Bitter80'in Diyet Günlüğü

bitter80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
114
0
26
Konya
Evet arkadaşlar kurban bayramından önce yaptığım 2 aylk diyetle 54 e kadar düşen ben 2 haftadır diyete girmeye çalışıyorum ama şu misafir gelsin ondan sonra şu gezmeye gideyim ondan sonra şu yemeği yiyeyim ondan sonra diye diye tam 58 kiloya kadar çıktım ve böyle devam edrsem 60 lara dayanacağıma karar verdim ve diyet yapmama kararı aladım. Evet yanlış okumadınız diyet yapmıyorum. Artık sağlıklı beslenerek bunu tüm hayatıma yayarak zayıflayacağım. Dün başarı hikayelerini okudun ve kimse 2-3ay diyet yapıp sonra eski yeme düzenine geçerek zayıf kalamıyor. Anca bunu tüm hayatımıza yayarsak zayıf kalabiliyoruz.İşte ben 2 ayda 6 kilo verdim ama 1 ayda geri aldım nerdeyse çünkü hiç almayacakmış gibi yedim. Beyaz ekmeğe ,hamur işlerine,tatlılara geri döndüm. Su içmeyi ve hareket etmeyi bıraktım. işte bunlar tekrar kilo almama sebep oldu. Bir diğer etken de hedef kiloma yaklaşmamdı. Hedefim 50 olduğu için az kaldığını düşündüm ve yemeye başladım.
Şimdi ne mi yapacağım.Kendimi kısıtlayıp yasak yiyecekler koymayacağım.Canımın çektiği her şeyden yiyeceğim ama çok az. Eğer her şeyden yemezsem diyet bitti diyip saldırıyorum yemediklerime. Şimdi bunu hayatıma yayacağım.
Her şeyi yiyeceğim ama az.
Günde 1 dilim kepek,tahıl,çavdar ekmeği.
Mutlaka 3 litre su
Şekeri ve tuzu hayatımdan çıkarmaya çalışacağım.
Sabahleyin ve akşam sirkeli ballı su
Yemeklere 1 kaşık zeytinyağı.
Evde hamur işi yapmayacağım ama misafirlikte çok az yiyeceğim.
Akşam 6 dan sonra sadece meyve yiyeceğim.
Günde 2 kupa yeşil çay içeceğim.
Evde ip atlayacağım.

Bu kuralları hayatıma yayacağım. Bu sefer hedefim 48 çünkü azıcık fazla kaçırınca 1-2 kilo alıyorum.Hedefim herkesin bana "Biraz kilo al" diyeceği günleri görmek . Evet arkadaşlar ben bu şekilde beslenerek 2 ayda 6 kilo verdim inşallah yılbaşına kadar yine 54 kiloya düşer ondan sonra da yoluma devam ederim bana gaz verin lütfen ben de başaracağıma inanıyorum. Hep birlikte başarırız inşallaah.
Mesaj düzenleme Paneli Alıntı ile Cevapla

Evet arkadaşlar kuralımız her şeyi yemek ama az yemek.
Günde 6 öğün yemek.
Patates kızartması da yiyebiliriz,makarna da börek de. Ama 1 tabak değil 1 tane patates,yarım börek,2 kaşık makarna. Hadi kızlar gelin birlikte zayıflayalım. Pazar günleri tartılalım ve yediklerimizi paylaşalım burda. Hatta yarışmalar yapıp kendi kendimize ödül bile verebiliriz. Faydalı bilgileri burda paylaşabiliriz herkesi bekliyorum.Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz.

