde sorumluluklarımı yerine getiriyorum,banada çalış diyen yok ama kendi harçlığımı çıkarıyorum ne güzel ama çalışmayan birine sen neden çalışmıyorsun demem,herkesin kendi hayatı kendine.bu bariz çekememezlik! Öncelikle sana acil şifalar diliyorum,sen iyi oldukça bebeğinde eminim iyi olacaktır,bol bol dua et :nazar:

Cok tesekkür ederim. Burada sadece gerekli olan seyleri yazmistim. Arkadas gibi her ayrintiya girmedim. Bir meslegim var ve neden calisamadigimin ya da evde oldugumun herseyin bir sebebi var. Dediginiz gibi kimseye zaten neden yapmiyorsun denemez. Bu konuda zaten akil almak icin danismamistim. Her neyse, sizin gibi insanlar var ya bu gece rahat uyurum. Demek ki hep sanssiz degilim. Buradan da olsa kalbimi isitan yorumlariniz oldu. Cok tesekkkürler..

Firca yediginuz arkadslar Olaya pedagojik gözüyle bakıp kendi nefislerine göre dusunmeseler keşke.
Bir annesiniZ lohusa sendromu denen bir şey var onu yasiyrsunuZ

Cok tesekkür ederim. Burada sadece gerekli olan seyleri yazmistim. Arkadas gibi her ayrintiya girmedim. Bir meslegim var ve neden calisamadigimin ya da evde oldugumun herseyin bir sebebi var. Dediginiz gibi kimseye zaten neden yapmiyorsun denemez. Bu konuda zaten akil almak icin danismamistim. Her neyse, sizin gibi insanlar var ya bu gece rahat uyurum. Demek ki hep sanssiz degilim. Buradan da olsa kalbimi isitan yorumlariniz oldu. Cok tesekkkürler..
Sebebi var yada yok konu bu değilki, hem o arkadas gibiler milleti kendilerinin beslediğini falan düşünüyor sanırım,hiç takılma böyle şeylere.kendini birilerine yükmüş gibi hissetme,sen bebişinle güzel anlarının tadını çıkar,kimse sizi yaptığınız veya yapmadığınız seyler icin eleştiri Hakkına sahip değildir,başkalarının özgürlüğüne müdahale etmediğiniz sürece tabi.güzelce uyu,bebişine vurduğun icinde Canını sıkma,sende pişman olmuşunki burda konu açmışın.bidahakine daha Sabırlı davranırsın inşallah...mutluluklar :KK66:

Sebebi var yada yok konu bu değilki, hem o arkadas gibiler milleti kendilerinin beslediğini falan düşünüyor sanırım,hiç takılma böyle şeylere.kendini birilerine yükmüş gibi hissetme,sen bebişinle güzel anlarının tadını çıkar,kimse sizi yaptığınız veya yapmadığınız seyler icin eleştiri Hakkına sahip değildir,başkalarının özgürlüğüne müdahale etmediğiniz sürece tabi.güzelce uyu,bebişine vurduğun icinde Canını sıkma,sende pişman olmuşunki burda konu açmışın.bidahakine daha Sabırlı davranırsın inşallah...mutluluklar :KK66:

Tesekkürler. Bir daha da buraya konu acarsam üc kere düsüneyim. Yoksa psikolojisi bozuk ve hassas bir insani mafedecek yorumlar cikabiliyor. Ucuz atlattim diyelim. Artik daha dikkatli olacagim kesin. Insallah kötü seyleri bir gecede unuturum ve süper bir anne olmaya devam edebilirim =)

Canm Avrupa`nin neresindesin ?
Almanya icin söyleyebilirimki, anne ve cocuk icin cok imkanlar var. Yani o kadar güzelki o etkinlikler, aklin hayalin durur. Mesela anne ve cocuk spor yapma grubu veya anne ve cocuk yüzme grubu gibi. Bence bunlari degerlendirmelisin, hicde önemli degil onlarin dilini süper konusmaya, al yanina bir lugat, hem dilin gelisir hem annelerle tanisirsin. bu insana büyük motivasyon olur canim. sevgiler.

Aynen hala agrim var. Kaldirirken hala zorlaniyorum. Yavas yavas düzeliyor.. Tesekkürler bana saldirmadiginiz icin.. Son gelen yorumlar artik cigrindan cikti da.
Saldırmam icin bir sebep yok ki..Sizi anlayabiliyorum dogum piskolojisini atlatamadan bir de kucuk bir bebek ve anlayissiz bebekten beter es..Ve dinmek bilmeyen agrilar..Ama gecer insAllah biraz sabir ve yavrunuza simsiki sarilin..Mutlu geceler:)

Canm Avrupa`nin neresindesin ?
Almanya icin söyleyebilirimki, anne ve cocuk icin cok imkanlar var. Yani o kadar güzelki o etkinlikler, aklin hayalin durur. Mesela anne ve cocuk spor yapma grubu veya anne ve cocuk yüzme grubu gibi. Bence bunlari degerlendirmelisin, hicde önemli degil onlarin dilini süper konusmaya, al yanina bir lugat, hem dilin gelisir hem annelerle tanisirsin. bu insana büyük motivasyon olur canim. sevgiler.
Tesekkürler, en kisa zamanda bilgi alacagim bu konuda, gercekten hosuma gitti. Ehliyet aldigim gibi de baslarim kurslara =) Umut etmek bile güzel..

