- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.169
- 823
- 37
- Konu Sahibi KarKralicesi
-
Bir söz vardı aklımda.
Dünyada biten her aşk için bir melek ağlarmış. Merak ediyorum bizim meleğimiz nerde ağlıyordur.
Herşeye gögüs gelen biz her konuda birbirimize destek olan biz yenildik ve ayrıldık işte.
Gecen yıl yine ayrılmıştık. Bir dakikalık zevki yüzünden kahrolasıca ihtiyacı yüzünden.
onu duydugumda dünyam başıma yıkıldı. Bi an ya bende yapsaydım dedim içimden.
Yanından ayrıldım ve eve geldim. Yol ilk defa uzun gelmişti. Eve girip kapıyı caldıgımda annemin yüzüme gülerek hoşgeldin demesi 15 dakika önce yaşadıklarımı kapı önüne koymamı sağladı. Susamıyorum ağlamak istiyordum bagırmak dünyaya karşı haykırmak istiyordum. Başıma gelen bu şeyi kabullenemiyordum neden ben neden dedim.
Anneme dayanamayıp anlattım ayrıldıgımıda söylemiştim(1. hata başladı işte)
Annem baya kızmıştı ona. Gitmesine karşı. Seven insan gidermi falan diye.
Akşam teyzemin kızı geldi oturmaya eşiyle. Mutfakda onla konuşuyorduk. Bilmiyordu hayatımda birini olduğunu. Bana eşinin amcasının oglunun kız aradığını falan söyledi.
Hemen sazan gibi atladım ben görüşebilirim falan gibisinden. Bir kaç gün sonra o cocuga söyledi telefonla görüşmeye başladık. Kendime yeni sayfa acıp bi an öcne toparlanmak istiyordum.
Bana göre değildi pinekleyip aşk acısı cekmek bana göre değildi bana yapılan haksızlık bana karşı yapılan bu davranış sonucunda aglayıp zırlayamazdım. Bunla bi kaç gün konuştuk kafama uymadı görüşmemi konuşmamı kestim. Bu ara diğeride arıyo mesajlar cekiyo ceap vermiyorum.Etrafımın etkisiyle ve onun 3-4 gün sonra ağlamaları ve yalvarmaları sonucu barıştık. Bir daha öyle şey yapmıcagına dair söz verdi. Sözüne güvenmiyordum ama zamanında bana verdiği bir söz aklıma geldikce güveniyordum sözünü tutucagına dair.
Barıştıgımızı anneme söyleyemedim bir süre. Bir süe sonra öğrendi baya kızdı falan ama gönül ferman dinlemiyor işte.
Annem diğer cocukla konuşmamı cok istiyordu onla bir yuva kurmamı cok istiyordu tam annemin istediği damattı. Ya bennnnn ya benim istediğim koca tipi nolucaktı.
Her fırsatta kuzenimle annem o cocugu karşıma getirdi. Annem defalarca onun yüzünden onla tekrar konuşmam için baskı kurardı. Eve gitmek istemezdim. Bu yaşadıklarımı az cok bilirdi ahmet elinden bir şey gelmediğinden sadece dinler beni rahatlatmaya calışırdı.
Zoruma gidicek bir erkek için kızına düşünmeden laflar sarf eden annem cok kırmıştı beni hemde cok. Konuşmadım 1-2 hafta sofra kurulurdu evde oturup yemezdim gecer odamda otururdum. Çok zor günler yaşadım cok gözyaşı döktüm.
Bir kaç kez annemin ısrarına baskısına dayanamayıp o cocukla konuştum.
En fazla bir gün sürdü. Çünkü o cocukla artık konuşmaya hatta onun adını bile duymaya tahammül edemiyordum. En ufak sözünde patlayım hakaretler edip kestirip atıyordum.
Annemle kuzenim kaşrıma getirdikce ben diğer tarafdan bozuyordum. Hatta bir ara öyle kötü hale geldimki o cocugun adını dahi duyunca hıckırıklara bogulup aglıyordum.
bir gün hiç unutmam işten eve gittim mutfakta salata yapmak içim malzemeleri tezgaha koydum. Annem geldi içeri baktım onun konusunu acıyor yine. Başladım aglayıp bagırmaya ne kadar salata malzemesi varsa onlarıda ellerimle sıkıp sıkıp bagırıyorumsenağlama
Öyleki bunaltıyorlardı beni bu konuda. İstemiyosam elbet bi nednei var.