Bugünkü menüm
Sirkeli ballı su
sabah: 1 kepçe mercimek çorbası

Ara: 3tane limonlu eti form,yeşil çay

öğle: 2 kaşık pilav ve 2 kaşık kavurma,salata,1 tane tulumba tatlısı

Ara:1elma

Akşam : Henüz yemedim bakalım karar da vermedim yazarım.

ben bugün saf protein günü yapıyorum o yüzden menüm de pek renkli değil hatta canım hiç birşey istemediği için fazlaa da yemedim.

sabah 2 bardak su
yulaf kepeği galetası ve yoğurt ve biraz peynir

ara öğün 1 fincan şekersiz türk kahvesi

öğlen 1 bardak yarım yağlı süt

ara öğün bir parça peynir

akşam da fırında tavuk yicem bakalım
akşam yeşil çay içerim şuan nedense canım hiç birşey istemiyor:( inş. hergün iştahım böyle kapalı olsun:)
aklıma geldikçe de su içiyorum kaç bardak oldu bilmiyorum ama boyna tuvalete gidiyorum demekki 5-6 bardaktan fazla içtim:)

ben bugün saf protein günü yapıyorum o yüzden menüm de pek renkli değil hatta canım hiç birşey istemediği için fazlaa da yemedim.

sabah 2 bardak su
yulaf kepeği galetası ve yoğurt ve biraz peynir

ara öğün 1 fincan şekersiz türk kahvesi

öğlen 1 bardak yarım yağlı süt

ara öğün bir parça peynir

akşam da fırında tavuk yicem bakalım
akşam yeşil çay içerim şuan nedense canım hiç birşey istemiyor:( inş. hergün iştahım böyle kapalı olsun:)
aklıma geldikçe de su içiyorum kaç bardak oldu bilmiyorum ama boyna tuvalete gidiyorum demekki 5-6 bardaktan fazla içtim:)

Canım gerçekten çok az yemişsin,yarına kesin eksi çıkarsın tartıda. Tabi sen böyle zayıflıyorsan dukan yap ama ben yine de seni benim diyetime çağırıyorum. Tam 2 ay bile olmadan 6 kilo verdim hem de sıkı spor yapmadım sadece haftada 3 gün yürüyordum ama şimdi ip atlayacağım her gün.Az yiyeceğiz az. Bak şimdi akşam yemeği için benim de canım bir şey istemedi evde eti form çikolatalı varmış onu yedim yanında yeşil çayla. Mutlaka sirkeli ballı su iç canım çok etkisi var. Burda birlikte zayıflarız inşallah.

Bende varım :))

Bugün çok yedim yaa :((

sabah: tereyağlı 1 yumurtalı omlet, 9 siyah zeytin, 1 parça peynir,1 avuç ceviz, yarım domates,yarım salatalık

öğlen: 4 dilim diyet kekimden yedim. Kekin içinde şeker yok ama yine de çok kaçırdım.
İçinde ceviz incir elma hurma var sonuçta kalorisi çoktur yine.

akşam: 1 tabak nohut yemeği, hani pilav kapları var pilavı şekilli çıkaran o kap kadar pilav yedim, normalde bu bana yasaktı çünkü karatay diyeti yapıyorum ama dayanamadım özlemişm pilavı :(( yanına 2 dilim kek daha yedim, 1 avuç da ceviz yedim.

Bugün bayağı bir kaçırdım akşam yemeğinden sonra yerimden hareket edemiyordum o kadar çok yemişim ki :1:
Ama güzel yanı akşam yemeğini çok erken yedim acıktığım için saat 16.30 da yemek faslını bitirdim. Akşam 5 ten sonra bir şey yemiyorum ben. Sadece 1 bardak süt içiyorum içne tarçın çubuğu atıyorum onu da saat 8den önce tüketmeye özen gösteriyorum.

47 dk da insanity yaptım bugün.

Canım gerçekten çok az yemişsin,yarına kesin eksi çıkarsın tartıda. Tabi sen böyle zayıflıyorsan dukan yap ama ben yine de seni benim diyetime çağırıyorum. Tam 2 ay bile olmadan 6 kilo verdim hem de sıkı spor yapmadım sadece haftada 3 gün yürüyordum ama şimdi ip atlayacağım her gün.Az yiyeceğiz az. Bak şimdi akşam yemeği için benim de canım bir şey istemedi evde eti form çikolatalı varmış onu yedim yanında yeşil çayla. Mutlaka sirkeli ballı su iç canım çok etkisi var. Burda birlikte zayıflarız inşallah.