Tesekkürler. Bir daha da buraya konu acarsam üc kere düsüneyim. Yoksa psikolojisi bozuk ve hassas bir insani mafedecek yorumlar cikabiliyor. Ucuz atlattim diyelim. Artik daha dikkatli olacagim kesin. Insallah kötü seyleri bir gecede unuturum ve süper bir anne olmaya devam edebilirim =)
Sen öyle Yorumları okuma,kk da birsürü aklı başında hatun var,sıkıntını yinede paylaş derim ben.hassas bi dönemde oldugun icin bazı Yorumlarıda yanlış anlamış olabilirsin.ama önemli olan bundan sonrası,sen inanıyorsan süper bi anne olursun,yeterki inan ve faaliyete geç.inanmak başarmanın yarısıdır nede olsa

Sizin sorununuz bebek felan degil..cunku dün konunuzu okudum ve yorumlarinizida
ve gayet herseyin farkinda olan bir insansiniz..
Sebebi yurtdisinda umdugunu bulamamak mi?

Sizin sorununuz bebek felan degil..cunku dün konunuzu okudum ve yorumlarinizida
ve gayet herseyin farkinda olan bir insansiniz..
Sebebi yurtdisinda umdugunu bulamamak mi?
Ben esim icin geldim, aslinda gelmeye bile pek gönlüm yoktu ki ne umayim. Tabi insanin kafasinda birseyler olusuyor ama gözü kapali baglanmadim tahminlerime bile. Cogu seyi kabullendim zaten, deneyecegimi denedim. Tek umurumda olan esimin ve cocugumun mutlulugu. Yalnizlik bunaltiyor bazen evet, hele ki böyle zamanlarda.. Herkes gibi benim de kötü oldugum zamanlar diyelim.
Ileride yaslanip Türkiye ye dönecegiz diye her gün hayaller kuruyoruz. Beklentim sadece Türkiye ye dönmek ve cocugumuzun iyi egitim almasi.

Ben esim icin geldim, aslinda gelmeye bile pek gönlüm yoktu ki ne umayim. Tabi insanin kafasinda birseyler olusuyor ama gözü kapali baglanmadim tahminlerime bile. Cogu seyi kabullendim zaten, deneyecegimi denedim. Tek umurumda olan esimin ve cocugumun mutlulugu. Yalnizlik bunaltiyor bazen evet, hele ki böyle zamanlarda.. Herkes gibi benim de kötü oldugum zamanlar diyelim.
Ileride yaslanip Türkiye ye dönecegiz diye her gün hayaller kuruyoruz. Beklentim sadece Türkiye ye dönmek ve cocugumuzun iyi egitim almasi.

Bu hayalleri dedelerimden bu yana bende kuruyorum..cogu kisi gibi
Ama öyle olmuyor maalesef.
Cunki tipki bir yorumunda yazdigin gibi burdaki türkler farkli..
bir zaman sonra sanada türkiyedeki türkler farkli gelecek emin ol.
Ne orali ne burali olacaksin. Arafta kalacaksin ömrün boyunca..
Korku hikayesi gibi ama maalesef bu gercek.

Almanyada yasanmaz. Cunku burasi is ülkesi..sadece is ev - ev is..
Insanlara sosyallesmek icin pek birsey birakmiyorlar. Dondurmaci haric kücük kasabalarda hicbirsey yok.
Almanyadaki insanlari robot gibi calistirmak icin egitirler anca..ruhsuz soguk hatasiz
Türkiyede egitim alsa daha iyidir bence.
Hakkinizda hayirlisi olsun

Bu hayalleri dedelerimden bu yana bende kuruyorum..cogu göcmen gibi.
Ama öyle olmuyor maalesef.
Cunki tipki bir yorumunda yazdigin gibi burdaki türkler farkli..
bir zaman sonra sanada türkiyedeki türkler farkli gelecek emin ol.
Ne orali ne burali olacaksin. Arafta kalacaksin ömrün boyunca..
Korku hikayesi gibi ama maalesef bu gercek.