Ben bu yaşımada kadar şükürler olsunki mantıgımı devre dışı bırakıp bir şey yapmadım.
Bir adım atarken hep ailemi düşündüm acaba ailem izin verirmi? diye. Üniversiteyi bile şehir dışında okumamayı tercih ettim aman ailem bir şey demesin diye.
Bu yaşadıklarım yaptıklarımın karşılıgıymış gibi kendi kafamda yorumlayınca cok kötü oluyordum.
Bu kuzenimin tanıştırdıgı cocugun konusu 2-3 ay falan kapandı hiç lafı acılmadı bana. Nasıl acılsınki kızımız psikolojik tedavi alıyor. senağlama
Bir süre sonra bu tedaviyide bıraktım.
Tam toparlanmıştım ahmetlede iyiydi aramız yine karşıma cıkardılar onu karşıma.
Annem ondan iyisini bulaman bilmem neler falan cocukla fikirlerimiz zıt dedikce ben onun konuşmasından nefret ettimd edikce ısrar etti annem.
Hatta annem gidip onla bir yerde görüşüp konuşacagını söyledi bana tamam git dedim.
Gitme desem başlıcaktık yine kavgaya. Bir el oglu için benle kavga etmeside cok zoruma gidiyordu.
Gidip bu görüştü cocuk baya anneme vaatte bulunmuş kızın ayrı iş yeri istesin onu bile yaparım demiş. İnanmakmı asla.
Ben yine kabul etmedim bana para pul lazım değil bana uyum saglıcak kafama uycak koca lazım. Yemişim para pulunu.
Annemin yine cekilmez israrları devam etti. Ahmette biliyo yine onla görüştürmek istediklerini elinden bir şey gelemediğinden sadece beni sakinleştirmeye calışıyordu konuşmamam konusunda beni uyardı. Bende tamam konuşmam dedim. Yani konuşup cocugu bir güzel benzeticektim amacım buydu.
Annemin ısrarlarına dayanamayıp cocukla konuştum en sonunda bana karşı aptalca lafını gördüğüm anda başladım buna yine hakaretlerime ve bagırmalarıma. Öyle bi benzettimki karşımda konuşmasına bile izin vermedim. Ve mesele bu defa kesin kapandıııııııııı
Kuzenimide annem sıkıştırıyormuş cocukla konuş ondan iyisini bulamayız falan diye.
Kuzenimi suclamıştım başlarda ama zamanla onunda bu işte sucsuz oldugunu düşündüm.
Fkrimiz cok zıt ben a diyosam bu gün a diyip yarın b diyordu bana öyleki ters biriydi.
Amma annem hanım efendisi buna inanmıyordu bana karşı neden öyle değil falan diyip durdu. Senin gözünü boyamak içindir belkide dedim.
Onun yerin dibine soktugumun bir gün sonrası kuzenim ve eşi geldi iyi etmişin dediler.
O bunu coktan hak etmişti dediler. Siz arada olmazsanız ondan annemin bana yaşattıkalrını cok iyi cıkarırdım ama siz varsınız arada dedim.
Ahmet okuyordu bilenler bilir. Son yılı bu yıl. Seneye askere gidicekti. Askerliğide var yani kısaca. Bu zamanı düşünerek ve ailemin beni evlenme baskısı kurması yüzünden ahmetle dün ayrıldık.
Nişan falan bir şeyler düşünmek bile bize uzaktı cünkü onunda ailesi benim ailemde askerden önce nişana karşıydı cokta haklılardı. Bizde ayrıldık işte.
Keşke askerliği olmasaydı okulu olsaydı o kadar zaman beklerdim ama asker yolu insanı adını bile duyunca ürkütüyor. Gidipde gelmemek gelipde bulmamak var....
Planımız bu değildi. Ama ne yazıkki ayrılık kapıya dayandısenağlama
Şuan ayrıldıgımıza hala inanamıyorum sanki barışırız gibi geliyo.senağlama
Hakkımızda ikimiz için hayırlısı.
Okumanız bile yeter bana içimde kalmasına artık dayanamazdım. Sizlerle paylaşmak istedim.