akşam misafirlerim geldi. sofralar kuruldu. millet yerken yemeden olmuyor tabi, dediğin gibi abartmadan herşeyden biraz yedim, saf protein günü heba oldu ama 2 haftada kilo almasam bile birşey olmaz nasılsa veririm yaa:) üstelik babam çok zayıflamışsın kızım dedi, normalde dalga geçerdi tombul kuş diye:)

kızlar ben de varım..yemeyeceğim dedikçe yiyorum..aldı başını gitti kilolar..buna bi durmak lazım..sirkeli ballı suyu nasıl yapıyorsunuz?ilk diyet deneyimim olacak da..

kızlar ben de varım..yemeyeceğim dedikçe yiyorum..aldı başını gitti kilolar..buna bi durmak lazım..sirkeli ballı suyu nasıl yapıyorsunuz?ilk diyet deneyimim olacak da..

Aynen canım yemeyeceğim diyince çok yiyorsun. Her zaman yiyeceksin ama az yiyeceksin har şeyden az. Ballı sirkeli su sabh ve gece yatarken içiyorum ben. 1 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı bal 1 yemek kaşığı elma sirkesi biraz da toz tarçın atıyorsun içiyorsun sabah akşam. Yağlar gidiyor.İnşallah birlikte kilo veririz. Başarılar canım.

akşam misafirlerim geldi. sofralar kuruldu. millet yerken yemeden olmuyor tabi, dediğin gibi abartmadan herşeyden biraz yedim, saf protein günü heba oldu ama 2 haftada kilo almasam bile birşey olmaz nasılsa veririm yaa:) üstelik babam çok zayıflamışsın kızım dedi, normalde dalga geçerdi tombul kuş diye:)

Evet canım seni zorlu bir 15 gün bekliyor,misafir olunca insanın düzeni bozuluyor.İş sende bitiyor az yiyeceksin tabağın küçük olacak. Onlara börek de yapacaksın ama sen 1 dilim sabah yiyeceksin,her şeyden 2 kaşık alacaksın tadına bakacaksın. Fazla kaçırınca inan hiç anlamadan kilolar cuk diye geri geliyor. Lütfen dikkat et emeklerin boşa gitmesin.

Denemem,

Canım bence kendine yasaklar koyma ,yasaklanan şeyler insanlara hep daha çekici geliyor sonra da kıtlıktan çıkmışcasına yemeye başlıyoruz. Pilav da ye ama 2 kaşığı geçmesin. Bak sen de diyorsun,yasaktı ama dayanamadım,diye. Demek ki yasak bile olsa yiyorsun. Çok yeme konusuna gelince,insan kek olunca evde dayanamıyor ben elimden geldiğince misafir gelmeyecekse yapmıyorum hamur işi,pilav felan.Anca misafir gelince yapıyorum. Neyse üzme kendini canım bugün az yer dengelersin inşallah.

Son düzenleme:
gerçekten doğru bi karar vermişsin yaşam biçimi haline getirmeden olmuyo yoksa zayıfla kilo al devamlı yedikce pişmanlık aynı döngü sürüp gidiyo artık öyle bişey olsunki yemeyi düşünmeyim yedikce kilo aldım diye düşünüp pişman olmadan rahat rahat yemek yemek istiyorum her yediğim şeyin bana kilo olarak döneceğini düşünüp daha çok yemek ve pişman olmak bunları yaşamak istemiyorum ama nasıl olcak yemezsem kendime hakim oluyorum ama başlarsam durdurmak pek mümkün olmuyo mesela demişsin ya patate kızartması ye ama 1 tane diye işte o bende pek mümkün değil başlarsam bitene kadar gider malesef en kendini nasıl durduruyoun

gerçekten doğru bi karar vermişsin yaşam biçimi haline getirmeden olmuyo yoksa zayıfla kilo al devamlı yedikce pişmanlık aynı döngü sürüp gidiyo artık öyle bişey olsunki yemeyi düşünmeyim yedikce kilo aldım diye düşünüp pişman olmadan rahat rahat yemek yemek istiyorum her yediğim şeyin bana kilo olarak döneceğini düşünüp daha çok yemek ve pişman olmak bunları yaşamak istemiyorum ama nasıl olcak yemezsem kendime hakim oluyorum ama başlarsam durdurmak pek mümkün olmuyo mesela demişsin ya patate kızartması ye ama 1 tane diye işte o bende pek mümkün değil başlarsam bitene kadar gider malesef en kendini nasıl durduruyoun