Almanyada yasanmaz. Cunku burasi is ülkesi..sadece is ev - ev is..
Insanlara sosyallesmek icin pek birsey birakmiyorlar. Dondurmaci haric kücük kasabalarda hicbirsey yok.
Almanyadaki insanlari robot gibi calistirmak icin egitirler anca..
Türkiyede egitim alsa daha iyidir bence.
Hakkinizda hayirlisi olsun

Yazdiklarinizda haklisiniz. Biz en az hasarla atlatmaya calisacagiz. Esimi bazen haftasonlari bile calistiriyorlar. Gercekten yorucu bir sürec. Eger Türkiye de esim calismayi kabul etse en bastan Türkiye ye yerlesirdik ama yapabildigi tek sey burada yaptigi is, Türkiye de isler nasil dönüyor bilmiyor ve isini birakmak istemiyor.
Biz kendi halimizde cekirdek bir aileyiz, zaten kimsemiz pek yok. Ha burada evin icinde birbirimizi görmüsüz ha orada. Akrabalar var ama insan insana uzak olduktan sonra.
Bu dünyada esimle birbirimizi bulmusuz ya cok sükür.
Hayatta gurbetcilik derdimiz olsun, en azindan hayallerimiz var bir de yavrumuz.
Yedigimiz ekmege, basimizin üzerindeki catiya sükrederken olumsuzluklari unutuyor bazen insan.
Gurbetcilik kolay degil diyorum ama kimbilir Türkiye de ne derdimiz olacakti, hayat bu.
Iyimserligim üzerimde bu gece =)

Pardon da hanimefendi zaten psikolokluk halim var yaziyorum daha niye zorluyorsunuz apacik ortada. Ayagi kirik olan birine yürüsene der gibi dalga gecmeye benziyor.
Siz takmayin olumsuz yorumlari gormezden gelin size kotu hissettiren msjlari nefes egzersizleri falan oluyor onlari deneyin emzirmiyorsaniz antidepresana baslayin ama pozitif dusunerek mutluluga tutunun ya su an onkolijide yatiyor olsaydim diye dusunun you tube dan hasta cocuklariN videolarini izleyip onlara sifa dileyin kendinize sukredin vs...sabirla koruk helva olurmus hepimiz zorlaniyoruz ama gececek insallah

Yorum Yapabilirim artık rahatça sanırım çünkü arkadaş artık beni görmüyor :)

Burada daha küçük nedenlerle bu şekilde konu açan kişiler var. Herkesin derdi de kendine büyük. Ve ben kimseye böyle yorum yapmadım. Ama kendisine gayet dostça yaklaşıp bende bunları yaşadım diyerek başlayıp senin huzursuzluğun çocuğuna yansıyor diyene . Sanki ben bilmiyorum bidaha yazmayın diyene pofpoflama yapamam. Eğer adapte olmadıysa çocuk için adapte olmayı bekleseymiş. Çocuğunun Popo suna vurabilir bir anne. Misal çocuk inatla parmağını prize sokuyor dur kızarsın. Önlem alırsın koruyucu önlemi çıkartır yine parmağını sokar oraya ozaman patlat Popo suna. Ama çocuğum uymuyor. Ben almanyadayım gezemiyorum şunu bunu yapamıyorum çocukta uymuyor. Diyerek en sona çocuğu günah keçisi koyamaz bir anne. Yerim o sendromu ben. Şumarıklığın adını depresyon koymamak gerek. Önce ben anneyim ve artık önceliğim ben değilim diyerek başlamalı işe. Bu yüzden burada ben onu yatıştırsam dahi 2 saat sürer. Çocuk akşam uyumayınca Sar başa.

Diğer insanlara yaptığı saygısızlığı görmesem inanın ki okurken kendi atlattığım dönemde nasıl sakinleştim oradayken neler yapabilir diye bir yol bulmaya çalışacaltım ki sayfalar ı okudukça konuya böyle giriş yapmış oldum.
Canim. Cok sert yorum olmus. Yurt dusinda bir cok seyle bogusuyir insan. Tabiki dogru degil yaptiklari ama inan herseyim tum hayatin degisiyir ve insan buna ne kadsr isterse istesin hazir olamiyir bu bir surec. Ve isteyerek yapmiyirdur. Yalniz belliki deptesyinda kendini o olmaz bu olmaz diye soyutlamis. Zamanla duzelicek. Suan gucsuz. Bunu anlamak lagzim. Ama tabiki cikmali ayni kurallar benim yasadigim ulkedede gecerli.. ama biz soyutlanirsak toplumdan yakniz kaliyiruz. Bem mesela yabanci arkadaslar edindim. Venden de buyuk ama cok yardimlari oliyir ve dil ogreniyirum bol bol. Tek yolu bu duzelmesinin. Ama duan depresyinda oldugu icin saglikli dusunemiyirum itregre olamamis daha almanyaya

X