Canım dediğin gibi eğer kendimizi kısıtlarsak,yasak koyarsak sonra o yiyeceklere karşı aşırı istek oluşuyor ve diyet sonrası kendimizi durduramıyoruz ve bir de bakmışız ki verdiğimiz kilolar geri gelmiş ve emekler çöpe. Bunu yerine kendimize yasak koymadan hayatımızdaki yeme alışkanlıklarını değiştirerek kilo vereceğiz. Mesela ben kızartma hiç yapmıyorum ama haftasonu bazen kızım istiyor kahvaltıya yapıyorum ama kendim ve eşimi için yumurta haşlıyorum,patatesten de 1 tane bilemedin 2 tane alıyorum çünkü canım çekiyor,kokuyor ama o kadar. Böyle yapmazsak hayatımız hep diyetlerle geçecek.

Bugünkü menüm:

Sirkeli ballı su
SABAH yarım dilim kepek ek.biraz peynir,3zeytin ,yeşil çay

ARA:4 tane limonlu form bisküvi,yeşilçay 2 kupa

ÖĞLEN:1 dilim kepek ek.,1 kaşık yağ ile pişmiş etli yeşil fasulye,yoğurt.

ARA:1 muz

AKŞAM: Nesfit,yulaf ezmesi,cevizkarışımını yoğurtla yemeyi düşünüyorum

GECE: Meyve yerim en fazla

YATMADAN: Sirkeli ballı su

3lt su ve sporumu da unutmayım.

Canım dediğin gibi eğer kendimizi kısıtlarsak,yasak koyarsak sonra o yiyeceklere karşı aşırı istek oluşuyor ve diyet sonrası kendimizi durduramıyoruz ve bir de bakmışız ki verdiğimiz kilolar geri gelmiş ve emekler çöpe. Bunu yerine kendimize yasak koymadan hayatımızdaki yeme alışkanlıklarını değiştirerek kilo vereceğiz. Mesela ben kızartma hiç yapmıyorum ama haftasonu bazen kızım istiyor kahvaltıya yapıyorum ama kendim ve eşimi için yumurta haşlıyorum,patatesten de 1 tane bilemedin 2 tane alıyorum çünkü canım çekiyor,kokuyor ama o kadar. Böyle yapmazsak hayatımız hep diyetlerle geçecek.

Eskiden bende senin gibi yapıp zayıflıyordum her şeyden az yiyerek ama bu aralar bende kendimi pek tutamıyorum bir şeyin azıcık tadına bakayım diyorum sonra abartı olarak yemiş bir şekilde buluyorum kendimi :1:

Bende ona şöyle bir çözüm getirdim. Haftanın 6 günü esnek şekilde karatay diyeti yapıyorum 1 gün de serbest bırakıyorum canım ne isterse yiyorum. Böylece o güne kadar dayanıyorum nasıl olsa yiyebileceğimi biliyorum.

Bu aralar pek diyet de yapmıyorum tek yaptığım saat 5 ten sonra bi şey yemiyorum. Bir de sporumu yapıyorum.

Bugün yediklerimi de yazayım:

Sabah: 2 dilim ıspanaklı börek yedim.
Ara öğün: 1 tane kivi, yarım muz
Öğlen : 1 tabak nohut yemeği, 2 yemek kaşığı mantar yemeği.
Akşam: saat 3 gibi acıktım. Canım da inanılmaz tatlı istedi. Bende bir tane elmayı soydum,kestim.üzerine tarçın, hindistan cevizi, ceviz attım. Onu yedim. Artık şekerli tatlılar yerine bunu yapıp yiyorum ya da sadece 1 tane elma yiyorum. Zaten elmalı tatlılara da bayılıyorum :))
Saat 7 gibi de 1 bardak tarçınlı süt içcem.Süt de çok tok tutuyor tavsiye ederim ;)

Meyve yemenin genel olarak zayıflamaya faydası vardır. Bunun en önemli nedeni meyvelerin bir çoğunun lifli ve sulu olmasıdır. Bir meyvede ne kadar çok lif ve su varsa o meyvenin zayıflama etkisi o denli yüksektir. Ancak burada akla takılan bir soru var. O da hangi meyveler zayıflatır sorusu olmaktadır. İnsanların sıklıkla merak ettiği zayıflama konularından bir tanesi olan “Kilo Verdiren Meyveler Nelerdir” sorusuna sizler için yanıt aradık ve “Zayıflatan ve Yağ Yakan Meyveler” hakkında gerekli bilgileri elde ettik. Şimdi kilo verdiren meyve türleri hangileri birlikte inceleyelim.

Kayısı : Kayısı, zayıflatan meyveler arasında az bilinen ama özel bir öneme sahip bir yaz meyvesidir. Ülkemizde kayısı üretimi bol miktarda yapıldığı için çok şanlıyız. Kayısının kalorisi bir hayli düşüktür. 100 gram kayısıda 60-70 kalori bulunur. olgunlaşmamış kayısının kalorisi çok daha düşüktür. Kayısı yoğun lifli yapısı nedeniyle sindirim esnasında mide ve bağırsaklara bir hayli enerji harcatır. Kayısının kalorisine yakın bir miktardaki enerjiyi vücudumuz kayısıyı sindirmek için harcamaktadır.
Vücuttan toksin atmak için de faydalanılan kayısı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve içerdiği yoğun fosfor, çinko ve magnezyum elementleri ile zekayı geliştiriyor, iç organların çalışma düzenini sağlıyor ve yaşlanmayı geciktiriyor.

Kiraz : Kirazı en çok kiraz diyeti ve kiraz sapı zayıflama kürü ile hatırlıyoruz. Kirazın diyet listeleri için bu denli tercih edilmesinin en önemli nedeni, vücuttan ödem atıcı, idrar sökücü ve yağ yakıcı faydaları olan bir zayıflatan meyve olmasıdır. Kirazın detoksifiye etkisini daha da artırmak için yapılması gereken şey, kirazı yoğurt ile birlikte tüketmektir. Kiraz ve yoğurt karışımı, özellikle diyet programlarında akşam yemeği olarak iştah kesici ve tok tutucu olmasından dolayı tercih edilebilir. Tatlı krizine girenlerin kiraz ve yoğurt karışımı imdadına yetişecektir.

Elma

Elma da aynen kirazda olduğu gibi elma diyeti ile hatırda kalıyor. Elmanın fermentasyonundan elde edilen elma sirkesinin zayıflama özelliği ise zaten bilinen bir gerçektir. Kilo vermek için elmanın yeşili daha makbuldür. Özellikle diyetisyenler tarafından ağırlıklı olarak tercih edilen bir zayıflatan meyve olarak elma, içerdiği bitkisel enzimler ve vitaminler ile yağ yakıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı bir etki ortaya çıkarmaktadır. Baldır, basen ve kalça bölgesindeki bölgesel yağları ve selülitleri eritmek için günde 2 elma yemek yeterli olacaktır.

Salatalık
Salatalık hem oldukça az kalori ihtiva etmesi, hem de cilde, zayıflamaya ve yaşlanmaya bitkisel çözüm olması hasebiyle bir çokları tarafından tercih edilen bir zayıflama meyvesi olarak tanımlanmaktadır. 1 kilo salatalık veya ondan elde edilen 1 litre salatalık suyu içerisinde yaklaşık olarak 220 kalori vardır. Bu oldukça düşük bir kalori olup insanalrın doğal zayıflama tecrübe yapması için kullanılmaktadır.

Kırmızı üzüm
250 gram yani 1 porsiyon kırmızı üzümde yaklaşık olarak 80 kalori barındırmaktadır. Üzümde bulunan meyve şekeri (fruktoz) kan şekerini dengeler ve tatlı krizine engel olur. Üzüm çekirdeğinin faydaları da değinilmeden geçilmemesi gereken bir konudur. Üzüm çekirdeğinde çinko ve magnezyum bolca bulunur. Bu minerallerin metabolizmayı hızlandırma etkisi olmaktadır. Üzümde bulunan bitkisel lifler de bu değerli zayıflama meyvesinin hazmında bağırsakların çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Karpuz
Bol bol karpuz yiyin.. Su ve C vitamini bakımından zengin olan karpuzun bir kasesi veya suyu sadece 80 kaloridir.

Yaban mersini
Kanserden koruyan antioksidanlar içerir ve hafızayı güçlü kılıyor. Lif bakımından zengindir.

Nar
Antiokidanlar bakımından zengindir. Kan basıncını dengeler, damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller.

DENEMEM,

Senin yaptığın da güzel görünüyor,zaten ben de hafta içi çok düzgün bir şekilde sağlıklı besleniyorum ama hafta sonu kahvaltılar,dışarda yemekler derken zaten ipin ucu azcık kaçıyor.Ben de kendime hafta da 1 kere tatlı yeme hakkı verdim. Bugün yediklerin de güzelmiş,elmalı tatlına bayıldım canım tatlı isteyince ben de deneyeceğim. Bu şekilde devam edelim canım ,Benim ilk hedefim yılbaşına kadar 54 kiloya yani diyet yaparak düştüğüm son kiloya düşebilmek. Sonra da 50-48 inşallah.

Kilo vermek için 10 altın kural
Hindistan’da yayımlanan “Times of India” internet sitesi, yapılan bilimsel araştırmalar ışığında sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için 10 altın kuralı derledi. Uzmanların kilo verirken dikkat edilmesini istediği tavsiyeler şöyle:

1-GERÇEKÇİ OLUN: Kendinize en uygun diyeti, sevdiğiniz yiyecekler ve tüketme oranınıza göre seçin. Asla aç kalmamaya ve atıştırmalarınızın sağlıklı olmasına dikkat edin.
2-GERÇEKÇİ EGZERSİZLER YAPIN: Bir profesyonelden yardım alarak istenilen kilo ve forma ulaşmak için en doğru spor programını seçin. Standart programlar, herkese uymayabilir.
3-SPOR YAPIN: Egzersizi, hayatınızın bir rutini haline getirin. Zira, ancak günlük bir aktivite gibi disiplin içinde yapılan egzersiz sonuç verir.
4-DİSİPLİNLİ BESLENİN: Diyet yapmanın “aç kalmak” veya “şok zayıflamak” gibi karşılıkları olduğunu düşünmek hedefe ulaşmayı zorlaştırır. Disiplini bozmamak için farklı öğün seçenekleri hazırlayarak sıkılmanın önüne geçin.
5-DENGELİ BESLENİN: Uzmanlar, alınan kalori kadar egzersiz yapmanın doğrudan kilo kaybettirmediğine dikkat çekiyor. Ortalama bir insanın günlük beslenmesi, yüzde 15 protein, yüzde 25 yağ, yüzde 60 karbonhidrat içermeli.
6-DİNLENİN: Uyku ve dinlenme de kilo vermek için temel bir gerekliliktir. Uyumak, sadece dinlenmeyi değil, sindirim sisteminin de dengelenmesini sağlayarak enerjinin dengeli harcanmasına yardımcı olur.
7-BOL SU İÇİN: Özellikle diyet ve spor yapanlar, su içmeyi asla ihmal etmemeli. Zira, sürekli enerji tüketen vücut, susuz kalmaya daha fazla meyillidir. Su, zayıflamada çok etkili değildir, fakat vücudun nemli kalmasını ve sistemlerin doğru çalışması için önemlidir.
8-DIŞARDA YEMEKLERE DİKKAT EDİN: Sürekli dışarda yemek yiyen veya yemek zorunda kalanlar, tercihlerini diyetlerine uydurmalı. Çok fazla çıkmayanlar ise, haftada en fazla bir kez dışarda yemek yeme ödülüyle motive olabilir.
9-ALKOLÜ AZALTIN: Alkol vücutta yağa dönüşür, metabolizmayı yavaşlatır ve kilo alımını hızlandırır. Uzmanlar zayıflamaya çalışan kişileregünde bir kadehten fazla alkol tüketmemelerini öneriyor.
10-YEMEKLERİ HAFİFLETİN: Sevdiğiniz fakat ağır olduğu için diyetinize uymayan yemekleri sağlıklı pişirme yöntemleriyle evde hazırlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar kurban bayramından önce yaptığım 2 aylk diyetle 54 e kadar düşen ben 2 haftadır diyete girmeye çalışıyorum ama şu misafir gelsin ondan sonra şu gezmeye gideyim ondan sonra şu yemeği yiyeyim ondan sonra diye diye tam 58 kiloya kadar çıktım ve böyle devam edrsem 60 lara dayanacağıma karar verdim ve diyet yapmama kararı aladım. Evet yanlış okumadınız diyet yapmıyorum. Artık sağlıklı beslenerek bunu tüm hayatıma yayarak zayıflayacağım. Dün başarı hikayelerini okudun ve kimse 2-3ay diyet yapıp sonra eski yeme düzenine geçerek zayıf kalamıyor. Anca bunu tüm hayatımıza yayarsak zayıf kalabiliyoruz.İşte ben 2 ayda 6 kilo verdim ama 1 ayda geri aldım nerdeyse çünkü hiç almayacakmış gibi yedim. Beyaz ekmeğe ,hamur işlerine,tatlılara geri döndüm. Su içmeyi ve hareket etmeyi bıraktım. işte bunlar tekrar kilo almama sebep oldu. Bir diğer etken de hedef kiloma yaklaşmamdı. Hedefim 50 olduğu için az kaldığını düşündüm ve yemeye başladım.
Şimdi ne mi yapacağım.Kendimi kısıtlayıp yasak yiyecekler koymayacağım.Canımın çektiği her şeyden yiyeceğim ama çok az. Eğer her şeyden yemezsem diyet bitti diyip saldırıyorum yemediklerime. Şimdi bunu hayatıma yayacağım.
Her şeyi yiyeceğim ama az.
Günde 1 dilim kepek,tahıl,çavdar ekmeği.
Mutlaka 3 litre su
Şekeri ve tuzu hayatımdan çıkarmaya çalışacağım.
Sabahleyin ve akşam sirkeli ballı su
Yemeklere 1 kaşık zeytinyağı.
Evde hamur işi yapmayacağım ama misafirlikte çok az yiyeceğim.
Akşam 6 dan sonra sadece meyve yiyeceğim.
Günde 2 kupa yeşil çay içeceğim.
Evde ip atlayacağım.

Bu kuralları hayatıma yayacağım. Bu sefer hedefim 48 çünkü azıcık fazla kaçırınca 1-2 kilo alıyorum.Hedefim herkesin bana "Biraz kilo al" diyeceği günleri görmek . Evet arkadaşlar ben bu şekilde beslenerek 2 ayda 6 kilo verdim inşallah yılbaşına kadar yine 54 kiloya düşer ondan sonra da yoluma devam ederim bana gaz verin lütfen ben de başaracağıma inanıyorum. Hep birlikte başarırız inşallaah.
Mesaj düzenleme Paneli Alıntı ile Cevapla
çok mantikli dusunceler bunlar bende senin gibi dusunuyorum bunu sadece zayiflayana kadar yapmak degil onemli olan hayatimizin tamamina yaymak...
bu arada merak ettim boyun kaç???

Back
X